Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 05, 2008

Η Ευρώπη στο δρόμο για το Μουντιάλ 2010




















Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Σαββάτου:


1ος όμιλος

Αλβανία-Σουηδία (19.45)
Ουγγαρία-Δανία (20.45)
Μάλτα-Πορτογαλία (21.00)

2ος όμιλος

Μολδαβία-Λετονία (19.00)
Ισραήλ-Ελβετία (20.55)
Λουξεμβούργο-Ελλάδα (21.15)

3ος όμιλος

Πολωνία-Σλοβενία (18.00)
Σλοβακία-Β. Ιρλανδία (18.30)
(Σαν Μαρίνο και Τσεχία έχουν ρεπό)

4ος όμιλος

Ουαλία-Αζερμπαϊτζάν (17.00)
Λιχτενστάιν-Γερμανία (21.45)
(Φινλανδία και Ρωσία έχουν ρεπό)

5ος όμιλος

Αρμενία-Τουρκία (19.00)
Βέλγιο-Εσθονία (21.45)
Ισπανία-Βοσνία (23.00)

6ος όμιλος

Ουκρανία-Λευκορωσία (20.00)
Ανδόρα-Αγγλία (21.00)
(Κροατία και Καζακστάν έχουν ρεπό)

7ος όμιλος
Ρουμανία-Λιθουανία (21.00)
Αυστρία-Γαλλία (21.30)
(Σερβία και Νήσοι Φερόε έχουν ρεπό)

8ος όμιλος

Γεωργία-Ιρλανδία (19.00)
Μαυροβούνιο-Βουλγαρία (21.00)
Κύπρος-Ιταλία (21.45)

9ος όμιλος

ΠΓΔΜ- Σκωτία (16.00)
Νορβηγία-Ισλανδία (20.00)
(Η Ολλανδία έχει ρεπό)

Κετσπάγια: "Θα σοκάρουμε την Ιταλία"


Μετά το "3 στα 3" σε συλλογικό επίπεδο με τις προκρίσεις της Ανόρθωσης στο Τσάμπιονς Λιγκ επί του Ολυμπιακού και των Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ εις βάρος των ΑΕΚ και Ερυθρού Αστέρα στο Κύπελλο UEFA, στην Κύπρο φαίνεται ότι τους "άνοιξε η όρεξη" για επιτυχίες και σε εθνικό επίπεδο. Δεν ξεχναμε το 1-1 με Γερμανία όπου ο Οκκάς έκανε το 2-1 αλλά ο διαιτητής το έδωσε ως οφσάιντ, ενώ ήταν καθαρό γκολ, τη νίκη της Κύπρου με 5-2 την Ιρλανδία, και το 1-1 και πάλι με την Ιρλανδία μέσα στην έδρα της όπου η Κύπρος προηγήτο με 1-0 μέχρι το 94' όπου και ισοφάρισε η Ιρλανδία.

Ο τεχνικός της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσμπάγια, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στην ιστοσελίδα goal.com θεωρεί ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου μπορεί να κάνει την έκπληξη και να "σοκάρει" την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία, στην επικείμενη αναμέτρηση του Σαββάτου μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2010.

Η "σκουάντρα ατσούρα" ξεκινάει το ταξίδι της για την υπεράσπιση του τροπαίου που κατέκτησε στα γήπεδα της Γερμανίας από τη Λάρνακα όντας το φαβορί του ομίλου (σ.σ. 8ου), αλλά ο Κετσμπάγια πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως...

"Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι", δήλωσε ο Κετσμπάγια και συνέχισε: "Η Ιταλία είναι μία ομάδα παγκόσμιας κλάσεως, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην έδρα μας (σ.σ Ανόρθωσης). Είναι ένα μικρό και καθαρό ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Γι' αυτό ελπίζουμε ότι οι φίλαθλοί μας που θα έρθουν αύριο (σ.σ. Σάββατο) θα βοηθήσουν την ομάδα να επιτύχει το στόχο της. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά η Κύπρος έχει τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα που μπορούν να προκαλέσουν την έκπληξη".

