Τρίτη, Απριλίου 29, 2008

Η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ


Ύστερα από εννέα χρόνια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ξαναδώσει το ''παρών'' σε τελικό Champions League, μετά τη νίκη της 1-0 επί της Μπαρτσελόνα. ''Χρυσός'' σκόρερ ο Πολ Σκόουλς. Μετά από ένα σκληρό αγώνα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει το εισητήριο για τον τελικό του champions league όπου θα στο στάδιο Λουζνίκι στην Μόσχα στις 21 Μαϊου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, θα υπάρξει αγγλικός τελικός, καθώς οι "κόκκινοι διάβολοι" θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση από τον επαναληπτικό ημιτελικό Τσέλσι-Λίβερπουλ (30/4).


ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Ο Κ.ΡΟΝΑΛΝΤΟ


Καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναδείχθηκε από την ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (PFA) της Αγγλίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα 38 γκολ που σημείωσε σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και οι εκπληκτικές εμφανίσεις του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχριζαν τον Πορτογάλο άσο φαβορί, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα.

Καλύτερος νέος παίκτης ο Φαμπρέγκας

Στην κατηγορία των βραβείων, καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς, νικητής αναδείχθηκε ο Τσεσκ Φαμπρέγκας. Ο άσος της Άρσεναλ υπερτέρησε στην ψηφοφορία των Τόρες (Λίβερπουλ) και Ρίτσαρντς (Άστον Βίλα).

11αδα της χρονιάς

Τερματοφύλακας: Ντέιβιντ Τζέιμς (Πόρτσμουθ)

Αμυντικοί: Μπακαρί Σανιά (Άρσεναλ), Ρίο Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γιουνάιντετ), Νεμάνια Βίντιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιντετ), Γκαέλ Κλισί (Άρσεναλ)

Μέσοι: Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Τσεσκ Φαμπρέγκας (Άρσεναλ), Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιντετ), Άσλει Γιάνγκ (Άστον Βίλα)

Επιθετικοί: Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Άρσεναλ), Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ)

MEΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ


Η ανακατασκευή του Γουέμπλεϊ ήταν ένα πολύ μεγάλο ιστορικό γεγονός για τον αθλητικό κόσμο της Αγγλίας. Οι διευθύνοντες του γηπέδου πρόκειται να λάβουν επίσημη ενημέρωση σύμφωνα με την οποία θα γίνονται γνωστές οι απώλειες ύψους 50,6 εκατομμυρίων ευρώ από τα λειτουργικά έξοδα του γηπέδου.

Τα υψηλά κόστη για την λήψη μέτρων ασφαλείας σε αρκετούς αγώνες, οι κακοί υπολογισμοί για τα έξοδα συντήρησης των κερκίδων και του αγωνιστικού χώρου σε πολλές περιπτώσεις αύξαναν το απαιτούμενο μπάτζετ γι’ αυτές τις λειτουργίες ακόμα και κατά 50%.

Η ανακατασκευή του γηπέδου κόστισε συνολικά ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με την ομοσπονδία να εξασφαλίζει δάνειο 437 εκατομμυρίων ευρώ, με χρόνο αποπληρωμής τα 16 χρόνια. Λόγω των τελευταίων εξελίξεων, όμως, σχεδιάζεται να εξασφαλιστεί επαναχρηματοδότηση μέσω νέου δανείου το οποίο αυξάνει στα 25 χρόνια την περίοδο αποπληρωμής, προκαλώντας ανησυχία. Εξάλλου, οι πραγματικές απώλειες για τον ένα χρόνο λειτουργίας ανέρχονται στα 27,8 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο σχεδόν διπλασιάζονται λόγω και του τόκου στην αποπληρωμή των δόσεων.