Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2008

Διεθνές ντεμπούτο Αμάουρι κόντρα στην πατρίδα του


Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αμάουρι θα επιλέξει να αγωνιστεί στην εθνική Ιταλίας και μάλιστα αναμένεται να κάνει το διεθνές ντεμπούτο του κόντρα στην πατρίδα του, την Βραζιλία.

Εκτός απροόπτου, από την 1η Ιανουαρίου ο ποδοσφαιριστής θα αποκτήσει την ιταλική υποκοόττητα, καθώς έχει παντρευτεί Ιταλίδα (Σίνθια) και θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην "σκουάντρα ατζούρα", καθώς δεν έχει κληθεί ποτέ στην "σελεσάο".

Σύμφωνα λοιπόν με ιταλικά μέσα ο Μαρσέλο Λίπι είναι έτοιμος να καλέσει τον Αμάουρι στην αποστολή για το φιλικό με την Βραζιλία στις 10 Φεβρουαρίου στο "Έμιρεϊτς" του Λονδίνου.

Πάντως, όπως προκύπτει από την Λατινική Αμερική, δεν αποκλείεται να τον καλέσει και ο Κάρλος Ντούνγκα, ενώ κάποτε ο άσος της Γιουβέντους είχε δηλώσει πως θα αγωνιστεί στην εθνική ομάδα η οποία θα τον καλέσει πρώτη.

Οι Ιταλοί υποστηρίζουν πως είναι πιθανότερο ο Αμάουρι να διαλέξει την δική τους ομάδα, ενώ είναι πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο το γεγονός πως θα πραγματοποιήσει πιθανότατα το διεθνές του ντεμπούτο στις 10 Φεβρουαρίου στην Αγγλία, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποια φανέλα θα φοράει.

Το αλάθητο του... Κούγια


string-gr.blogspot.com

*Παναθηναϊκός: «Δεν πλήττεται το γήπεδο στο Βοτανικό»


Σε διευκρινίσεις και... αντεπίθεση πέρασε ο δικηγόρος των 130 πολιτών που ζητούν την ακύρωση των εργασιών για τη δημιουργία του Mall στον Βοτανικό, από την εταιρία του κ. Βωβού, ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί. Ο κ. Κώστας Παπαδάκης, περί ου ο λόγος, σχολίασε μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του «SENTRA FM 103,3» ότι οι εντολείς του δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τη δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού, αλλά με την ανέγερση του εμπορικού κέντρου.

Ζήτησε, μάλιστα, εξηγήσεις από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς έχει συνδεθεί η δημιουργία του γηπέδου με αυτή του Mall: «Υπάρχει ένα όργιο παραπληροφόρησης. Η αίτηση ακύρωσης δεν πλήττει το γήπεδο του Παναθηναϊκού και δεν έχει σχέση με την χωροθέτηση ή με οποιαδήποτε διοικητική πράξη που αφορά το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι 130 εντολείς μου επιδιώκουν να μην γίνει το εμπορικό και όχι το γήπεδο», είπε αρχικά ο κ. Παπαδάκης και συμπλήρωσε:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει να δώσει σοβαρές εξηγήσεις, γιατί βγαίνει μπροστά από τα συμφέροντα του κ. Βωβού και ενεργοποιεί τους οπαδούς της εναντίον των 130 πολιτών. Διότι στα δικόγραφα στο συμβούλιο επικρατείας η μόνη βλάβη την οποία επικαλείται είναι ότι αν δεν κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο θα λείψουν 500 θέσεις στάθμευσης που θα εξυπηρετούν το γήπεδο. Κάτι που δεν είναι ακριβές, διότι αυτές οι θέσεις στάθμευσης είναι στο υπόγειο.
Εμείς δε έχουμε προσβάλει το υπόγειο του εμπορικού κέντρου, προσβάλουμε το ανώγειο. Μπορώ να σας το αποδείξω με τα δικόγραφα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, διότι δεν έχει καμία σχέση ο χώρος του εμπορικού με τον χώρο που θα γίνει το γήπεδο και δεν υπάρχει καμία διοικητική πράξη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αλλωστε ούτε άδεια έχει βγει, ούτε άδεια από την Uefa έχει ληφθεί, ούτε είναι σίγουρο ότι θα ληφθεί. Το μόνο που προβλέπεται είναι ότι χτίζεται το εμπορικό του κ. Βωβού».
«Χειροτερεύει το οικιστικό πριβάλλον»