Λίπι: "Μην υποτιμήσετε την Κύπρο"



Μπορεί Βουλγαρία και Ιρλανδία να προβάλλουν ως οι κυριότεροι αντίπαλοι της Ιταλίας στη μάχη για την κατάληψη της 1ης θέσης στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του 2010, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2006 θα πάει για... τουρισμό στην Κύπρο για την πρεμιέρα της κόντρα στο συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο άλλωστε να συμβεί όταν στο τιμόνι της βρίσκεται ένας τεχνικός του διαμετρήματος και της εμπειρίας του Μαρτσέλο Λίπι, με τον "Πολ Νιούμαν" του ιταλικού ποδοσφαίρου να στέλνει το μήνυμα στους παίκτες του πως δεν θα πρέπει με τίποτα να υποτιμήσουν την Κύπρο, αν και βρίσκεται στο Νο 65 της παγκόσμιας κατάταξης στην ειδική βαθμολογία της FIFA.

"Ουδείς πρέπει να υποτιμήσει αυτό το τεστ. Εάν το κάναμε, τότε αυτό θα έδειχνε πως η ομάδα μας έχει χάσει την εξυπνάδα και τον σεβασμό για τους αντιπάλους της", τόνισε ο Λίπι στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (5/9), για να προσθέσει:

"Θα χρησιμοποιήσουμε εναντίον τους όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας, και αυτά είναι πολλά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ακόμα και αν ο αγωνιστικός χώρος είναι μικρός και δύσκολος. Είναι καιρός να σταματήσουμε να μιλάμε και να πάρουμε τους τρεις πόντους.

Δεν θα παίξουμε στο Μαρακανά, δεν θα βρούμε το περιβάλλον του Ολίμπικο ή το πλήθος του Σαν Σίρο, ωστόσο δεν πρέπει με τίποτα να σνομπάρουμε τον αντίπαλό μας".

Πανιώνιος Ανακοίνωσε Ρεκόμπα για δύο χρόνια


Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του Πανιωνίου και από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι πλέον γεγονός καθώς ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε και επίσημα την μετεγγραφή του Αλβάρο Ρεκόμπα, ολοκληρώνοντας την μεγαλύτερη μετεγγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η ΠΑΕ Πανιώνιος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο ποδοσφαιριστής Αλβάρο Ρεκόμπα υπέγραψε κλειστό διετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Superleague. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται στην Ελλάδα την Κυριακή το βράδυ", αναφέρει η ανακοίνωση.

Παναθηναϊκός: Ήρθε η άδεια!


Στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο Μαρούσι, έφτασε πριν από λίγη ώρα αντίγραφο από την πρώτη άδεια, για τις οικοδομικές εργασίες στην περιοχή του Βοτανικού και στις επόμενες μέρες αναμένεται να δράσουν οι μπουλντόζες για τις πρώτες κατεδαφίσεις, αλλά και τα μηχανήματα εκσκαφής

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν και επίσημα να ξεκινήσουν τα έργα για την ανοικοδόμηση του νέου γηπέδου, με τα πρώτα εργοτάξια να στήνονται εντός των επόμενων δύο ημερών. Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες... βυθίσεις, που θα φτάσουν σε βάθος 50-60 μέτρων, για μπουν τα θεμέλια του οικοδομήματος.

Το θέμα χειρίστηκε προσωπικά ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Σαμαράς, που είχε ενημερώσει τους μετόχους για αυτή την εξέλιξη, στο ΔΣ της Τρίτης.

Ατομικό οι «Ιέρο», Λεονάρντο, Ντομί και Τζόλε. Η 17αδα για το φιλικό με Ιωνικό


Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης οι Ιεροκλής Στολτίδης, Ντιντιέ Ντομί, Πρέντρακ Τζόρτζεβις και Λεονάρντο, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Θεραπεία ακολούθησε και ο Άντζας, ο οποίος αποχώρησε από τη χθεσινή (απογευματινή ), προπόνηση λόγω ισχιαλγίας.

Η αποστολή στο Φιλικό με τον Ιωνικό

Η αποστολή: Μπελούτσι, Ντιόγο, Ντομί, Νουντού, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κόβατς, Κοβάσεβιτς, Λέτο, Μενδρινός, Παναγόπουλος, Πάντος, Παπαδόπουλος Κ., Νικλιτσιώτης, Βασιλόγιαννης και Αποστολόπουλος.

