Τρίτη, Μαΐου 12, 2009

Πλέι οφ: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

ΠΑΟ: Εκτος ο Ιβανσιτς

Εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Τετάρτη (13/05), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ, άφησε ο Χενκ τεν Κάτε τον Αντρέας Ιβανσιτς. Η απόδοση του Αυστριακού στο ματς της Τούμπας, δεν άφησε ικανοποιημένο τον Ολλανδό τεχνικό, ο οποίος αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στους 20 για την αναμέτρηση της Τετάρτης, όπως και τους Μάτος, Γκούμα, Λεοντίου, Μελίσση και Βαβζίνιακ.

Σε ότι αφορά στην 11άδα, κάποιες μικροαλλαγές σε σχέση με το σχήμα που ξεκίνησε στην Τούμπα θα υπάρξουν, με το σύστημα να είναι 4-3-2-1. Γκολκίπερ θα είναι ο Γκαλίνοβιτς, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα ξεκινήσουν πάλι οι Σαριέγκι και Βύντρα. Αριστερά θα παίξει ο επανακάμψας από την τιμωρία του, Σπυρόπουλος και στα δεξιά ο Νίλσον.

Στο κέντρο, δεξιό αμυντικό χαφ θα είναι ο Ζιλμπέρτο, αριστερά ο Σιμάο και σε ελεύθερο ρόλο ο Καραγκούνης. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μάντζιος και από πίσω του οι "Σάλπι" στα δεξιά και ο Κλέιτον αριστερά.


ΑΕΚ:
Εκτός ο Ζεράλντο

Τις υπηρεσίες του Ζεράλντο Αλβες θα στερηθεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, από το ντέρμπι της Τετάρτη (13/05), ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Ο Πορτογάλος αμυντικός δεν έχει ξεπεράσει την κάκωση στην ποδοκνημική που αντιμετωπίζει, καθώς και την Τρίτη ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας. Ετσι αποφασίστηκε να εκτίσει στην αναμέτρηση με το Τριφύλλι, την ποινή του.

Αντίθετα, οι Μπλάνκο και Πλιάτσικας προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς, την ώρα που ο Σωτήρης Κυργιάκος συνέχισε πρόγραμμα αποθεραπείας. Τέλος ο Παναγιώτης Λαγός ακολούθησε αποκατάσταση.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Σάχα, Μάχο, Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Γκέντσογλου, Κουτρουμάνος, Ταχτσίδης, Γεωργέας, Μπερνς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα, Ενσιαμπαμφούμου, Πελετιέρι, Ντιουφ, Χετεμάι, Παυλής, Εντίνιο, Μπλάνκο, Σκόκο και Τζιμπούρ.

ΠΑΟΚ: Tέσσερις αγωνιστικές στον Γκαρσία!


Τα όσα έκανε στην Τούμπα τόσο στην φάση της αποβολής του όσο και στην συνέχεια θα κοστίσουν στον Πάμπλο Γκαρσία τέσσερις αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει πως χάνει όλα τα ματς των πλέι-οφ εκτός από το τελευταίο κόντρα στην Λάρισα.

Στην "Γιούβε" ο Ντιέγκο !


Όπως όλα δείχνουν ο Ντιέγκο από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα αγωνίζεται στην Γιουβέντους.

Ο μάνατζερ του Ντιέγκο αποκάλυψε πως τα συμβόλαια έχουν ήδη υπογραφεί, με την μεταγραφή να αγγίζει τα 25εκατ. ευρώ συμπεριλμβανομένου του ποσού που θα εισπράττει ο πελάτης του στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Και οι τρεις πλευρές έχουν ήδη βάλει τις υπογραφές τους στα συμβόλαια», δήλωσε αρχικά στο "Kicker" ο Πετραλίτο και πρόσθεσε: «Η Γιουβέντους είναι εταιρία που έχει να κάνει με το χρηματιστήριο και δεν μπορεί να ανακοινώσει καμία μετεγγραφή μέχρι τις 31 Μαΐου».

F1: Βόμβα αποχώρησης από την Ferrari εάν......

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγη ώρα η Ferrari, έκανε γνωστό πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula1 την επόμενη σεζόν σε περίπτωση που ισχύσουν οι αλλαγές που προωθεί η FIA. Η διοίκηση της «σκουντερία» είναι δυσαρεστημένη με τα νέα δεδομένα και δεν φέρεται διατεθημένη ν' αλλάξει στάση αν δεν υπάρξουν αλλαγές.

