Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

Champions League: Παναθηναϊκός-Σπάρτα Πράγας 3-0 (ΒΙΝΤΕΟ)


O Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει το σε βάρος του αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα (1-3) και να νικήσει την Σπάρτα Πράγας με 3-0.


Ο Σαριέγκι άνοιξε το σκορ στο 45' με κεφαλιά, στο 54' ο Κατσουράνης με πλασέ πέτυχε το 2-0 και στο 89' ο Σαλπιγγίδης από πολύ κοντά "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Λέτο (74' Σιμάο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης (78' Γκάμπριελ).

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Πάμιτς, Χόχεντερ, Χούμπνικ, Μπέργκερ, Ζόφτσακ, Βιλφριντ, Κούζνιρ, Ζέμαν, Βάτσεκ, Χούσεκ.

BINTEO TA ΓΚΟΛ

1-0


2-0


3-0

Ανακοινώθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο από την Ρεάλ Μαδρίτης !


Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι από την Τρίτη ο Τσάμπι Αλόνσο. Λίβερπουλ και Ρεάλ συμφώνησαν σε όλα για την απόκτηση του Ισπανού διεθνή μέσου για το ποσό των 30 εκατ. ευτρώ με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Τελικά, όπως αναμενόταν η μεταγραφή του Τσάμπι Αλόνσο στη Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποιήθηκε. Μετά από μεγάλη επιμονή η «βασίλισσα» κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λίβερπουλ και προσφέροντας το ποσό των 30 εκατ. ευρώ έκανε δικό της άλλο ένα μεγάλο παίκτη.

ΤΟ SHOW-BITCH έγινε Show-bitchVIP

Αφού μας κλείσανε στα ξαφνικά το www.show-bitch.blogspot.com μεταφερθήκαμε στο www.show-bitchvip.blogspot.com

Εδώ θα βρείτε και όλες τις παλιές αναρτήσεις και τις νέες. Συγχρόνως κάναμε αίτηση να επανεξετάσουν στη Google το γιατί μας φέρθηκαν τόσο... άπονα. Ξέρετε τι είναι να χτίζεις πετραδάκι πετραδάκι ένα blogaki και να πας να το ανοίξεις και να βλέπεις... λουκέτο; Θα περιμένουμε την επανεξέταση και θα σας περιμένουμε στο show-bitchvip.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράστασή τους όλα τα blogs που ανταποκρίθηκαν άμεσα στις απορίες του πρώτου πανικού μετά την αποκάλυψη του λουκέτου.

Φιλιά,
Showbitch

Μαζίνιο: «Θέλουμε ομάδα με προσωπικότητα»


Στις 21 Ιανουρίου 2009, στα μέσα μιας ασταθούς, ίσως και απογοητευτικής για τους φίλους της ομάδας, αγωνιστικής χρονιάς για τους κιτρινόμαυρους, η Π.Α.Ε. Άρης σε μια διορθωτική κίνηση φέρνει στο τιμόνι της ομάδας δύο σημαντικούς καπετάνιους, Ιομάρ Μαζίνιο και Ντονάτο Γκάμα Ντα Σίλβα.

Αμφότεροι, ως παίκτες, έχουν συνδέσει το όνομα τους με ποδοσφαιρικές επιτυχίες, ο πρώτος στα γήπεδα της Βραζιλίας και ο δεύτερος στα ισπανικά. Ήρθαν, χωρίς προπονητική πείρα, για να σώσουν την κατάσταση, και η αλήθεια είναι ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν… δεν υπήρχαν εξάλλου και πολλά περιθώρια. Οι κιτρινόμαυροι μόλις είχαν αποκλειστεί από το κύπελλο Ελλάδος, σε με χρονιά που νωρίτερα, από τα προκριματικά ακόμη, τους βρήκε εκτός Ευρώπης, και η μέχρι τότε αγωνιστική τους εικόνα δεν άφηνε περιθώρια ευρωπαϊκών ονείρων για τη νέα σεζόν.


