Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2009

Champions League: Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με γκολ του κορυφαίου της αναμέτρησης Βασίλη Τοροσίδη στο 79’, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Άλκμααρ στο Καραϊσκάκη, για την πρώτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέτριο παιχνίδι από τους ερυθρόλευκους που «σκότωσαν» όμως τους Ολλανδούς σε μια από τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο Ζίκο που αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό για δύο χρόνια....

Το ματς:

Εκ των προτέρων το σημερινό παιχνίδι με την Άλκμααρ ήταν δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Όχι απαραίτητα λόγω της δυναμικής των πρωταθλητών Ολλανδίας ή των πολλών απουσιών, αλλά και από την πίεση που ένιωσαν οι παίκτες μετά τα όσα έχουν συμβεί τελευταία. Αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν συντηρητικά στον αγώνα, έμεναν πίσω και περίμεναν τυχόν λάθος για να αναπτυχθούν.

Απ’ ότι φάνηκε στην πορεία η τακτική αυτή ευνόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με τον Ντε Μπελέ από τα δεξιά δημιούργησαν πολύ δύσκολες καταστάσεις στον Μπράβο και κατ’ επέκταση στην εστία του Νικοπολίδη. Για ένα δεκάλεπτο η ομάδα του προσωρινού- όπως αποδείχτηκε μετά την πρόσληψη του Ζίκο- προπονητή, Πάντοβιτς, ανέβασε τις γραμμές της και με τον Ζαϊρί από τα δεξιά έφτασε στην περιοχή του Ρομέρο. Ακολούθησαν ορισμένες στιγμές ολιγωρίας από τους Πειραιώτες, οι οποίοι πρέπει να αισθάνονται τυχεροί από την… εμμονή των αντιπάλων να μην επιχειρούν σουτ από καλές θέσεις. Μέτριο, λοιπόν, ως κακό παιχνίδι από τους νταμπλούχους Ελλάδας, που δυσκολεύονταν ιδιαίτερα από τις επιθέσεις των αντιπάλων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του. Στην πραγματικότητα πίεσε ψηλά και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Ζαϊρί και Τοροσίδης, μαζί με τον Ντουντού, ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων, αλλά και οι μεγάλοι «πονοκέφαλοι» των Ολλανδών. Συνέχιζαν όμως να λείπουν οι ευκαιρίες ή έστω οι καλές στιγμές. Η πίεση από μόνη της δεν μπορεί να αποφέρει κάτι καλό αν δεν συνδυαστεί με το καθαρό μυαλό στις προσπάθειες. Όσο περνούσαν τα λεπτά, γύρω στο 60’, οι ισορροπίες διαφοροποιήθηκαν. Οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Μέχρι την στιγμή που τα πάντα γύρισαν τούμπα…

Ο Βασίλης Τοροσίδης δέχτηκε την μπαλιά από τον εξαιρετικό σήμερα Ζαϊρί και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό από το πουθενά (79’). Στα υπόλοιπα λεπτά και με τον ενθουσιασμό των «ερυθρόλευκων», αλλά και τις καταλυτικές επεμβάσεις του Νικοπολίδη- ύστερα από την ασφυκτική πίεση των φιλοξενούμενων- δεν άλλαξε τίποτα και ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη επί των πρωταθλητών της Eredivisie.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Ντιόγο (75' Μήτρογλου), Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (82' Στολτίδης), Λεντέσμα, Τοροσίδης (85' Όσκαρ).
ΑΛΚΜΑΑΡ: Ρομέρο, Γιάλιενς, Μορένο, Ποκόνιολι, Μέντες ντα Σίλβα (72' Λιξ), Σάαρς, Ελ Χαμνταουί (77' Πελέ), Μάρτενς, Ντε Μπελέ, Μοϊσάντερ, Χόλμαν.

πηγή: sport-fm

Το γκολ του Τόρο


Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε η συμφωνία με Ζίκο !

Ο Ζίκο θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια. Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της, για δύο χρόνια, με τον Βραζιλιάνο προπονητή Αρτούρ Αντούνες Κοίμπρα (Ζίκο)".


Στην Ελλάδα για τον ΟΣΦΠ ο Ζίκο!

Μόλις 24 ώρες μετά την αποχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, η θέση αυτή φαντάζει πολύ πιθανό να καλυφθεί από έναν από τους διασημότερους Βραζιλιάνους στον ποδοσφαιρικό κόσμο, τον Ζίκο.

Ο 56χρονος τεχνικός, ο οποίος πριν από περίπου μία εβδομάδα έλυσε τη συνεργασία του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εμφανιζόταν στη λίστα των υποψηφίων του Ολυμπιακού, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα, για να παρακολουθήσει το παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" με την Άλκμααρ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και να συζητήσει στη συνέχεια με τους διοικούντες τον σύλλογο το ενδεχόμενο συνεργασίας.


Εν τω μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ζίκο αποτελεί μεν την κύρια επιλογή για να διαδεχτεί τον Κετσπάγια στον πάγκο, όμως δεν έχει ακόμα έρθει στη χώρα μας, κάτι που είναι πάντως θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί.

Το σενάριο αυτό -το οποίο μεταδόθηκε από τον "Nova SPORT FM"- υποστηρίζεται και στη "χώρα της σάμπα", με δημοσίευμα της εφημερίδας "Globo" την Τρίτη να αναφέρει πως ο πρώην τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί να αποτελέσει τον νέο προπονητή των νταμπλούχων.

"Ο Ζίκο απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μόλις πριν από πέντε ημέρες και μπορεί πλέον να βρει νέα δουλειά.

Έφυγε από τη Ρωσία το βράδυ της Τρίτης και πρέπει να βρίσκεται τώρα πίσω στην πατρίδα του για να αποφασίσει σχετικά με την προσφορά του Ολυμπιακού που έχει στα χέρια του", αναφέρει το σχετικό άρθρο.

Σε περίπτωση που ευδοκιμήσει η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Βραζιλιάνο τεχνικό, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα γίνουν ο έκτος κατά σειρά προπονητικός σταθμός στην καριέρα του.

Πριν από δέκα χρόνια ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιαπωνία στους Κασίμα Άντλερς όπου και έμεινε τρία χρόνια, από το 2002 μέχρι το 2006 κράτησε τα ηνία της Εθνικής Ιαπωνίας, τη διετία 2006-08 καθοδήγησε τη Φενέρμπαχτσε, ενώ τα δύο τελευταία περάσματά του ήταν από τις Μπουνιοντκόρ (συνεργάστηκε με Ριβάλντο) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

sport24.gr