Κυριακή, Ιουνίου 29, 2008

^O Μεγάλος Τελικός ^
























Στο "Έρνστ Χάπελ" της Βιέννης θα είναι απόψε Κυριακή, (21:45) στραμμένα όλα τα ποδοσφαιρικά βλέμματα της υφηλίου -και ειδικότερα- της Ευρώπης, καθώς στο στάδιο της αυστριακής πρωτεύουσας, θα διεξαχθεί ο τελικός του Euro 2008.

Το βαρύτιμο τρόπαιο θα διεκδικήσουν δύο από τις ομάδες που θεωρούντο φαβορί πριν αρχίσει η κορυφαία διοργάνωση και συγκεκριμένα, η Γερμανία και η Ισπανία.

Όπως σε κάθε τελικό, έτσι και στην αποψινή αναμέτρηση προβλέψεις δεν χωρούν. Τόσο οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ, όσο και εκείνοι του Λουίς Αραγονές, απέδειξαν στους αγώνες που έδωσαν μέχρι τώρα στην διοργάνωση, ότι διαθέτουν το "μέταλο" για να κατακτήσουν το κύπελλο και να διαδεχθούν τους Έλληνες συναδέλφους τους, που προ τετραετίας πανηγύριζαν στο "Ντα Λουζ" της Λισαβόνας.

Η Γερμανία

Με βάση όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα, οι Γερμανοί θα στηριχθούν στην άριστη φυσική κατάσταση και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, ιδιαίτερα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Με ηγέτη τον Μίκαελ Μπάλακ, που είναι ωριμότερος από ποτέ, τα "πάντσερ" θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν τα "νεκρά" διαστήματα των Ισπανών και με αντεπιθέσεις από τα άκρα να φτάσουν στο γκολ. Εκφραστές αυτών των ενεργειών, θα είναι οι Λαμ, Ποντόλσκι και Σβαϊνστάιγκερ, με τον Κλόζε να καραδοκεί στην περιοχή του Κασίγιας. Αυτό που οπωσδήποτε θα πρέπει να προσέξουν οι Γερμανοί, είναι η ευκολία με την οποία δέχονται γκολ, γεγονός που σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα των Ιβήρων, ενδεχομένως να κρίνει και το αποτέλεσμα του τελικού.


Η Ισπανία

Από την πλευρά του, ο "γερόλυκος" Αραγονές, προβληματίζεται από την απουσία του Νταβίντ Βίγια, ο οποίος θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου δέκα ημέρες. Όμως η εμπειρία του Ισπανού τεχνικού, βρίσκει λύσεις ακόμη και για απώλεια τέτοιου επιπέδου, όπως αποδείχθηκε στον ημιτελικό με τους Ρώσους. Ο Αραγονές έριξε στον αγώνα τον Σεσκ Φάμπρεγας, που με την απόδοσή του άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, οδηγώντας στον θρίαμβο τους "φούριας ρόχας". Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αναμένεται να είναι στο αρχικό σχήμα, εκτός και αν ο Αραγονές προτιμήσει τον Γκουίθα, που είναι το "πουλέν" του και δείχνει να τον δικαιώνει με τις εμφανίσεις του. Οι Πουγιόλ, Σέρχιο Ράμος θα επωμισθούν την ανασταλτική λειτουργία, ο Σένα θα "καταπίνει" χιλιόμετρα και οι Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον Τόρες.

Ο πρώτος σκόρερ

Ακόμη ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο τους τελικού είναι και η "μάχη" για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης. Με δεδομένη την απουσία του Βίγια, ο οποίος έχει πετύχει τέσσερα γκολ, ο Ποντόλσκι (σ.σ. τρία γκολ) έχει μία πολύ καλή ευκαιρία να διεκδικήσει το βραβείο, εφόσον παραβιάσει την εστία του Κασίγιας.

* Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροζέτι με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Γκριζέλι και Καλκάνιο.

Oι πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μετζέλντερ, Λαμ, Φρινγκς, Χιτζλσπέργκερ (Ρόλφες), Σβαϊνστάιγκερ, Μπάλακ, Ποντόλσκι, Κλόζε.

Ισπανία (Λουϊς Αραγονές): Κασίγιας, Πουγιόλ, Σέρχιο Ράμος, Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Ινιέστα, Μάρκος Σένα, Τσάβι, Φάμπρεγας (Γκουϊθα), Σίλβα, Τόρες.

Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ



ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΟΠΑΙΟ:

Σενάριο για Γκαβιλάν και Ολυμπιακό


Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης του Γκαβιλάν, ο οποίος ανήκει στη Βαλένθια και την περασμένη σεζόν έπαιξε ως δανεικός στη Χετάφε. Ο δανεισμός του έληξε, αλλά οι «νυχτερίδες» δεν τον υπολογίζουν για τη νέα σεζόν και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν την κίνησή τους.

Από τον Ολυμπιακό πάντως, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι για τον 23χρονο αριστερό χαφ της Βαλένθια, καθώς το βάρος παραμένει στον Ντούντα. Μια υπόθεση που εξακολουθεί να είναι δύσκολη, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να την παλέψουν μέχρι τέλους.