Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές........


Μάγκες με ξενερώσατε.... όχι για τα αποτελέσματα που φέρατε τόσο, όσο για τις διαφωνίες για τα πριμ πρόκρισης και για τις διαφημίσεις που φοράτε πάνω σας... ο Σαμαράς έχει συμβόλαιο με την nike και φροντίζει να εμφανίζεται με σκουφάκι, τι άλλο..... nike. O Γκέκας όπου σταθεί και όπου βρεθεί καπελάκι vodafone.... Αυτό όμως που ήταν κωμικοτραγικό, ήταν να βλέπεις τον Λυμπερόπουλο να δίνει συνέντευξη τύπου με καπελάκι Λουξ.... ήμαρτον....τι αστείο και συνάμα θλιβερό θέαμα...
Κρίμα γιατί αν ήσασταν τόσο συνεπείς στα παιχνίδια, όσο συνεπείς είστε απέναντι στις εταιρίες που τα παίρνετε χοντρά, είμαι σίγουρος θα είχαμε δει καλύτερο θέαμα...

πηγή:olatsaba.blogspot.com

ΓΑΛΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ,ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ


















ΓΑΛΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ


Πριν από δύο χρόνια αποτελούσαν το ζευγάρι του τελικού του Μουντιάλ. Παράλληλα όμως οι κόντρες τους συνεχίστηκαν και στα προκριματικά του EURO 2008 όπου τελικά πήραν το εισιτήριο από τον όμιλο τους. Η νέα μονομαχία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας με την φιναλίστ του τελικού του παγκοσμίου Κυπέλλου, Γαλλία είναι δίχως αύριο και οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο στο «Λέτζιγκρουντ» της Ζυρίχης με στόχο να εξαντλήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στα προημιτελικά.

Η νίκη κρίνεται απαραίτητη αλλά για να δώσει και τη δεύτερη θέση για τους «οκτώ» θα πρέπει την ίδια ώρα η Ρουμανία να μην νικήσει την πρωτοπόρο και αδιάφορη πλέον Ολλανδία στον άλλο αγώνα. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» μετά και από την ισοπαλία με την Ρουμανία έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση και ευελπιστεί ότι θα χαμογελάσει τουλάχιστον στο φινάλε. Κάτι ανάλογο όμως επιδιώκουν να κάνουν και οι «τρικολόρ» που προέρχονται από την βαριά ήττα με 1-4 από την Ολλανδία.


Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Τζαμπρότα, Κιελίνι, Πανούτσι, Γκρόσο, Περότα, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Καμορανέζι, Τόνι, Ντελ Πιέρο.

ΓΑΛΛΙΑ: Κουπέ, Ντιαρά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Εβρά, Ριμπερί, Μακελελέ, Βιεϊρά, Μαλουντά, Μπενζεμά, Ανρί.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Ο ένας στους δύο «καίγεται» στη Βέρνη. Η Ολλανδία έχει δώσει ήδη πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της με δύο θριάμβους επί της Ιταλίας και της Γαλλίας και παρουσιάζεται αδιάφορη καθώς έχει εξασφαλίσει και την πρωτιά.

Από την άλλη πλευρά όμως η Ρουμανία όντας αήττητη στα δύο πρώτα της ματς, καλείται πλέον να γράψει ιστορία με νίκη επί των «οράνιε» για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τα προημιτελικά αφήνοντας εκτός δύο μεγάλες δυνάμεις της «Γηραιάς Ηπείρου» όπως είναι η Ιταλία και η Γαλλία.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φαν Ντερ Σάρ, Μπουλαρούζ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνχοστ, Σνάιντερ, Ντε Ζέουν, Φαν Ντερ Φααρτ, Ενγκελααρ, Κούιτ, Φαν Νιστελρόι.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Λόμποντ, Κόντρα, Ράντου, Κίβου, Ταμας, Κοτσίς, Κοντρέα, Νικολίτσα, Πέτρε, Μούτου, Μαρικά.

Θέλει ο Παγεράνο o ΠΑΟ


Έτοιμος να μετακομίσει στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού είναι ο Ερνάν Παγεράνο. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός της Βελέζ τόνισε πως θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη, ενώ έδειξε να γνωρίζει αρκετά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 24χρονος αμυντικός κοστολογείται τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από την αργεντίνικη ομάδα και σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η πρόταση που έχει καταθέσει το «τριφύλλι» ικανοποιεί τη διοίκηση της Βελέζ. Ο Παναθηναϊκός προσφέρει 1,7 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του παίκτη και ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Βελέζ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα.

