Κυριακή, Ιουνίου 07, 2009

ΠΑΟ: Πρόταση για Κρούζ !


Συμβόλαιο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως προτίθεται να προσφέρει στον Χούλιο Κρουζ ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta Dello Sport». Ο 35χρονος Αργεντινός επιθετικός, που είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου, έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ. Τη φετινή περίοδο είχε 17 συμμετοχές και 2 γκολ στη Serie A, ενώ πέρυσι είχε 13 τέρματα σε 28 εμφανίσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα.

"Τώρα ξεκινάνε όλα" για τον Θανάση Καραγκούνη

Λένε πως τα φαινόμενα απατούν. Πως γίνεται αλήθεια από το μότο κρος να πατάς γκάζι στην πλάγια γραμμή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου; Βλέποντας τον ήρεμο, νεαρό Θανάση Καραγκούνη έξω απ' το γήπεδο το πρώτο που ξεχωρίζεις είναι η, αξιοθαύμαστη για 17χρονο, δύναμή του στα μαρκαρίσματα. Είναι η οξυδέρκεια στο διάβασμα της φάσης και η κοφτερή κάθετη πάσα. Ο Ατρόμητος, "σπιτόγατος" Λαμιώτης ποδοσφαιριστής άνοιξε τα φτερά του και πέταξε σαν... Περιστέρι. Μία μέρα μετά την πραγματοποίηση του ονείρου του να ενσωματωθεί σε ομάδα της Σουπερλίγκας μάς μίλησε αποκλειστικά για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του, και παράλληλα εξέφρασε το παράπονό του για όσα, άδικα, άκουσε στο παιχνίδι της Λαμίας με τον Φωκικό. Με τον ερχομό του καλοκαιριού, ο Θανάσης Καραγκούνης άρχισε το κολύμπι στα βαθιά νερά της Α' Εθνικής με την ομάδα του Ατρόμητου...

Καταρχάς πες μου τα συναισθήματά σου μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής σου στον Ατρόμητο.
Για να πω την αλήθεια δεν την περίμενα. Πίστευα πως θα "ψηθώ" κι άλλο. Απ' την στιγμή όμως που είδα να ενδιαφέρονται τόσες ομάδες είπα στον εαυτό μου πως πρέπει να δουλέψω περισσότερο για να μετουσιωθούν σε πράξεις τα λόγια που λέγονται για μένα. Σίγουρα δεν το έχω συνειδητοποιήσει, αλλά αφού το μεγάλο βήμα έγινε, πρέπει να δουλέψω ακόμη περισσότερο. Τώρα ξεκινάνε όλα. Πραγματοποιήθηκε το όνειρό μου να αγωνιστώ στην Α' Εθνική.

Ακούστηκαν πολλές ομάδες ότι ενδιαφέρονται να σε αποκτήσουν. Επίσημη πρόταση από ποιες έγιναν;

Από όλες της Σουπερλίγκας εκτός του Ολυμπιακού, του ΟΦΗ, του Πανσερραϊκού και της ΑΕΚ.

Ο
Ατρόμητος πως προέκυψε;
Από τον Τόλη Αποστόλου, όταν ακόμη δούλευε ως σκάουτερ στον Ολυμπιακό. Πήγε στην συνέχεια στον Ατρόμητο και το ενδιαφέρον παρέμενε. Ακόμη, πέρυσι ο αδερφός μου εντάχθηκε στους νέους της ομάδας και μου περιέγραψε το όλο κλίμα που επικρατούσε. Δεν ήθελε και πολύ. Μέτρησε και το γεγονός πως ήταν κοντά σε μένα και την οικογένειά μου. Ήταν πιο "ζεστοί" απ' τις υπόλοιπες ομάδες και έπειτα, μην ξεχνάμε πως ο Ατρόμητος είναι ομάδα Α' Εθνικής. Εκεί του αξίζει να αγωνίζεται. Έχει συμμετάσχει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, είναι ένα σωματείο νοικοκυρεμένο με οικογενειακό κλίμα. Ήταν προτιμότερο να πάω σε μια ομάδα που θα με "φτιάξει" σαν παίκτη και θα μπορώ να παίξω, παρά σε μία "μεγάλη" που δεν θα αγωνίζομαι.

