Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2008

ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA: ΣΙΤΙ-ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1 : "Έπεσαν" μαχόμενοι οι "πράσινοι"


Με το κεφάλι ψηλά η Ομόνοια αποχαιρετά το κύπελλο UEFA. Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε 2-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία όμως η γενική εμφάνιση των πρασίνων ήταν πέρα για πέρα θετική.

Το συγκρότημα του Νεντίμ Τούτιτς στάθηκε πολύ καλά στο α’ μέρος, πήγε στα αποδυτήρια με το μηδέν στην άμυνα και παρά τα δύο γκολ στις αρχές του β’ ημιχρόνου προσπάθησε να βγει μπροστά και μάλιστα στα τελικά στάδια του αγώνα διεκδίκησε την ισοπαλία.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, η Σίτι πήρε προβάδισμα. Στο 48’ ο Ρομπίνιο έδωσε δίπλα στον Ελάνο ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Γιωργαλλίδη. Το 2-0 ήρθε στο 55’ μετά από δυνατό σουτ του Ράιτ-Φίλιπς αφού εκμεταλλεύτηκε αλλεπάλληλες κόντρες στην περιοχή των πρασίνων.

Στο 78’ ήταν η σειρά της Ομόνοιας να πανηγυρίσει. Ο Αλωνεύτης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ρασίντ Αλαμπί μείωσε με κεφαλιά. Στα εναπομείναντα λεπτά η κυπριακή ομάδα έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.


Ομόνοια (Τούτιτς): Γιωργαλλίδης, Η. Χαραλάμπους, Ντικουμάνα, Πλετς, Βέντζελ, Καιάφας (46’ Αλαμπί), Ζλόγκαρ, Μπανγκούρα (60’ Κλέιτον), Χριστοφή (82’ Καφού), Αλωνεύτης, Οκκάς.

Μάντσεστερ Σίτι (Χιούζ): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Μπεν Αίμ, Ρίτσαρντς, Γκαρίντο, Ράιτ-Φίλιπς, Άιρλαντ, Κομπανί (67’ Χάμαν), Ρομπίνιο (70’ Πετρόφ), Ελάνο, Τζο (67’ Έβανς).

Ολυμπιακός-Νόρντζελαντ 5-0: Γκολ και Θέαμα ! (ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΓΚΟΛ)


Ο Ολυμπιακός παίζοντας απλό και ωραίο ποδόσφαιρο διέλυσε την αδύναμη Νόρτζελαντ με 5-0. Όσοι βρέθηκαν στο «Γ. Καρασϊσκάκης» απόλαυσαν γκολ και θέαμα που πρόσφεραν οι ποδοσφαιριστες του Ολυμπιακού.

Με τον Φερνάντο Μπελούτσι να κάνει... όργια(MVP του αγώνα) και τον Ντιόγκο να εκτελεί ακατάπαυστα και θεαματικά (δύο γκολ στο 30' και στο 43'), οι ερυθρόλευκοι απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Το σκορ είχε ανοίξει στο 11' ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος επιτέλους βρήκε δίχτυα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είχε την υπογραφή του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (71' και 79').

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Μπελούτσι, Λέτο και Ντιόγο οι οποίοι είχαν συμμετοχή σε όλα τα γκολ, ενώ θετικό ήταν και το επίσημο ντεμπούτο του Γκαλίτσιου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ντομί, Γκαλίτσιος, Ντιόγκο (58' Κοβάτσεβιτς), Ζεβλάκοβ, Άντζας (72' Τζόρτζεβιτς), Μενδρινός, Α. Παπαδόπουλος, Λέτο, Μπελούτσι (66' Όσκαρ), Τοροσίδης.

Νόρντζελαντ (Μόρτεν Βίγκχορστ): Χάνσεν, Κιμπέμπε, Κίλντεντοφτ, Λούντμπεργκ, Κάρλσεν (68' Κρίστενσεν), Μπερνιέ, Στορμ, Σίμον Ρίχτερ, Νταλ, Τζόναθαν Ρίχτερ (83' Καγκάρα), Πέντερσεν (63' Φετάι).

