Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2009

Πατέρας εναντίον Κόκκαλη


Η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη σχετικά με το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων προς τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν έμεινε αναπάντητη από τον Νίκο Πατέρα.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον ισχυρό άνδρα των "ερυθρόλευκων", κάνοντας λόγο για διαιτητική εύνοια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Πατέρα αναφέρει:

"Η χθεσινή προκλητική δήλωση του κ. Σ. Κόκκαλη εγκαταλείπει την γραμμή της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί "ανθρώπινων λαθών" της διαιτησίας ως προς ένα θέμα που έθιξε τα συμφέροντα της. Προφανώς εννοεί ότι ο καταλογισμός ανύπαρκτων πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και ο μη καταλογισμός υπαρκτών πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού εξακολουθούν να αποδίδονται σε "ανθρώπινα λάθη".

Οι αντιαθλητικές ενέργειες πρέπει να αντιμετωπιστούν για να προστατευθούν όχι μόνο οι "ακριβοί" και παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές, αλλά όλοι οι αθλητές και η υγεία τους.

Από την συγκεκριμένη αρχή δεν εξαιρούνται οι αντιαθλητικές ενέργειες ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπενθυμίζουμε "μαρκαρίσματα" ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στους πρόσφατους αγώνες του με τη Λάρισα και την Ξάνθη που έμειναν ατιμώρητα.

Τέλος προκαλεί εντύπωση η ανεπιτυχής προσπάθεια νομιμοποίησης των "επιτευγμάτων" του Ολυμπιακού τα τελευταία 13 χρόνια. Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν δει τα αμέτρητα "ανθρώπινα λάθη" της διαιτησίας αυτής της περιόδου και τις προκλητικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας ή συγχαρητηρίων ανάλογα με τη περίσταση (βλ. πρόσφατη ανακοίνωση αποχώρησης Γκαγκάτση και επί-"βράβευση" Γερμανάκου).

Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Σ. Κόκκαλη μόνο ως προς το "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ".

Μπλοκάρει του Ντέιβιντ η Παλμέιρας


Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα προκειμένου να διατηρήσει στο δυναμικό της τον Ντέιβιντ είναι η Παλμείρας. Η βραζιλιάνικη ομάδα θεωρεί πως ο 22χρονος αμυντικός δεσμεύεται με συμβόλαιο και είναι έτοιμη να καταθέσει προσφυγή στην FIFA για να ακυρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Πριν από λίγες ημέρες οι "πράσινοι" απέκτησαν ως ελεύθερο τον νεαρό οπισθοφύλακα για τα επόμενα 4,5 χρόνια όμως οι διοικούντες του συλλόγου της Βραζιλίας ισχυρίζονται πως ο παίκτης τούς ανήκει έως το 2010. Για αυτό το λόγο εμφανίζονται αποφασισμένοι να πάνε το θέμα μέχρι την FIFA.

"Περιμένουμε την απόφαση αύριο. Επιμένουμε πως ο Ντέιβιντ έχει συμβόλαιο με την Παλμέιρας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ώρα. Αν η απόφαση δεν είναι υπέρ μας, θα πάμε στη FIFA και θα πούμε πως ο παίκτης είναι δικός μας", τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος της Παλμέιρας, Σέρτζιο Σβάρτσμαν.

Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα μέσα η πιθανή δικαίωση της Παλμέιρας στην υπόθεση Ντέιβιντ θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του παίκτη στην πρώην ομάδα του ή στην αντίθετη περίπτωση θα αναγκάσει το "τριφύλλι" να καταβάλει το ποσό των 10 εκ. ευρώ ώστε να τον διατηρήσει στο δυναμικό του.

Μένει στη Μίλαν ο Κακά!


Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έγινε... Το σίριαλ των τελευταίων ημερών σχετικά με τη μεταγραφή του Κακά στη Μάντσεστερ Σίτι έλαβε τέλος σήμερα τα ξημερώματα. Ο πρόεδρος της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε πως ο Βραζιλιάνος αστέρας θα παραμείνει στο Μιλάνο, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση-ρεκόρ των "πολιτών".

Πολλά ειπώθηκαν και πολλά γράφτηκαν από την περασμένη εβδομάδα, όμως πλέον οι φίλαθλοι της Μίλαν μπορεί να ησυχάσουν καθώς αποδείχθηκε πως τα λεφτά δεν είναι το παν στο ποδόσφαιρο.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας μεταξύ του πατέρα και του ατζέντη του Βραζιλιάνου αστέρα με τον αντιπρόεδρο της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι και τον εκτελεστικό διευθυντή της Σίτι, Γκάρι Κουκ, πάρθηκε η απόφαση να απορριφθεί η απίστευτη προσφορά των 108 εκατομμυρίων ευρώ από την αγγλική ομάδα.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και ισχυρός άνδρας της ομάδας του Μιλάνου ανακοίνωσε το γεγονός στην ιταλική τηλεόραση. "Είμαι πολύ χαρούμενος. Ο Κακά δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής αλλά και ένας αξιότιμος άνθρωπος", ήταν τα πρώτα λόγια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που στη συνέχεια δήλωσε: "Τα χρήματα δεν είναι τα πάντα για αυτόν, είναι χαρούμενος που θα παραμείνει στο Μιλάνο με όλους τους φίλους του. Τον άγγιξαν όλα όσα εισέπραξε από τους φιλάθλους της Μίλαν, οι οποίοι τον παρακάλεσαν να παραμείνει. Δεν ζήτησε ποτέ έξτρα χρήματα για να μείνει στη Μίλαν. Είναι ένα πολύ αξιόλογο άτομο. Όλα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με τη Μάντσεστερ Σίτι απέδειξαν ότι τα λεφτά δεν είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Η πρόταση της αγγλικής ομάδας ήταν πολύ μεγάλη για τον Κακά, αλλά ο παίκτης δεν πίεσε ποτέ τη Μίλαν να τον παραχωρήσει και διάλεξε την παραμονή. Εγώ προσωπικά, ως οπαδός του ποδοσφαίρου είμαι πολύ ευτυχής. Ο Κακά είναι πολύ δυνατός πνευματικά. Κάτω από τη φανέλα του γράφει 'Ανήκω στον Ιησού' και αυτό δείχνει έναν άνθρωπο του πνεύματος. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί".