Τρίτη, Μαΐου 26, 2009

Πρόταση για Τζιόλη από την Σαμπντόρια !

Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Αλέξανδρου Τζιόλη κατέθεσε η Σαμπντόρια στον Παναθηναϊκό. Το ύψος της πρότασης δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο το δεδομένο είναι ότι οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη μετακίνηση του διεθνή Έλληνα μέσου στην ιταλική ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τον πρώτο λόγο έχει η Βέρντερ Βρέμης που διατηρεί και οψιόν αγοράς του παίκτη ύψους 1.500.000 ευρώ. Πάντως προς το παρόν οι Γερμανοί όχι μόνο δεν έχουν ενεργοποιήσει την οψιόν, αλλά ούτε έχουν κάνει νύξη για την παραμονή του στο "Βέσερ Στάντιον".

Oλυμπιακός: Ετοιμάζει μεταγραφική λίστα ο Κετσπάγια

Ο Τιμούρ Κετσπάγια βρέθηκε για πρώτη φορά στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός το μεσημέρι της Τρίτης και είχε συνεργασία με τους Σωκράτη Κόκκαλη και Γιάννη Χρυσικόπουλο.

Ο Κετσπάγια ενημερώθηκε από τον Χρυσικόπουλο για τις περιπτώσεις των Λέτο, Ντάρμπισιρ και Λεντέσμα, που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο ίδιος ζήτησε να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν οι περιπτώσεις των δύο πρώτων, τους οποίους και έχει στα πλάνα του για τη νέα σεζόν.

Αναφορικά με τον Λεντέσμα, δεν έχει γνωστό, αν πάρθηκε κάποια απόφαση. Από εκεί και πέρα, ο Κετσπάγια ενημερώθηκε και για τη μεταγραφική ενίσχυση. Ο Μπομπό είναι ο ξεκάθαρος στόχος, με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζει τις τελικές του κινήσεις, μια και την Τετάρτη είναι προγραμματισμένο ραντεβού με τον μάνατζερ του, Χουάν Φίχερ.

Και δική του λίστα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως στον Κετσπάγια παραδόθηκε λίστα με παίκτες που έχουν προταθεί στους «ερυθρόλευκους», προκειμένου να την εξετάσει και να διαπιστώσει, αν του κάνουν ορισμένες περιπτώσεις. Παράλληλα, ο ίδιος ετοιμάζει δική του λίστα, την οποία και θα παραδώσει στη διοίκηση την Παρασκευή (29/6).

Ονόματα δεν έχουν διαρρεύσει, μια και από τον Γεωργιανό ζητήθηκε να αποφύγει τις δηλώσεις και γενικότερα τις... επαφές του με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, έως ότου να υπογράψει το συμβόλαιο του, ενώ την Πέμπτη αναμένεται η επίσημη παρουσίασή του.
Τσεκάρει τους νέους
Τέλος, ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού παρέλαβε DVD με αγώνες της ομάδας Νέων, προκειμένου να διαμορφώσει άποψη για το δυναμικό της. Ήδη άλλωστε, στην πρώτη ομάδα έχουν προωθηθεί οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Νικλητσιώτης και Σοϊλέδης, ενώ «προαγωγή» αναμένεται να πάρει και ο Βασιλόγιαννης.

ΠΑΟ: Πρόταση 14 εκ. ευρώ για Νιλμάρ

Σε ιταλικά ΜΜΕ γίνεται λόγος για σοβαρή πρόταση του Παναθηναϊκού στο μεγάλο Βραζιλιάνο αστέρα, τον Νιλμάρ της Ιντερνασιονάλ! Ο δικηγόρος και εκπρόσωπος πολλών ευρωπαϊκών ομάδων Λούτσιο Ντι Τσέζαρε, που έχει άριστες σχέσεις με τον ποδοσφαιριστή τόνισε πως η μοναδική αξιόλογη προσφορά που έχει ο Βραζιλιάνικος σύλλογος είναι αυτή του Παναθηναϊκού!

Η προσφορά αυτή, συνδέεται άμεσα με εκείνη του Γενάρη, όταν οι πράσινοι είχαν κάνει την δεύτερη κρούση τους για τον παίκτη (πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2008), αφήνοντας ανοικτή την πρόταση για το προσεχές καλοκαίρι.

Η Ιντερνασιονάλ φαίνεται πως δεν άφησε την προσφορά να αραχνιάσει στο συρτάρι και πλέον είναι ανοικτή στο να την εξετάσει πιο σοβαρά.

Αναλυτικά ο Ντι Τσέζαρε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ενδιαφέρον της Νάπολι για τον παίκτη ξεκαθάρισε: "Δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόταση της Νάπολι. Η τελευταία επαφή που είχαν οι παρτενοπέι για τον παίκτη ήταν περίπου 18 μήνες πριν. Αυτή τη στιγμή η μοναδική αξιόλογη προσφορά που έχουμε είναι από τον Παναθηναϊκό και ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια ευρώ!"

