Δευτέρα, Αυγούστου 03, 2009

Το Hall of Fame υποδέχεται τον Μάικλ Τζόρνταν !



To Hall of Fame του μπάσκετ ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν.Η ημερομηνία εγκαινίων της έκθεσης είναι η 11η Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενηθούν τα εκθέματα του κατά πολλούς κορυφαίου παίκτη στην ιστορία του παγκοσμίου μπάσκετ, θα υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα από την καριέρα του στο NBA, από την παρουσία του στην Βόρεια Καρολίνα καθώς επίσης και από την παρουσία του στην Dream Team, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.





BINTEO-AΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ AIR MIKE !






Ολυμπιακός: Η αποστολή για τον αγώνα με τον Σλόβαν

Η 20άδα για το ματς με την Σλόβαν: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντιόγκο, Ντομί, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Μήτρογλου, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Σοϊλέδης, Ζαϊρί και Ζεβλάκοφ.

*Την Τρίτη οι παίκτες της ομάδας μας θα προπονηθούν στις 19:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, ενώ στις 17:30 ο Τιμούρ Κετσπάγια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Τεν Κάτε: "Πειθαρχία και τακτική"

Oι δηλώσεις του Τεν Κάτε:

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να έρθει η πρόκριση:

"Είναι θέμα πειθαρχίας. Πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική. Δεν ήταν θέμα ποιότητας, αλλά θέμα να τηρήσουμε αυτά που είχαμε πει. Σε κάποια ΜΜΕ κάποιοι έκριναν διαφορετικά, αλλά δεν τα λαμβάνουμε υπόψη μου αυτά. Πέρσι είχαμε εμμονή στην τακτική και την πειθαρχία και αυτό έφερε χρήματα στα ταμεία μας. Όταν έχεις καλύτερους παίκτες δεν σημαίνει ότι έχεις καλύτερη ομάδα. Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας, αλλά και συμπεριφοράς",

Για την τακτική του πρώτου αγώνα:

"Το μόνο που θέλω είναι αυτή τη στιγμή είναι να περάσει η ομάδα. Πάντα εγώ το ποτήρι το βλέπω μισογεμάτο. Δεν θέλω να κάνω καμία αρνητική σκέψη πριν από αυτό το παιχνίδι. Μέλημά μας είναι να προκριθούμε. Στο μυαλό μου υπάρχουν μόνο θετικά πράγματα, έτσι σκέφτομαι, έτσι λειτουργώ. Ξέρω ότι οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες. Οι ήττες είναι ορφανές ".

Για τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού:

"Αυτή είναι μία επαναλαμβανόμενη ερώτηση εδώ και ένα χρόνο και κάτι. Έχουμε ποιότητα πίσω, φέραμε δύο νέους κεντρικούς αμυντικούς, ο ένας έχει τρεις εβδομάδες μαζί μας και ο άλλος περίπου δέκα ημέρες. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν και στην ομάδα και στις απαιτήσεις και στον τρόπο διαβίωσης, συνεννόησης και επαγγελματικής ζωής.

Να μπορέσουν να επικοινωνήσουν και στο παιχνίδι με τους συμπαίκτες τους. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα, ούτε μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς να είναι οι καλύτεροι παίκτες από την πρώτη στιγμή. Δεν θα πω όχι πάντως αν μου φέρουν τον Τζον Τέρι
!"
Με 4-3-3 για την ανατροπή

Με σύστημα 4-3-3 αναμένεται να παρατάξει ο Χενκ Τεν Κάτε τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Σπάρτα Πράγας. Ο Ολλανδός τεχνικός φαίνεται να καταλήγει σε σχήμα με τους Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Μουν και Σπυρόπουλο στα άκρα της άμυνας, Σαριέγκι και Βύντρα ως δίδυμο στόπερ, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνη στα χαφ και επιθετική τριάδα τους Λέτο, Σαλπιγγίδη αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, και στην κορυφή τον Σισέ.

Σπάρτα Πράγας: Φαβορί ο ΠΑΟ !

