Πέμπτη, Ιουνίου 19, 2008

Όταν τα "πάντσερ" έχουν κέφια

Η Εθνική Γε ρμανίας εξασφάλισε με σχετική άνεση την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2008, επικρατώ ντας της Πορτογαλίας με 3-2 στη Βασιλεία, στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη την Πέμπτη (19/6). Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ με ένα γκολ και δύο ασίστ.


Τα τέρματα των Γερμανών σημείωσαν οι Σβαϊνστάιγκερ (22΄), Κλόζε (26΄) και Μπάλακ (61΄), ενώ για τους Πορτογάλους σκόραραν οι Νούνο Γκόμες (40΄) και Έλντερ Ποστίγκα (87΄).

Οι συνθέσεις

Πορτογαλία (Λουΐς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Φερέιρα, Μποσίνγκουα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Πετίτ (73' Ποστίγκα), Ζοάο Μουτίνιο (31' Ραούλ Μεϊρέλες), Σιμάο, Πέπε, Καρβάλιο, Ντέκο, Νούνο Γκόμες (67' Νάνι).

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Ρόλφες, Σβάινσταϊγκερ (83' Φριτς), Κλόζε (89' Γιάνσεν), Μπάλακ, Χίτσλσπεργκερ (73' Μπορόβσκι), Λαμ, Μέρτεσακερ, Ποντόλσκι, Μέτσελντερ.

Διαιτητής: Πέτερ Φρέιντφελντ (Σουηδία)

Βοηθοί διαιτητή: Στέφαν Βίτμπεργκ (Σουηδία), Χένρικ Αντρέν (Σουηδία)

Τέταρτος διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα)

Κίτρινες κάρτες: Πετίτ, Πέπε, Ποστίγκα (Πορτογαλία), Λαμ, Φρίντριχ (Γερμανία)

Κόκκινες κάρτες: -

Γήπεδο: "St. Jakob-Park", Βασιλεία

Tα γκολ του αγώνα









Rafael van der FART

Εν-αέριος πόλεμος στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας με δράστη τον Ράφα φαν ντε ΦΑΡΤ!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ


Αυτή τη φορά το αεροδρόμιο ήταν άδειο. Η αποστολή της εθνικής Ελλάδας έφτασε το μεσημέρι στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με πτήση τσάρτερ, με τα μέλη της αποστολής να μην έχουν όρεξη για δηλώσεις.

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο απέφυγαν όσο μπορούσαν τα ΜΜΕ, μιας και δεν είχαν διάθεση για να πουν περισσότερα πράγματα για τον αποκλεισμό της ομάδας από την πρώτη φάση του Euro 2008 με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ποιοτική ενίσχυση


O Κώστας Αντωνίου έκανε την αποκάλυψη πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση πέντε έως επτά παικτών, που θα μπορούν να προσφέρουν άμεσα στην ομάδα. «Στόχος είναι να έρθουν πολλοί καλοί παίκτες, όχι ένας πάρα πολύ καλός και ακριβός και οι υπόλοιποι μέτριοι», δήλωσε, προσθέτοντας πως το μεταγραφικό μπάτζετ δεν θα υπερβεί τα 15-20 εκατ. ευρώ και δεν θα διατεθούν για έναν παίκτη περισσότερα από 5-6 εκατ. ευρώ. «Στο στόχαστρο ο Κάσερες», τόνισε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ για τον 29χρονο αμυντικό της Μπόκα Τζούνιορς.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ: Πορτογαλία-Γερμανία























Πορτογαλία-Γερμανία


Η εντυπωσιακή στον πρώτο γύρο, Πορτογαλία που κατέκτησε την πρωτιά στον Α΄όμιλο, αντιμετωπίζει ένα από τα αποκαλούμενα φαβορί της διοργάνωσης πριν από την σέντρα τουλάχιστον, την Γερμανία που πήρε το εισιτήριο για τους "οκτώ" μέσω της δεύτερης θέσης στον Β΄όμιλο με τη νίκη της στην τελευταία αγωνιστική επί της Αυστρίας. Οι δύο ομάδες έχουν υψηλές βλέψεις στην διοργάνωση, κάνοντας όνειρα για να διαδεχτούν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, ωστόσο μία εκ των δύο θα τα διατηρήσει.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρικάρντο, Μποσίνγκουα, Πέπε, Καρβάλιο, Φερέιρα, Μουτίνιο, Πετίτ, Ντέκο, Σιμάο, Γκόμες, Ρονάλντο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Λέμαν, Φρίντριχ, Μερτεσάκερ, Μέτσελντερ, Λαμ, Φριτζ, Φρινγκς, Μπάλακ, Σβαϊστάινγκερ, Κλόζε, Ποντόλσκι.

Κοντά σε συμφωνία Ετό και Τσέλσι

Στις τελικές επαφές για την απόκτηση του Σαμουέλ Ετό βρίσκεται η Τσέλσι.Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο η ομάδα του Λονδίνου προσφέρει 35 εκατομμύρια ευρώ στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Αφρικανού φορ, τον οποίο θέλει για να καλύψει το κενό του Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ιταλία και την Μίλαν.