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Ντε Θέριο


Ακόμη ένα όνομα προστέθηκε στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του επιθετικού. Ο λόγος για τον Ινίγκο Ντιάζ ντε Θέριο, ο οποίος βρισκόταν στο στόχαστρο του Ερνέστο Βαλβέρδε από τότε που ήταν προπονητής στην Εσπανιόλ.

Ο 24χρονος περιφερειακός επιθετικός -φέτος πέτυχε 16 γκολ σε 36 συμμετοχές- έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν. Ομως, ο σύλλογος λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και φυσικά που δεν κατάφερε να επανέλθει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τον πουλήσει.

Με δεδομένα τα οικονονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σοσιεδάδ, ένα ποσό κοντά στα 2 εκ.ευρώ θεωρείται αρκετό ώστε να πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση της μεταπήδησης του παίκτη σε άλλο σύλλογο.

Πήρε Ρίισε με 5 εκ.ευρώ η Ρόμα !


Όπως αναφέρουν σήμερα με δημοσιεύματά τους οι αγγλικές "Sun" και "Daily Mail" και η ιταλική "Gazzetta dello Sport", ολοκληρώθηκε και τυπικά το θέμα της μεταπήδησης του Νορβηγού αμυντικού στη Ρόμα, με τον παίκτη να αποτελεί προσωπική επιλογή του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Το κόστος της μεταγραφής για τους "Ρωμαίους" αναμένεται να φτάσει τα 5 εκ.ευρώ.

Ανασκόπιση της 10ης μέρας του EURO 2008 !


Σήμερα είχαμε τη 2η μέρα του τρίτου γύρου της φάσης των ομίλων και στο πρόγραμμα είχαμε 2 παιχνίδια για τον 2ο όμιλο. Στο πρώτο παιχνίδι οι Γερμανοί επικράτησαν των Αυστριακών με 1-0 μετά το φάουλ βολίδα του Μπάλακ στο 49'.Στα προημιτελικά η Γερμανία θα αγωνισεί εναντια της Πορτογαλίας. Στο δέυτερο παιχνίδι η Κροατία νίκησε με 1-0 τους Πολωνούς με τέρμα του Κλάσνιτς στο 53' και έτσι έκανε το 3χ3 στον όμιλο της. Στα πρημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Ανίκητοι και με τα δεύτερα


Θριαμβευτικά έκλεισε την φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Κροατία, επικρατώντας και της Πολωνίας με 1-0 στο Κλάγκενφουρτ, έχοντας εννιά (!) νέα πρόσωπα στην 11αδα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στους Γερμανούς. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα πέτυχε στο 53΄ ο Ιβάν Κλάσνιτς. Ανώτεροι και στα δύο 45λεπτα οι «hrvatski» έκαναν ότι ήθελαν, ενώ έχασαν αρκετές ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Έτσι το συγκρότημα του Σλάβεν Μπίλιτς θ’ αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Τουρκία.

Οι συνθέσεις:

ΠΟΛΩΝΙΑ (Λίο Μπενάκερ): Μπόρουτς, Βαβρίζνιακ, Ντούντκα, Κρζίνοβεκ, Ζαγκανόφσκι (70΄ Ζαχόρσκι), Βασιλιέφσκι, Ζεβλάκοφ, Λομποντζίνσκι (55΄ Σμολάρεκ), Λεβαντόφσκι (46΄ Κοκόζτσκι), Μουράφσκι, Γκερέιρο

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Ρούνιε, Σίμιτς, Βέγιτς, Ράκιτιτς, Βουκόγεβιτς, Πόκριβατς, Κνέζεβιτς (26΄ Τσόρλουκα), Λέκο, Κλάσνιτς (Κάλινιτς 75΄), Πέτριτς (75΄ Κράνιτσαρ), Πράνιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρος Βασσάρας
ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτρης Μποζατζίδης, Δημήτρης Σαραϊδάρης
ΓΗΠΕΔΟ: «Βέρτερζε στάντιον»

To γκολ του αγώνα