Διαιτητής: Ιγκόρ Εγκορόβ (Ρωσία)

1-0



2-0



3-0



4-0



5-0

Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. της Superleague


Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. της Superleague, που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν άκρως σημαντικά, όπως τα τηλεοπτικά, οι εκλογές της ΕΠΟ και η διαιτησία. Με αφορμή την τελευταία, μάλιστα, ανέβηκαν οι τόνοι, με τους Σάββα Θεοδωρίδη και Φανούρη Βατσινά να έχουν έντονο φραστικό επεισόδιο! Από τους τρεις μεγάλους, παρόντες ήταν οι Σ. Κόκκαλης και Γ. Βαρδινογιάννης, σε αντίθεση με τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος συνεχίζει την αποχή του.

Έντονη δυσαρέσκεια με Ψυχομάνη

Ξεκινώντας από το τελευταίο ζήτημα, οι περισσότερες ΠΑΕ ήταν έντονα δυσαρεστημένες με τον αρχιδιαιτητή, Γιώργο Ψυχομάνη, ζητώντας την καθαίρεσή του. Μέσα σε αυτές περιλαμβανόταν και ο Ολυμπιακός, ο οποίος εκπροσωπήθηκε και από τον Σωκράτη Κόκκαλη που εξέφρασε τα παράπονά του.

Κάποια στιγμή, η συζήτηση έφτασε στη διαιτησία του Μαζαράκου στο παιχνίδι ΟΦΗ – Ολυμπιακού και τότε η ένταση κορυφώθηκε. Σάββας Θεοδωρίδης και Φανούρης Βατσινάς τα είπανε «χοντρά» και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι! Μέχρι που επιστρατεύθηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης για να ηρεμήσει τον Θεοδωρίδη και να κατευναστούν τα πνεύματα.

Όλα ξεκίνησαν με την ερώτηση-απορία του Σ. Κόκκαλη προς τον Φ. Βατσινά: «Πού την βρήκατε αυτή την ανακοίνωση κ. Βατσινά, σε άλλο γήπεδο πρέπει να ήσασταν». Ο πρόεδρος του ΟΦΗ απάντησε: «Απαγορεύεται δηλαδή να έρχεται ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο και να μην κερδίζει; Αυτά που ξέρατε θα πρέπει να τα ξεχάσετε».

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο ξέσπασε ο Σάββας Θεοδωρίδης, χαρακτηρίζοντας τον Βατσινά «λαγό» και προσθέτοντας: «Στο Ηράκλειο τον κυνηγάνε 2.500 άτομα και τρέχει. Εγώ ξέρω ότι οι Κρητικοί είναι λεβέντες και δεν τρέχουν. Επίσης, μπορείς να μου πεις πού βρήκες τα λεφτά και έδωσες πριμ;».

Στηρίζουν Γκαγκάτση

Πέρα από τα παραπάνω, ένα θέμα που τέθηκε επί τάπητος ήταν οι εκλογές της ΕΠΟ της 4ης Οκτωβρίου. Ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε το λόγο και σε αυτό το σημείο, προτείνοντας την στήριξη του νυν προέδρου, με το εξής επιχείρημα: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να στηρίζει το ποδόσφαιρο και όχι την κυβέρνηση. Το ψηφοδέλτιο του Πάρη Γεοργακόπουλου είναι κυβερνητικό».

Η απόφαση που πάρθηκε με ψήφους 10 υπέρ και 6 λευκά ήταν να στηριχθεί ο Βασίλης Γκαγκάτσης! Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Πανιώνιος, Ηρακλής και ΟΦΗ ήταν οι έξι ΠΑΕ που ψήφισαν λευκά.

Τα τηλεοπτικά

Σημαντικό είναι και το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπου προφορικά υπήρξε συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των συλλόγων. Βέβαια, ο Σωκράτης Κόκκαλης εξέφραζε την επιθυμία του να μη μειωθούν τα έσοδα του Ολυμπιακού, για να του απαντήσει άμεσα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης: «Στο παρελθόν είχατε συμφωνήσει να μειωθούν τα έσοδα των μεγάλων προς όφελος των μικρών, τόσο εσείς, όσο και ο γιος σας Πέτρος».

