Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2008

Θα προπονηθεί με τη Ρεάλ ο Μπολτ


Ο Ουσέιν Μπολτ θα προπονηθεί με τους παίκτες της αγαπημένης του ομάδας, Ρεάλ Μαδρίτης. Ο… κίνδυνος για τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ, πάντως, να αλλάξει άθλημα είναι ορατός, καθώς ο Μπερντ Σούστερ είναι βέβαιο πως μόλις τον δει, θα εισηγηθεί την απόκτησή του από τη διοίκηση της Ρεάλ.

Ο λόγος είναι απλός. Στην επίθεση θα είναι ένας πολύ γρήγορος επιθετικός που θα «σπάει», με χαρακτηριστική άνεση, το τεχνικό οφσάιντ. Όσο για την άμυνα; Οι αντίπαλοι επιθετικοί θα αγανακτήσουν, καθώς θα τον περνούν, αλλά δε θα έχει κανένα απολύτως νόημα, αφού θα τους … ξαναφτάνει. Ο άνθρωπος που "έσπασε" όλα τα ρεκόρ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, δέχτηκε πρόταση να προπονηθεί με τους Μαδριλένους και, όντας, φίλαθλος της Ρεάλ, δεν μπόρεσε να αρνηθεί.

Ετοιμάζει Λάζαρο ο Τεν Κάτε, εξιτήριο για Μάντζιο. Αιφνιδιαστικός έλεγχος ντόπινγκ στην Παιανία


Όπως, όμως, όλα δείχνουν, ο Ολλανδός τεχνικός των «πρασίνων» σκέφτεται να ξεκινήσει ως βασικό τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, στο παιχνίδι εναντίον του Πανθρακικού.

Φανέλα βασικού, διεκδικούν με αξιώσεις και οι Μαρτσέλο Μάτος και Γιάννης Γκούμας.

Στη σημερινή προπόνηση, κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ προχώρησε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ, εξετάζοντας τους Ρουκάβινα, Γκούμα, Σόουζα, Τζόρβα, Γκάμπριελ, Σιόντη, Σάμιο, Ίβανσιτς, Νίλσον και Χριστοδουλόπουλο.

Να σημειωθεί ότι εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Βαγγέλης Μάντζιος, του οποίου η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, αναμένεται σε τέσσερις εβδομάδες.

Τραυματίας ο Γκαλέτι


Με την τύχη τους πρέπει να τα έχουν οι "ερυθρόλευκοι" και συγκεκριμένα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος είδε τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, Λουτσιάνο Γκαλέτι, να αποχωρεί κατά τη διάρκεια της προπόνησης με συμπτώματα οσφυαλγίας.

Ο Γκαλέτι θα επανεξεταστεί πριν την αυριανή τελευταία προπόνηση (09:30), οπότε και θα ξεκαθαριστεί αν θα μπορέσει να αγωνιστεί το Σάββατο ή όχι. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση και σίγουρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάθεται σε... αναμμένα κάρβουνα, αφού μπορεί να μην έχει στην Ξάνθη, τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της ομάδας.

«Παρακολουθεί Ντιόγκο ο Μουρίνιο», αναφέρει η Tuttosport



Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Tuttosport», ο Ντιόγκο παρακολουθείται στενά από τον Ζοσέ Μουρίνιο και τους συνεργάτες του, καθώς στο πρόσωπό του η Ίντερ έχει βρει τον δικό της Πάτο. Δεν αποκλείεται μάλιστα, την επόμενη μεταγραφική περίοδο να κάνει τη κίνησή της για τον παίκτη.

Γίνεται αντιληπτό πως μέχρι τον Γενάρη, θα υπάρξουν πολλά ανάλογα δημοσιεύματα για το μέλλον του Ντιόγκο. Πλην της Ίντερ άλλωστε, στην Αγγλία έγινε λόγος για ενδιαφέρον και πρόταση που ετοιμάζει η Τσέλσι, με τον παίκτη πάντως, να δηλώνει πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πρέπει να επισημάνουμε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό που ενδιαφέρει τον Ντιόγκο είναι ο Ολυμπιακός και τίποτε άλλο.

