Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2008

Υπέγραψε o Mπάγεβιτς !


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το «δικέφαλο», που θα έχει διάρκεια, πιθανότατα, 1,5 έτους.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ, η οποία θα αναρτηθεί, όπως όλα δείχνουν, στην ιστοσελίδα της την Πέμπτη (20/11), ενώ ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα δώσει κανονικά το παρόν στην προπόνηση, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.00 και θα γνωριστεί με τους νέους τους παίκτες.

Ελλάδα-Ιταλία 1-1


Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το διεθνές φιλικό με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία. Γκέκας (50') και Τόνι (54') τα γκολ σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Αδειο και "παγωμένο" το "Καραϊσκάκη". Θετικός στο ντεμπούτο του ο Τζόρβας.

Ντεμπούτο Τζόρβα και αλλαγές

Με αρκετά νέα πρόσωπα παρουσίασε την Εθνική Ελλάδος, ο Οτο Ρεχάγκελ αφού στο αρχικό σχήμα θέση είχαν οι Τζόρβας, Παπασταθόπουλος, Βύντρα και Μάντζιος. Από την άλλη πλευρά με 4-4-2 ο Μαρσέλο Λίπι προτίμησε τις λύσεις των Ρόσι και Τόνι στην "γραμμή κρούση" των Παγκόσμιων Πρωταθλητών.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που εκμεταλλευόμενοι το χαλαρό ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είχαν δύο καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ αλλά τα σουτ των Γκατούζο στο 10 και Ρόσι στο 11 απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Τζόρβας, στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής.

Οι Ελληνες παίκτες είχαν την εδαφική υπεροχή της μπάλας και άλλαζαν περισσότερες πάσες στην μεσαία γραμμή με τους Μπασινά, Κατσουράνη και Καραγκούνη να "παγώνουν" λίγο τον ρυθμό. Η κατοχή της μπάλας είχε ως αποτέλεσμα πριν το ημίωρο να γίνει και η πρώτη καλή στιγμή της Εθνικής.

Στο 26' ο Σπυρόπουλος έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά, ο Κατσουράνης έκανε την κεφαλιά στην "καρδιά" της ιταλικής άμυνας, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Το "φτωχό" πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές να έχουν τρεις καλές στιγμές μέχρι το φινάλε με τους Τόνι, Μπονέρα και Ρόσι χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει σε καμία στιγμή τον διεθνή τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού που υπερασπίζονταν την εστία της Εθνικής.

Πολλές αλλαγές και "Φάνη...καν" γκολ

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε προς το καλύτερο αφού και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν μεταμορφωμένες χάρη και στις διορθωτικές κινήσεις των Ρεχάγκελ και Λίπι στο ματς, αλλά και χάρη στην ουσία του θεάματος... το γκολ.

Γκέκας και Λυμπερόπουλος στις θέσεις των Μάντζιου και Καραγκουνη ενώ για την "σκουάντρα ατζούρα" Λεγκροτάλιε και Πέπε στις θέσεις των Κιελίνι και Μοντολίβο.

Μετά από ένα τρομερό σουτ του Καμορανέζι στο 48' που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά με διπλή προσπάθεια ο Τζόρβας, η Εθνική Ελλάδος χρειάστηκε δύο λεπτά για να ανταποδώσει και μάλιστα με ουσία στο τελειώμα της φάσης.

Ηταν το 50' όταν μετά από ωραία κάθετη πάσα του Τζιόλη (θύμισε κάτι από Βρέμη με Παναθηναϊκό) για τον Γκέκα, ο επιθετικός της Μπάγερν Λεβερκούζεν κοντρόλαρε ωραία την μπάλα και με σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την Ελλάδα μέσα σε πανηγύρια των λιγοστών Ελλήνων οπαδών.