Πάντως, οι εξελίξεις αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι ομάδες θα πρέπει να έχουν δηλώσει τη συμμετοχής του για το πρωτάθλημα του 2010 μέχρι τις 29 Μαΐου, ενώ η συνάντηση της FOTA έχει κανονιστεί για τον Ιούνιο. Παράλληλα, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από τη Ferrari, και η Toyota με τη Red Bull και την Toro Rosso έχουν γνωστοποιήσει ότι θα αποσυρθούν από την F1 την επόμενη σεζόν.


Tα ΤΟP-10 γκολ με σλάλομ (ΒΙΝΤΕΟ)

10. Ρονάλντο (Μπαρτσελόνα-Κομποστέλα)



9. Μούσα Ντέμπελε (Βίλεμ-Αλκμααρ)



8. Οκτάι Ντερελιόγλου (Τουρκία-Βέλγιο)



7. Τζέι Τζέι Οκότσα (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Καρλσρούη)



6. Γκραφίτε (Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου)



5. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα-Χετάφε)



4. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Αγιαξ-Μπρέντα)



3. Σαέντ Αλ Οβαϊράν (Σαουδική Αραβία-Βέλγιο)



2. Ράιαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αρσεναλ)



1. Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (Αργεντινή-Αγγλία)

Ολυμπιακός: Ανανέωσε μέχρι το 2013 ο Ντουντού


Τη φανέλα του Ολυμπιακού μέχρι το καλοκαίρι του 2013 θα φορά ο Ντουντού Σεαρένσε. Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι νταμπλούχοι Ελλάδας γνωστοποίησαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Βραζιλιάνο μέσο για τέσσερα ακόμη χρόνια. Παράλληλα, στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών περιλαμβάνεται και αύξηση της ρήτρας από τα 6 στα 8.5εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ντουντού Σεαρένσε, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013. Στο νέο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή περιλαμβάνεται ρήτρα αποδέσμευσης, ύψους 8, 5 εκατομμυρίων Ευρώ.

ΠΑΟ: Bλέπει Βορονίν

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild» ο Κριστόφ Βαζέχα βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Γερμανία για να παρακολουθήσει αγωνιζόμενο τον Αντρέι Βορονίν.

Ο δανεισμός του Βορονίν στη Χέρτα, από τη Λίβερπουλ, ολοκληρώνεται μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και στο «τριφύλλι» έχουν δώσει προβάδισμα στο όνομά του, στη λίστα με τους σέντερ φορ.

«Δύσκολα στην Ελλάδα»

Στο ίδιο δημοσίευμα, πάντως, υπάρχουν δηλώσεις του γενικού αρχηγού της Χέρτα, Ντίτερ Χένες, αναφορικά με το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα ο Βορονίν, αλλά και να παραταθεί ο δανεισμός του στη Χέρτα:

«Δεν νομίζω ότι ο Βορονίν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι θέλει να παραμείνει στη Γερμανία, αλλά για να μπορέσουμε να τον διατηρήσουμε στο ρόστερ μας, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε έσοδα από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Θέλει Λίβερπουλ ο Τέβεζ


Την επιθυμία να αγωνισθεί στη Λίβερπουλ εξέφρασε ο Κάρλος Τέβεζ.

Ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από τις φήμες που κυκλοφορούν στην Αγγλία και σύμφωνα με τις οποίες αποτελεί «στόχο» των κόκκινων:

"Ξέρω ότι ορισμένοι μιλούν για την μεταγραφή μου στη Λίβερπουλ και αυτό με ενθουσιάζει. Είναι ένας άλλος σπουδαίος σύλλογος. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η Λίβερπουλ είναι πιο τεχνικός παρά δυναμικός και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσα να προσαρμοσθώ εύκολα", δήλωσε σχετικά ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος έχασε την θέση του στην βασική ενδεκάδα των πρωταθλητών Αγγλίας μετά την απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Ίντερ: Πρόταση 20 εκ. για Μίκελ


Πρόταση ύψους 20 εκ. Ευρώ ετοιμάζει η Ίντερ για την απόκτηση του μέσου της Τσέλσι Όμπι Μίκελ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία.

Η εφημερίδα Sun σήμερα (Τρίτη 12/5) αναφέρει ότι ο Μουρίνιο έχει βάλει στο μάτι τον μέσο της Τσέλσι Όμπι Μίκελ. Ο 22χρονος Νιγηριανός ήταν βασικός στην περίοδο που ήταν ο Μουρίνιο στην Αγγλία, και η άποψη του γι' αυτόν είναι εξαιρετική.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα η Ίντερ έχει σκοπό να καταθέσει πρόταση ύψους 20 εκ. Ευρώ για να αποκτήσει τον Μίκελ, που το συμβόλαιο του τελειώνει σε δυο χρόνια.