Στου Ρέντη ο Κόκκαλης, τα είπε με Βαλβέρδε


Μετά τις συνεχείς παρουσίες του στα γραφεία της ΠΑΕ, ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (11/9) στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, στου Ρέντη. Ο πρόεδρος των πρωταθλητών είχε τετ α τετ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για περισσότερη από μία ώρα, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν μίλησε στους ποδοσφαιριστές.

Μαραντόνα: "Ο Μέσι είναι εγωιστής"


Ο "πίμπε ντ’ όρο" μίλησε για τον άσο της Μπαρτσελόνα στο περιθώριο της ισοπαλίας της Αργεντινής με αντίπαλο το Περού και τον χαρακτήρισε εγωιστή με αφορμή ορισμένες στιγμές του παιχνιδιού του.

"Μερικές φορές ο Μέσι παίζει για τον Μέσι και ξεχνά τους συμπαίκτες του. Εάν συνεργαζόταν περισσότερο με τους Αγκουέρο ή Ρικέλμε, για τους αντίπαλους αμυντικούς θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα", δήλωσε ο Μαραντόνα.

Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα Νέων ΠΑΟ-Ίντερ την Δευτέρα


Παναθηναϊκός και Ίντερ θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους στην «Λεωφόρο», σε ένα παιχνίδι ανθρωπιάς, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα (15/9, 18:15) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα αγωνιστούν οι ομάδες Νέων των δύο συλλόγων σε ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Παράλληλα, θα υπάρξουν διάφορα χάπενινγκ που θα ξεκινήσουν από τις 16:00, όπως οι αγώνες επίδειξης μεταξύ των τμημάτων υποδομής των «πρασίνων». Η γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ και τα εισιτήρια θα διατίθενται από αύριο μέχρι και την ημέρα του αγώνα από τις 10:15 μέχρι τις 18:15 από την Θύρα 4 της Λεωφόρου.

Πεκίνο 2008 : 9.55 θα έκανε ο Μπόλτ αν δεν εκοβε ταχύτητα


Νορβηγοί επιστήμονες μετά από μελέτη που έκαναν παρακολουθώντας την κούρσα του Γιουσέιν Μπολτ στα 100μ. στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αποκάλυψαν ότι θα τερμάτιζε σε 9.55, αν δεν... έκοβε ταχύτητα στα τελευταία μέτρα.

Σε αυτή τη διαπίστωση οδηγήθηκε ο Χανς Ερικσεν, μέλος του Ινστιτούτου θεωρητικής αστροφυσικής του πανεπιστημίου του Οσλο, ο οποίος ανέφερε τα αποτελέσματα της μελέτης στο περιοδικό "New Scientist". Σύμφωνα με αυτήν αν ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ μείωνε τη ταχύτητά του ανάλογα με τον Ρίτσαρντ Τόμπσον, ο οποίος κατετάγη δεύτερος, θα είχε τερματίσει σε 9.61. Ωστόσο οι επιστήμονες συνεκτιμώντας το πλεονέκτημα που είχε ο Μπολτ έναντι του αντιπάλου του στα πρώτα 80μ. έφτασαν στο συμπέρασμα ότι θα πέρναγε τη γραμμή τερματισμού σε 9.55.

"Αυτό δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα της μελέτης είναι απόλυτο. Απλώς είναι το αποτελέσμα κάποιων υπολογισμών, με βάσει τους νόμους της φυσικής και εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε", τόνισε ο Χανς Ερικσεν .

Κελιά στα γήπεδα της Ιταλίας!


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ιταλίας, Αντόνιο Ματαρέσε, απαιτεί την εφαρμογή δραστικών μέτρων προκειμένου να καταφέρει να καταπνίξει τα φαινόμενα βίας που μαστίζουν τα γήπεδα

Η πρότασή του; Η δημιουργία... κελιών (!) σε κάθε γήπεδο της Ιταλίας.

Η έναρξη της σεζόν στο καμπιονάτο συνοδεύτηκε, αν όχι επισκιάστηκε, από "σκηνές" βίας όπως αυτές της πρώτης αγωνιστικής στο στάδιο "Ολίμπικο" οι οποίες επέφεραν και την τιμωρία των οπαδών της Νάπολι (σ.σ. αποκλεισμός από τα εκτός έδρας).

Η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι θα επιλύσει το θέμα της βίας, αλλά ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου επιμένει ότι αυστηρά και δραστικά μέτρα πρέπει να παρθούν άμεσα.