Παίζει ο Ντελ Πιέρο με την Κύπρο


Ο αρχηγός της Γιουβέντους, εγκατέλειψε τη χθεσινή προπόνηση, λόγω ενός μυικού τραυματισμού στο πόδι του, ωστόσο οι εξετάσεις έδειξαν πως οι πόνοι δεν ήταν κάτι σοβαρό και οι γιατροί του συνέστησαν μια μέρα ξεκούρασης. Ο έμπειρος επιθετικός πήρε μέρος στη σημερινή προπόνηση της ομάδας, στην οποία και έμαθε από τον γυμναστή, ότι μπορεί να παίξει στην Κύπρο.

Ολυμπιακός: Σε αναζήτηση γκολκίπερ


Ο Αντώνης Νικοπολίδης στο τέλος της περιόδου θα αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό και ήδη οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αρχίσει την αναζήτηση πορτιέρο που θα αντικαταστήσει τον ηγέτη τον σπουδαίο "πορτιέρο".

Ο Ανδρέας Νινιάδης έχει στην λίστα του ορισμένους τερματοφύλακες και μάλιστα από την Βραζιλία. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Φελίπε της Κορίνθιανς, ο 24χρονος Μπρούνο της Φλαμένγκο και ο Βίτορ της Γκρέμιο αποτελούν περιπτώσεις που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό.

Επίσης, ο Καμερουνέζος της τερματοφύλακας της Εσπανιόλ Καμενί βρίσκεται πάντα στην λίστα του Ανδρέα Νινιάδη και πολύ πιθανόν να πάρει μεταγραφή τον Γενάρη, καθώς το συμβόλαιο του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και θα πρέπει η Ισπανική ομάδα να τον πουλήσει νωρίτερα ώστε να πάρει χρήματα.

Στον Ολυμπιακό ψάχνουν για τερματοφύλακα που να είναι κοινοτικός με δεδομένο ότι δεν υπάρχει θέση ξένου με τους Λέτο, Κοβάσεβιτς, Ντουντού, Λεονάρντο και Ντιόγκο στην ομάδα.

ΦΕΛΙΠΕ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ


Bruno - Flamengo


Victor - Grêmio

Mπαρτσελόνα: Φιλικό με "Ρίμπο" αξίας 5 εκατ. ευρώ!


Η Μπουνιουντκόρ "έκλεισε" ένα από τα ακριβότερα φιλικά στην ιστορία της, καθώς τον ερχόμενο Μάιο η ομάδα του Ριβάλντο θα φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να βάζουν στα ταμεία τους πέντε εκατομμύρια ευρώ ως... αποζημίωση.

Μάλιστα η συμφωνία φέρεται όχι μόνο να έχει επιτευχθεί, αλλά τους "μπλαουγκράνα" να έχουν λάβει από τώρα τα πρώτα τρία εκατομμύρια ευρώ από τα πέντε που όριζε το συμβόλαιο το οποίο έχει ήδη υπογραφεί.

Τα εναπομείναντα δύο εκατομμύρια ευρώ, ο σύλλογος της Καταλονίας αναμένεται να τα λάβει αμέσως μετά τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα.

Ρεκόμπα: "Έρχομαι για Κύπελλο και Ευρώπη"


Ο πρώην άσος της Ίντερ και ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην σύγχρονη ιστορία της Λατινικής Αμερικής, Αλβάρο Ρεκόμπα, από χθες είναι παίκτης του Πανιωνίου. Το μόνο που περιμένουν στην ΠΑΕ, είναι να αδειάσει θέση ξένου, ή να βρεθεί η λύση με το διαβατήριο (περιμένει το ιταλικό διαβατήριο ο Ουρουγουανός). Ο νέος σούπερ σταρ της Superleague, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Goal" μίλησε ως παίκτης του "Αιώνιου" και έστειλε μήνυμα στους τρελαμένους... πάνθηρες:
"Έρχομαι στην Ελλάδα για να βγούμε στην Ευρώπη και να κατακτήσουμε, αν είναι εφικτό, το Κύπελλο", είπε αρχικά ο Ρεκόμπα και αναφέρθηκε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Κωνσταντίνο Τσακίρη:

"Ο πρόεδρος του Πανιώνιου έδειξε από την πρώτη στιγμή από τον περασμένο Ιούνιο το πόσο με θέλει στην ομάδα, δεν ήταν, λοιπόν, μόνο τα χρήματα που έπαιξαν ρόλο στην απόφασή μου.

