Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2008

Γκονζάλες στο Γαλατά-Ολυμπιακός


Ο Ισπανός Ιτουράλδε Γκονζάλεθ θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης μεταξύ της Γαλατάσαραϊ και του Ολυμπιακού, που θα διεξαχθεί στην Τουρκία στις 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA.

Βοηθοί του θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ και Τζον Νούνιεθ Φερνάντεθ ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Χαβιέρ Τουριένσο Αλβάρεθ.

Ο 41χρονος Γκονζάλεθ, ο οποίος είναι οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα, είχε διευθύνει το 2006 τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Χάποελ Τελ Αβίβ για το Κύπελλο UEFA, που είχε λήξει με 2-0 υπέρ του "τριφυλλιού".

Επίσης, ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης της Αλβανίας με την Ελλάδα (2-1) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

Tελειώνει ο Παπαδόπουλος απ' τον ΠΑΟ


Μόνο τα τυπικά απομένουν για να κουνήσει μαντήλι στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο ψυγείο για τους πράσινους και το διαζύγιο ήταν η αναμενόμενη λύση.

Το συμβόλαιο του "Παπ" έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά μετά από συνάντηση με τον Κώστα Αντωνίου αποφασίστηκε οι δύο πλευρές να λύσουν την συνεργασία τους από τον Ιανουάριο. Οι δύο πλευρές δεν ήθελαν να συνεχίσουν μια συνεργασία που δεν ωφελεί κανένα από τους δύο και έτσι επιλέχθηκε αυτή η λύση.

Η αγωνιστική απραξία του Δημήτρη Παπαδόπουλου περιόρισε το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων για την περίπτωση του αλλά στην Ελλάδα το όνομα του παραμένει ακόμα βαρύ χαρτί.

Βέβαια ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μπει κάποια ειδική ρήτρα που του απαγορεύει να πάει σε κάποια ελληνική ομάδα. Εντός των ημερών θα έχουμε και την συνέχεια σε ένα από τα μεγαλύτερα πράσινα σήριαλ του καλοκαιριού.

Ο Κ.Ρονάλντο νίκησε τον Μέσι στο... Facebook!


Εάν ο κάτοχος "Χρυσής Μπάλας" για το 2008 αναδειχτεί με βάση της προτιμήσεις των επισκεπτών του διαδικτύου, τότε αυτός θα είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται μέσω της πασίγνωστης υπηρεσίας Facebook, του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, στο οποίο ο Πορτογάλος δεν έχει αντίπαλο, τουλάχιστον μέχρι την περασμένη Δευτέρα που δημοσιεύτηκε επίσημη καταμέτρηση από ιταλική αθλητική ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, το αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να στηρίζεται στους περίπου 380.000 φανς του, που τον έχουν κάνει φίλο μέσω του Facebook με τον Λιονέλ Μέσι να έρχεται δεύτερος με 92.000 "φίλους" και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να συμπληρώνει το πόντιουμ με μόλις 15.000 "φίλους".

«Μάτια» της Βέρντερ σήμερα στο Καραϊσκάκη, για Αβραάμ


Στο στόχαστρο της Βέρντερ Βρέμης βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες από την Γερμανία, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Για τον νεαρό σέντερ μπακ, που έχει καθιερωθεί με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό και κατ’ επέκταση στην Εθνική ομάδα, αναμένεται να βρεθεί σήμερα στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης» άνθρωπος της γερμανικής ομάδας, για να τον δει από κοντά να αγωνίζεται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αβραάμ βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα, από τους «πράσινους», αφού το όνομά του είναι ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα.

Στον Ολυμπιακό, βέβαια, δε γίνεται ούτε κουβέντα παραχώρησής του. Ο νεαρός προορίζεται για τη θέση του νέου ηγέτη της άμυνας και στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να τον κρατήσουν για χρόνια στο Λιμάνι.

Μήνυμα Κόκκαλη στους αρχηγούς: Σφίγγουν φέτος τα λουριά. Αυξημένα τα πριμ για την Ευρώπη


«Δεν θα υπάρξει... δεύτερη φορά, ο εσ. κανονισμός θα τηρείται κατά γράμμα»! Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το μήνυμα-εντολή που έστειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης στους αρχηγούς του Ολυμπιακού, Τζότζεβιτς, Κοβάσεβιτς και Νικοπολίδης, με αφορμή την επίσκεψή του στου Ρέντη για την υπογραφή του νέου εσωτερικού κανονισμού. Με λίγα λόγια, ο ισχυρός άνδρας του πειραϊκού συλλόγου τους υπογράμμισε πως φέτος τα... λουριά θα είναι πιο σφιχτά και τα κρούσματα απειθαρχίας δεν θα περνούν απαρατήρητα, αλλά θα τιμωρούνται αυστηρά.

έβαια, μέχρι στιγμής, οι «ερυθρόλευκοι» είναι τυπικοί στα ωράριά τους και τηρούν τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά προκειμένου να μην επαναληφθούν οι περσινές ατασθαλίες, όπως για παράδειγμα η συμπεριφορά του Λούα Λούα, ο Σωκράτης Κόκκαλης θέλησε να είναι ξεκάθαρος.