"Έχουμε αόριστους και αδύναμους νόμους που πρέπει να αλλάξουν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματαρέσε που συνέχισε λέγοντας: "Ο κάθε πολιτικός έχει τη δική του ιδέα αλλά εμείς προτιμούμε την ιδέα να τοποθετήσουμε κελιά μέσα στα στάδια ώστε ο καθένας που διαπράττει μία εγκληματική πράξη να φυλακίζεται άμεσα.

Όσον αφορά τους οργανωμένους και τις εκτός έδρας μετακινήσεις, η Ομοσπονδία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της μετά και τη δολοφονία του αστυνομικού Φιλίπο Ράτσιτι".

Τέλος, από τα πυρά του Ματαρέσε δεν γλίτωσαν ούτε τα ιταλικά ΜΜΕ, καθώς πιστεύει ότι θα έπρεπε να παίξουν ένα περισσότερο εποικοδομητικό ρόλο στη μάχη κατά της βίας.

Εκτός λίστας Γερμανάκος, Ζωγράφος


Εκτός λίστας με τους υποψήφιους διεθνείς διαιτητές, οι οποίοι θα προταθούν από την ΕΠΟ στη FIFA για τη σεζόν 2008/2009, άφησε η ΚΕΔ τους εν ενεργεία Μιχάλη Γερμανάκο, Χριστόφορο Ζωγράφο, αλλά και τον Γιώργο Κασναφέρη, που "κρέμασε τη σφυρίχτρα του" και ανέλαβε χρέη γενικού διευθυντή στη Ξάνθη.

Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί:

Άνδρες Διεθνείς Διαιτητές

Κύρος Βασσάρας, Μιχαήλ Κουκουλάκης, Αναστάσιος Κάκος, Δημήτριος Καλόπουλος, Γεώργιος Δαλούκας, Ιωάννης Σταυρίδης, Βασίλειος Παμπορίδης.

Άνδρες Διεθνείς Βοηθοί Διαιτητές

Δημήτριος Μποζατζίδης, Δημήτριος Σαραϊδάρης, Χρήστος Γενναίος, Χρήστος Ακρίβος, Λεωνίδας Βασιλειάδης, Δημήτριος Μπερσής, Γρηγόριος Πάνου, Αθανάσιος Θανασακούδης, Σπυρίδων Τρύφωνας.

Γυναίκες Διεθνείς Διαιτητές

Ευθαλία Μήτση, Ελένη Κυρίου, Ευγενία Κασκαντήρη.

Γυναίκες Διεθνείς Βοηθοί Διαιτητές

Παναγιώτα Κουτσουμπού, Χρυσούλα Κουρομπίλια, Στυλιανή Γκόγκου, Ουρανία Φώσκολου.

Άνδρες Διεθνείς Διαιτητές 5Χ5

Επαμεινώνδας Σταμούλης, Πολύδωρος Ανινος.

Γιουβέντους : Συμφωνία για Κασάνο


Η Γιουβέντους ήρθε σε συμφωνία με την Σαμπντόρια για την απόκτηση του Αντόνιο Κασάνο το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως οι "μπιανκονέρι" θα καταβάλουν την ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του διεθνούς επιθετικού, η οποία ενέρχεται στα 15 εκατομμύρια λίρες, ενώ θα παραχωρήσουν και τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο δανεικό στην "Σαμπ".

Ο απίστευτος τραυματισμός του Γκατούζο

Ο Τζενάρο Γκατούζο άθελα του έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής, καθώς σε μία ανύποπτη στιγμή κατά την διάρκεια ενός φιλικού προετοιμασίας με την εθνική Ιταλίας για τον αγώνα με την Γεωργία έχασε την ισοροπία του και βρέθηκε σε μία τεράστια τρύπα κοντά στον πάγκο της "σκουάντρα ατζούρα".

Ο Γκατούζο έσπασε τον καρπό του !

Ολυμπιακός : Ρήτρα-μαμούθ για Ντιόγκο !


Ρήτρα Μαμούθ έχει βάλει ο Ολυμπιακός για τον Ντιόγκο και όποια ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει πρέπει να βάλει γερά το χέρι στην τζέπη.
Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου επιθετικού ανέρχεται στα 40 (!) εκατομμύρια ευρώ, ύστερα από επιθυμία των δύο πλευρών, δηλαδή περίπου τέσσερις φορές παραπάνω από τα χρήματα που δαπάνησε ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει από την Πορτουγκέσα (9 εκ. ευρώ).