Τι να περιμένουμε φέτος απ' τον Ατρόμητο, μάχη για παραμονή ή και κάτι παραπάνω;

Βλέποντας τους παίκτες που έχει δε νομίζω να δυσκολευτεί να παραμείνει στη Σουπερλίγκα. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα Α' Εθνικής και του αξίζει κάτι παραπάνω απ' το να παλεύει για την σωτηρία.

Θ
εωρείς τον εαυτό σου τυχερό, και το ρωτώ αυτό γιατί είχες αυτή την εξέλιξη -όσον αφορά τις ομάδες- που θα συνεργάζεσαι πλέον με έναν προπονητή που κοιτάει τους "μικρούς, όπως ο Γιώργος Δώνης;
Σ' αυτό που λες νιώθω πολύ τυχερός γιατί και στην Ακαδημία με δούλεψαν, με "έφτιαξαν" σαν παίκτη, στην συνέχεια στη Γραβιά είχα έναν προπονητή που μπορούσα να εμπιστευθώ με τον οποίο δουλέψαμε πάνω σε θέματα τεχνικής και δύναμης, αλλά και στον Φωκικό δεν συνάντησα αυτό που λέμε "επαγγελματίες". Υπήρχε πάντα ένα οικογενειακό κλίμα στις ομάδες που έπαιξα ως τώρα και σ' αυτό ήμουν πολύ τυχερός.

Η παρουσία του Γιώργου Δώνη ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να μεταγραφείς στον Ατρόμητ
ο;
Υπήρξε ένα προσύμφωνο με τον Ατρόμητο, γιατί μου άρεσε πολύ σαν ιδέα να αγωνιστώ σ' αυτή την ομάδα, και δεν ήξερα ποιον προπονητή θα έχει. Όταν έμαθα πως ανέλαβε, ξέροντας πως δουλεύει με τους "πιτσιρικάδες" και στη Λάρισα και στην ΑΕΚ, βέβαια και ήταν ένα επιπλέον κίνητρο.

Απ' τον εαυτό σου είσαι ευχαριστημένος;

Αν σκεφτείς πως σε 33 παιχνίδια σημείωσα 4 γκολ, κι αυτά στον πρώτο γύρο, δεν είμαι. Σκέφτομαι πως θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο τον Φωκικό.

Πέρα απ' τα γκολ, μέτρησαν κι οι εμφανίσεις πάντως στην μεταγραφή, έτσι δεν είναι;

Σίγουρα. Πάντως ήθελα να "ζορίσω" περισσότερο τον εαυτό μου ώστε να είχα συμπεριληφθεί και στην αποστολή της Εθνικής Νέων.

Πιστεύεις πως θα αλλάξει κάτι στην προσωπική σου ζωή μετά την μεταγραφή;

Είμαι γενικά ήρεμος, σπιτόγατος, και δεν πρόκειται να το πάρω "πάνω" μου απ' την μεταγραφή και την ζωή στην Αθήνα. Θα 'χω και τον μικρότερο αδερφό μου να μου βάζει μυαλό...

Πα
ρότι μικρότερος;
Ναι.. Ναι.. Δουλειά πάνω απ' όλα τώρα.

Θεωρείς πως θα είναι δύσκολη η προσαρμογή σου στα δεδομένα της Σουπερλίγκας;

Ο Ατρόμητος έχει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες, με μεγάλο όνομα. Πιστεύω πως θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ ευκολότερα και ότι θα πάνε όλα καλά.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο παιδί να βρεθεί στην εντεκάδα με τόσο καλούς και έμπειρους παίκτες γύρω του;

Αν έχεις θέληση όλα γίνονται, και θέληση έχουμε την ίδια. Στην εμπειρία όμως σίγουρα υπερτερούν. Από ΄κει και πέρα είναι θέμα προπονητή και δουλειάς.

Στις πρώτες σου δηλώσεις ως παίκτης του Ατρόμητου τόνισες ότι αρχίζουν σιγά σι
γά να υλοποιούνται τα όνειρά σου. Μέχρι που φτάνουν αυτά;
Να παίξω στην ίδια ομάδα στην Α' Εθνική με τον αδερφό μου. Αργότερα, αυτό που ονειρεύεται κάθε παίκτης Α' Εθνικής: Μια αξιοπρεπή καριέρα ή μια μεταγραφή στο εξωτερικό, που είναι το απίστευτο όνειρο.