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις: «Πρώτον χειροτερεύει το οικιστικό περιβάλλον και στον Βοτανικό και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Από τα επίσημα στοιχεία της περιβαλλοντικής μελέτης που έχει εγκριθεί από τον νόμο, προκύπτει ότι αυξάνονται οι δομημένες επιφάνειες και μειώνονται οι ελεύθεροι χώροι και στα δύο. Άρα έχουμε αντίθεση στο άρθρο 24 του Συντάγματος. Δεύτερον δεν έχουν τηρηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες εκπόνησης, στρατηγικής περιβαλλοντικής μελέτης πριν από την έγκριση του σχεδίου της λεγομένης διπλής ανάπλασης.
Που σημαίνει ότι δεν έχουν εκτιμηθεί οι λεγόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τρίτον στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία εγκρίθηκε για το έργο του κ. Βωβού υπάρχουν πάρα πολλές ανεπάρκειες, διότι δεν έχουν εκτιμηθεί ούτε ο κυκλοφοριακός φόρτος, ούτε η ρύπανση που θα δημιουργηθεί στην περιοχή. Τέταρτον έχει γίνει μία υποτιθέμενη δωρεά του κ. Βωβού 56 στρεμμάτων προς το Δήμα Αθηναίων. Στην έκταση αυτή υποτίθεται ότι θα χτιστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Για όλους τους λόγους αυτούς και πολλούς άλλους, υπάρχει μία αίτηση ακύρωσης».

«Ασκείται πίεση στην επιτροπή»
Τέλος, σχολίασε και την ταύτιση της δημιουργία του εμπορικού με το γήπεδο, καθώς και τις... πιέσεις που ασκούνται στα μέλη της τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ: «Ταυτισμένα είναι τα συμφέροντα του κ. Βωβού και όσων επενδύσουν στο εμπορικό κέντρο. Δεν είναι αναγκαίο αυτό το πράγμα. Είναι χωροθετημένος ο χώρος του γηπέδου και από τα 56 στρέμματα και τα 42 τουλάχιστον είναι υποχρεωτική εισφορά σε γη.
Είναι η τριμελής επιτροπή αναστολών της ολομέλειας του συμβουλίου επικρατείας και δεν είμαι σε θέση να σας κάνω οποιαδήποτε εκτίμηση. Είναι ο όγκος της δικογραφίας τεράστιος και οι πιέσεις που ασκούνται είναι αφόρητες».

sportdog

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡ Ο ΑΝΤΡΙΑΝΟ



Στην γύρα φαίνεται πως βγήκε η Ίντερ για κάποιο επιθετικό αφού για ακόμα μία φορά ο Αντριάνο είναι προ των πυλών της εξόδου.

Ο Βραζιλιάνος φορ ήταν τραυματίας και απουσίαζε από το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του με την Κιέβο. Οι "νερατζούρι" μάλιστα έδωσαν ειδική άδεια στον Αντριάνο να μεταβεί στην πατρίδα του, από όπου και θα γυρίσει στις 2 Ιανουαρίου.

Τα τελευταία δημοσιεύματα θέλουν το "κακό παιδί" να μην έχει άλλο μέλλον στην Ίντερ και να αποχωρεί τον Ιανουάριο για άλλες πολιτείες. Άλλωστε, η ιταλική ομάδα του έχει δώσει ήδη αρκετές ευκαιρίες, κάτι που όπως φαίνεται δεν εκτιμάει.

Ως αντικαταστάτης του τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Πλέον, ακόμη ένα όνομα μπήκε στην λίστα των νερατζούρο και αυτό δεν είναι άλλο από του Νίκλας Μπέντνερ της Άρσεναλ. Βέβαια, η περίπτωση του δεν είναι εύκολη αφού δεσμεύεται με πενταετές συμβόλαιο.

ΒΛΕΠΟΥΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ : Τετ-α-τετ Σκόκο με Μπάγεβιτς


Τετ-α-τετ με τον Νάτσο Σκόκο είχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο περιθώριο της προπόνησης της Δευτέρας στην ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός φορ ζήτησε να μιλήσει με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για ότι συνέβη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Σκόκο ήταν δυσαρεστημένος για την αντικατάσταση του στο 40ο λεπτό αλλά και για την προσωπική του εμφάνιση, η οποία δεν ήταν καθόλου καλή. Οι δύο άνδρες αναμένεται να τα πουν την Τρίτη αναλυτικότερα αφού χθες Δευτέρα δεν είπαν πολλές κουβέντες.

Από την πλευρά του ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα τονίσει στον Σκόκο πως πρέπει να τηρεί τις εντολές που του δίνει ο προπονητής και να μην κινείται όπως θέλει αυτός στον αγωνιστικό χώρο

Να τονίσουμε πως στο παιχνίδι με τον Άρη, ο τεχνικός της Ένωσης τοποθέτησε τον Αργεντινό φορ στα άκρα και αυτός ήταν μονίμως στον άξονα με αποτέλεσμα να αποδιοργανώνεται όλο το σύστημα.