Η απάντηση όμως των παικτών του Λίπι ήταν άμεση, αφού φάνηκε να αφυπνύζονται, στην επόμενη φάση. Στο 54' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Ρόσι, ο Τόνι πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και ισοφαρίζει για τους Ιταλούς.

Γρήγορος ρυθμός και χαμένες ευκαιρίες

Οι "ατζούρι" έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να ανατρέψουν το σκορ στην επόμενη επίσκεψή τους στα ελληνικά καρέ όταν μετά από ένα ωραίο 1-2 του Τόνι με τον Καμορανέζι, ο τελευταίος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως ο θετικός Τζόρβας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Κίτρινες: Βύντρα / Καμορανέζι

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Δέλλας, Τζιόλης, Μπασινάς(46' Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Καραγκούνης (46' Λυμπερόπουλος), Σαλπιγγίδης (88' Νίνης), Μάντζιος (46' Γκέκας).

Ιταλία (Μαρσέλο Λίπι): Ντε Σάνκτις, Γκρόσο, Μπονέρα, Κιελίνι, Καναβάρο, Γκατούζο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Καμορανέζι, Ρόσι, Τόνι.

Sports24

Επιστρέφει ο Tρεζεγκέ


Το ιατρικό τιμ της "Γιούβε" άναψε στον Νταβίντ Τρεζεγκέ το πράσινο φως για την επιστροφή του στις προπονήσεις της ομάδας από την προσεχή Δευτέρα.

Ο 31χρονος Γάλλος επιθετικός ήταν εκτός μάχης από το Σεπτέμβριο, όταν είχε υποστεί κάκωση συνδέσμων στην αναμέτρηση της ομάδας του με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για το Champions League.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ότι θα επέστρεφε στα γήπεδα το Φεβρουάριο, ωστόσο ο «Τρεζεγκόλ» αναμένεται να επανεμφανιστεί στα γήπεδα μέσα στο Δεκέμβριο.

Πιάνει δουλεία ο Μπάγεβιτς


Μόνο οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις απομένουν προκειμένου ο Σερβοέλληνας τεχνικός να αποτελέσει επίσημα τον επόμενο τεχνικό της ΑΕΚ, αφού από την Τετάρτη (19/11) ξεκίνησε δουλειά για την ομάδα.

Ο «πρίγκηπας» συναντήθηκε το μεσημέρι με τους Αντώνη Κέζο και Χριστόφορο Κόλα, παρουσία των Στέλιου Μανωλά και Δημήτρη Μπουρουτζίκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση (αγωνιστική και ψυχολογική) στην οποία βρίσκονται οι «κιτρινόμαυροι» ποδοσφαιριστές.

Αμέσως μετά, ο Μπάγεβιτς είχε νέο ραντεβού με τους Νίκο Κούλη και Τάκη Κανελλόπουλο, το οποίο ολοκληρώθηκε γύρω στις 19.00, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συνεργασία του 60χρονου προπονητή με την Ένωση.

Συνεχίζει ακάθεκτη η «Original»! Νέο ειρωνικό μήνυμα για Ντούσκο-μετόχους (σαρκαστικές ΦΩΤΟ)


Η «Original21» συνεχίζει την επίθεση στο πρόσωπο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν αναλάβει ξανά την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, και των μετόχων της Ενωσης. Συγκεκριμένα, νέο ειρωνικό μήνυμα αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των οργανωμένων του «δικέφαλου», με το οποίο εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τις εξελίξεις στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

«Sequel... έγινε η ζωή μας! Τύφλα να έχει ο Σταλόνε! Ολική επαναφορά. Ούτε ο Λάζαρος να ήταν! Το πιο «ζωντανό» ανέκδοτο – Σημερινό Γνωμικό: Μαύρη μοίρα που ‘χει άντρα, όλοι παν και δεν γυρίζουν εσύ πας κι έρχεσαι», αναφέρεται αρχικά και παρακάτω υπάρχει μία φωτογραφία του Αλεχάντρο Σκλαβενίτης, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΑΕΚ πριν την αναλάβει τελικά ο Ντέμης Νικολαΐδης, με την εξής λεζάντα: «Αφού σας βρήκαμε προπονητή... Σας βρήκαμε και τον πρόεδρο!».



«Επιτέλους γυρίσαμε στο 2004...»

Πιο κάτω στο site την «Original» υπάρχουν δύο φωτογραφίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, όπου εκτός από τον Σέρβοελληνα τεχνικό, «πυρά» δέχεται και η διοίκηση της ΑΕΚ: «Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μάκαρος. Κούλη, Νοτιά και Τάκη τι προσπαθείτε να κρύψετε; Μπάχαλο ο κόσμος και εσείς τους καφέδες. Υ.Γ.: Μην τσιμπάτε βρε κουτά με τις μπαρούφες μας... επιτέλους η ΑΕΚ γύρισε στο 2004. Απομένει να βρούμε τον «Ντέμη», τον Μάιο να ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή, μια όμορφη μεγάλη Ενωσίτικη Οικογένεια! Και που είστε, κλωνοποιήστε τον κιόλας, να τον έχουμε έτοιμο για άλλα 100 χρόνια! Όνειρα γλυκά...τα λέμε όπου υπάρχει ΑΕΚ και η ΑΕΚ δεν υπάρχει μόνο στο ποδόσφαιρο».



«Παιδί μου ο Ντούσκο, δεν τον θέλω πίσω»

Στο τέλος, υπάρχει ένα απόκομμα εφημερίδας, στο οποίο έχει δώσει παλαιότερα συνέντευξη ο Λουκάς Μπάρλος με τον τίτλο: «Αλήθειες που πάντα θα πονάνε».


sportdog.gr

Συνθήματα κατά Μπάγεβιτς έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ!


Οι αντιδράσεις οπαδών της Ένωσης εναντίον της έλευσης του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ είναι δεδομένες. Εκτός από τη νέα επίθεση της «Original» κατά της επιστροφής του «πρίγκιπα», στο σάιτ του συνδέσμου, είχαμε και άλλη μία κίνηση αποδοκιμασίας κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας.

Έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ στην οδό Γράμμου, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα που καταφέρονται εναντίον του Ντούσαν Μπάγεβιτς και τα οποία δείχνουν ότι η ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ δεν πρόκειται εύκολα να ηρεμήσει. «Έξω ο προδότης» και «Μέτοχοι τι ρόλο βαράτε» ήταν δύο από τα συνθήματα. Η αντίδραση των ανθρώπων της ΠΑΕ ήταν άμεση, καθώς φρόντισαν να σβηστούν οι ύβρεις.

sportdog.gr

Διάστρεμμα ο Σίλβα Κλέιτον


Εκτός για μια εβδομάδα ο Κλέιτον

Μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τελικά ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και σκόρερ των "πράσινων" στο τελευταίο ματς με την ΑΕΛ, Σίλβα Κλέιτον, διαπιστώθηκε ότι υπέστη διάστρεμμα β' βαθμού στην αριστερή ποδοκνημική.

Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης σύμφωνα με το ιατρικό τιμ είναι περίπου μια εβδομάδα, γεγονός που δυσχεραίνει την περίπτωση συμμετοχής τους τόσο στα ματς με Θρασύβουλο αλλά και Ιντερ, την επόμενη Τετάρτη.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ: Στα ημιτελικά Ολυμπιακός και Μαρούσι


Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Ολυμπιακό επί της ΑΕΚ, αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 81-66 των κιτρινόμαυρων στο ΣΕΦ, για τα προημιτελικά του θεσμού.

