Παρασκευή, Μαΐου 23, 2008

Βαλβέρδε στη συνέντευξη: Όχι σε Ολυμπιακό, δεν είχα πρόταση από ΠΑΟ, μένω Εσπανιόλ

Την επιθυμία του να παραμείνει στην Εσπανιόλ εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο "Μονζουΐκ". "Έχω συμβόλαιο και αν δεν με διώξουν θα μείνω και θα το εξαντλήσω" ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με την πρόταση του Ολυμπιακού δεν θέλησε να διαψεύσει ότι υπάρχει αλλά

Βαλβέρδε στη συνέντευξη: Όχι σε Ολυμπιακό, δεν είχα πρόταση από ΠΑΟ, μένω Εσπανιόλ

επανέλαβε ότι έχει συμβόλαιο.

Για την Εσπανιόλ και το συμβόλαιο του ανέφερε: «Εγώ είμαι προπονητής της Εσπανιόλ, έχω συμβόλαιο, αλλά δεν έχω συναντηθεί με τη διοίκηση της ομάδας. Μέχρι στιγμής είμαι προπονητής της Εσπανιόλ».

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού δεν το διέψευσε λέγοντας: «Γνωρίζω ότι έχει γραφτεί στον ισπανικό Τύπο, ωστόσο έχω απαντήσει ήδη αρνητικά».

Για τις φήμες για ενδιαφέρον από πλευράς Παναθηναϊκού είπε: "Δεν είχα καμία πρόταση από ΠΑΟ"

Για τον λόγο της συνέντευξης Τύπου είπε: «Σκοπός ήταν να κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς».

"Στέλνουν" Τριστάν στον ΑΠΟΕΛ


Αν και εκκρεμεί η απάντηση του Ντιέγκο Τριστάν στον ΑΠΟΕΛ, κατά πόσον είναι διατεθειμένος να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο, το Eurosport τον στέλνει ήδη στους γαλαζοκίτρινους.

Στην ιταλική ηλεκτρονική έκδοση του γνωστού ειδησεογραφικού δικτύου, φιλοξενείται ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Ισπανός επιθετικός ετοιμάζει βαλίτσες για την Κύπρο.

Το σχετικό δημοσίευμα έχει ως ακολούθως: "Στη Λιβόρνο σκέφτονται ήδη την επόμενη σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επιχειρήσουν να επανέλθουν στην Serie A. Στον πάγκο πιθανόν να βρίσκεται ο Gigi Cagni, αν και οι διαπραγματεύσεις μαζί του δεν ολοκληρώθηκαν.

Για την επίθεση, έχει γίνει λόγος για τον Πελικόρι που ήταν πολύ παραγωγικός με τα χρώματα της Αβελίνο, την ίδια στιγμή που ο Τριστάν ήδη έχει τις αποσκευές του στο χέρι: Προορισμός του ο ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας.

Ώρα Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας και η Παρασκευή (23/5) είναι η μέρα - κλειδί για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ο προπονητής της Εσπανιόλ αναμένεται σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου να ανακοινώσει αν θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα ή αν θα αναζητήσει την τύχη του σε άλλη ομάδα.

Οι ισπανοί εκτιμούν ότι η αποχώρησή του είναι δεδομένη, αλλά όχι για την Ελλάδα, αποκαλύπτοντας προσέγγιση και από τον Παναθηναϊκό! Την ίδια ώρα, δημοσίευμα αποκαλύπτει ενδιαφέρον των Πρωταθλητών Ελλάδας και για τον Φρανκ Ράικαρντ!

Η διοίκηση της Εσπανιόλ φέρεται να εκτιμά ότι ο Βαλβέρδε θα αποχωρήσει από την ομάδα, γι` αυτό και έχει αρχίσει ήδη να ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Ο προπονητής κρατά επτασφράγιστο μυστικό την απόφασή του, αλλά πηγές αναφέρουν ότι δεν θα ολοκληρώσει τον έναν χρόνο που απομένει στο συμβόλαιό του.

Ο προπονητής φέρεται να έχει ενημερώσει ήδη τη διοίκηση για την απόφασή του, αλλά η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής (23/5).

Ο Ολυμπιακός έχει ενδιαφερθεί έντονα για την απόκτηση του τεχνικού της Εσπανιόλ, αλλά τα μηνύματα που έρχονται από τον ισπανικό Τύπο δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς ο Βαλβέρδε φέρεται να έχει αποφασίσει να μην έρθει στην Ελλάδα.