Οι τρύπες μπαλώθηκαν όσο μπορούσαν και οι Βραζιλιάνοι έφτασαν τους κίτρινους μια ανάσα από το να κερδίσουν το στοίχημα UEFA (Europa League). Έστω και την τελευταία στιγμή, το στοίχημα χάθηκε και η προηγούμενη χρονιά με τις μετρημένες θετικές της στιγμές μπαίνει στο σεντούκι των κακών αναμνήσεων. Μαζίνιο και Ντονάτο, έχοντας κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους ανθρώπους του Άρη, ξεκινούν μια σεζόν με μεγαλύτερες ευθύνες και χωρίς δικαιολογίες, αφού από την αρχή φέτος, μόνο οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για τις μετεγγραφές, το στήσιμο και την παρουσία της ομάδας επί των επερχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων.


Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι δύο Βραζιλιάνοι, λίγο πριν την αναχώρηση της κιτρινόμαυρης αποστολής από το Σαν Βιτζίλιο της Ιταλίας και την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκαν στον τελευταίο μήνα προετοιμασίας και στο ποδοσφαιρικό στοίχημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.


Δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν ένα σύνολο… φόβητρο για τους αντιπάλους, οδηγώντας τον Άρη σε επιτυχίες, όπως την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος και την κατάταξη στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησαν Μαζίνιο και Ντονατο:


Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα δουλειάς είστε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα;
«Ένας μήνας είναι μεγάλο διάστημα, αλλά το εκμεταλλευτήκαμε κατάλληλα ώστε να περάσουμε αυτά που θέλουμε στην ομάδα και να γνωρίσουμε τους καινούργιους παίκτες».


Σε ποιους τομείς επικεντρώθηκε η δουλειά τόσο στο Καρπενήσι όσο και εδώ στη Βόρεια Ιταλία;


«Αρχικά ξεκινήσαμε, όπως θα έπρεπε, με την φυσική κατάσταση. Κάναμε περισσότερη αερόβια δουλειά. Μετά το πρώτο κομμάτι που έγινε στο Καρπενήσι, στην Ιταλία δουλέψαμε περισσότερο την δύναμη, την έκρηξη στη δύναμη, την ταχύτητα και την αντίδραση σε ερεθίσματα. Στη συνέχεια όλα αυτά προσπαθήσαμε να τα μεταφέρουμε και να τα κάνουμε πιο εξειδικευμένα σε ασκήσεις που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο, ώστε να ξεκινήσουμε την δουλειά της τεχνικής και της τακτικής».


Μέχρι στιγμής στις προπονήσεις και τα φιλικά δουλέψατε αποκλειστικά το 4-2-3-1. Θα επιμείνετε σε αυτό ή υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο;


«Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα 4-3-3 που με τον τρόπο που κινούνται οι παίκτες μπορεί να μεταφραστεί σε 4-2-3-1. Με αυτό το σύστημα κλείσαμε τη χρονιά πέρυσι και με αυτό θα ξεκινήσουμε και φέτος επειδή ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουμε. Θα το υπηρετήσουμε, με κάποιες εναλλαγές, βέβαια, ανάλογα με τον αντίπαλο και το παιχνίδι».

Πλούσιο ρόστερ, απαραίτητες οι αποχωρήσεις


Στα φιλικά χρησιμοποιούσατε δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Στα φιλικά στη Θεσσαλονίκη, θα δούμε τον « κορμό», στον οποίο θα στηριχτείτε την νέα χρονιά;


«Εδώ νοιώσαμε την υποχρέωση να δούμε όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο Άρης αυτή την στιγμή διαθέτει ένα πολύ πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ, αλλά είναι και εξίσου μεγάλο. Έπρεπε λοιπόν, να τους δούμε όλους και να τους κρίνουμε καλύτερα μέσα στο γήπεδο και όχι μόνο από τις προπονήσεις. Πιστεύω ότι έτσι φθάσαμε σε ένα καλό σημείο. Γνωρίζουμε πάνω-κάτω, πως θέλουμε να κινηθούμε στη Θεσσαλονίκη όπου θα αλλάξουν εντελώς τα πράγματα και θα δουλέψουμε πάνω στο αγωνιστικό πρόσωπο που θα έχουμε στην διάρκεια του πρωταθλήματος και θα ξεκινήσουμε να κατεβαίνουμε στους αγώνες με έναν κορμό, που ήδη είναι ξεκάθαρος στο μυαλό μας».