Θέλω τίτλο με τον Πανιώνιο, μακάρι να μπορέσουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Πέρυσι η ομάδα δεν κατάφερε να βγει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ευελπιστώ αυτό να γίνει φέτος. Ολοι μαζί να καταφέρουμε να βγάλουμε την ομάδα στην Ευρώπη"
.

Συνεχίζει... εκτός ομάδας ο «Παπ»


Εκτός ομάδας θα παραμείνει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, από τη στιγμή που δε βρέθηκε σύλλογος για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Έλληνας επιθετικός δεν πρόκειται να δώσει ξανά το παρών σε αποστολή του Παναθηναϊκού, παρά το γεγονός ότι έτσι θα βρει πιο δύσκολα ομάδα για να αποχωρήσει το Γενάρη.

Καμούνιας: Είχα πρόταση από Ολυμπιακό


Ένα από τα πολλά όχι που άκουσε ο Ολυμπιακός κατά την μεταγραφική περίοδο, ήταν του Χάβι Καμούνιας, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του μεσοεπιθετικού της Ουέλβα.

Ο 28χρονος άσος της Ισπανικής ομάδας τόνισε στον Τύπο της χώρας: «Υπήρχε πρόταση από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Έχω συμβόλαιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ. Αν φύγω δεν θέλω να προκαλέσω πρόβλημα στο σύλλογο, ο οποίος πόνταρε σε μένα και δεν θέλω να τον προδώσω σε καμία περίπτωση».

Μάχη Mega Ant1 για τα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά του Ολυμπιακού.


Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τα κανάλια που ενδιαφέρονται να δείξουν τις ευρωπαϊκές «μονομαχίες» του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» πουλάνε «πακέτο» τα τρία εντός έδρας ματς των ομίλων (αφού θεωρούν δεδομένη την πρόκριση επί της Νόρντζελαντ).

Η σχετική... δημοπρασία, όπως ακούγεται, έχει φτάσει στο 1.5 εκ. Ευρώ (για τα τρία ματς), μόνο από το ελληνικό κανάλι που τελικά θα συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους», ενώ θα υπάρχουν έσοδα και από τα ξένα κανάλια, που θα ενδιαφερθούν να μεταδώσουν ματς των πρωταθλητών. Mega και Ant1, έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους (φαβορί είναι το πρώτο), ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και η ΝΕΤ.

Χατ-τρικ ο Τζιμπούρ στην προπόνηση, άνοιξε «λογαριασμό» και ο Πελετιέρι


Τρία γκολ πέτυχε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο Ραφίκ Τζιμπούρ, που σιγά-σιγά βρίσκει τον εαυτό και τα πατήματά του στο γήπεδο. Ο Γαλλοαλγερινός φορ, έδειξε για ποιο λόγο τον απέκτησαν οι «κιτρινόμαυροι» σε ένα «μίνι» διπλό που διοργάνωσε ο Δώνης.

Λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα, έστω και ανεπίσημα, άνοιξε και ο Αγκουστίν Πελετιέρι. Ο Αργεντινός μέσος σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα... προπόνησης της Ένωσης, σε μια από τις άτυπες αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στους Θρακομακεδόνες.

Αμφίβολος ο Ντελ Πιέρο με Κύπρο !


Ίσως δε βρίσκεται στη διάθεση του Μαρτσέλο Λίπι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, για την αναμέτρηση της εθνικής Ιταλίας κόντρα στην Κύπρο, το ερχόμενο Σάββατο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο «Πιντουρίκιο» εγκατέλειψε την προπόνηση της "σκουάντρα ατζούρα" την Πέμπτη, αφού αντιμετώπισε έναν μυικό τραυματισμό. Ο αρχηγός της Γιουβέντους υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία βγήκε αρνητική. Όμως, η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει, οριστικά, την Παρασκευή.

Τι ψάχνει ο Νινιάδης για παρτενέρ του Ντιόγκο


Στην ευρωπαϊκή, κυρίως, αγορά θα κινηθεί ο Ανδρέας Νινιάδης τους επόμενους μήνες, προκειμένου να βρει τον παρτενέρ του Ντιόγκο στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού. Ο σκάουτερ των «ερυθρόλευκων», έχει πάρει το σχετικό «ok» από τη διοίκηση, που δείχνει πλέον να εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τις προτάσεις του παλαίμαχου άσου.

