Κυριακή, Ιουνίου 22, 2008

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ: Ιταλία-Ισπανία
























Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής ή ακόμα και τις πρώτες στιγμές της Δευτέρας (σε περίπτωση παράτασης ή πέναλτι) θα συμπληρωθεί το... παζλ των ομάδων, οι οποίες θα δώσουν το παρών στην ημιτελική φάση του Euro 2008, καθώς Ισπανία και Ιταλία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο "Ερνστ Χάπελ" της Βιέννης (21:45), στον τέταρτο και τελευταίο προημιτελικό.

Δύο πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης τίθενται αντιμέτωπες, με την Ισπανία να θέλει να προκριθεί στους "4" του τουρνουά για πρώτη φορά μετά το 1984 και την Ιταλία να στοχεύει στην παρουσία της στην τετράδα για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 29 φορές, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 1920, με την Ισπανία να μετράει 10 νίκες και την Ιταλία εννέα, ενώ 10 αγώνες έληξαν ισόπαλοι.

Οι πιθανές συνθέσεις

Ισπανία (Αραγονιές): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Σένα, Ινιέστα, Τσάβι, Νταβίντ Σίλβα, Βίγια, Τόρες.

Ιταλία (Ντοναντόνι): Μπουφόν, Τζαμπρότα, Πανούτσι, Κιελίνι, Γκρόσο, Αμπροζίνι, Ντε Ρόσι,

TOTAL FOOTBALL by RUSSIA !


Σε ένα απολαυστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση η Ρωσία επικράτησε της Ολλανδίας με 3-1. Ανώτερη ποιοτικά η ομάδα του Γκους Χίντινγκ που για ακόμα μια φορά έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Στην κανονική διάρκεια του ματς οι «αρκούδες» προηγήθηκαν με τέρμα του Παβλιουτσένκο (56’), αλλά ο Φαν Νίστελροϊ (86’) έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί οι Ρώσοι ήταν κυρίαρχοι και πέτυχαν δυο ακόμα τέρματα με τους Τορμπίνσκι (112’) και Αρσάβιν (116’).

Οι συνθέσεις:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φαν Μπάστεν): Φαν ντε Σάρ, Όιερ, Ματάισεν, Μπουλαρούζ (54’ Χαϊτίνγκα), Φαν Μπρόχοστ, Ντε Γιονγκ, Ένγκελαρ, Κάουτ (46’ Φαν Πέρσι), Φαν ντερ Φάαρτ, Σνάιντερ, Φαν Νίστελροϊ

ΡΩΣΙΑ (Χίντινγκ): Ακινφέεφ, Ιγκνιάσεβιτς, Ζιρκοφ, Ανιούκοφ, Σίμακ, Σαένκο (81’ Τορμπίνσκι), Σεμσοφ (69’ Μπιλιαλεντίνοφ), Ζιριάνοφ, Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο

Γήπεδο: "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" (Βασιλεία, Ελβετία)
Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)
Βοηθοί: Ρόμαν Σλίτσκο, Μάρτιν Μπάλκο (Σλοβακία)
Tα γολ του αγώνα