Υπέγραψε ο Σκόκο


Παίκτης της ΑΕΚ είναι και τυπικά ο Αργεντινός επιθετικός Ιγνάσιο Σκόκο. Ο 23χρονος άσος βρέθηκε χθές το πρωί στα γραφεία της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ όπου και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο πρώην στράικερ της Πούμας αποτελεί την πέμπτη μεταγραφή της Ένωσης, που ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτησή του.

Ο Ντιόγκο θέλει Ευρώπη αλλά είναι πανάκριβος !


Ο Ντιόγκο δήλωσε έτοιμος για το βήμα στην Ευρώπη, όμως ο πρόεδρος της Πορτουγκέζα επιμένει οτι δεν τον παραχωρεί με λιγότερα απο 20 εκ. ευρώ!

Ο Ντιόγκο αν και 21 ετών έχει καταφέρει να είναι απο τους κορυφαίους παίκτες της Πορτουγκέζα και την βοήθησε πάρα πολύ στην προσπάθεια που έκανε την περασμένη σεζόν για να εξασφαλίσει την άνοδο στην Serie A.

Ο πρόεδρος του συλλόγου απο την άλλη, Μανουέλ Ντα Λούπα δηλώνει οτι δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον νεαρό Βραζιλιάνο επιθετικό με λιγότερο απο 20 εκ. Ευρώ: “Όλοι τον θέλουν, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα τον παραχωρήσω με λιγότερα απο 20 εκ. Ευρώ. Μέχρι τώρα έχει δείξει μόλις το 50% των ικανοτήτων του λόγω κάποιων τραυματισμών, όμως είναι ισάξιος με τον Πάτο!”.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ντιόγκο έχει σημειώσει μέχρι τώρα 4 γκολ σε πέντε αγώνες και συνεχίζει την εντυπωσιακή σεζόν που είχε πέρυσι στην Serie B, όπου σημείωσε 18 γκολ σε 24 αγώνες.

Οι αγώνες των προημιτελικών του EURO 2008 !

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008

Πορτογαλία 21:45 Γερμανία

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008

Κροατία 21:45 Τουρκία


Σαββάτο, 21 Ιουνίου 2008

Ολλανδία 21:45 Ρωσία

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008

Ισπανία 21:45 Ιταλία

Ανασκόπιση της 12ης μέρας του EURO 2008 !


Σήμερα είχαμε τη τελευταία μέρα του της φάσης των ομίλων και στο πρόγραμμα είχαμε 2 παιχνίδια για τον 4ο όμιλο. Στο πρώτο παιχνίδι οι Ρώσσοι πήραν αυτό που ήθελαν την νίκη- πρόκριση απέναντι στους Σουηδούς. Σκόρερ του αγώνα ήταν οι Παβλιουτσένκο στο 24’ και Αρσάβιν στο 50’. Η Ρωσσία θα αγωνιστεί στα προημιτελικά με τους Ολλανδούς. Στο 2ο παιχνίδι της ημέρας η Ελλάδα αν και προηγήθηκε της Ισπανίας με 1-0 με το γκολ του Χαριστέα στο 41' δεν κατάφερε να κρατη΄σει το αποτέλεσμα και η Ισπανία γ'υρισε το παιχνίδι με τα γκολ των Ντε Λα Ρεντ στο 61' και του Γκουίθα στο 88'. Η Ελλάδα αποχαιρέτησε το EURO άδοξα και έγινε η πρώτη Πρωταθλήτρια που δεν πηρε βαθμό στην επόμενη διοργάνωση.

Άδοξο «αντίο»


Με μία αξιοπρεπή εμφάνιση, αλλά χωρίς βαθμό αποχώρησε από το EURO 2008 η Ελλάδα, μετά την άδοξη ήττα με 2-1 από την Ισπανία. Το σκορ άνοιξε στο 42’ ο κορυφαίος της εθνικής, Άγγελος Χαριστέας, με κεφαλιά. Οι «φούριας ρόχας» ισοφάρισαν στο 61’ με δυνατό σουτ του Ντε Λα Ρεντ και στο 88’ έφτασαν στη νίκη με κεφαλιά του Γκουίθα. Μοναδική κάτοχος του τροπαίου που στην αμέσως επόμενη διοργάνωση EURO δεν παίρνει βαθμό η ελληνική ομάδα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (62’’Αντζας), Δέλλας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης (74’ Τζιόλης), Χαριστέας, Σαλπιγγίδης (86’ Γιαννακόπουλος), Αμανατίδης.

Ισπανία (Λουίς Αραγονιές): Ρέινα, Αλμπιόλ, Φ. Ναβάρο, Ινιέστα (58’ Καθόρλα), Φάμπρεγκας, Τσάμπι Αλόνσο, Σέρχιο Γκαρσία, Γκουίθα, Αρμπελόα, Χουανίτο, Ντε Λα Ρεντ.

Κίτρινες κάρτες: Καραγκούνης, Μπασινάς-Γκουίθα

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Γήπεδο: «Βαλς-Ζίτσενχαϊμ» (Σάλτσμπουργκ)

Τα γκολ του αγώνα

1-0


1-1


1-2