Τρίτη, Δεκεμβρίου 02, 2008

Κύπελλο Uefa: Πρόγραμμα Τετάρτης



















Το πρόγραμμα της Τετάρτης:
Group A
Μάντσεστερ Σίτι-Παρί Σεν Ζερμέν
Τβέντε-Σάλκε
Ρεπό η Σανταντέρ

Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 6
2. Σάλκε 4
3. Τβέντε 3
4. Σανταντέρ 2
5. Παρί Σεν Ζερμέν 1

Group B

Μέταλιστ-Ολυμπιακός
Χέρτα Βερολίνου-Γαλατασαράι
Ρεπό η Μπενφίκα

Η βαθμολογία
1. Γαλατασαράι 6
2. Μέταλιστ 4
3. Ολυμπιακός 3
4. Χέρτα Βερολίνου 2
5. Μπενφίκα 1

Group C
Σταντάρ Λιέγης-Σαμπντόρια
Σεβίλλη-Παρτιζάν Βελιγραδίου
Ρεπό η Στουτγκάρδη

Η βαθμολογία
1. Σταντάρ Λιέγης 6
2. Σαμπντόρια 4
3. Στουτγκάρδη 4
4. Σεβίλλη 3
5. Παρτιζάν Βελιγραδίου 0

Group D
Σπαρτάκ Μόσχας-Ναϊμέγκεν
Ουντινέζε-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Ρεπό η Τότεναμ

Η βαθμολογία
1. Τότεναμ 6
2. Ουντινέζε 6
3. Σπαρτάκ Μόσχας 3
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
5. Ναϊμέγκεν 0

Βαλβέρδε: "Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε"


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επισήμανε πως ο Ολυμπιακός στοχεύει στη νίκη κόντρα στη Μέταλιστ και συμπλήρωσε πως οι πρωταθλητές θα δώσουν τα πάντα για την πρόκριση στους "32" του Κυπέλλου UEFA.

Ηρθαμε εδώ για να νικήσουμε", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βαλβέρδε και αναφέρθηκε στην τακτική, που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

"Όποιος δυσκολέψει τον αντίπαλο, θα νικήσει. Θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι και η στρατηγική θα παίξει μεγάλο ρόλο. Ήρθαμε για να νικήσουμε. Είναι, όμως, ένα παιχνίδι που έχει πολλές δυσκολίες. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε", τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε ότι η ομάδα του θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πάρει το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση (των "32") του Κυπέλλου UEFA.

Ο Βαλβέρδε έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο αγώνας με τη Μέταλιστ: "Δεν έχει σχέση με το παιχνίδι που δώσαμε στην έδρα μας με την Μπενφίκα, είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς", ωστόσο επισήμανε πως: "Είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε πολλές πιθανότητες για τη νίκη. Θα γίνει ένας κλειστός αγώνας, που θα κριθεί στο κέντρο του γηπέδου. Όποια ομάδα κερδίσει, θα πάρει και την πρόκριση".

Όσο για το κουραστικό ταξίδι, ο 44χρονος τεχνικός δεν έψαξε για δικαιολογίες, τονίζοντας: "Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρηθήκαμε, αλλά το αφήνουμε πίσω μας. Ο καιρός δεν είναι άσχημος, δεν χιονίζει, δεν βρέχει και δεν πιστεύω πως θα μας επηρεάσει. Στο μυαλό μας είναι μόνο ο αγώνας με τη Μέταλιστ, που είναι μία επικίνδυνη ομάδα".

Ανανέωσε ο Εστογιάνοφ με Πανιώνιο μέχρι τo 2010( Bιντεο)


Με μια λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Φαμπιάν Εστογιάνοφ ως το καλοκαίρι του 2010. Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις και την απόδοσή του στους "κυανέρυθρους", κι έτσι η διοίκηση αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία μαζί του.

Η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει την υπογραφή κλειστού συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Φαμπιάν Εστογιάνοφ με λήξη τις 30/06/2010".





Η φοβερή ντρίπλα του Εστογιάνοφ πάνω στον Καραγκούνη !