Η απάντηση του προέδρου των πρωταθλητών έδειξε ότι υπάρχει μία τάση για να το συζητήσει. «Πρέπει να το ξαναδούμε, αλλά αφού προκύψει το ποσό που θα μοιραστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για οτιδήποτε οριστικό θα πρέπει να περιμένουμε την άλλη βδομάδα (9 Οκτωβρίου), όταν θα μελετηθούν λεπτομερώς οι προσφορές που έχουν κατατεθεί. Αξίζει να τονίσουμε ότι ακόμα και μία ΠΑΕ να διαφωνήσει, δεν θα υπάρξει συμφωνία για τα τηλεοπτικά!

Στην Παιανία ο Αντωνίου, σύσκεψη κορυφής την Παρασκευή


Σε μια προσπάθεια ανασύνταξης και εκτόνωσης του αρνητικού κλίματος, ο Κώστας Αντωνίου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Παιανία και μίλησε με τους παίκτες αλλά και τους Χενκ Τεν Κάτε και Κώστα Αναστασίου. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών, δεν απέδωσε ευθύνες και υπενθύμισε πως πρώτος στόχος εξακολουθεί να είναι το πρωτάθλημα και η επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ελλάδας.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην προγραμματισμένη αυριανή σύσκεψη κορυφής ανάμεσα σε Πατέρα, Αντωνίου και Τεν Κάτε. Εκεί όπου οι τρεις άνδρες έχουν πολλά να πουν μετά την νέα κακή εμφάνιση της ομάδας και τον μεγάλο προβληματισμό που επικρατεί για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της σεζόν.

Κυργιάκος ο 4ος... αλλά και πρώτος αρχηγός


Ο Σωτήρης Κυργιάκος είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Δώνη για τη θέση του 4ου αρχηγού της ΑΕΚ, μετά την αποχώρηση του Ριβάλντο! Μετά από πολύ σκέψη, ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε πως το «αλάνι» είναι ο καταλληλότερος για τη θέση αυτή, επισημαίνοντας στους παίκτες του ότι ο 29χρονος αμυντικός θα είναι ταυτόχρονα ο πρώτος αρχηγός της Ένωσης. Οι άλλοι τρεις είναι οι Γεωργέας, Καφές και Μαϊστόροβιτς. Όπως ,γίνεται αντιληπτό, το ντεμπούτο του Κυργιάκου στην αρχηγεία του «δικεφάλου» θα είναι στο ντέρμπι της Κυριακής στο Καραϊσκάκη.

ΣΑΛΚΕ-ΑΠΟΕΛ 1-1: Θριαμβευτική ισοπαλία μέσα στη Γερμανία!


Εκπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή του ο ΑΠΟΕΛ στη Γερμανία. Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν μια περήφανη ισοπαλία 1-1 μέσα στη Veltins Arena κόντρα στη Σάλκε και αποχαιρέτησαν το κύπελλο UEFA με το κεφάλι ψηλά.

Η γερμανική ομάδα ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, όμως ο ΑΠΟΕΛ με σωστή τακτική και προσοχή στην άμυνα πήρε μια δίκαιη ισοπαλία.

Το γκολ του ΑΠΟΕΛ πέτυχε ο Έλιο Πίντο στο 6’. Ο Κουράνι έκανε το λάθος, ο Κοσόφκι έβγαλε την αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Πίντο που με πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Νόιερ για να ανοίξει το σκορ.

Η Σάλκε στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον πολύ καλό Χιώτη. Τελικά το γκολ ήρθε στο 57’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάντερ.




0-1

1-1

Ανρί: Είμαι χαρούμενος στην Βαρκελώνη


Ο Τιερί Ανρί διέψευσε τις φήμες που θέλουν να αφήνει την Μπαρτσελόνα, εξηγώντας πως είναι χαρούμενος στους "μπλαουγκράνα".