Oι δηλώσεις:

«Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Ασφαλώς οι πιθανότητες για μας μετά το πρώτο ματς αυξήθηκαν, αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει φαβορί», δήλωσε ο Μάρτιν Χάσεκ, βοηθός προπονητή της Σπάρτα, καθώς ο πρώτος προπονητής, Γιόζεφ Χόβανετς λόγω ενός πολύ σοβαρού οικογενειακού προβλήματος δεν ήρθε στην Ελλάδα και ίσως έρθει αυθημερόν για την αναμέτρηση της Τρίτης.

«Δεν φοβόμαστε. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες μεγάλης κλάσης, όπως οι Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Σισέ και Λέτο, τους οποίους πρέπει να προσέξουμε πολύ. Πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα, αλλά εμείς παρατασσόμαστε σε κάθε παιχνίδι με στόχο τη νίκη. Όλοι πιστεύουμε στην πρόκριση», ανέφερε.

Αναφορικά με τα αγωνιστικά προβλήματα της Σπάρτα, είπε:
«Ο Ρέπκα δεν ήρθε εδώ και είναι δύσκολο να αγωνιστεί, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Χολέντα. Είναι λυπηρό να έχουμε προβλήματα, αλλά πρέπει να παλεύουμε παρά τις απουσίες».

Τους παίκτες της Σπάρτα εκπροσώπησε ο Μπόνι Βίλφριντ:
«Θα είναι δύσκολα τα πράγματα για μας. Ήρθαμε με στόχο να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Θα ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις στο ΟΑΚΑ», είπε ο Ιβοριανός φορ.

Συμφωνία ανάμεσα σε Ρεάλ και Λίβερπουλ για Αλόνσο !


Σε οριστική συμφωνία για τη μεταγραφή του Τσάμπι Αλόνσο φέρονται να έφτασαν Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ. Η διοίκηση των «μερένχες» ανέβασε ελάχιστα την προσφορά της, οι Άγγλοι «έριξαν» περισσότερο τις δικές τους απαιτήσεις και πλέον το μεγάλο μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού δείχνει ότι θα έχει ισπανικό «χάπι έντ». Οι "κόκκινοι" έχουν βρει τη χρυσή τομή με τη "βασίλισσα" στα 32 εκατομμύρια ευρώ.

Μπαρτσελόνα: Ρήτρα 300 εκατ.ευρώ ο Μέσι !

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Mundo Deportivo", η διοίκηση των "μπλαουγκράνα" έχει την πρόθεση να αυξήσει τις ετήσιες απολαβές του Λ.Μέσι από τα 8 σε 9.500.000 ευρώ, και με την αύξηση του μισθού η ρήτρα αποδέσμευσής του θα διπλασιαστεί από τα 150 στα 300.000.000 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή, ο Μέσι θα γίνει ο πλέον ακριβοπληρωμένος παίκτης των Καταλανών, ξεπερνώντας ακόμα και τον Ιμπραΐμοβιτς που έχει κασέ 9.000.000 ευρώ, με τη δικιά του ρήτρα να έχει τοποθετηθεί στα 250.000.000 ευρώ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Δίνει Σνάιντερ και 15 εκατ. ευρώ για Μαϊκόν


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Tuttosport, η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζει να προσφέρει 15 εκατομμύρια ευρώ και τον Γ.Σνάιντερ για να αποκτήσει τον Μαικόν από την Ίντερ.

Ο Μουρίνιο θα ήθελε τον Ολλανδό στην ομάδα του αλλα ο Μαϊκόν είναι ο καλύτερος μπακ του κόσμου αυτή τη στιγμή και η ομάδα του Μοράτι θέλει να τον πουλήσει πολύ ακριβά.