Γκολ-μαγεία από τον Άντερσον εναντίον της Μπενφίκα

Η Μπενφίκα στα πλαίσια της 10η αγωνιστική της Liga Sagres υποδέχονταν την Σετουμπάλ. Μέχρι το 91 ' λεπτό οι Αετοί βρίσκονταν μπροστά στο σκορ 2-1, όμως εκείνη τη χρονική στιγμή, μετά από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενουμένων και αφού δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα της Μπενφίκα, ο Βραζιλιάνος αμυντικός, Άντερσον Ντο Ο............

Θύμα απίστευτης διάρρηξης ο Πέναντ


Θύμα απίστευτης διάρρηξης έπεσε ο Πέναντ όταν άγνωστοι προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι του, χτυπώντας συνεχώς με κλεμμένο αυτοκίνητο την σιδερένια καγκελόπορτα στον εξωτερικό χώρο της οικίας του.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο σπίτι του 25χρονου άσσου όταν κοιμόταν μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, με τους δυο να ξυπνάνε απότομα ακούγοντας έναν επαναλαμβανόμενο θόρυβο από την αυλή.

Κατεβαίνοντας ο Πέναντ για να δει τι είχε συμβεί διαπίστωσε ότι άγνωστοι προσπαθούσαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του σπιτιού του, χτυπώντας την καγκελόπορτα του εξωτερικού χώρου με ένα κλεμμένο τζιπ.

Oι ληστές μόλις είδαν τον Πέναντ φοβήθηκαν με αποτέλεσμα να φύγουν αμέσως. Ο ποδοσφαιριστής μίλησε σε Αγγλική εφημερίδα λέγοντας ότι φοβήθηκε πολύ για την ζωή του.

"Ξυπνήσαμε απότομα από έναν εκκωφαντικό ήχο, μόλις κατεβήκαμε κάτω διαπιστώσαμε ότι άγνωστοι είχαν σπάσει την πόρτα και προσπαθούσαν να μπουν μέσα. Ευτυχώς είμαστε καλά. Μόλις είδαν ότι ξυπνήσαμε έφυγαν τρέχοντας".

Ντελ Πιέρο: "Θυμάμαι και τα 250 γκολ μου"!


O Ντελ Πιέρο έχει σημειώσει στην καριέρα του μέχρι τώρα 250 γκολ, και δηλώνει ότι τα θυμάται όλα.
"Είναι 250, δεν μπορώ να συνηθίσω αυτό το νούμερο. Κάθε ρεκόρ, κάθε γκολ που έχω σημειώσει είναι ένα συναίσθημα. Αυτό που με συγκινεί δεν είναι ο στόχος που έχω φτάσει αλλα αυτό που υπάρχει πίσω: ο δρόμος που σε οδηγεί στο να φτάσεις συγκεκριμένα αποτελέσματα",
τόνισε ο αρχηγός των "μπιανκονέρι" μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα για να συνεχίσει:

"Διακόσια πενήντα γκολ (ή 251...?) είναι πολλά. Για έναν επιθετικό, είναι πάρα πολύ σημαντικά. Αν και δεν σημαίνουν τα πάντα, γιατί αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ομάδα και το αποτέλεσμα. Δεν είναι μία κλισέ φράση, είναι ο μοναδικός δρόμος που σε οδηγεί στην επιτυχία.

Θυμάμαι όλα τα γκολ που έχω πετύχει. Είμαι συνδεδεμένος με καθένα από αυτά σε βαθμό ώστε να με ρωτούν μερικές φορές να διαλέξω μερικά, και να πιστεύω ότι αδικώ τα άλλα!


Θυμάμαι όλους τους πανηγυρισμούς, όλες τις αγκαλιές. Και τώρα, που έχω φτάσει τα 250 γκολ, θέλω να αγκαλιάσω όλους αυτούς που πανηγύρισαν στο γήπεδο στο πλευρό μου, ή και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ευχαριστώ επίσης αυτούς που θα ήταν κοντά μου ακόμα και αν δεν έφτανα τα 250, ακόμα και αν σταματούσα στο ένα γκολ.

Όμως τώρα δεν πρέπει να σταματήσουμε επειδή είμαι πεπεισμένος πως το ομορφότερο γκολ, όπως και η ομορφότερη νίκη, είναι αυτή για την οποία πρέπει ακόμα να ιδρώσω, αυτή που θα έρθει αύριο".