«Πέρυσι ήμασταν... μεγαλόψυχοι όσον αφορά στα ωράρια. Και τα... λουριά ήταν χαλαρά», τους είπε με νόημα ο πρόεδρος των Πρωταθλητών Ελλάδος και πρόσθεσε: «Φέτος, όμως, αυτό αλλάζει. Αλλάζουν τα πράγματα. Δεν θα δεχθώ παρατυπίες. Ο,τι προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός αυτό θα τηρείται κατά γράμμα. Οταν έχετε πρωινή προπόνηση θα είστε σπίτι σας το αργότερο μέχρι τη μία».

Αυξημένα τα πριμ για την Ευρώπη

Σε ό.τι αφορά τα πριμ που συμφώνησαν, ο Κόκκαλης δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά με τις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ αυτά που αφορούσαν την πορεία στην Ευρώπη είναι ιδιαιτέρως αυξημένα. Συγκεκριμένα, αν ο Ολυμπιακός πάρει το πρωτάθλημα κάθε ποδοσφαιριστής θα αμειφθεί με 60 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής του σε αυτό, συν 15.000 ευρώ το μπόνους. Στην περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας τα πριμ για κάθε ποδοσφαιριστή θα είναι 15 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής του.

Για την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ο κάθε παίκτης θα παίρνει 50 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής του, συν 5.000 ευρώ προς όλους. Παράλληλα, αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να φτάσουν μέχρι και τους «16» τότε το πριμ θα διπλασιαστεί, δηλαδή θα γίνει 100 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής. Ο Κόκκαλης δεν έφτασε τη συζήτηση μέχρι τους «8» της διοργάνωσης, αλλά αν αυτό συμβεί σίγουρα θα τα ξαναπούν.

«Η ευρωπαϊκή διάκριση είναι κάτι που το θέλουμε όλοι. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε και πιο ψηλά από τους «16», εγώ είμαι εδώ, δεν θα βγείτε χαμένοι. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι», είπε στους αρχηγούς ο Κόκκαλης.
Πήγε και στα γραφεία

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Σωκράτης Κόκκαλης πήγε και στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, όπου έμεινε εκεί μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα, συζητώντας με τον στενό του συνεργάτη, Γιάννη Χρυσικόπουλο.

Προς ένα ακόμη sold out, εναντίον της Βέρντερ Έφυγαν 4.000 εισιτήρια χθες


Μπορεί να μην επαναλήφθηκε χθες, ο πανικός της πρώτη ημέρας διάθεσης των εισιτηρίων για τον αγώνα με την Ίντερ, παρόλα αυτά έχουν ήδη φύγει 4.000 κομμάτια για το ματς με την Βέρντερ! Η δυναμική και η φήμη της γερμανικής ομάδας δεν έχουν σχέση με την αντίστοιχη της ιταλικής, παρόλα αυτά οι φίλοι του Παναθηναϊκού έδειξαν ανάλογη θέρμη να προμηθευτούν εισιτήρια.

Αν συνυπολογίσει κανείς τα 10.000 εισιτήρια που έχουν οι σύνδεσμοι, και τις 26.000 διαρκείας, τότε μένουν 20.000 κομμάτια για διάθεση από τα εκδοτήρια. Εκτός απροόπτου, δηλαδή, θα εξαντληθούν, με βάση την κινητικότητα της πρώτης ημέρας και αυτό θα είναι, αν τελικά πραγματοποιηθεί, το τέταρτο sold out για φέτος! Γεγονός αξιοσημείωτο, αν κάποιος θυμηθεί την εικόνα του «Απόστολος Νικολαΐδης» λίγους μήνες πριν.

Λέρτσε (πρόεδρος Κολόν): Θα προσφύγουμε στην FIFA για Μπλάνκο!

Στην αποκάλυψη ότι η ΑΕΚ δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία που έγινε για την αγορά των δικαιωμάτων του Ισμαέλ Μπλάνκο προέβη ο Χερμάν Λέρτσε. Ο πρόεδρος της Κολόν Σάντα Φε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «El Litoral», έδειξε διατεθειμένος να προσφύγει ακόμη και στη FIFA, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν.

Ερωτώμενος, λοιπόν, για το κατά πόσο το ταμείο της Κολόν θα επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση, απάντησε: «Οι ομάδες στην Αργεντινή θα υποστούμε τις συνέπειες αυτής της οικονομικής κρίσης. Στην περίπτωσή μας βέβαια θα υποστούμε και το γεγονός ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει κάποιες από τις συναλλαγές μας».

Και στη συνέχεια εξήγησε: «Για παράδειγμα, η Κολόν δεν έχει καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσει τη συναλλαγή για τον Μπλάνκο. Μιλήσαμε με τον Χούλιο Γκροντόνα (σ.σ.: πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής) και συζητάμε για τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να κάνουμε μέσω της FIFA».

Ο Λέρτσε έστειλε και μήνυμα στους «κιτρινόμαυρους»: «Οι Ελληνες πρέπει να ολοκληρώσουν μέσω μίας τραπεζικής εγγύησης τη δέσμευση της πληρωμής που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουμε οφείλεται και στην ΑΕΚ για το θέμα του Μπλάνκο και τη ζημιά που μας έκανε ο Μπράβο (σ.σ.: η Κολόν θα προσφύγει εναντίον της νέας του ομάδας, της Πούμας)».

Πάντως, από το στρατόπεδο της ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και πως πλήρωσαν στην ώρα τους την πρώτη δόση για την αγορά του Μπλάνκο, παρόλο που αρχικά η Κολόν τους είχε δώσει για να καταβάλουν το ποσό έναν τραπεζικό λογαριασμό που είχε κλείσει.