Παράλληλα, υπάρχει μία σημαντική παράμετρος που αναφέρει πως το καλοκαίρι του 2009 μπορεί να παραχωρηθεί, αν μία ομάδα πληρώσει 30 εκατομμύρια ευρώ στον πειραϊκό σύλλογο.

Πάντως, οι φίλαθλοι της ομάδας δεν πρέπει να ανησυχούν άμεσα, καθώς πρόθεση της διοίκησης είναι να παραμείνει ο 21χρονος επιθετικός στο μεγάλο λιμάνι όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια.

Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του Ντιόγκο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αν ο Βραζιλιάνος αποδώσει τα προσδοκόμενα, τότε είναι σίγουρο πως θα ωφεληθούν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο παίκτης.

Το έξτρα μπόνους-κίνητρο του Σόουζα για να πετύχει περισσότερα γκολ


Όπως αποκαλύπτει με σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Goal news», ο 26χρονος άσος ζήτησε μόνος του από το Νίκο Πατέρα να υπάρξει αυτός ο ειδικός όρος-κίνητρο. Επιθυμία που έγινε αποδεκτή με χαρά από το νέο πρόεδρο του Παναθηναϊκού, καθώς και οι δύο πλευρές θα βγουν κερδισμένες από μια τέτοια εξέλιξη.

Το συμβόλαιο του Σόουζα, λοιπόν, προβλέπει ότι θα εισπράξει 100.000 ευρώ επιπλέον, αν πιστωθεί περισσότερα από 20 γκολ και στις τρεις διοργανώσεις, ενώ αν ξεπεράσει τα 25, το ποσό ανεβαίνει στις 150.000! Η εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του ο Βραζιλιάνος είναι μεγάλη. Δεδομένης και της επιθυμίας του να διακριθεί μέσω της φανέλας του Παναθηναϊκού, θα προσπαθήσει να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα για... 100-150 χιλιάδες λόγους παραπάνω!

Μέχρι και 4 εκ. ευρώ σε 4 χρόνια

Το ποσό των 800.000 ευρώ το χρόνο προβλέπει το συμβόλαιο του Σόουζα στο «τριφύλλι». Ο 26χρονος στράικερ θα λαμβάνει τέσσερις δόσεις των 200.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα τέσσερα χρόνια που θα παραμείνει στην Παιανία, συν 760 ευρώ το μήνα ως μισθό. Παράλληλα, θα βάζει κάθε χρόνο στην τσέπη του άλλες 50.000 ευρώ, αν συμπληρώνει περισσότερες από 30 συμμετοχές και στις τρεις διοργανώσεις. Ως συμμετοχή, όμως, ορίζεται η 45λεπτή παρουσία σε ένα ματς.

Τα έξτρα

- Αυτοκίνητο 1.600 κυβικών, που θα πρέπει, όμως, να επιστραφεί σε άριστη κατάσταση.
- Καταβολή από την ΠΑΕ 1.500 ευρώ μηνιαίως, για την ενοικίαση κατοικίας. Τα υπόλοιπα έξοδα του σπιτιού (π.χ. ΔΕΗ, κοινόχρηστα), επιβαρύνουν τον ποδοσφαιριστή.
- Έξι αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για Βραζιλία, σε διακεκριμένη θέση
- Πέντε χιλιάδες ευρώ για την επίπλωση της κατοικίας του και την αγορά των οικοσυσκευών της
- Παροχή κινητού τηλεφώνου (συσκευή και σύνδεση)
- Θα λαμβάνει το 50% των εσόδων από την εκμετάλλευση της εικόνας του, μετά από σχετική συμφωνία με την ΠΑΕ

Ο Ντιόγκο επιβεβαίωσε για ΠΑΟ, σύμφωνα με «ερυθρόλευκες» πηγές


Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από πηγές του Ολυμπιακού, ο 21χρονος άσος είπε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι οι «πράσινοι» προσέγγισαν τόσο τον ίδιο όσο και τη διοίκηση της Πορτουγκέζα για να τον αποκτήσουν . Όπως είπε, μάλιστα, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» δεν έκαναν παζάρια, καθώς ήταν διατεθειμένοι να καλύψουν ό,τι ήθελε παίκτης και ομάδα για να τον αποκτήσουν!