Όπως έγινε γνωστό, ο Νινιάδης θα ασχοληθεί με την προσθήκη ενός ακόμη ικανού φορ στο ρόστερ, καθώς πλην των Ντιόγκο, Κοβάσεβιτς και Μήτρογλου, δεν υπάρχει άλλος επιθετικός. Επειδή, όμως, στην ομάδα βρίσκονται ήδη πέντε ξένοι παίκτες, δεν πρόκειται να ψάξει πάλι στην αγορά της Βραζιλίας για παράδειγμα, όπου η αλήθεια είναι ότι οι επισκέψεις του ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς (Ντιόγκο, Λεονάρντο). Δεν αποκλείεται βέβαια να ψάξει και στη Λατινική αγορά για λύσεις, με παίκτες που έχουν κοινοτικό διαβατήριο.

Τι ψάχνει

Ο παίκτης που θα αποκτηθεί για την κορυφή της επίθεσης, θα είναι τύπου Κοβάσεβιτς. Δηλαδή ψηλός, δυνατός, που θα έχει καλή σχέση με τα δίχτυα. Δεν αποκλείεται, βέβαια να εξετάσει και περιπτώσεις τύπου Εντού (όπως και τον ίδιο τον Εντού, που δεν έχει ξεχαστεί και έχει κοινοτικό διαβατήριο), αν και το πιο πιθανό είναι να βρεθεί από τώρα η διάδοχη λύση του Σέρβου.

Η λίστα

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένε πηγές, τους επόμενους τρεις μήνες ο Νινιάδης έχει προγραμματίσει αρκετά ταξίδια στην Ευρώπη, προκειμένου να παρακολουθήσει αγώνες στα πρωταθλήματα της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, αλλά και της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Ο σκάουτερ του συλλόγου έχει ήδη φτιάξει μια λίστα με 30 ονόματα επιθετικών (!) που θέλει να δει να αγωνίζονται, αν και άλλες πηγές αναφέρουν ότι έχει γίνει ήδη ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα, με τις περιπτώσεις προς... εξέταση, να φτάνουν το πολύ τις 15. Οι ηλικίες, μάλιστα, των περισσοτέρων, δεν ξεπερνούν τα 23!

Και στη Ρωσία

Ο Νινιάδης έχει στο μυαλό του και το ρωσικό και ουκρανικό πρωτάθλημα, καθώς γνωρίζει ότι εκεί αγωνίζονται πολλοί και καλοί παίκτες. Περιπτώσεις όπως του Μπραντάο της Σαχτάρ, που θέλει να αποχωρήσει από το κρύο της Ουκρανίας, είναι στο μυαλό του Νινιάδη, αν και τα χρήματα που χρειάζονται για να αποκτήσεις παίκτες από αυτές τις ομάδες, είναι συνήθως πολλά.

Και του χρόνου ο Λέτο στο Λιμάνι;


Μπορεί ο Σεμπάστιαν Λέτο να έχει έρθει στον Ολυμπιακό δανεικός για ένα χρόνο, χωρίς οψιόν αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι, ο παίκτης, όμως, θα… μείνει και του χρόνου στην ομάδα! Αυτό ανέφεραν κύκλοι της «ερυθρόλευκης» διοίκησης χθες, μια βεβαιότητα που για την ώρα δεν είναι γνωστό από που πηγάζει.

Στην ΠΑΕ υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο 21χρονος άσος δε θα μπορέσει ούτε του χρόνου το καλοκαίρι να βγάλει άδεια εργασία στην Αγγλία, λόγω διαβατηρίου και συμμετοχών στην Εθνική του ομάδα. Ένα σενάριο διόλου απίθανο, που σε συνδυασμό με τις άριστες σχέσεις των Βαλβέρδε-Μπενίτεθ, μπορεί να κρατήσει τον Λέτο στη Ελλάδα για έναν ακόμη χρόνο, αρκεί να πείσει με την απόδοσή του.