Θα προτιμούσατε να είχατε έναν μικρότερο αριθμό παικτών στην διάθεση σας;


«Θα προτιμούσα να έχω ένα πιο μικρό ρόστερ, περίπου 24-25 παικτών, όπως και πέρυσι».


Δηλαδή θα κάνετε εισηγήσεις, για παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών;


«Αναμφίβολα φθάνοντας στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν, πολλά πράγματα που έχουμε να διευθετήσουμε με τη διοίκηση, ένα από αυτά έχει να κάνει με το ρόστερ. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές. Αν φέρω ένα παράδειγμα στο μυαλό μου, αυτή την στιγμή η ομάδα διαθέτει επτά μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, ενώ ο κανονισμός επιτρέπει ως πέντε. Άρα όπως γίνεται κατανοητό, θα πρέπει να γίνουν αλλαγές. Εμείς θα πάμε να κάνουμε την δική μας εισήγηση στην ομάδα, για να δούμε πως θα συνεχίσουμε την χρονιά και με ποιο ρόστερ».


«Υποχρέωση και όχι προσωπικό στοίχημα»


Πέρυσι ήρθατε στη μέση της χρονιάς. Φέτος κάνατε εσείς την προετοιμασία της ομάδας. Θεωρείται η φετινή χρονιά, αποτελεί ένα «στοίχημα» για εσάς;


«Δεν μιλάω αυτή την στιγμή για κάποιο προσωπικό «στοίχημα». Σίγουρα είναι πάρα πολύ διαφορετικό, όταν ξεκινάς εσύ την ομάδα. Είναι εξαιρετική ευκαιρία για εμάς, να θριαμβεύσουμε με την ομάδα του Άρη. Όποτε δεν μιλάω για προσωπικό στοίχημα, αλλά για υποχρέωση. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε σκληρά, να δουλέψουμε καλά την ομάδα, ώστε να κάνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα. Φυσικά όταν ήρθαμε πέρυσι, είχαμε πάρα πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Πολλά μπορέσαμε και τα επιλύσαμε. Φέτος, θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, γι’ αυτό έχουμε μεταδώσει στην ομάδα τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο παιχνιδιού, που θέλουμε να έχουμε την νέα χρονιά».


Ποια είναι τα αγωνιστικά στοιχεία που προσπαθήσατε να περάσετε και ποιο θα είναι το στίγμα του νέου Άρη;


«Το κύριο χαρακτηριστικό που θέλουμε να περάσουμε είναι η κατοχή της μπάλας. Μια ομάδα που θα έχει καλή κυκλοφορία και θα φτάνει με ταχύτητα στην αντίπαλη περιοχή. Θέλουμε μια ομάδα με προσωπικότητα, που θα πιέζει τον αντίπαλο, ιδίως στα εντός έδρας παιχνίδια. Φυσικά θέλουμε να μπορεί να επιβάλει το δικό της παιχνίδι και εκτός έδρας και πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Κύπελλο ή όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα;


«Ως ποδοσφαιριστές υπηρετήσαμε πάντα υψηλούς στόχους και αυτή είναι η σκέψη μας. Το σημαντικό είναι να διεκδικήσουμε το Κύπελλο, στο οποίο φτάσαμε κοντά τα τελευταία χρόνια. Στο πρωτάθλημα δεν θα μιλήσω για θέση. Ο Άρης πρέπει να είναι πάντα μέσα στην πρώτη πεντάδα, να είναι ανταγωνιστικός. Αν το καταφέρει αυτό, θα είναι σίγουρα στην Ευρώπη».


Δουλεύετε από την αρχή ως δίδυμο. Έχετε σκεφτεί κάποια στιγμή να δουλέψετε χωριστά;


Μαζίνιο: «Με τον Ντονάτο μάς δένει μια αδερφική φιλία χρόνων και ξεκινήσαμε μαζί την προπονητική καριέρα μας. Έχουμε την ίδια νοοτροπία και την ίδια προπονητική σκέψη και είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να συνεχίσουμε μαζί και ενωμένοι».


