Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2009

Champions League ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16": To πρόγραμμα των αγώνων !

Το πρόγραμμα
Α΄ ΑΓΩΝΕΣ

16 Φεβρουαρίου 2010
Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης

17 Φεβρουαρίου 2010
Μπάγερν Μονάχου-Φιορεντίνα
Πόρτο-Αρσεναλ

23 Φεβρουαρίου 2010
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
-Μπορντό
Στουτγκάρδη-Μπαρτσελόνα

24 Φεβρουαρίου 2010
Ιντερ-Τσέλσι
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σεβίλη

Β΄ ΑΓΩΝΕΣ

9 Μαρτίου 2010
Φιορεντίνα-Μπάγερν Μονάχου
Αρσεναλ-Πόρτο

10 Μαρτίου 2010
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν
Ρεάλ Μαδρίτης-Λιόν

16 Μαρτίου 2010
Τσέλσι-Ιντερ
Σεβίλη-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

17 Μαρτίου 2010
Μπορντό-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μπαρτσελόνα-Στουτγκάρδη

Τσαμάκ vs Kάλστρομ 3-0 (ΒΙΝΤΕΟ)

Απολάυστε στο Βίντεο τον άσσο της Μπορντό Τσαμάκ να κάνει ρεζίλι 3 φορές τον Κίμ Κάλστρομ μέσα σε 15 δευτερόλεπτα !

Europa League: Κληρώθηκε με την Ρόμα ο Παναθηναικός


H Ρόμα θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού για τους 32 του Europa League. Ο πρώτος αγώνας για την ομάδα του "τριφυλιού" θα είναι στο ΟΑΚΑ στις 18 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στο "Ολίμπικο" της Ρώμης στις 25 Φεβρουαρίου.

Σε περίπτωση που οι "πράσινοι" προκριθούν στην φάση των "16" του Europa League θα αγωνιστούν στις 11 και 18 Μαρτίου εναντίον μίας εκ των Σταντάρ ή Σάλτζμπουργκ.






Τα ζευγάρια στη φάση των "32" του Europa League:

Ρουμπίν Καζάν-Χαποέλ Τελ-Αβίβ
Ατλέτικ Μπιλμπάο-Άντερλεχτ
Κοπεγχάγη-Μαρσέιγ
Παναθηναϊκός-Ρόμα
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γαλατασαράι
Άγιαξ-Γιουβέντους
Μπριζ- Βαλένθια
Φούλαμ-Σαχτάρ
Λίβερπουλ-Ουνιρέα
Αμβούργο-Αϊντχόφεν
Βιγιαρεάλ-Βόλφσμπουργκ
Σταντάρ Λιέγης-Σάλτζμπουργκ
Τβέντε-Βέρντερ
Λιλ-Φενέρμπαχτσε
Eβερτον-Σπόρτινγκ
Χέρτα-Μπενφίκα

Φάση των "16"
Νικητής 10 - Νικητής 2
Νικητής 1 - Νικητής 11
Νικητής 5 - Νικητής 15
Νικητής 16 - Νικητής 3
Νικητής 4 - Νικήτης 12
Νικητής 14 - Νικητής 9
Νικητής 6 - Νικητής 8
Νικητής 7 - Νικητής 13

Champions League: Το προφίλ της Μπορντό

Η κληρωτίδα έκλεισε το... μάτι στον Ολυμπιακό στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας απέφυγαν τα μεγαθήρια Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, καθώς και την ισχυρότατη Σεβίλλη της Πριμέρα Ντιβισιόν (δις κάτοχος Κυπέλλου UEFA γαρ) και "ψάρεψε" την δεύτερη πιο επιθυμητή αντίπαλο μετά τη Φιορεντίνα, τη Μπορντό...