«Είμαι χαρούμενος στην Μπαρτσελόνα και αυτό φαίνεται, καθώς όλοι σηκώθηκαν από τον πάγκο για να πανηγυρίσουν όταν σκοράραμε», τόνισε ο 31άχρονος άσος που συμπλήρωσε: «Υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα, μας βοηθάει να κερδίσουμε παιχνίδια όπως αυτό στην Ουκρανία. Έχουμε αλλάξει την τακτική, αλλά η ομάδα έχει τον ίδιο χαρακτήρα και συμπεριφορά. Είναι καλύτερο να κερδίζεις με γκολ και ποιότητα, αλλά κάποιες φορές πρέπει να κερδίζεις και με αυτόν τον τρόπο», ενώ για τον Μέσι είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Λέο, διότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο».

Μπαρκαουάν: Ποτέ δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω τον παίκτη, Αδικαιολόγητη η επίθ


Δηλώσεις για την κλήση του στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, έκανε ο Κοσμίν Μπαρκαουάν, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ποτέ δεν προσπάθησα να κτυπήσω αντίπαλο. Πάντα πήγαινα στις φάσεις για την μπάλα».

Ο Ρουμάνος αμυντικός τόνισε για την... επίθεση που δέχτηκε από τον Τύπο, μετά το ματς: «Όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ποτέ δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν να πιστέψει ότι είχα ποτέ στόχο να κτυπήσω αντίπαλο μου. Δυστυχώς μετά το ματς με τον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει μια αδικαιολόγητη προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης μου τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, την οποία δεν πρόκειται να επιτρέψω να συνεχισθεί»

Σχετικά με την κλήση του στον αθλητικό δικαστή ο Κοσμίν Μπαρκαουάν δήλωσε: «Εχω εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη και είμαι σίγουρος ότι θα δουν την ειλικρίνεια της συμπεριφοράς μου στη συγκεκριμένη φάση.. Η προσπάθεια μου ήταν να διώξω τη μπάλα. Είναι μια από τις συνηθισμένες φάσεις που συμβαίνουν κάθε Κυριακή στα γήπεδα της Ελλάδας και όχι μόνο. Άλλωστε ο συγκεκριμένος αντίπαλος ποδοσφαιριστής συνέχισε το παιχνίδι του κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν η συμπεριφορά μου ήταν σκόπιμα αντιαθλητική ο διαιτητής και ο βοηθός που είδαν τη φάση από κοντά θα με είχαν τιμωρήσει».

Πρόστιμο 1.600 ευρώ στον Ολυμπιακό από την επιτροπή εφέσεων


H επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, μετά από έφεση της αναπληρώτριας προέδρου της επιτροπής, Δ.Παπαντωνοπούλου, επέβαλε πρόστιμο 1.600 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Πρωτόδικα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τιμωρηθεί με επίπληξη από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας. Η αντίστοιχη έφεση της κας. Παπαντωνοπούλου για την ΠΑΕ ΟΦΗ δεν έγινε δεκτή κι έτσι οι Κρητικοί απαλάσσονται για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στο ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ.

UEFA: Καθαρίζει την πρόκριση ο Ολυμπιακός


Μετά το νικηφόρο πέρασμα με 2-0 από το "Φάρουμ Παρκ", ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει ακόμα περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα και να προκριθεί άνετα στους ομίλους, κόντρα στην αδύναμη και άσημη Νόρτζελαντ (21:45), που ήδη απέκτησε πολλές… ευρωπαϊκές εμπειρίες.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα δώσει κάποιες ευκαιρίες, σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά μέχρι σήμερα και οι υποψίες οδηγούν στους: Μενδρινό, Γκαλίτσιο, Όσκαρ και Πάντο, ενώ βασικός αναμένεται νε είναι και ο Κώστας Μήτρογλου. Αναλυτικά, στο τέρμα θα δούμε τον Αντώνη Νικοπολίδη, στην άμυνα τους Γκαλίτσιο, Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Πάντο, στη μεσαία γραμμή τους Λέτο, Μπελούτσι, Μενδρινό και Όσκαρ, ενώ τέλος, στην επίθεση τον Μήτρογλου με παρτενέρ έναν εκ των Ντιόγο ή Κοβάσεβιτς.