Στα μεταγραφικά...

Με καλό μάτι βλέπουν στην ΑΕΚ την περίπτωση του Βραζιλιάνου μέσου του Λεβαδειακού, Λεονάρντο. Ο μικρός έχει πολύ καλή τεχνική και ίσως μπορέσει να δώσει μια άλλη νότα στην επίθεση στην επίθεση των κιτρινόμαυρων.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για τους Μάκο και Μανιάτη από τον Πανιώνιο. Οι οικονομικές απαιτήσεις του κ. Τσακίρη είναι αγκάθι για όλους όσους ενδιαφέρονται για τους Έλληνες άσους.

Σάββας: Απορώ πώς περπατάνε οι Ντιόγκο και Μπελούτσι από τα χτυπήματα, εμείς δεν ακουμπάμε αντίπαλο


Μπορεί οι παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν τιμωρηθεί με πολλές κάρτες, η αλήθεια είναι, όμως, ότι έχουν δεχτεί τις πιο πολλές... κλωτσιές! Αυτό ανέφερε μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του «Arrena Radio 89,2» ο Σάββας Θεοδωρίδης, σχολιάζοντας παράλληλα ότι οι Ντιόγκο και Μπελούτσι είναι οι πρώτοι στόχοι των αντιπάλων των πρωταθλητών.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε ακόμη για την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, την αποχώρηση Γκαγκάτση από την προεδρία της ΕΠΟ, τις μεταγραφικές κινήσεις των «ερυθρόλευκων» και τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Έχουμε πάρει τις περισσότερες κάρτες και δεν ακουμπάμε αντίπαλο. Αντιθέτως, το τι κλωτσιά έχουν φάει αυτοί οι παίκτες! Απορώ πως περπατάει ο Ντιόγκο ή ο Μπελούτσι. Είναι τραγικό και κανείς δεν τιμωρείται. Επίσης, αλλιώς τα μεταδίδει η τηλεόραση. Βγαίνουν οι τηλεκριτικοί, οι "πατέρες" της διαιτησίας, οι αναλυτές. Αυτοί είναι οπαδοί. Κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους, βλέπουν τριάντα φορές τις φάσεις. Εγώ το βρίσκω τελείως άδικο. Τα ρίχνουν στους διαιτητές και στρέφονται μετά εναντίον τους. Κάνουν το μεγαλύτερο κακό στην ελληνική διαιτησία. Δρουν σαν οπαδοί και ψάχνουν να βρουν μεμονωμένες φάσεις. Με τη μέθοδο που εφαρμόζουν, "πυροβολούν" τους διαιτητές. Αυτοί αναγκάζονται και παίζουν, πλέον, με το... πιστόλι στον κρόταφο. Οι διαιτητές είναι ήρωες με τις συνθήκες που παίζουν. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο, παρά μόνο καλή διαιτησία και προστασία. Να τηρούνται οι κανονισμοί. Όποιος χτυπάει ή κλωτσάει αντίπαλο να πηγαίνει σπίτι του. Έχουμε παίκτες μεγάλης ποιότητας και δεν αντιμετωπίζονται αλλιώς», ανέφρε αρχικά.

Ο κ. Θεοδωρίδης μίλησε ακόμη για:

Την αγωνιστική εικόνα της ομάδας: «Είμαι στεναχωρημένος από τον αγώνα στη Λάρισα, γιατί δεν κερδίσαμε. Ήταν μια αναμέτρηση που έπρεπε να είχαμε πάρει. Αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Τα δεχόμαστε όλα. Οι εφημερίδες περιμένουν να στραβοπατήσει ο Ολυμπιακός για να γράψουν τα διάφορα. Με άσχημο τρόπο, με παραπληροφόρηση. Ο πρόεδρος μας έχει πάρει έναν από τους καλύτερους και πιο ακριβούς προπονητές που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Έχει πάρει παίκτες, όχι με λόγια, μεγάλης αξίας, έδωσε πολλά χρήματα και πήρε τον Ντιόγκο, τον Ντουντού, τον Λέτο. Όλοι αυτοί κάνουν μια περιουσία. Ας τους αφήσουν να παίξουν μπάλα και παιχθεί το ποδόσφαιρο όπως ζητάω εγώ και όλοι οι Ολυμπιακοί. Δηλαδή να μας παίζουν 50-50% και να τηρούνται οι κανονισμοί».