Επιβεβαίωση για Ίντερ

Ο νεαρός άσος επιβεβαίωσε και το ενδιαφέρον της Ίντερ για την απόκτησή του. Οι Ιταλοί έδιναν λιγότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό (περίπου 8 εκ. ευρώ), για να αποκτήσουν το 100% των δικαιωμάτων του, για αυτό το λόγο δεν προχώρησε και η μεταγραφή του.

Για το ενδιαφέρον της Τσέλσι, πάντως, ο Ντιόγκο είπε στο περιβάλλον του ότι δε γνωρίζει τίποτα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προσαρμοστεί πλήρως στην Ελλάδα και το ευρωπαϊκό στιλ ποδοσφαίρου, για να βοηθήσει στα μέγιστα τον Ολυμπιακό και παράλληλα να διακριθεί με τη φανέλα του.

Σχέδια νίκης από Δώνη ενόψει ΠΑΟΚ


Μειωμένης διάρκειας, αλλά όχι και έντασης, ήταν η χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν στους Θρακομακεδόνες νωρίς το πρωί και ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους κάνοντας ασκήσεις αερόβιας γυμναστικής για περίπου μισή ώρα υπό τις οδηγίες του Αντώνη Κέζου. Υστερα, ο Γιώργος Δώνης δούλεψε με τους παίκτες του πάνω σε ασκήσεις τακτικής και κυκλοφορίας της μπάλας.

Ο 40χρονος τεχνικός παρατήρησε αβίαστα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και επιπολαιότητα στις μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ανεβάσει αρκετές φορές τον τόνο της φωνής του. «Δεν θα πάρετε ποτέ την μπάλα, κοιτώντας τη με τα μάτια», είπε. Ομως, όπως ήταν φυσικό, οι φωνές του προπονητή είχαν αποτέλεσμα.
Μπλάνκο, Σκόκο, Εντίνιο η τριπλέτα της επίθεσης

Από εκεί και πέρα, δεν σκέφτεται να κάνει αλλαγές στην τριάδα της επίθεσης ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Δώνης. Ο τεχνικός της Ενωσης έχει δώσει σαφές προβάδισμα στους Μπλάνκο, Σκόκο και Εντίνιο για να ξεκινήσουν τον αγώνα με τον «δικέφαλο του βορρά», ενώ τον Ραφίκ Τζιμπούρ θα τον χρησιμοποιήσει μόνο αν χρειαστεί.

Πλιάτσικας-Ρίκκα για τη θέση του Καφέ

Οσον αφορά τη μεσαία γραμμή, ο Δώνης έχει ήδη κατασταλάξει στους δύο εκ των τριών παικτών που θα χρησιμοποιήσει, οι οποίοι είναι οι Πελετιέρι και Μπασινάς. Ομως, λόγω του ότι ο Παντελής Καφές ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα -ενδέχεται να χάσει και τη σημερινή προπόνηση- τη θέση του διεκδικούν οι Βασίλης Πλάτσικας και Αντώνης Ρίκκα, με τον πρώτο να έχει ένα ελαφρώς προβάδισμα.
Γεωργέα αντί Ράμος

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 49χρονος τεχνικός έχει στα υπόψη του και τον Γεωργέα, τον οποίο σκέφτεται να χρησιμοποιήσει αντί του Ράμος. Από εκεί κι έπειτα, όλα δείχνουν πως κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σάχα, ενώ ο Χουανφράν αριστερά και οι Κυργιάκος και Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας.

Τα είπαν Κόκκαλης-Χρυσικόπουλος


Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην πλατεία Αλεξάνδρας, βρέθηκε και χθες ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» είχε συνεργασία με τον Γιάννη Χρυσικόπολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν αρκετά θέματα, μεταξύ των οποίων και ο εσωτερικός κανονισμός του συλλόγου. Τέθηκε, δηλαδή, επί τάπητος το θέμα των πριμ για την επίτευξη στόχων, όπως και το ζήτημα των... νυχτοπερπατημάτων! Όπως έγινε γνωστό, ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα, για να μην παρατηρηθούν περιστατικά προηγούμενων ετών, που ουσιαστικά ζημίωναν μόνο την ομάδα.