Μουρίνιο: "Καλύτερος ο ΟΣΦΠ από τον ΠΑΟ"


Ο Ζοσέ Μουρίνιο ερωτώμενος για τη νίκη της Ανόρθωσης επί του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα το οποίο έφερε την "κυρία" συγκάτοικο της Ίντερ στην κορυφή του Β' Ομίλου με 4 βαθμούς τόνισε:

"Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα το αποτέλεσμα της Ανόρθωσης με τον Παναθηναϊκό, όμως δεν με εξέπληξε. Στα προκριματικά νίκησαν με 3-0 τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό"

Όσο για την αποτυχία της δικής του ομάδας, να πάρει την εντός έδρας νίκη κόντρα στη Βέρντερ, είπε: "Δεν είναι δυσαρεστημένος από τις αποδοκιμασίες. Οι φίλαθλοι είναι βασικό στοιχείο στο ποδόσφαιρο κι έχω μάθει να σέβομαι τη γνώμη τους. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, αν σκεφτούμε πόσες ευκαιρίες δημιουργήσαμε. Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο.

Την Τρίτη η Άρσεναλ νίκησε με 4-0 την Πόρτο κι όλοι έλεγαν πόσο φανταστικά έπαιξε, αλλά αν δει κάποιος τον αγώνα θα έπρεπε να χάνει με 3-0 στα πρώτα 30'. Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου. Αν κάποιος έπρεπε να νικήσει, είναι η Ίντερ. Σίγουρα μία ισοπαλία στην έδρα μας δεν είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά αν δούμε πώς έχει η κατάσταση, είμαστε πρώτοι με 4 βαθμούς και πλέον έχουμε μπροστά μας δύο ματς με την Ανόρθωση, που πάντως δεν θα είναι εύκολα. Πάντως είμαι 100% βέβαιος, όχι 99%, πως θα προκριθούμε".

UEFA: 38 εισιτήρια αναζητούν κάτοχο


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Χέρτα πήραν ήδη τα δύο πρώτα εισιτήρια και απομένει να μάθουμε ποιες θα είναι οι υπόλοιπες 38 ομάδες που θα αγωνιστούν στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, οι οποίες θα προκύψουν από τους επαναληπτικούς που γίνονται σήμερα το βράδυ

Ανάμεσά τους είναι και ο Ολυμπιακός, που έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκρισή του μετά την εκτός έδρας νίκη του με 2-0 στον πρώτο αγώνα με τη Νόρντζελαντ, όμως ελπίζει στον αποκλεισμό τριών ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα από αυτόν στην βαθμολογία της UEFA, ώστε να συμπεριληφθεί στο γκρουπ των ισχυρών, στην κλήρωση των ομίλων που θα γίνει την Τρίτη στη Νιόν.

Στην κλήρωση θα σχηματιστούν πέντε γκρουπ δυναμικότητας, των οκτώ ομάδων το κάθε ένα και οι «ερυθρόλευκοι» προς το παρόν τοποθετούνται στο δεύτερο, καθώς βρίσκονται στην 11η θέση της κατάταξης. Από τις ομάδες που έχουν καλύτερη βαθμολογική θέση από τον Ολυμπιακό, κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό η Μπενφίκα, που είχε νικήσει με 3-2 τη Νάπολι στο «Ντα Λουζ», η Τότεναμ μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Βίσλα Κρακοβίας στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και το Αμβούργο που παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στο «Νόρντμπανκ Αρένα» στην Ουνιρέα.

Η Ελλάδα ελπίζει επίσης στον αποκλεισμό όσο το δυνατό περισσότερων ελβετικών ομάδων, ώστε να έχουμε ελπίδες να καταλάβουμε τη 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA και ο πρωταθλητής μας να προκριθεί απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2010-2011. Αυτό δεν είναι απίθανο να συμβεί καθώς οι Μπελιντζόνα, Γιανγκ Μπόις και Ζυρίχη έχουν λίγες ελπίδες πρόκρισης μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.