Besto of Del Piero


Πήρε τη "Χρυσή Μπάλα" ο Κριστιάνο


Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" για το 2008. Το γαλλικό περιοδικό "France Football", ανακοίνωσε τα σχετικά αποτελέσματα, που προέκυψαν από την ψηφοφορία 96 δημοσιογράφων απ’ όλον τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να αναδείξουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας και το Champions League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ήταν πρώτος σκόρερ και στις δύο διοργανώσεις, με 31 και 8 γκολ αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ρονάλντο έγινε ο τρίτος Πορτογάλος που κατακτά τη "Χρυσή Μπάλα", μετά τον Εουσέμπιο το 1965 και τον Λουϊς Φίγκο το 2000.

Ο 23χρονος άσος συγκέντρωσε 446 ψήφους, ενώ τον ακολούθησαν ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι με 281 και ο Ισπανός επιθετικός της Λίβερπουλ, Φερνάντο Τόρες με 179

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας, έχουν ως εξής:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) 446 ψήφοι

2. Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) 281

3. Φερνάντο Τόρες (Ισπανία) 179

4. Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία) 133

5. Τσάβι (Ισπανία) 97

6. Αντρέι Αρσάβιν (Ρωσία) 64

7. Νταβίντ Βίγια (Ισπανία) 55

8. Κακά (Βραζιλία) 31

9. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Σουηδία) 30

10. Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία) 28

11. Μάρκος Σένα (Ισπανία) 16

12. Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Τόγκο) 12

13. Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία) 11

14. Σέρχιο Αγουέρο (Αργεντινή) 10

15. Φρανκ Λαμπαρντ (Αγγλία) 8

16. Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία) 7

17. Σαμουέλ Ετό (Καμερούν) 6

18. Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία) 5

19. Μίκαελ Μπάλακ (Γερμανία) 4

. Σεσκ Φαμπρεγας (Ισπανία) 4

21. Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφ.)3

. Σέρχιο Ράμος (Ισπανία) 3

. Νεμάνια Βίντιτς (Σερβία) 3

24. Έρβιν Φαν Ντερ Σάαρ (Ολλανδία) 2

. Ρούντ Φαν Νιστελρόι (Ολλανδία) 2

ΜΠΑΣΚΕΤ: Τέλος από τον Ιανουάριο ο Γιαννάκης από την Εθνική


Έχοντας οδηγήσει την Εθνικής Ελλάδας στην κατάληψη δύο μεταλλίων, του χρυσού στο Ευρωμπάσκετ 2005 στο Βελιγράδι και του αργυρού στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας (Τόκιο) το 2006, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποχαιρέτισε ουσιαστικά την "επίσημη αγαπημένη" επί κινεζικού εδάφους και με πέμπτη θέση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανακοίνωσε το οριστικό τέλος της συνεργασίας με τον "Δράκο" δηλώνοντας στην "ΕΡΑ Σπορ" πως "έκλεισε ο κύκλος του Γιαννάκη, αλλά όχι και αυτής της Εθνικής", ενώ στη συνέχεια παραδέχτηκε πως "η ομοσπονδία βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού".

Αν και δεν έδωσε ονόματα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για συνεργασία με ξένο τεχνικό και τόνισε πως η ΕΟΚ δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί, είτε σε μόνιμη βάση, είτε σε μορφή "part-time" με το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό.

Το όνομα του Ιταλού προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Έτορε Μεσίνα, βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψηφίων, αλλά οι Έλληνες φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τον Ιανουάριο, όταν αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις η ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ για το όνομα του "εκλεκτού". Στην ΤΣΣΚΑ το συμβόλαιό του Μεσίνα ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

Ταλαιπωρία για την αποστολή του Ολυμπιακού


Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ουκρανία, δεν επέστρεψαν στην αποστολή του Ολυμπιακού, να μεταβεί απευθείας στο Χάρκοβο και πλέον οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται στο Κίεβο!

Εκεί θα παραμείνουν για περίπου δύο ώρες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να συνεχίσουν είτε με αεροπλάνο (αν υποχωρήσει η ομίχλη), είτε οδικώς για Χάρκοβο, απόσταση που διανύεται σε πέντε ώρες.

Μεγάλη ταλαιπωρία για παίκτες και τεχνικό τιμ, οι οποίοι θα φτάσουν το απόγευμα στο ξενοδοχείο τους και αμέσως θα ξεκουραστούν, χωρίς κατά πάσα πιθανότητα προπόνηση! Και ο αγώνας της Τετάρτη πλησιάζει…