Ποιο πριμ;

Όταν η κουβέντα έφτασε στα πριμ, ήταν δεδομένο ότι δε θα υπάρχουν χαμόγελα. Από τη στιγμή που η ομάδα αποκλείστηκε από τους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τα ταμεία της ΠΑΕ είναι ζημιωμένα, κατ’ επέκταση και η τσέπη των παικτών! Αν, όμως, πραγματοποιήσουν μια πολύ καλή πορεία στο ΟΥΕΦΑ, και φυσικά κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ο... φάκελος θα γεμίσει σίγουρα!

Μουντιάλ 2010 "Γκέλαραν" Βραζιλία, Αργεντινή














Τα αποτελέσματα της 8ης ημέρας:


Βραζιλία-Βολιβία 0-0
Περού-Αργεντινή 1-1 (90'+ Φάνο - 84' Καμπιάσο)
Χιλή-Κολομβία 4-0 (26' Χάρα, 38' Σουάσο, 48' Φουέντες, 70' Φερνάντες)
Ουρουγουάη-Εκουαδόρ 0-0
Παραγουάη-Βενεζουέλα 2-0 (28' Ριβέρος, 45' Βαλντές)

Βαθμολογία

1. Παραγουάη 17
2. Βραζιλία 13
3. Αργεντινή 13
4. Χιλή 13
5. Ουρουγουάη 12
6. Κολομβία 10
7. Εκουαδόρ 9
8. Βενεζουέλα 7
9. Περού 7
10. Βολιβία 5

Moυντιάλ 2010: Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής






















Αναλυτικά...

1ος όμιλος

Τα αποτελέσματα:

Σουηδία-Ουγγαρία 2-1
Κάλστρομ 55’, Χόλμιν 64’ / Ρούντολφ 90’

Πορτογαλία-Δανία 2-3
Νάνι 42’, Ντέκο (πέναλτι) 86’ / Μπέντνερ 84’, Πόουλσεν 90’, Γένσεν 92’

Αλβανία-Μάλτα 3-0
Μπογκντάνι 45’, Ντούρο 83’, Ντάλκου 89’

Η βαθμολογία
1. Αλβανία (3-0) 4
2. Δανία (3-2) 4
3. Σουηδία (2-1) 4
4. Πορτογαλία (6-3) 3
5. Ουγγαρία (1-2) 1
6. Μάλτα (0-7) 0

2ος όμιλος

Τα αποτελέσματα:

Ελβετία-Λουξεμβούργο 1-2
Ν’ Κούφο 43’ / Στράσερ 29’, Λεβέκ 86’

Μολδαβία-Ισραήλ 1-2
Πιτσούστσιακ 1’ / Γκόλαν 39’, Σαμπάν 45’
** Στο 65’ αποβλήθηκε ο Γκολοβατένκο της Μολδαβίας

Λετονία-Ελλάδα 0-2
Γκέκας 10’, 49’

Η βαθμολογία
1. Ελλάδα (5-0) 6
2. Ισραήλ (4-3) 4
3. Λετονία (2-3) 3
4. Λουξεμβούργο (2-4) 3
5. Ελβετία (3-4) 1
6. Μολδαβία (2-4) 0

3ος όμιλος

Τα αποτελέσματα:

Άγιος Μαρίνος-Πολωνία 0-2
Σμολάρεκ 35’, Λεβαντόφσκι 69’
** Στο 3’ ο Άγιος Μαρίνος έχασε πέναλτι με τον Σέλβα

Σλοβενία-Σλοβακία 2-1
Νοβάκοβιτς 23’, 81’ / Γιακούμπκο 83’

Βόρειος Ιρλανδία-Τσεχία 0-0

Η βαθμολογία

1. Πολωνία (3-1) 4
2. Σλοβενία (3-2) 4
3. Σλοβακία (3-3) 3
4. Τσεχία (0-0) 1
5. Βόρειος Ιρλανδία (1-2) 1
6. Άγιος Μαρίνος (0-2) 0

4ος όμιλος

Τα αποτελέσματα:

Ρωσία-Ουαλία 2-1
Παβλιουτσένκο (πέναλτι) 22’, Πογκρέμπνιακ 81’ / Λέντλι 67’
** Στο 17’ η Ουαλία έχασε πέναλτι με τον Μπέιλ