Δύο ομάδες θα προσπαθήσουν σήμερα να ολοκληρώσουν την έκπληξη που άρχισαν στον προηγούμενο αγώνα. Ο λόγος για τη Μπραν, που νίκησε με 2-0 τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο Μπέργκεν και την Κάλμαρ που επικράτησε με 1-0 της Φέγενορντ μέσα στο Ρότερνταμ.

Το σημερινό πρόγραμμα:


Βίσλα Κρακοβίας-Τότεναμ (1-2)
Ραπίντ Βουκ.-Βόλφσμπουργκ (0-1)
Χόνκα-Ρασίγκ Σανταντέρ (0-1)
Κάουνας-Σαμπντόρια (0-5)
Σπαρτάκ Μόσχας-Μπάνικ Οστρ. (1-0)
Ουνιρέα-Αμβούργο (0-0)
Λεχ Πόζναν-Αούστρια Βιένης (1-2)
Στουτγάρδη-Τσέρνο Μόρε (2-1)
Σάλκε-ΑΠΟΕΛ (4-1)
Λέφσκι-Ζίλινα (1-1)
Κάλμαρ-Φέγενορντ (1-0)
Ρόζενμποργκ-Μπρόντμπι (2-1)
Σεντ Ετιέν-Χάποελ Τελ Αβίβ (2-1)
Παρτιζάν Βελ.-Πολιτέχνικα Τιμισοάρα (2-1)
Μέταλιστ Χάρκιβ-Μπεσίκτας (0-1)
Γαλατασαράι-Μπελιντσόνα (4-3)
Ντιναμό Βουκ.-Ναϊμέγκεν (0-1)
Βασλούι-Σλάβια Πρ. (0-0)
Σταντάρ-Έβερτον (2-2)
Χέρενφεν-Βιτόρια Σετούμπαλ (1-1)
Τβέντε-Ρεν (1-2)
Ζυρίχη-Μίλαν (1-3)
Αρτμέντια-Σπόρτινγκ Μπράγκα (0-4)
Σπάρτα Πρ.-Ντιναμό Ζάγκ. (0-0)
Σάλτσμπουργκ-Σεβίλλη (0-2)
Άγιαξ-Μπόρατς (4-1)
Ουντινέζε-Μπορούσια Ντόρτ. (2-0)
Κοπεγχάγη-Μόσχα (2-1)
Μάντσεστερ Σίτι-Ομόνοια Λευκ.(2-1)
Μπριζ-Γιάνγκ Μπόις (2-2)
Μάδεργουελ-Νανσί (0-1)
Παρί Σεν Ζερμέν-Καϊσερί (2-1)
Άστον Βίλα-Λίτεξ (3-1)
Λα Κορούνια-Μπραν (0-2)
Μπενφίκα-Νάπολι (2-3)
Βαλένθια-Μαρίτιμο (1-0)
Γκιμαράες-Πόρτσμουθ (0-2)

* Σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Aνόρθωση: Τι λένε τα ΜΜΕ της Ευρώπης !


«Μάρκα», «Γκαζέτα ντέλο Σπορτ», BBC και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αναφέρονται, με ολοφάνερη έκπληξη για την νίκη των Κυπρίων επί των Ελλήνων. Η Ανόρθωση έχει προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρο τον κόσμο με τις φετινές επιτυχίες της και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη η νίκη της επί του Παναθηναϊκού χθες, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ είναι πολλές για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως και για την άλλη αναμέτρηση του ομίλου, ανάμεσα στην Ίντερ και τη Βέρντερ. Για την Ανόρθωση είναι χαρακτηριστική η αναφορά της Μάρκα, ότι η κυπριακή ομάδα «αποτελεί εναλλακτική λύση» του ομίλου της.