Για την αποχώρηση Γκαγκάτση: «Πανηγυρίζουν που έφυγε ο κ. Γκαγκάτσης. Με γεια τους, με χαρά τους. Ένα ξέρω εγώ... Το μοναδικό τρόπαιο που έχει πάρει η Ελλάδα και το πανηγυρίζαμε όλοι στους δρόμους, το πήραμε με πρόεδρο τον Γκαγκάτση. Είχαμε αποφασίσει μαζί με τον Γκαγκάτση και όλο το διοικητικό συμβούλιο να φέρουμε τον Ότο Ρεχάγκελ, όπως και έγινε. Μόνο γι? αυτό έχει προσφέρει μεγάλο έργο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σκεφτείτε ότι είχε και οικονομικό αποκλεισμό για μεγάλο διάστημα».

Τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Είχα πει μετά την Ανόρθωση ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό για να δούμε τον πραγματικό Ολυμπιακό. Δεν γίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη θαύματα. Έπρεπε να περιμένουμε λίγο. Έχει αρχίσει η ομάδα να δείχνει καλά στοιχεία, αλλά μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Το όνειρο του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι οι αυτοματισμοί και αυτό σιγά-σιγά θα γίνει. Θα αφομοιώσουν οι παίκτες. Στη Λάρισα η ομάδα έδειξε ένα μέρος από τις δυνατότητες της. Η ομάδα πάντα θα βελτιώνεται διαρκώς. Το προβάδισμα που έχουμε δεν λέει τίποτα. Όπως εγώ, έτσι και οι παίκτες και οι φίλαθλοι πρέπει να σκέφτονται ότι κάθε ματς είναι ντέρμπι. Εάν δεν εξασφαλίσεις μαθηματικά το πρωτάθλημα, δεν έχεις κάνει τίποτα. Δεν μετράει ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα».

Τις μεταγραφές των Πειραιωτών: «Ο πρόεδρος είναι φέτος πολύ κοντά στην ομάδα. Είναι σε άμεση συνεννόηση με τον προπονητή και ξέρουν καλά τι θα κάνουν. Θα αποφασίσουν αν χρειάζεται ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί. Οι παίκτες που θα έρχονται, θα το κάνουν για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η ομάδα. Τόσο χρόνια ο πρόεδρος βάζει μόνος του χρήματα, έχει αποδείξει ότι νοιάζεται για την ομάδα και αυτό φαίνεται από τους παίκτες που έρχονται».

Το επικείμενο ματς με την Χέρτα: «Τα παιδιά θα παίζουν πολύ καλά, θα δώσουν την ψυχή Τους. Το θέλουν όλοι τους. Να μην κρυβόμαστε. Το Champions League δεν έχει μεγάλες διαφορές από το UEFA. Αν δείτε τις ομάδες που συμμετέχουν, είναι εφάμιλλες με εκείνες στην κορυφαία, διασυλλογική διοργάνωση. Αν προχωρήσεις στο UEFA, είναι μικρή δουλειά; Μακάρι όλες οι ελληνικές ομάδες, και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να προχωρήσουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να φέρουν βαθμούς στην Ελλάδα και έτσι μετά από δύο χρόνια να βγουν τρεις ομάδες στο Κύπελλο, ώστε να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρό μας. Όταν πας για δύο αποτελέσματα, είναι ό,τι χειρότερο. Εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε και ο προπονητής το ξέρει καλύτερα από όλους μας».

Με Γκαλέτι κόντρα στη Χέρτα


Με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι θα παραταχθεί η ομάδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Χέρτα για το Κύπελλο UEFA. Στα μεταγραφικά τώρα, δεσπόζει το όνομα του νεαρού Νορβηγού μέσου Τετέι της Ρόζενμποργκ αλλά στο λιμάνι έχουν τονίσει επανειλημμένως πως δεν πρόκειται να κάνουν βιαστικές κινήσεις.

Με τον Αργεντινό σούπερ σταρ θα παραταχθούν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι της Πέμπτης με την γερμανική Χέρτα. Ο Γκαλέτι ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τέθηκε στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Παράλληλα, ο Ισπανός Ραούλ Μπράβο αποθεραπεύτηκε πλήρως αλλά δεν θα συμμετάσχει στο παιχνίδι με τους Γερμανούς επειδή δεν είναι δηλωμένος στην λίστα της UEFA.

Τέλος, στο ματς με τον Θρασύβουλο αναμένεται να πάρει την θέση του στην άμυνα και ο Παρασκευάς Άντζας, ο οποίος μέχρι τότε θα έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του.

Πρόβλημα με Λεονάρντο

Αυτό που προβληματίζει όμως τους ερυθρόλευκους είναι η περίπτωση του Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μπακ εξακολουθεί να πονάει και έχουν περάσει τρεις μήνες από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε.

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός της ομάδας του Πειραιά, έκανε μαγνητική τη Δευτέρα και κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα του θα αντιμετωπιστεί με συντηρητική αγωγή. Πάντως, είναι κάτι περισσότερο από απίθανο να γυρίσει πριν το νέο έτος.