Δεκάλεπτα: 17-13, 37-27, 63-37, 81-66.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 11 (1), Πελεκάνος, Τσίλντρες 9, Βούισιτς 9 (1), Μιλόσεβιτς 4, Πρίντεζης 9 (1), Χαλπερίν 2, Γκριρ 11 (1), Έρτσεγκ 9 (1), Βασιλόπουλος 12 (2), Βουγιούκας 5, Τεόντοσιτς.

ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 7, Βασιλόπουλος 2, Παπανικολάου 5 (1), Τόμπσον, Χατζής 9 (3), Ταπούτος 6, Δορκοφίκης, Κίκερπιλ 5 (1), Μπράιαντ 14, Άντερσεν 10, Νέμεθ 8 (2).


Μαρούσι-Ολύμπια 70-69

Το Μαρούσι έκαμψε και πάλι την αντίσταση της Ολύμπιας Λάρισας, αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδας, στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησαν 70-69 των πορτοκαλί.

Δεκάλεπτα: 20-23, 39-37, 62-52, 70-69

Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 8 (2), Κις 13 (1), Χαραλαμπίδης 9 (1), Τουντζιαράκης, Κουμπούρας 3 (1), Χαφ 4, Στεφανίδης, Μαυροειδής, Μαυροκεφαλίδης 7, Καλάθης 8, Γλυνιαδάκης 18.

Ολύμπια (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 14 (1), Θεοδωράκος, Σούλτζε 16 (3), Σπανός 4, Καραγιώργης, Mπέλσερ 6 (1), Γιαννουλάκος 2, Μπατής 11 (1), Αριγμπάμπου 7, Κολώκας 2, Κούρτοβιτς 2, Παπαϊωακείμ 5.


Προημιτελική φάση Τετάρτη (19/11)

39. Μαρούσι-Ολύμπια 70-69

41. Ολυμπιακός-ΑΕΚ 81-66

42. Άρης-Πανιώνιος (19:00)

40. Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος (21:00)

Ημιτελική φάση (24/1/2009)

43. Ολυμπιακός-Ν42

44. Μαρούσι-Ν40

ΠΑΟΚ: Εκτός για τρεις εβδομάδες ο Κοντρέρας


Το αποτέλεσμα της μαγνητικής που υποβλήθηκε το πρωί ο Χιλιανός Πάμπλο Κοντρέρας δεν ήταν καθόλου ευχάριστα για τον ΠΑΟΚ, αφού έδειξαν ότι χάνει τον Κοντρέρας για 3 εβδομάδες.

Η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι ο Χιλιανός υποφέρει από συμπιεστικό κάταγμα του βραχίονος και διάταση στον αρθρικό θύλακο.

Σκέψεις απόσυρσης από Ρονάλντο


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές στην ιστορία, καθώς σχεδόν διαδοχικά υπέστη ρήξη χιαστών και στα δύο γόνατα.

Όλα αυτά την περίοδο που βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, με αποτέλεσμα να αποκτήσει το προσωνύμιο "φαινόμενο".

Ο λόγος για τον Ρονάλντο, τον Βραζιλιάνο επιθετικό που στα τέλη της περασμένης δεκαετίας και στις αρχές της τρέχουσας ήταν το "πρώτο όνομα" στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Όμως οι συνεχείς τραυματισμοί και η εξαιρετικά δύσκολη αποθεραπεία, οδήγησαν σήμερα τον διάσημο άσο, στο να σκέφτεται ακόμη και την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Ο Ρονάλντο, που λόγω απραξίας έχει αρκετά περιττά κιλά, επανήλθε προ ημερών σε αγωνιστικούς ρυθμούς, στον καθιερωμένο αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε στο Μαρόκο μεταξύ των ομάδων που αποτελούσαν οι "φίλοι του Ρονάλντο" και οι "φίλοι του Ζιντάν".