«Ελληνικό νταμπλ για την Ανόρθωση. Μέχρι που μπορεί να φτάσει»;

«Ελληνικό νταμπλ για την Ανόρθωση σε μια βραδιά δόξας», είναι ο τίτλος του κειμένου για την αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Κύπρου με τον Παναθηναϊκό, στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. «Οι γηπεδούχοι γιόρτασαν με στιλ την ημέρα της ανεξαρτησίας της Κύπρου, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε 15’», γράφει χαρακτηριστικά. Μάλιστα η ιστοσελίδα δημοσιεύει και σχόλιο, στο οποίο αναρωτιέται μέχρι που είναι ικανή να φτάσει η «Κυρία», αλλά και η Κλουζ, που επίσης πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις στον 1ο όμιλο. Αναφερόμενη στον αγώνα της Ίντερ με τη Βέρντερ, η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, τόνισε: «Ο Πιζάρο οδήγησε ξανά την Ίντερ στην αποτυχία», καθώς ο Περουβιανός παίκτης είχε σκοράρει πάλι στο Μιλάνο. Φιλοξενεί μάλιστα και δηλώσεις του ποδοσφαιριστή, ο οποίος λέει ότι «του αρέσει πολύ να παίζει στο Σαν Σίρο, όπου αισθάνεται σαν στο σπίτι του».

Ρόιτερς: Ιστορική νίκη για Ανόρθωση

Το πρακτορείο «Ρόιτερς», στην ανταπόκρισή του από τη Λευκωσία, αναφέρει: «Η Ανόρθωση πέτυχε ιστορική νίκη σε βάρος του Παναθηναϊκού», υπογραμμίζοντας ότι ήταν η πρώτη της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ότι διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση. Στο κείμενό του για το άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο τίτλος είναι «η επίμονη Βέρντερ σταμάτησε την απογοητευτική Ίντερ» και κάνει λόγο για μεγάλη επιτυχία της γερμανικής ομάδας.
BBC: Συνέχισε το εντυπωσιακό της ξεκίνημα

«Η Ανόρθωση συνέχισε το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά και να φτάσουν στην πρώτη επιτυχία της ιστορίας τους στο Τσάμπιονς Λιγκ», γράφει το BBC. Για το άλλο παιχνίδι του ομίλου, το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει: «Η Ίντερ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 από τη Βέρντερ στο Σαν Σίρο, παρά το γεγονός ότι κυριάρχησε», ενώ καταλογίζει ευθύνη στον τερματοφύλακα των «νερατζούρι», Ζούλιο Σέζαρ, για το τέρμα που δέχτηκε.

«Μετά την ισοπαλία στη Βρέμη, η Ανόρθωση συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της νικώντας με 3-1 τον Παναθηναϊκό και κάνει εντυπωσιακή αρχή στο Τσάμπιονς Λιγκ», γράφει η βρετανική ιστοσελίδα «sportinglife.com». «Ο Κλαούντιο Πιζάρο κρέμασε τον πρώην προπονητή του, πετυχαίνοντας το γκολ με το οποίο η Βέρντερ απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία από την Ίντερ με 1-1», γράφει η ίδια ιστοσελίδα.

«Η Ανόρθωση σημάδεψε τη μέρα της ανεξαρτησίας της Κύπρου με νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-1, την πρώτη της στο Τσάμπιονς Λιγκ» και «Ο Κλαούντιο Πιζάρο, που είχε ισοφαρίσει στο 63΄ το γκολ του Μαϊκόν, έχασε χρυσή ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να δώσει στη Βέρντερ τη νίκη επί της Ίντερ στο παιχνίδι που έληξε ισόπαλο με 1-1», είναι η αναφορά του «SkySports» στα χθεσινά παιχνίδια του 2ου ομίλου.

«Έγραψε ιστορία»

Η ιταλική εφημερίδα «gazzetta dello sport» λέει ότι «η Ανόρθωση έγραψε ιστορία» και συμπληρώνει ότι «η ομάδα του Κετσπάγια έκανε το θαύμα στο πρώτο 15άλεπτο όταν προηγήθηκε με 2-0 και νίκησε τελικά τον Παναθηναϊκό με 3-1». Αναφερόμενη στην αναμέτρηση του «Σαν Σίρο», έγραψε: «Πρώτη απώλεια για την Ίντερ, η Βέρντερ τη μπλόκαρε, 1-1».