Συνεχίζοντας και μεταξύ άλλων ο Ντι Τσέζαρε λέει ότι: "για να αφήσει ο Νιλμάρ τη βραζιλία για την Ευρώπη θα προτιμούσε να πάει σε ομάδα που αγωνίζεται στο Champions League".

Το μόνο αρνητικό είναι ότι η προσφορά των 14 εκατομμυρίων ευρώ για την οποία γίνεται λόγος, είναι κατά 6 εκατομμύρια λιγότερη από την κοστολόγηση του κορυφαίου επιθετικού του Μπραζιλειράο που πρόσφατα κλήθηκε και στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας!

Ωστόσο το συμβόλαιο του Νιλμάρ λήγει το 2011, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν τον πουλήσει φέτος η Ιντερνασιονάλ, διακινδυνεύει να τον χάσει χωρίς να βάλει καθόλου χρήματα στο ταμείο της, καθώς από την επόμενη περίοδο θα μπορεί ο παίκτης να διαπραγματεύεται μόνος του τη μεταγραφή. (Υπάρχει κι ο Γενάρης του 2010).

Τα συν και τα πλην της υπόθεσης:

+ Από μόνη της η προσφορά (αν υφίσταται) είναι αξιόλογη και ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα, ενώ και η περίοδος κρίσης που διανύουμε κάνει μια τέτοια προσφορά να φαντάζει όνειρο για την Ιντερνασιονάλ.

+ Αν ο παίκτης έρθει στην Ευρώπη θα το κάνει μόνο για ομάδα που θα αγωνίζεται στο Champions League. Συνεπώς η κρισιμότητα του αγώνα με την ΑΕΚ την Κυριακή έχει πολλαπλές προεκτάσεις για τον Παναθηναϊκό που εμφανώς πλέον θέλει να αλλάξει επίπεδο.

+ Το γεγονός ότι το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το 2011, πράγμα που σημαίνει ότι η Ιντερνασιονάλ δε θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα για να βάλει πολλά λεφτά στο ταμείο της. Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να τον πουλήσει, καθώς αργότερα θα αναγκαστεί να κατεβάσει την τιμή του ή να τον χάσει for free.

- Τα 20 εκατομμύρια με τα οποία τον κοστολογεί η Ιντερνασονάλ, τα οποία όμως μοιάζουν διαπραγματεύσιμα.

- Η πρόσφατη νέα κλήση του στην εθνική Βραζιλίας θα προσελκύσει σίγουρα κι άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, γεγονός που μπορεί να ανεβάσει την τιμή του.

- Αρκετές άλλες ομάδες έχουν εκφράσει ήδη ανοικτά το ενδιαφέρον τους για τον Νιλμάρ, όπως η Ρεάλ, η Λάτσιο, η Ρόμα και η Παλέρμο, χωρίς ωστόσο να έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση όπως ο Παναθηναϊκός.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως ο Παναθηναϊκός δείχνει πως θέλει πραγματικά να κινηθεί σε άλλα επίπεδα, ενδυναμώνοντας το ρόστερ του με το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σίγουρα οι δυσκολίες μιας τέτοιας υπόθεσης είναι τεράστιες, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τον κορυφαίο επιθετικό του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, που φορά την φανέλα της Σελεσάο και είναι σε ηλικία μόλις 24 ετών!

Απολαύστε τον Νιλμάρ εν δράσει...







sports24.gr

ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκε ο Κουτσιανικούλης

Παρουσιάστηκε και επίσημα από τον ΠΑΟΚ ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Ο 21χρονος μέσος ήταν εμφανώς τρακαρισμένος στη συνέντευξη Τύπου, ενώ δεν κατάφερε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του.

Εμφανώς... τρακαρισμένος ο μικρός και έχοντας δίπλα του τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα και τον μεγαλομέτοχο του Εργοτέλη κ. Τζώρτζογλου, παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του τύπου κρατώντας στα χέρια του τη φανέλα με το νούμερο 19.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έρθει στον ΠΑΟΚ. Είναι μία μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν μεγάλοι στόχοι για την νέα χρόνια. Εγώ ήρθα για να προσφέρω και ευχαριστώ όσους πίστεψαν σε μένα" ήταν η αρχική λακωνική τοποθέτηση του Κουτσιανικούλη που εκθείασε το οικογενειακό κλίμα που συνάντησε: "Με άγγιξε το οικογενειακό κλίμα που συνάντησα στον ΠΑΟΚ, όπως και στον Εργοτέλη, και ήταν το σημαντικότερο. Σε όλα τα άλλα, δεν υπήρχε πρόβλημα για να συμφωνήσουμε. Από εκεί και πέρα το βασικό είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι μια οικογένεια και κάθε νέος ποδοσφαιριστής έρχεται για κάτι καλό. Το πιο σημαντικό είναι μια ομάδα να έχει ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το ποδόσφαιρο και με τις πράξεις τους βοηθούν την ομάδα τους".

Μπάσκετ: Την Πέμπτη, στις 22.30, ο τρίτος τελικός στο ΣΕΦ

Την Πέμπτη, τελικά, στις 22.30 θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος τελικός της σειράς των πλέι οφ, στο Σ.Ε.Φ.