Come back του στην Εθνική Βραζιλίας θέλει o Ντουντού


Το δυναμικό come back του στην Εθνική Βραζιλίας θέλει να κάνει o Ντουντού Σεαρένσε, που από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και έπαιξε με τον Ολυμπιακό έχει κλέψει την παράσταση. Ο Βραζιλιάνος άσος μέχρι στιγμής έχει δικαιώσει απόλυτα τους πρωταθλητές Ελλάδας για την επιλογή τους. Ο ίδιος θέλει να πετύχει με την ελληνική ομάδα αλλά και να ξανακερδίσει μία θέση στην «σελεσάο».
«Σιγά σιγά θα μπούμε στο σωστό δρόμο και εγώ και η ομάδα. Είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και είναι λογικό να μη βρισκόμαστε ακόμη σε τοπ φόρμα. Μόλις αποκτήσουμε τη συνοχή που χρειάζεται, θα φτάσουμε εκεί που θέλει ο προπονητής μας. Προσωπικά χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμη για να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου, τις απαιτήσεις της ομάδας και να δείξω αυτό που πραγματικά μπορώ. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα», υποστήριξε ο Ντουντού και συνέχισε: «Ένας από τους λόγους που ήθελα να φύγω από την ΤΣΣΚΑ ήταν ότι από τότε που πήγα στη Ρωσία σταμάτησα να παίζω στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Πιστεύω ότι μέσα από τις εμφανίσεις μου με τον Ολυμπιακό θα επιστρέψω σύντομα στην Εθνική».

Δέλλας: Δεν υπάρχει ανησυχία, θα παίξω κανονικά το Σάββατο


Ετοιμος να αγωνισθεί στο αυριανό αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με το Λουξεμβούργο δηλώσε ο Τραϊανός Δέλλας, παρόλο που το ιατρικό τιμ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θεωρεί τη συμμετοχή του αμφίβολη, μετά τον τραυματισμό που υπέστη χθες στον αστράγαλο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο «Κολοσσός» με δηλώσεις που πραγματοποιήσε στον «ARREN-A Radio»

Δεν υπάρχει ανησυχία, θα είμαι κανονικά στον αγώνα του Σαββάτου. Είναι ένα παιχνίδι που περιμένουμε με αγωνία. Ο όμιλός μας θεωρητικά είναι εύκολος, όμως μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Τα λεγόμενα εύκολα παιχνίδια είναι περισσότερο επικίνδυνα, αφού κρύβουν παγίδες. Πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκες τα δύο πρώτα παιχνίδια και για ψυχολογικούς λόγους, ώστε να συνεχίσουμε δυνατά στη συνέχεια», ήταν τα πρώτα λόγια του πρώην άσου της ΑΕΚ και νυν της Ανόρθωσης.

Για τoυς στόχους της Εθνικής: «Εχουμε γίνει απαιτητικοί. Θέλουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα από αυτά που έχουμε έως τώρα πετύχει. Η συμμετοχή στα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μας έχει αναγκάσει να σκεφτόμαστε το παραπάνω. Εμείς βάζουμε τους στόχους και ο κόσμος ακολουθεί τη νοοτροπία της ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πιεστικό για εμάς».

Για τους νέους παίκτες: «Η ομάδα δεν έχει αλλάξει τραγικά τα τελευταία χρόνια. Ο προπονητής φέρνει σταδιακά νέους παίκτες και έτσι η προσαρμογή γίνεται ομαλά, ώστε να μη χαλάσει η χημεία! Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η Εθνική είναι "ομάδα" και αυτό πρέπει να το φυλάξουμε».
Για τον κόσμο: «Μας ενδιαφέρει να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Δε μας ενδιαφέρει αν θα παίζουμε στο Καραϊσκάκη ή στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μας ενδιαφέρει να βλέπουμε γαλανόλευκες εξέδρες και να ακούμε το χειροκρότημα. Δεν θέλουμε να βλέπουμε εικόνες όπως αυτές με την Τουρκία. Αυτό ήταν κάτι που μας πίκρανε».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Η Εθνική αποτελείται από καλούς ποδοσφαιριστές και καλούς χαρακτήρες. Οι νέοι παίκτες βρίσκουν καλό κλίμα. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να είμαι προσιτός με όλα τα νέα παιδιά. Μέσα στο γήπεδο είμαστε όλοι ίσοι».