Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2010

Γκαλέτι: «Η ομάδα της ζωής μου»

Συγκινημένος για τη συμπαράσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και των οπαδών της ομάδας εμφανίζεται ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σε δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα. «Φέτος είναι ο χρόνος που συνειδητοποίησα ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της ζωής μου», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ αποφεύγει να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Αναλυτικά η… εξομολόγηση του Λουτσιάνο Γκαλέτι...

Αγαπητοί φίλοι και οπαδοί του Ολυμπιακού,

Πολλοί θα σκέφτεστε ότι η φετινή χρονιά θα πρέπει να ξεχαστεί το γρηγορότερο γιατί βρισκόμαστε εκτός διεκδίκησης Κυπέλλου και στο πρωτάθλημα είμαστε στη βαθμολογία λίγο πίσω. Επίσης, όσον αφορά εμένα προσωπικά, είχα τους τραυματισμούς και τα γνωστά προβλήματα που με αφήνουν εκτός ομάδας για ένα διάστημα. Παρά,όμως, αυτές τις αρνητικές καταστάσεις, θα ήθελα να σας δώσω δύο μηνύματα. Το πρώτο αφορά εμένα προσωπικά και το δεύτερο την ομάδα μας.

Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι φέτος είναι η χρονιά που πιο πολύ με γεμίζει με υπερηφάνεια και χαρά για την αγάπη που μου δείχνετε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα, που είμαι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και που σας έχω γνωρίσει.

Φέτος, λοιπόν, είναι ο χρόνος που συνειδητοποίησα ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η ομάδα της ζωής μου. Της ευρωπαϊκής μου ζωής. Επιτρέψτε μου, όμως, αυτό να το μοιράζομαι με την άλλη μου μεγάλη αγάπη την Estudiantes de la Plata, όπου γεννήθηκα σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής.

Πολλές φορές σπίτι μου βλέπω την εμφάνιση με τις ίδιες ερυθρόλευκες κάθετες ρίγες που έβλεπα από μικρό παιδί και πραγματικά αισθάνομαι ότι επάνω μου μόνο αυτή τη φανέλα μπορώ να "αντέξω". Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες στη διάρκεια της καριέρας μου και από όλες έχω φυλαγμένες καλές αναμνήσεις. Μερικές αξέχαστες.

Πώς θα μπορούσα να ξεχάσω την πορεία μου στη Σαραγόσα και συγκεκριμένα το γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, όπως επίσης και το πέρασμά μου από τη Νάπολι, όπου όλοι οι Αργεντινοί λατρεύονται σαν είδωλα από το πέρασμα του μεγάλου, Μαραντόνα.

Από την πρώτη μέρα αυτών των τριών τελευταίων χρόνων πάντα αισθανόμουν την ξεχωριστή θέση που με έχετε στις καρδιές σας, σαν να ήμουν ένας παίκτης που πραγματικά γεννήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι ένα συναίσθημα χωρίς όρους που πλέον βλέπω πόσο ειλικρινές είναι.

Γιατί στις δύσκολες αυτές στιγμές για την ομάδα αλλά και για μένα, βλέπω συνεχώς ότι αυτό το συναίσθημα μεγαλώνει. Από το Σεπτέμβρη έχω καταφέρει να παίξω σε ελάχιστα παιχνίδια, αλλά η αντιμετώπιση που έχω από εσάς κάθε εβδομάδα είναι σαν να έχω σκοράρει εναντίον του αιωνίου αντιπάλου και να ήμουν ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

sport-fm