Αζερμπαϊτζάν-Λιχτενστάιν 0-0

Φινλανδία-Γερμανία 3-3
Γιόχανσον 32’, Βαϊρίνεν 43’, Σιόλουντ 53’ / Κλόζε 38’, 45’, 83’

Η βαθμολογία
1. Γερμανία (9-3) 4
2. Ρωσία (2-1) 3
3. Ουαλία (2-2) 3
4. Φινλανδία (3-3) 1
5. Αζερμπαϊτζάν (0-1) 1
6. Λιχτενστάιν (0-6) 1

5ος όμιλος

Τα αποτελέσματα:

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Εσθονία 7-0
Μισίμοβιτς 25’, (πέναλτι) 29’, 57’, Μουσλίμοβιτς 58’, Τζέκο 60’, 72’, Ίμπριτσιτς 88’

Ισπανία-Αρμενία 4-0
Καπντεβίλα 7’, Βίγια 16’, 79’, Σένα 82’

Τουρκία-Βέλγιο 1-1
Εμρέ (πέναλτι) 74’ / Σονκ 31’

Η βαθμολογία
1. Ισπανία (5-0) 6
2. Βέλγιο (4-3) 4
3. Τουρκία (3-1) 4
4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη (7-1) 3
5. Αρμενία (0-6) 0
6. Εσθονία (2-10) 0

6ος όμιλος

Τα αποτελέσματα:

Καζακστάν-Ουκρανία 1-3
Οσταπένκο 68’ / Ναζαρένκο 45’, 80’, Σεβτσένκο 54’

Ανδόρα-Λευκορωσία 1-3
Πουγιόλ (πέναλτι) 68’ / Βερχότσκοφ 37’, Ροντιόνοφ 79’, Χλεμπ 89’

Κροατία-Αγγλία 1-4
Μαντζούκιτς 78’ / Ουόλκοτ 26’, 59’, 82’, Ρούνεϊ 63’
** Στο 53’ αποβλήθηκε ο Ρόμπερτ Κόβατς της Κροατίας

Η βαθμολογία
1. Αγγλία (6-1) 6
2. Ουκρανία (4-1) 6
3. Λευκορωσία (3-2) 3
4. Κροατία (4-4) 3
5. Καζακστάν (4-6) 3
6. Ανδόρα (1-8) 0

7ος όμιλος

Τα αποτελέσματα:

Γαλλία-Σερβία 2-1
Ανρί 54’, Ανελκά 64’ / Ιβάνοβιτς 76’

Λιθουανία-Αυστρία 2-0
Στανκεβίτσιους 53’, Ντανιλεβίτσιους 58’

Νησιά Φερόε-Ρουμανία 0-1
Κότσις 59’
** Στο 49’ αποβλήθηκε ο Γκιονέα της Ρουμανίας

Η βαθμολογία
1. Λιθουανία (5-0) 6
2. Σερβία (3-2) 3
3. Αυστρία (3-3) 3
4. Γαλλία (3-4) 3
5. Ρουμανία (1-3) 3
6. Νησιά Φερόε (0-3) 0

8ος όμιλος

Τα αποτελέσματα:

Ιταλία-Γεωργία 2-0
Ντε Ρόσι 17’, 90’

Μαυροβούνιο-Ιρλανδία 0-0

Η βαθμολογία

1. Ιταλία (4-1) 6
2. Ιρλανδία (2-1) 4
3. Μαυροβούνιο (2-2) 2
4. Βουλγαρία (2-2) 1
5. Κύπρος (1-2) 0
6. Γεωργία (1-4) 0

9ος όμιλος

Τα αποτελέσματα:

Σκόπια-Ολλανδία 1-2
Πάντεφ (πέναλτι) 78’ / Χάιτινχα 46’, Φαν ντερ Φάάρτ 60’

Ισλανδία-Σκωτία 1-2
Γκουντιόνσεν (πέναλτι) 77’ / Μπρόουντφουτ 18’, Ρόμπσον 59’
** Στο 76’ αποβλήθηκε ο Μακ Μάνους της Σκωτίας

Η βαθμολογία
1. Ολλανδία (2-1) 3
2.Σκόπια (2-2) 3
3. Σκωτία (2-2) 3
4. Νορβηγία (2-2) 1
5. Ισλανδία (3-4) 1