Champions League: Απειλείται με τιμωρία ο ΠΑΟ

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που θα βρεθούν αύριο στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το ματς των «πρασίνων» με τη Σπάρτα Πράγας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Και αυτό γιατί το «τριφύλλι» είναι υπότροπο για τα επόμενα δύο χρόνια έπειτα από τη συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας στο περσινό παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ. Αν γίνει το παραμικρό, είτε χρήση λέιζερ, είτε χρήση καπνογόνων για παράδειγμα, τότε η ομάδα του Χεν Τεν Κάτε θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών το επόμενο ευρωπαϊκό της ματς.

Αγόρασε χρόνο

ΑΠΟ: http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/240

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια και την πρόσληψή του από τον Ολυμπιακό παραδέχομαι ότι έχω γράψει ελάχιστα και ομολογώ πως δεν έχω ιδία άποψη όχι τόσο επειδή δεν τον είχα μελετήσει παρακολουθώντας πέρυσι την Ανόρθωση όσο προσπαθώντας να καταλάβω τι σχέδια και τι πλάνα έχει.

Διευκρινίζω (κάτι το οποίο ισχύει και για το προηγούμενο άρθρο και με πολλά σχόλιά σας σε αυτό θα ασχοληθεί η στήλη μετά τη ρεβάνς της Πράγας) πως η θέση του προπονητή είναι και πρέπει να είναι σεβαστή. Δηλαδή αν δεν ξέρει αυτός που βλέπει τους παίκτες κάθε μέρα στην προπόνηση, ποιος ξέρει; Ο κάθε ξεροκέφαλος δημοσιογράφος; Είπαμε, το σινάφι μας δεν εξαιρείται.

Ο Κετσπάγια λοιπόν παρέταξε μια ομάδα κυρίως ορθολογική. Εβαλε όσους παίκτες είδε ότι «τραβούσαν» στην προετοιμασία, πίστεψε στην άμυνά του, πίστεψε πως υπάρχει μια άλφα λειτουργία στη μεσαία γραμμή και έριξε μέσα έντεκα παίκτες με ισάριθμες ξεχωριστές εντολές.

Κακά τα ψέματα, ο Κόκκαλης προσέλαβε έναν προπονητή που μπορεί να διώξει χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν και εφόσον κρίνει σκόπιμο να το κάνει. Με την κάνουλα κλεισμένα και τα φράγκα λιγοστά (ειδάλλως Μαρκ Γκονζάλες και Μπομπό όχι μόνο θα είχαν αποκτηθεί αλλά θα είχαν παίξει και στην Μπρατισλάβα!), απέναντι στη Σλόβαν επέλεξε να κάνει αυτό που έμαθε στην Ανόρθωση.

Δεν είναι ρίσκο να μην παίξει ένας ανέτοιμος παίκτης, όπως έκανε ο Κετσπάγια με τον Μπελούτσι και τον Ντιόγο. Είναι ορθολογικό. Ενώ, αντιστοίχως, η απουσία του ανέτοιμου Κατσουράνη μια ημέρα νωρίτερα από τον Παναθηναϊκό στην Πράγα θεωρήθηκε ως λάθος του αντίστοιχου προπονητή!

Θα τρελαθούμε δηλαδή…

Το δυστύχημα για τον Ολυμπιακό θα είναι να περιμένει να αγοράσει παίκτες το αν καταφέρει να περάσει στους ομίλους του Champions League, διότι προς τα εκεί πάει το πράγμα…

Ασφάλεια 100.000.000 ευρώ για τα πόδια του Κ.Ρονάλντο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The World", η Ρεάλ αποφάσισε να ασφαλίσει τα πόδια του Κ.Ρονάλντο για το αστρονομικό ποσό των 100.000.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που υπάρξει τραυματισμός που τον κρατήσει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης, οι "μερένγκες" θα βγάλουν τα χρήματα που τον αγόρασαν.

Η Ρεάλ πήρε αυτή την απόφαση μετά από όσα είδε στα φιλικά προετημασίας, όπου ο Ρονάλντο δέχθηκε 34 μαρκαρίσματα, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερα δυνατά στα πόδια.

Oλυμπιακός: Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «ABC» για την υπόθεση Μάρκ Γκονζάλες, διαψέυδει ο Ολυμπιακός για Μενέντεζ !