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας της περασμένης σεζόν, η οποία αποτελεί το προσωπικό δημιούργημα του σπουδαίου άσου του παρελθόντος Λοράν Μπλαν, θα είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η ομάδα του Ζίκο για να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, με τους "ερυθρόλευκους" να ελπίζουν πως όταν θα συναντήσουν τους Γιρονδίνους δεν θα είναι στην δαιμονιώδη φόρμα των τελευταίων μηνών.

Τι εννοούμε; Μπορεί η Μπορντό να μην "γεμίζει το μάτι" έναντι των ισχυρών της Πριμέρα Ντιβισιόν και της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, κάτι που έχει αποδείξει πανηγυρικά τη φετινή σεζόν τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων: στο Σαμπιονά φιγουράρει στην κορυφή με έξι πόντους διαφορά από τη 2η Μαρσέιγ και επτά από την 3η Λιόν, ενώ στην νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο που είχε τις Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου.

Τα δε αποτελέσματά της προκαλούν θαυμασμό για τον Γιοάν Γκουρκούφ και την παρεά του: στο Σαμπιονά έχει ρεκόρ 12 νίκες-1 ισοπαλία-4 ήττες, ενώ στους ομίλους μάζεψε 16 βαθμούς, με απολογισμό 5 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία.

Πανηγύρισε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες με τη Μπάγερν, το ίδιο έκανε και με τη Μακάμπια Χάιφα, ενώ η μοναδική ομάδα με την οποία δεν έκανε "νταμπλ" νικών ήταν η Γιουβέντους (τη νίκησε 2-0 στη Γαλλία, ενώ πήρε ισοπαλία στην πρεμιέρα στο "Ντέλε Άλπι" με 1-1).

O προπονητής

Ο αντίπαλος του Ζίκο στην σκακιέρα των πάγκων θα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Λοράν Μπλαν. Ο 44χρονος πλέον τεχνικός έχει κατακτήσει τίτλους τόσο σε εθνικό επίπεδο (Μουντιάλ και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Γαλλίας) όσο και σε συλλογικό επίπεδο (με Μονπελιέ, Οσέρ, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ενώ η 8η Ιουνίου του 2007 σηματοδοτεί το ξεκίνημα της προπονητικής καριέρας του αφού ανέλαβε το τιμόνι της Μπορντό.

Στην πρώτη του μόλις σεζόν στους Γιρονδίνους τους έβγαλε 2ους πίσω από τη Λιόν (η οποία πήρε τότε το 7ο σερί της πρωτάθλημα) κατακτώντας βραβείο για τον "Προπονητή της Χρονιάς", ενώ πέρυσι οδήγησε τη Μπορντό στην κατάκτηση του πρώτου της τίτλου μετά από 10 χρόνια, με το εκπληκτικό μάλιστα σερί των 11 νικών στο φινάλε (αριθμός ρεκόρ για το γαλλικό πρωτάθλημα). Εκτός από το πρωτάθλημα, ο Μπλαν πανηγύρισε και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, ενώ φέτος πηγαίνει την ομάδα του από επιτυχία σε επιτυχία, έχοντάς την πρώτη -και με διαφορά- στο πρωτάθλημα αλλά και αήττητη στην Ευρώπη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Μπλαν έχει τεθεί αντιμέτωπος του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (ως παίκτης) τη σεζόν 2002-03 με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Γάλλο άσο να έχει μάλιστα σκοράρει και στο γήπεδο της Ριζούπολης, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ (νίκη με 3-2 για τους "κόκκινους διαβόλους" σε εκείνο το ματς).

Πως παίζει η Μπορντό

Ο Λοράν Μπλαν εμπιστεύεται συνήθως ένα σύστημα 4-5-1, με δύο αμυντικά χαφ και τρεις παίκτες πίσω από τον μοναδικό προωθημένο επιθετικό. Την εστία της υπερασπίζεται ο Καρασό, ενώ την τετράδα της άμυνας συνθέτουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σαλμέ, Σιανί, Πλανούς και Τρεμουλινάς. Οι Αλού Ντιαρά και Μενεγκάτσο αναλαμαβάνουν να καλύπτουν μπόλικα χιλιόμετρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Γιοάν Γκουρκούφ είναι ο "μπαλαντέρ" και ο ηγέτης στον τομέα της δημιουργίας, οι Γκουφράν και Πλασίλ είναι τα στηρίγματά τους στις πτέρυγες, ενώ ο Σαμάκ είναι συνήθως το "βέλος" στην κορυφή της επίθεσης.