Ντονάτο: «Είναι ιδιαίτερα ευτυχής η συγκυρία να κάνουμε από κοινού σε μια μεγάλη ομάδα αυτό το μεγάλο άλμα στην προπονητική καριέρα μας. Είχα κι άλλες προτάσεις να συνεχίσω μόνος μου την προπονητική καριέρα μου, αλλά επειδή πιστεύω πολύ στον Θεό το θεώρησα σημάδι να συνεχίσουμε μαζί. Το μέλλον είναι πάντα στα χέρια του Θεού και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα μας επιφυλάξει κι άλλες εκπλήξεις ως δίδυμο ή αν οι δρόμοι μας θα χωρίσουν προπονητικά».


Προπόνηση ψυχολογίας στα αποδυτήρια…


Κύριε Ντονάτο, σας βλέπουμε ύστερα από κάθε παιχνίδι να μιλάτε κατ’ ιδίαν με έναν ποδοσφαιριστή αρκετή ώρα;


«Αυτή είναι η δουλειά μας και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να βοηθάμε τους ποδοσφαιριστές. Όταν ύστερα από ένα παιχνίδι διαπιστώνουμε ότι υπήρχαν κάποια ατομικά λάθη, μιλάμε μαζί του για να στηρίξουμε τον κάθε παίκτη ατομικά. Το ίδιο πράγμα κάνουμε μετά και ομαδικά».

Όλοι οι παίκτες έχουν τονίσει τον δικό σας ρόλο στην αλλαγή κλίματος στην ομάδα. Κάνατε κάτι ξεχωριστό; Γνωρίζετε αν πέρυσι έγινε λάθος διαχείριση σ’ αυτό το θέμα;


«Δεν γνωρίζουμε καθόλου πώς λειτουργούσε η ομάδα πριν αναλάβουμε εμείς. Η αλήθεια είναι ότι βρήκαμε κάποιους ποδοσφαιριστές που είχαν χάσει την αυτοεκτίμησή τους και την όρεξή τους για ποδόσφαιρο. Ξεκινήσαμε κάποιες συζητήσεις μαζί τους και μέσα από τις προπονήσεις διαπιστώσαμε ότι όσα μας είπαν δεν αντανακλούσαν στην παρουσία τους στις προπονήσεις. Πέρα από τη δουλειά που γίνεται αγωνιστικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η δουλειά στην ψυχολογία ώστε να αλλάξει το κλίμα και στα αποδυτήρια».

Δίνετε μεγάλο βάρος στον τομέα αυτόν;


«Το κλίμα στα αποδυτήρια το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές ότι είναι ίσοι μεταξύ τους και το ίδιο σημαντικοί για την ομάδα, ανεξαρτήτως του ποιοι παίζουν και ποιοι όχι. Ημασταν και εμείς ποδοσφαιριστές και ξέρουμε ότι παίζουν μόνο έντεκα κάθε φορά και είναι σημαντικό όσοι μένουν έξω να εξακολουθήσουν να αισθάνονται χρήσιμοι για την ομάδα. Είναι όλοι ίσοι στα μάτια μας και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε».

Mια ανάσα από Καλού η Άρσεναλ !

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Σάλομον Καλού από τη συμπολίτισσα, Τσέλσι παρουσιάζεται να βρίσκεται η Αρσεναλ. Σύμφωνα με τη «Sun» οι «κανονιέρηδες» έχουν προχωρήσει σε πρόταση για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον διεθνή Ιβοριανό επιθετικό έναντι του ποσού των έξι εκ. λιρών, με τους «μπλε» να ζητούν δύο ακόμα.

Στον 28χρονο άσο προσφέρεται πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με εβδομαδιαίες απολαβές το ποσό των 60 χιλ. λιρών. «Ο Βενγκέρ είναι πολύ καλός προπονητής και θα ήταν τιμή μου να δουλέψω μαζί του. Κάθε παίκτης ονειρεύεται να το κάνει. Τον σέβομαι απεριόριστα. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο», δήλωσε ο Καλού.