Σάββατο, Ιουλίου 05, 2008

Έδεσε Ίβανσιτς ΠΑΟ !

Ο Αντρέας Ίβανσιτς είναι και επίσημα από το Σάββατο (5/7) παίκτης του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον ως το 2012. Παράλληλα με την είδηση της απόκτησης του Αυστριακού μέσου, οι «πράσινοι» γνωστοποίησαν την τροποποίηση των οικονομικών όρων στο συμβόλαιο του Σιμάο το οποίο έχει ισχύ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πρώτη στο "Supercup" η Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 93-86 και κατέκτησε το τουρνουά "Supercup" που διεξήχθη στη Μπάμπεργκ της Γερμανίας, δείχνοντας θετικά δείγματα στα πρώτα φιλικά της προετοιμασίας.

Τα δεκάλεπτα: 32-26, 61-49, 78-67, 93-86

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Μπουρούσης 12 (1), Ζήσης 6, Σπανούλης 16 (3), Βασιλόπουλος 7 (1), Φώτσης 17 (4), Γλυνιαδάκης 3, Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Σχορτσανίτης 14, Πελεκάνος 2, Καλαμπόκης

Πουέρτο Ρίκο (Σιτρόν): Ράμος 6, Μπαρέα 32 (6), Ριβέρα 8, Μοχίκα 8 (1), Καρμόνα, Σάντσεζ 16 (4), Βιλαφάνε 2, Φάλκον, Τζόουνς 14 (2).

Δεν αποφεύγει το νυστέρι ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Παρά την αρχική διάψευση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την ανακοίνωσή της με την οποία χαρακτήριζε "πρόωρη" οποιαδήποτε απόφαση να οδηγηθεί στο χειρουργείο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πορτογάλος "σούπερσταρ" θα υποβληθεί σε εγχείρηση στον δεξιό αστράγαλο την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ανάγκη να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσε ένας εξειδικευμένος γιατρός που υπέβαλλε σε εξετάσεις τον Ρονάλντο. Η δική του διάγνωση ήρθε απλώς να επαληθεύσει τη γνώμη του ιατρικού τιμ της Μάντσεστερ και της πορτογαλικής ομοσπονδίας πως ο 23χρονος δεν θα πρέπει να αποφύγει το... νυστέρι.

Την ώρα, λοιπόν που το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης να προσθέσει τον Πορτογάλο διεθνή στο έμψυχο δυναμικό της έχει εξελιχτεί σε σήριαλ του καλοκαιριού, η Μάντσεστερ βρίσκεται μπροστά στο αρνητικό ενδεχόμενο να ξεκινήσει χωρίς τον Ρονάλντο τη σεζόν. Κι αυτό, όχι επειδή θα τον παραχωρήσει στη "Βασίλισσα", αλλά γιατί ο χρόνος αποθεραπείας του μετά την εγχείρηση υπολογίζεται στις 6 εβδομάδες.

Όσο για την πώληση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ, η Μάντσεστερ απάντησε μία ακόμη φορά μέσω του εκπροσώπου Τύπου της: "Είναι απολύτως χαζό και μας προκαλεί μόνο γέλια. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πωλείται".

Ο Μίλκοβιτς στον Πειραιά!

Μια από τις μεγαλύτερες (αν όχι η κορυφαία) μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς η ατζέντισα του Ιβαν Μίλκοβιτς, Μίρα Πόλιο, απάντησε θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού και ο 29χρονος Σέρβος καλύτερος διαγώνιος στον κόσμο θα φορέσει την "ερυθρόλευκη" φανέλα, αλλάζοντας δεδομένα και ισορροπίες.

Ο Μίλκοβιτς θα παίζει για τα επόμενα δυο χρόνια στον Ολυμπιακό, έναντι 1.1 εκατομμυρίων ευρώ (550.000 ετησίως). Για να υλοποιηθεί, ωστόσο, η συμφωνία επιστρατεύτηκαν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος που έκανε τις διαπραγματεύσεις (και εκμαίευσε το διετές συμβόλαιο) προσφέροντας 100.000 ευρώ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, άλλοτε αφεντικό του "ερυθρόλευκου" βόλεϊ, πρόσφερε 230.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα (220.000) θα δοθούν από τον ερασιτέχνη.

Ετοιμάζει μεταγραφή που θα συζητηθεί o Θρύλος !

Μετά την απόκτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο Ολυμπιακός εντείνει τις προσπάθειές του για την απόκτηση ενός επιθετικού παίκτη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη αρχίσει τις επαφές τους και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να προχωρήσουν σε μια κίνηση, η οποία θα συζητηθεί έντονα.

Εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται από τη Δευτέρα. Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή από την αγορά της Λατινικής Αμερικής, πιθανότατα από την Αργεντινή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα του Πειραιά είναι έτοιμη να διαθέσει πολλά χρήματα για να εντάξει τον συγκεκριμένο παίκτη στη δύναμή της. Πολλοί κάνουν λόγο για μεταγραφή που το κόστος της μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, η - ακόμα! - και να είναι η ακριβότερη στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Συνέχεια στο σίριαλ Πεγεράνο, Μεχία η εναλλακτική λύση

Το θέμα της απόκτησης του Ερνάν Πεγεράνο από τον Παναθηναϊκό δεν ξεκαθάρισε ούτε χθες και γι΄ αυτό οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει να ασχολούνται και με άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως άνθρωποι της Βελέζ έρθουν σήμερα ή αύριο στην Αθήνα για να μιλήσουν με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για τον Πεγεράνο, αν και ο πρόεδρός της Αλβάρο Μπαλεστρίνι δήλωσε χθες ότι οι συζητήσεις με την Αλμερία, που επίσης θέλει τον παίκτη, βρίσκονται σε καλό δρόμο, αν και η πρόταση των «πράσινων» είναι καλύτερη. Την ίδια ώρα, ο Ντάνιελ Πεγεράνο, αδελφός του Ερνάν, εξέφραζε την πεποίθηση ότι κατά 80% ο παίκτης θα συνεχίσει την καριέρα του στην ισπανική ομάδα.

Επειδή όμως ο χρόνος πιέζει, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε χθες για τον 26χρονο Άλβαρο Μεχία, ο οποίος αγωνίζεται τώρα στη Ρεάλ Μούρθια, ενώ ανήκε επί πολλά χρόνια στη δύναμη της Ρεάλ Μαδρίτης. Για την απόκτηση του παίκτη, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα, απαιτούνται περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Προτάθηκε στην ΑΕΚ ο Σαμπουέζα

Την περίπτωση του Ρούμπενς Σαμπουέζα εξετάζει σοβαρά η ΑΕΚ. Τον 24χρονο αριστεροπόδαρο μέσο, ο οποίος αγωνίζονταν την προηγούμενη σεζόν στην Πούμας με τη μορφή δανεισμού από τη Ρίβερ Πλέιτ, πρότεινε στο Ντέμη Νικολαΐδη ο μάνατζερ του Ισμαέλ Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναΐντια, σε συνάντηση που είχαν προ ημερών οι δύο άνδρες για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του «Ζορό»

Ο πρώην συμπαίκτης του Σκόκο φόρεσε τη φανέλα της Ρίβερ το 2004 σε ηλικία 19 ετών. Εχει 45 συμμετοχές και τρία γκολ στην Πριμέρα με τη Ρίβερ, ενώ έχει αγωνισθεί σε 21 διεθνή ματς της αργεντίνικης ομάδας, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Με την Πούμας συμμετείχε σε 29 παιχνίδια και σημείωσε τέσσερα γκολ.

Πρόταση 7 εκατ. ευρώ για Παβλιουτσένκο ο ΠΑΟ

Για την απόκτηση του Ρόμαν Παβλιουτσένκο ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ολλανδίας, τα οποία μετέδωσαν ότι οι «πράσινοι» έχουν ήδη καταθέσει σχετική πρόταση στη Σπαρτάκ Μόσχας ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ενδιαφέρον των «πράσινων» είναι βέβαια γνωστό από καιρό, ενώ ο μάνατζερ του παίκτη, Ντένις Λάχτερ, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Goalnews» παραδέχτηκε ότι όντως υπάρχει πρόταση από τον Παναθηναϊκό, δεν αποκάλυψε όμως το ποσό που πρόσφερε η ελληνική ομάδα.

Όσον αφορά τη Σπαρτάκ, απλά επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει κάποιες επαφές, οι οποίες όμως δεν έχουν προχωρήσει.

Επανήλθε ο Ολυμπιακός για Πάρντο, που αρνήθηκε να υπογράψει στη Ραπίντ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από το «όχι» του 25χρονου τερματοφύλακα, καθώς Βαλβέρδε και Σεγκούρα (που είχε εισηγηθεί πολλάκις την απόκτηση του συγκεκριμένου παίκτη) φέρονται να επικοινώνησαν με τον Πάρντο και να τον ενημέρωσαν ότι επιθυμούν να τον φέρουν στο Λιμάνι. Δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να γίνει συνάντηση Ρέμου – Χρυσικόπουλου για να «κλείσει» ο Ισπανός στους «ερυθρόλευκους».

Προφορική συμφωνία με Γκάμπριελ ο ΠΑΟ

Σε... γάμο, όπως όλα δείχνουν, θα καταλήξει το φλερτ του Παναθηναϊκού με τον Γκάμπριελ. Το «τριφύλλι» ήρθε χθες σε επικοινωνία με τον μάνατζερ του παίκτη και επήλθε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το μόνο που έμεινε αδιευκρίνιστο είναι η ημερομηνία άφιξης του 27χρονου δεξιού μπακ στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το τετραετές συμβόλαιο με τους «πράσινους».