Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2009

Ντουντού: «Επιτυχίες με Ζίκο»!

O Nτουντού σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «espnbrasil.terra.com.br» έδειξε ότι πιστεύει πολύ στις ικανότητες του συμπατριώτη του τεχνικού, τον οποίο και θεωρεί κατάλληλο για να φέρει επιτυχίες στον Πειραιά.

«Εγώ και οι άλλοι Βραζιλιάνοι (σ.σ Λεονάρντο και Ντιόγο) είμαστε πολύ χαρούμενοι με την άφιξη του Ζίκο. Πιστεύουμε πολύ ότι με τη δουλειά του στην ομάδα θα φέρει επιτυχίες. Θα ήταν πολύ καλό αν ο Ολυμπιακός κατάφερνε να πάρει μια σπουδαία νίκη στο ντεμπούτο του (σ.σ. με ΑΕΚ την Τετάρτη)», τόνισε αρχικά ο διεθνής χαφ και συνέχισε αναφερόμενος στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα:

«Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς σε τρία παιχνίδια, την ώρα που εμείς έχουμε μαζέψει τέσσερις πόντους σε δύο ματς. Για αυτό η νίκη αύριο (σ.σ. Κυριακή) θα είναι σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς έτσι ώστε να πλησιάσουμε περισσότερο τον αιώνιο αντίπαλο»!

Eurobasket Ισπανία-Ελλάδα: 82-64

Η Εθνική πάλεψε, αλλά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Ισπανίας, την κούραση από την υπερπροσπάθεια στον προημιτελικό της Παρασκευής και την υπερπροστασία των αντιπάλων από τους διαιτητές. Το τελικό 82-64 είναι βαρύ, αλλά δεν χαλάει την εικόνα της ελληνικής ομάδας, που πλέον θα παλέψει στον μικρό τελικό της Κυριακής (19:30) για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον ηττημένο του αγώνα Σερβία-Σλοβενία.

Ο αγώνας...


Η Ισπανία ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα παίρνοντας γρήγορα μια διαφορά πέντε πόντων (2-7), όμως γρήγορα η Εθνική βρήκε τα πατήματά της, ισοφαρίζοντας αρχικά (7-7) κι εν συνεχεία παίρνοντας προβάδισμα με καλάθι και φάουλ του Μπουρούση (10-9). Με τον Πάου Γκασόλ να είναι ασταμάτητος επιθετικά (9 πόντοι στην πρώτη περίοδο) και την ελληνική επίθεση να παρουσιάζει δυσλειτουργία υποπίπτοντας σε πολλά λάθη, οι «φούριας ρόχας» προηγήθηκαν με οκτώ (16-24) για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με την Ελλάδα στο -5 (21-26).

Το κακό ξεκίνημα της Εθνικής στο δεύτερο δεκάλεπτο, με πολλές λάθος πάσες (10 λάθη στο πρώτο μέρος) που έδιναν τη δυνατότητα στους Ισπανούς να βγάλουν αιφνιδιασμούς, είχε ως συνέπεια ένα 0-8 που έφερε τη διαφορά στο -13 (21-34). Ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά και οι υπόλοιποι διεθνείς ασφυκτιούσαν από το σκληρό και στα όρια (ίσως και πάνω από αυτά) του φάουλ μαρκάρισμα των αντιπάλων. Πάντως η ελληνική ομάδα βελτιώνοντας την άμυνά της και ελέγχοντας σταθερά τα ριμπάουντ (24 έναντι 13 στο ημίχρονο) μετά τα μέσα της περιόδου κατάφερε να πλησιάσει στους επτά (38-45 και 40-47), αλλά ο Ρούντι Φερνάντεθ σκοράροντας με την εκπνοή έστειλε τους παγκόσμιους πρωταθλητές στα αποδυτήρια με διαφορά εννέα πόντων (40-49).

Ο Γιόνας Καζλάουσκας επέλεξε σχήμα με τρεις κοντούς-Καλάθη, Ζήση και Σπανούλη-στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, προκειμένου να απελευθερώσει τον τελευταίο από την οργάνωση του παιχνιδιού. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, αφού το χαμηλό σχήμα επέτρεψε στους Ισπανούς να ανανεώσουν πολλές επιθέσεις και με τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ να προηγηθούν για πρώτη φορά στο ματς με +16 (42-58). Με την είσοδο του Πρίντεζη και τον Καλάθη να κάνει καλή εμφάνιση η ελληνική ομάδα κατάφερε να ισορροπήσει και να μειώσει στους δώδεκα (48-60).

Οι όποιες ελπίδες της Εθνικής για επιστροφή στη διεκδίκηση της νίκης εξανεμίστηκαν στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Το «βραχυκύκλωμα» στην επίθεση έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να εκτινάξουν τη διαφορά στο +22 (51-73) με τον Γιουλ να σημειώνει έξι και τον Ναβάρο τρεις πόντους σε ένα γρήγορο 0-9. Έχοντας πλέον συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα, οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε αναπληρωματικούς για να ξεκουράσουν τους αστέρες τους εν όψει των δύο τελικών-μικρού και μεγάλου-της Κυριακής.

Διαιτητές: Λοτερμόζερ, Τσέρεμπουχ, Μπελόσεβιτς.

Δεκάλεπτα: 21-26, 40-49, 51-64, 64-82.

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Μπουρούσης 11, Ζήσης 6, Σπανούλης 7, Καλάθης 10, Φώτσης 8 (10 ριμπ.), Πρίντεζης 7, Γλυνιαδάκης 4, Καϊμακόγλου, Κουφός 4, Περπέρογλου 2, Σχορτσανίτης 5.

Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 18, Ρ. Φερνάντεθ 14, Ρούμπιο 5, Ναβάρο 8, Κλάβερ, Ρέγες 3, Καμπέθας 8, Ρ. Λόπεθ, Γιουλ 9, Μ. Γκασόλ 4, Μουμπρού 9, Γκαρμπαχόσα 2.

sport-fm

Oλυμπιακός: Εκτός και ο Ζαϊρί !

Δεν έφταναν τα άλλα προβλήματα του Ολυμπιακού, ήρθε και ο τραυματισμός του Ζαϊρί να «δέσει» το γλυκό! Ο Ζαϊρί δεν κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως το αιμάτωμα στο πέλμα και τέθηκε εκτός μάχης του αγώνα της Θεσσαλονίκης!

Όλα αυτά τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να μην υπολογίζουν στους Γκαλέτι, Ντάρμπισαϊρ, Μαρέσκα, Ντόμι και Σοϊλέδη, οι οποίοι ακολουθούν ειδικά προγράμματα για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν! Τη θέση του Μαροκινού στην ενδεκάδα πιθανότατα θα πάρει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος όμως δεν είναι 100% έτοιμος.

Με λίγα λόγια η σύνθεση του Ολυμπιακού θα αποτελείται από τους: Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Αβ. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ στην άμυνα, τους Λεντέσμα, Τοροσίδη, Ντουντού, Γιάννης Παπαδόπουλος, Λεονάρντο στη μεσαία γραμμή και μοναδικό τον προωθημένο τον Ντιόγο, εκτός και αν προτιμηθεί ο Μήτρογλου που διανύει περίοδο φόρμας.

Οι υπόλοιποι της αποστολής: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Οσκαρ.