«Το πρώτο θύμα»

«Ο Παναθηναϊκός το θύμα της πρώτης νίκης της Ανόρθωσης», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό «Kicker», κάνοντας λόγο για λάθη της ελληνικής άμυνας. «1-1 η Βέρντερ στο Μιλάνο χάρη στον Πιζάρο», γράφει για το άλλο παιχνίδι του ομίλου.

«Εναλλακτική λύση η Ανόρθωση»

Η ισπανική «Marca» γράφει ότι «η Ανόρθωση επιβεβαίωσε ότι μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση στον 2ο όμιλο, αφού με τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού με 3-1, την πρώτη στην ιστορία της, βρίσκεται στην πρώτη θέση αφού ο άλλος αγώνας έληξε ισόπαλος». «Η Ίντερ και η Βέρντερ μοιράστηκαν τους βαθμούς», είναι η αναφορά της στην αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο Μιλάνο, όπου χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα δίκαιο.

Μερικές ακόμα αναφορές των ΜΜΕ του εξωτερικού στο παιχνίδι του «ΓΣΠ»:

«Η Ανόρθωση πέτυχε ιστορική νίκη, βουλιάζοντας τον Παναθηναϊκό», μετέδωσε το «Γαλλικό Πρακτορείο», «Η Ανόρθωση σόκαρε τον Παναθηναϊκό», έγραψε η ιστοσελίδα «Goal.com», «Η Ανόρθωση και η Κλουζ πέτυχαν εκπλήξεις», ανέφερε η ιστοσελίδα «Aljazeera.com» στην ανσκόπηση των χθεσινών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, «Η Ανόρθωση προηγείται μαζί με την Ίντερ», επισημαίνει η βραζιλιάνικη «O’Jogo», «Συνεχίζουν το όνειρο», είναι ο τίτλος της τουρκικής «Ajansspor», «Η κυπριακή ομάδα συνέχισε την πορεία-έκπληξη της», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «CNN», ενώ η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris» έκανε λόγο για το «θαύμα της Ανόρθωσης».

Σόσιν: Δεν ήταν εύκολη η νίκη

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Σόσιν, σε δηλώσεις του στον «Sentra Fm» παρά την μεγάλη επιτυχία της Ανόρθωσης κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Ήταν μεγάλη νίκη, αλλά δεν ήταν εύκολη. Το κλειδί του ματς ήταν τα δύο γκολ που πετύχαμε νωρίς», τόνισε ο Πολωνός και συνέχισε:

«Το αποτέλεσμα δεν δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια δυνατή ομάδα με ποιότητα. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι ποιοτικό», ενώ για τη συνέχεια είπε: «Έχουμε πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και όπου βγει».

Δείτε και γελάστε !!!!!!!!!!

Champions. League: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Τετάρτη)














Group A


Cluj-Chelsea 0-0

Bordeaux-Roma 1-3
(Gourcuff 18/Vučinić 64, Baptista 71, 83)

1.Chelsea 4
2.Cluj 4
3.Roma 3
4.Bordeaux 0

Group B

Anorthosis-Panathinaikos
3-1
(José Sarriegi (o.g.) 11, Dobrašinović 15, Taher 78'/Salpingidis 28(pen)
Inter-Werder 1-1
(Maicon 13'/Pizarro 62')

1.Anorthosis 4
2.Inter 4
3.Werder 2
4.Panathinaikos 0

Group C


Sporting-Basel 2-0
(Romagnoli 55, Derlei 86)

Shakhtar-Barcelona 1-2
(Ilsinho 45/Messi 87, 90+ 4)

1.Barcelona 6
2.Shakhtar 3
3.Sporting
4.Basel 0

Group D


Liverpool-PSV 3-1
Kuyt 4, Keane 34, Gerrard 76/Koevermans 78

Atletico-Marseille
2-1
Agüero 4, Raúl García 22/Niang 16

1.Atletico 6
2.Liverpool 6
3.Marseille 0
4.PSV 0