Το προφίλ της Μπορντό

Έτος ίδρυσης: 1881
Χρώματα: Μπλε-άσπρο
Έδρα: Στάδιο "Σαμπάν Ντελμά" (34.227)
Παρατσούκλι: "Γιρονδίνοι"
Πρόεδρος: Ζαν-Λουί Τριάντ
Προπονητής: Λοράν Μπλαν

Τίτλοι: 6 πρωταθλήματα: 1949-50, 1983-84, 1984-85, 1986-87, 1998-99, 2008-09, 3 Κύπελλα Γαλλίας (1941, 186, 1987), 3 Λιγκ Καπ (2002, 2007, 2009)

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Σεντρίκ Καρασό (Γαλλία)
Ουλρίχ Ραμέ (Γαλλία)
Αμπντουλαγιέ Κεϊτά (Γαλλία)

Αμυντικοί


Μισέλ Σιανί (Γαλλία)
Κάρλος Ενρίκε (Βραζιλία)
Φρανς Ζουριετί (Γαλλία)
Ντιέγο Πλασέντε (Αργεντινή)
Ματιέ Σαλμέ (Γαλλία)
Λουντοβίσ Σανέ (Γαλλία)
Μαρκ Πλανούς (Γαλλία)
Μπενουά Τρεμουλινάς (Γαλλία)
Κριστοφέρ Γκλομπάρντ

Μέσοι

Αλού Ντιαρά (Γαλλία, αρχηγός)
Φερνάντο Μενεγκάτσο (Βραζιλία)
Γιοάν Γκουφράν (Γαλλία)
Γιοάν Γκουρκούφ (Γαλλία)
Πολ Λασνέ (Γαλλία)
Βέντελ (Βραζιλία)
Γιάροσλαβ Πλάσιλ (Τσεχία)
Γκρεγκορί Σερτίτς (Γαλλία)
Αμπντού Τραορέ (Γαλλία)

Επιθετικοί


Φερνάντο Καβενάγκι (Αργεντινή)
Ζουσιέ (Βραζιλία)
Νταβίντ Μπεγιόν (Γαλλία)
Ανρί Σαϊβέτ (Γαλλία)
Μαρουάν Σαμάκ

πηγή: sports24

Κλήρωση Champions League: Με Μπορντό ο Ολυμπιακός !

Την Μπορντό θα βρει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός «γλίτωσε» από τα «μεγαθήρια» (Ίντερ, Τσέλσι, Ρεάλ κ.ά.) αλλά έπεσε πάνω στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Γαλλίας, την Μπορντό, στην κλήρωση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη», στις 16-17 ή 23-24 Φεβρουαρίου, ο επαναληπτικός 9-10 ή 16-17 Μαρτίου στη Γαλλία.





Αναλυτικά τα ζευγάρια στους «16»:


Στουτγκάρδη-Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός-Μπορντό
Ίντερ-Τσέλσι
Μπάγερν Μονάχου-Φιορεντίνα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σεβίλλη
Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης
Πόρτο-Άρσεναλ
Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στην Χέρτα ο Γκέκας :


Δανεικός στη Χέρτα ως το καλοκαίρι του 2010 θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής ο Φάνης Γκέκας. Ο γερμανικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του Ελληνα διεθνή φορ ως δανεικού από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν μέχρι το τέλος της σεζόν, διατηρώντας οψιόν αγοράς με αυτόματη επέκταση του συμβολαίου του για δύο χρόνια.

Europa League: Μπενφίκα-ΑΕΚ 2-1 (BINTEO)