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Κετσπάγια !

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην πλατεία Αλεξάνδρας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο Γεωργιανός είχε συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη όπου τον ξενάγησε στου Ρέντη και μίλησε για τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας μετον Γιάννη Χρυσικόπουλο.

Αύριο αναμένεται οι δύο πλευρές να επισημοιήσουν τη συνεργασία τους, με την υπογραφή συμβολαίου τριετούς διάρκειας. Πολύ πιθανό είναι μέσα στην εβδομάδα (μάλλον την Πέμπτη), η ΠΑΕ Ολυμπιακός να παρουσιάσει επισήμως τον Τιμούρ Κετσπάγια ως νέο προπονητή του Ολυμπιακού σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.


ΑΕΚ: 4-5 μήνες εκτός ο Αλεξόπουλος !

Ο Ελληνας σέντερ μπακ της ΑΕΚ, που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη Λάρισα, υποβλήθηκε χθες σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποία εξέτασε σήμερα ο γιατρός της ομάδας, Λάκης Νικολάου και διαπίστωσε ότι η κατάσταση του παίκτη είναι αρκετά σοβαρή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο «Αλεξό» έχει ρήξη πρόσθιου χιαστού, πράγμα που σημαίνει πως όχι μόνο δεν θα προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ, αλλά αναμένεται να μείνει και εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 4-5 μήνες! Και όλα αυτά, μετά από το σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί o 32χρονος αμυντικός το 2006, ο οποίος τον είχε κράτησε μακριά από τα γήπεδα δύο χρόνια.

Γιουβέντους: Ανακοινώθηκε ο Ντιέγκο

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Ντιέγκο από την Βέρντερ Βρέμης, με τον διεθνή άσο να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2014.

Η μετεγγραφή θα κοστίσει στην Γιουβέντους 24.500.000 ευρώ και θα πληρώσει την Βέρντερ σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη θα είναι 14.000.000 την 1η Ιουλίου 2009, έναν χρόνο αργότερα θα δώσει 5.500.000 και την 1η Ιουλίου 2011 τα υπόλοιπα 5.000.000 ευρώ.

Επίσης, ανάλογα με τα επιτεύγματα του Ντιέγκο μπορεί να δώσει άλλα 2.500.000 ευρώ μέσα στα επόμενα πέντα χρόνια.

Κετσπάγια: Αν δεν αισθανόμουν έτοιμος, δεν θα ήμουν εδώ!

Πανέτοιμος να αρπάξει τη μεγάλη πρόκληση που ονομάζεται Ολυμπιακό είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια, κάτι που φαίνεται από τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των Πειραιωτών. Ο Γεωργινός τεχνικός αφίχθη το βράδυ της Δευτέρας στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου μιλώντας στα ελληνικά ΜΜΕ ξεκαθάρισε πως θέλει να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Μας περιμένει δύσκολη χρονιά και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας», είπε αρχικά ο στη «SportDay» και στη συνέχεια απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

Αισθάνεσαι έτοιμος για την πρόκληση που λέγεται Ολυμπιακός;

«Γι' αυτό είμαι εδώ. Αν δεν αισθανόμουν έτοιμος, δεν θα ήμουν εδώ».

Τι ονειρεύεσαι με τον Ολυμπιακό;

«Να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό είναι το όνειρό μου».

Πέρυσι τέτοια εποχή είχες πληγώσει τον Ολυμπιακό με την Ανόρθωση. Φέτος θα του δώσεις χαρές;

«Θέλω να πετύχει φέτος αυτό που δεν πέτυχε πέρυσι ο Ολυμπιακός, δηλαδή την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Χρωστάς κάτι στον Ολυμπιακό;

«Δεν ξέρω αν χρωστάω κάτι. Ήμουν σε άλλη ομάδα τότε και έκανα το καθήκον μου. Το ίδιο θα κάνω και τώρα με τον Ολυμπιακό».

Ο πρόεδρος μίλησε με κολακευτικά λόγια για σένα, λέγοντας πως είσαι νέος και αξιόλογος και αξίζεις τη στήριξη. Τι έχεις να πεις;

«Είναι πολύ μεγάλη η στήριξη, επειδή για να πετύχεις τους στόχους χρειάζεται στήριξη απ' όλους όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα και ειδικά τη στήριξη από τον πρόεδρο. Κι εγώ όταν μίλησα μαζί του κατάλαβα ότι με στηρίζει. Μου δίνει πολύ μεγάλο κουράγιο αυτό. Θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σ' εμένα».

Σε φοβίζουν οι δύο προκριματικοί που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός για να μπει στους ομίλους;

«Μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει κάθε χρόνο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μας φοβίζει τίποτα. Περιμένουμε απλώς να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ως παίκτης έχεις γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα σου. Το βήμα του Ολυμπιακού είναι το μεγαλύτερο;

«Ως προπονητής, ναι, είναι πολύ μεγάλο βήμα να βρίσκομαι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να βοηθήσω με κάθε τρόπο να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».