Το όνομα του Βαλβέρδε συνδέεται με τις... μισές ομάδες της Primera Division, ανάμεσα στις οποίες οι Χετάφε, Μπέτις και Οσασούνα.

Παράλληλα, δημοσίευμα της El Mundo Deportivo αναφέρει ως υποψήφιο για τον πάγκο του Ολυμπιακού και τον... Φρανκ Ράικαρντ που αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας φέρονται να είναι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για τον ολλανδό, μαζί με τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μπενφίκα και Εθνική Μεξικού, αλλά ο ίδιος μάλλον θα προτιμήσει να απέχει για έναν χρόνο από τους πάγκους.

Πρόταση-"μαμούθ" για Ρονάλντο


Έτοιμος να κάνει το μεγάλο κόλπο με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο Ραμόν Καλντερόν.

Παρότι ο Πορτογάλος άσος εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο πρόεδρος της "Βασίλισσας", σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο, σκοπεύει να προσφέρει το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του.

Μάλιστα όπως αναφέρεται η πρόταση θα γίνει απευθείας στον ιδιοκτήτη της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μάλκολμ Γκλέιζερ ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται εκτός από τα χρήματα η Ρεάλ Μαδρίτης να προσφέρει και τον Ρομπίνιο ως έμψυχο αντάλλαγμα.

Κοντά στην Μπέτις ο Μπασινάς


Τα πράσινα της Ρεάλ Μπέτις είναι έτοιμος να φορέσει ο Αγγελος Μπασινάς σύμφωνα με δημοσίευμα της "Estadiodeportivo".

Ο Αγγελος Μπασινάς όπως αναφέρει το δημοσίευμα είχε δεχθεί πρώτα "κρούση" από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ωστόσο για την απόκτησή του κινήθηκε και η ομάδα από την Σεβίλλη.

Οι "πράσινοι" προσφέρουν διετές συμβόλαιο συνεργασίας για τον Ελληνα μέσο με 800.000-850.000 ευρω "καθαρά" και σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αυτή τον βρίσκει θετικό.

Οπως αναφέρουν οι Ισπανοί δημοσιογράφοι ο Μπασινάς ενθουσιάστηκε από την πρόταση αυτή και όπως έλεγε σε γνώριμο κύκλο του, θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων, περνάει καλά στην Ισπανία και μια πρόταση όπως αυτή της Μπέτις τον ενθουσίασε.

Ηδη οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις προκειμένου οι διοικούντες τη Μπέτις και ο εκπρόσωπός του να δώσουν τα χέρια και για τον λόγο αυτό πιέζουν τον ποδοσφαιριστή να απαντήσει έστω και προφορικά θετικά πριν πάει στο EURO και τα γήπεδα της Αυστρίας και Ελβετίας.

Στα ερυθρόλευκα ο Κόβατς!


Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Πάβολ Κόβατς! Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας, που τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε με επιτυχία στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και έμεινε ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό των Θεσσαλονικέων, θα αποτελέσει τη "ρεζέρβα" του Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο 34χρονος (12/08/1974) τερματοφύλακας ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί την Παρασκευή (23/5) και να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή.

Ο υψηλόσωμος (1.90) πορτιέρο δέχθηκε την προσφορά των Πειραιωτών, πρόταση που αφορά τριετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 250.000 ευρώ ετησίως. Ο Κόβατς αγωνιζόταν στην Καλαμαριά από το 2005, με την οποία πραγματοποίησε τρεις "γεμάτες" σεζόν στην πρώτη κατηγορία και συνολικά 82 συμμετοχές (είχε και 7 εμφανίσεις στο Κύπελλο Ελλάδας).

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Μιχάλης Σηφάκης θα αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ο πειραϊκός σύλλογος δεν προτίθεται να αποκτήσει τα δικαιώματα του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού από τον ΟΦΗ. Η ομάδα του Πειραιά θεώρησε υψηλή τη ρήτρα (350.000 ευρώ) αγοράς του παίκτη, με αποτέλεσμα να κινηθεί για άλλη (πιο φθηνή) λύση κάτω από τα δοκάρια.

Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να αποκτήσει έναν ακόμα τερματοφύλακα, με το όνομα του Ούρκο Πάρντο του Ηρακλή να βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά οι νταμπλούχοι να μην έχουν αποφασίσει ακόμα για το αν θα κινηθούν για την απόκτηση του Ισπανού πορτιέρο.