Aνανέωση 2.55 μμ

Διαψεύδει ο Ολυμπιακός το δημοσίευμα της «ABC» για τον διαμεσολαβητή Μενέντεζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό και όπως φέρεται να λένε από τον πειραϊκό σύλλογο δεν είναι εξουσιοδοτημένος να χειριστεί τη μεταγραφή του Χιλιανού άσου.

---------------------------------------------------

Άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «ABC» φέρνει στο φως της δημοσιότητας νεότερα στοιχεία σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Μαρκ Γκονζάλες από την Μπέτις! Κατ’ αρχήν οι Ισπανοί φανερώνουν τον διαμεσολαβητή που λειτουργεί για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων» στην Ισπανία εδώ και λίγες μέρες. Πρόκειται για τον Ερμίνιο Μενέντεζ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν παράγοντας της Σεβίλλης, και είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να κλείσει τον Χιλιανό άσο για λογαριασμό των Πειραιωτών.

«Δεν μπορούν να πληρώσουν»

Στο ρεπορτάζ υπάρχουν και αποκαλυπτικές δηλώσεις του κ. Μενέντεζ σύμφωνα με τις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταθέσει πρόταση για να πάρουν με τη μορφή δανεισμού τον 25χρονο παίκτη, ορίζοντας μάλιστα οψιόν αγοράς. Η Μπέτις, ωστόσο, απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση και περιμένει επίσημη πρόταση αγοράς. Όσον αφορά την τιμή του παίκτη, ο γνωστός μάνατζερ, τόνισε ότι Ολυμπιακός δεν είναι σε θέση να πληρώσει το ποσό που ζητά η Μπέτις.

«Το θέμα είναι πολύ απλό. Είπα ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μαρκ (Γκονζάλες). Η πρώτη πρόταση αφορούσε για τον δανεισμό του παίκτη και η Μπέτις την απέρριψε. Ο Ολυμπιακός μου ζήτησε να μάθω τη τιμή του ποδοσφαιριστή. Η Μπέτις μου είπε ένα ποσό, το οποίο δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Έλληνες», τόνισε ο κ. Μενέντεζ, που αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Ολυμπιακό επισήμανε: «Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό εδώ και πολλά χρόνια».

Οικονομική διαφορά και Άρσεναλ

Την ίδια ώρα το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή κοντά στη συμφωνία, αφού υπάρχει οικονομική διαφορά. Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού αποκάλυψε επίσης ότι η Άρσεναλ εμφανίζεται έτοιμη να αγοράσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή. Πάντως, οι δηλώσεις του σχετικά με τις πιθανότητες του Πειραιωτών να πάρουν τον Γκονζάλες, ήταν οι εξής: «στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται... Με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να βρεθεί άκρη».

Στα 5 εκ. η πρόταση

Η «ΑΒC» αποκαλύπτει και την πρόταση που προτίθεται να καταθέσει ο Ολυμπιακός για την αγορά του Γκονζάλες και αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ! Πάντως, όπως αναφέρουν οι Ισπανοί η διοίκηση της Μπέτις είναι σίγουρη πως θα καταφέρει να βγάλει πολύ περισσότερα χρήματα από την παραχώρηση του Χιλιανού μεσοεπιθετικού.

Εξάλλου, η Φενερμπαχτσέ φέρεται να δίνει για τον Γκονζάλες 6 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες. Από τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο παίκτης αποτελεί πρώτο στόχο της ομάδας και αναμένεται να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες για την αγορά του Γκονζάλες, που αποτελεί διακαή πόθο του Τιμούρ Κετσπάγια.

«Μάλλον μένει»

Εν τω μεταξύ, σημερινό δημοσίευμα της «diariodesevilla» αναφέρει πως την δεδομένη χρονική στιγμή περισσότερες είναι οι πιθανότητες να παραμείνει στην Μπέτις ο Γκονζάλες παρά να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα λόγω της διαφοράς στο οικονομικό.

sportdog.gr