Μιας και μιλάμε για όνειρα, πως ονειρεύεσαι την πρώτη σου συμμετοχή στην Σουπερλίγκα;

Ας έρθει πρώτα... Να βάλω γκολ πάντως σίγουρα.

Βλέπεις μέσα απ' τον Ατρόμητο την φανέλα της Εθνικής Ανδρών ή μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα και συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Ακόμη είμαι πολύ μικρός και θέλω να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά.

Τι πιστεύεις πως πρέπει να έχει ένας νεαρός CF�οδοσφαιριστής για να μεταγραφεί σε μια μεγάλη ομάδα;

Όλοι μιλάνε για ταλέντο. Εγώ ξέρω πως καλλιεργείται κιόλας αυτό. Χρειάζεται θέληση για δουλειά για να ξεπερνά κάθε μέρα τον εαυτό του κι όχι τους υπόλοιπους.

Είσαι έ
να απ' τα ανερχόμενα ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες "φροντίζουν" τους νέους παίκτες;
Να μην χαθούν ναι, να αξιοποιηθούν όχι. Αυτό έχω προσέξει, γι' αυτό και οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Στις μέρες μας πάντως διαπιστώνω κάποια βελτίωση σ' αυτό τον τομέα από πλευράς των ομάδων.

Πως και δεν σε είδαμε με τα χρώματα της Λαμίας;

Όλοι οι εμείς οι "πιτσιρικάδες" έχουμε σαν όνειρο να παίξουμε στην πρώτη ομάδα του νομού, στο σπίτι τους. Ήθελα πολύ να πάω αλλά νομίζω πως δεν με εμπιστεύθηκαν ότι κάνω για τη Λαμία. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Ίσως σκέφτηκαν ότι ήμουν μικρός, ότι δεν αξίζω... Γιατί να πάω σχολείο στην Άμφισσα μόνος;

Είχαν γίνει συζητήσεις;

Ακόμη κι όταν πήγα στον Φωκικό, με τον ερχομό του κ. Κούγια.

Η επιθυμία σου να παίξεις στη Λαμία μεγάλη. Πως ένιωσες όταν άκουσες να σε βρίζουν οι συμπατριώτες σου στο παιχνίδι με τον Φωκικό στο ΔΑΚ;

Απ' ό,τι θυμάμαι δεν έκανα κάτι για να με βρίσουν. Ίσως να πιστεύουν πως πήγα στον Φωκικό και παράτησα τη Λαμία. Δεν μπορώ να καταλάβω. Ένιωσα αμήχανα, να ανοίξει η γη να με "καταπιεί". Ήταν οι δικοί μου στις εξέδρες και τους έβριζαν, κι είμαι Λαμιώτης. Πως να βγω έξω και να τους αντικρύσω; Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Οι περισσότεροι είναι φίλοι μου.

Όντως δεν έκανες κάτι το "πεμπτό". Ίσως να σε είδαν ως αντίπαλο...

Και 'γω έτσι το είδα, ότι έπαιζα σαν αντίπαλος. Πάντως ήθελα να βγάλω τη φανέλα και να κρυφτώ μέσα της, να σηκωθώ να φύγω απ' το γήπεδο!

Το φθιωτικό ποδόσφαιρο το παρακολουθείς;

Στην Φθιώτιδα έπαιζα και ξέρω όλες τις ομάδες και όλους τους παίκτες "απ' έξω κι ανακατωτά". Με τα παιδιά στην Ακαδημία ακόμη διατηρούμε σχέσεις. Το φθιωτικό ποδόσφαιρο μπορεί να έχει εξέλιξη.

Σε τι υστερεί κατά την γνώμη σου;

Σε θέματα οργάνωσης και υποδομών. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να βρει τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει. Εδώ έχουμε ένα μόνο γήπεδο, το ΔΑΚ, που αγωνίζεται η Λαμία με 100.000 κατοίκους, ενώ η Λιβαδειά, με -ούτε- τους μισούς, έχει ομάδα στην Α' Εθνική. Στο παιχνίδι με τη Λαμία για να βγάλεις μια μπαλιά έλεγες "κάτσε να την σταματήσω πρώτα, να γίνει δικιά μου"...