Έπαιξε για 22 λεπτά και η παρουσία του στο γήπεδο πέρασε απαρατήρητη. Μοιραία, ο 32χρονος άσος, άρχισε να προβληματίζεται για το μέλλον του και ερωτηθείς σχετικά, απάντησε: "Αλήθεια, δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Δεν έχω αποφασίσει εάν θα συνεχίσω ή θα σταματήσω το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει λόγος να πιεστώ και θέλω πρώτα απ' όλα να ολοκληρώσω την αποθεραπεία μου. Μπορεί να αποφασίσω αύριο, μπορεί και σε έναν μήνα. Στ΄ αλήθεια, δεν γνωρίζω τι θα κάνω".

Κύπελλο hellas online: Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/11) η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas Online. Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη έβγαλε η κληρωτίδα. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα του Πανθρακικού, ο Ολυμπιακός πάει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, ενώ η ΑΕΚ έχει το πιο εύκολο έργο, αφού φιλοξενεί την Κέρκυρα.

Στα υπόλοιπα ματς, ο Πανιώνιος θα ταξιδέψει στη Βέροια για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, ο Εργοτέλης θα υποδέχτεί την Ξάνθη και ο Αστέρας Τρίπολης τον Ηρακλή. Τέλος στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά φέτος τη Λάρισα.

Να σημειώσουμε ότι τα παιχνίδια είναι μονά και θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που βγήκε πρώτη από την κληρωτίδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Εργοτέλης-Ξάνθη
Βέροια-Πανιώνιος
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός
Πανσερραϊκός-Λάρισα
ΠΑΟΚ-Άρης
ΟΦΗ-Ολυμπιακός
ΑΕΚ-Κέρκυρα
Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής


Φιλικά ανά τον πλανήτη, αλλά και ΠΠΚ

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας:

Φιλικές αναμετρήσεις

Μάλτα - Ισλανδία (15:30)
Ομάν - Παραγουάη
Αζερμπαϊτζάν - Αλβανία (18:00)
Λιθουανία - Μολδαβία
Μαυροβούνιο - Σκόπια (18:30)
Σερβία - Βουλγαρία
Σλοβακία - Λίχτενσταϊν
Κύπρος - Λευκορωσία (19:00)
Αίγυπτος - Μπενίν
Γκάνα - Τυνησία
Ισραήλ - Ακτή Ελεφαντοστού (19:30)
Ουκρανία - Νορβηγία (20:00)
Ρουμανία - Γεωργία (20:30)
Ν. Αφρική - Καμερούν
Μαρόκο - Ζάμπια (21:00)
Δανία - Ουαλία (21:15)
Σλοβενία - Βοσνία Ερζεγοβίνη
Ελλάδα - Ιταλία (21:30)
Ελβετία - Φινλανδία
Αυστρία - Τουρκία
Λουξεμβούργο - Βέλγιο
Γερμανία - Αγγλία (21:45)
Ολλανδία - Σουηδία
Β. Ιρλανδία - Ουγγαρία
Γαλλία - Ουρουγουάη (22:00)
Σκωτία - Αργεντινή
Ιρλανδία - Πολωνία
Ισπανία - Χιλή (23:00)
Βραζιλία - Πορτογαλία (02:00)
Κολομβία - Νιγηρία (04:00)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ευρώπη
3ος Όμιλος

Σαν Μαρίνο - Τσεχία (21:30)

Ασία
1ος Όμιλος

Μπαχρέιν - Αυστραλία (17:00)
Κατάρ - Ιαπωνία (18:30)

2ος Όμιλος
Ην. Αραβικά Εμιράτα - Ιράν (17:15)
Σαουδ. Αραβία - Ν. Κορέα (18:35)

CONCACAF
1ος Όμιλος
Τρινιντάντ - Κούβα (03:10)
ΗΠΑ - Γουατεμάλα

2ος Όμιλος
Ονδούρα - Μεξικό (03:00)
Τζαμάικα - Καναδάς

3ος Όμιλος
Σουρινάμ - Αϊτή (21:30)
Ελ Σαλβαδόρ - Κόστα Ρίκα (03:30)