Πως είδες το φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής;

Όλοι έλεγαν πως ο Παναιτωλικός θα ανέβει εύκολα αλλά διαπίστωσα πως διεξήχθη ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είχε ομάδες που έπαιζαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο, όπως η Δράμα και ο Παναιτωλικός. Υπήρξε η έκπληξη του Εορδαϊκού, καθώς και ανερχόμενες ομάδες όπως εμείς, που κάναμε πολύ καλά παιχνίδια και πήραμε αντίστοιχα αποτελέσματα. Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τις Σέρρες που δεν "κουνιόταν" για αρκετό καιρό απ' την πρώτη θέση. Πιστεύω πως το χάρηκε κι ο κόσμος. Αν και λένε πως ο Νότιος Όμιλος είναι πιο ανταγωνιστικός, ο φετινός Βόρειος δε συγκρίνεται.

Τον Ιανουάριο το όνομά σου είχε ακουστεί για ενδεχόμενη μεταγραφή στον
Παναιτωλικό. Τι έγινε τελικά και δεν φόρεσες τα "κυανοκίτρινα";
Αυτό ακούστηκε πολύ τον Δεκέμβριο. Ήθελαν να με "αγοράσουν" και να συνεχίσω εκεί το καλοκαίρι. Ο Παναιτωλικός είναι μια πολύ καλή ομάδα με λεφτά, θερμό κόσμο, γήπεδο, εγκαταστάσεις, τα πάντα. Μπορεί πολλοί να είπαν "τρελό" τότε τον πατέρα μου, αλλά σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να μην ανέβει ο Παναιτωλικός. Αν ήταν να παίζω στη Γ' Εθνική γιατί να μην έμενα στον Φωκικό, όπου θα είχα περισσότερες ευκαιρίες; Όλοι έλεγαν ότι κάνω λάθος αλλά όλοι είδαν πως κι ο Παναιτωλικός ανέβηκε στο 97'.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Ποδόσφαιρο έπαιζε κι ο πατέρας μου, αλλά ήταν απλά πολύ γρήγορος. Ευτυχώς του πήρα αυτό το χάρισμα. Το φόρτε μου πάντως από πέντε ετών ήταν το μότο κρος. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς την αντίδραση της μητέρας μου, η οποία προτίμησε να με γράψει σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου...

Σε ποια θέση αγωνίζεσαι και σε ποια σου αρέσει περισσότερο;

Αγωνίζομαι δεξί και αριστερό χαφ, παλιότερα ως φουνταριστός επιθετικός, αλλά η θέση που ξεκίνησα στη Γραβιά, το συνέχισα στον Φωκικό αλλά υπήρχαν άλλοι πιο έμπειροι, και μου αρέσει να αγωνίζομαι είναι το 10άρι που λέμε. Να βλέπω γήπεδο και να κάνω παιχνίδι, αλλά αυτό το θέλουνε πολλοί και δεν γίνεται.

Ποιοι προπονητές σε βοήθησαν να εξελιχθείς σαν ποδοσφαιριστής, πέρα απ' το αδιαμφισβήτητο ταλέντο σου;

Όλα ξεκίνησαν απ' την Ακαδημία. Ο "αρχηγός" Θανάσης Τικταπανίδης, ο Κώστας Αλεξίου κι ο Ηλίας Ρήγας, που τον είχα και προπονητή στην Α1. Και οι τρεις τους με βοήθησαν να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό και να δουλέψω πάνω στα προσόντα που είχα. Με εμπιστεύθηκε ο Θανάσης Νεοχωρίτης στη Γραβιά και με βοήθησε σε τεχνική και δύναμη, όταν σταμάτησε την καριέρα του και συνέχισε σαν προπονητής, κι έτσι ήταν πιο κοντά στους παίκτες. Από 'κει και πέρα ο Απόστολος Χαραλαμπίδης στον Φωκικό ήθελε να δουλεύει με "μικρούς". Έβγαλε στο γήπεδο δείγμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου με το passing game του Φωκικού.

Πως νιώθει ένας ποδοσφαιριστής όταν ακούει να τον συγκρίνουν με κάποιον άλλο;

Κάθε παίκτης είναι ξεχωριστός, έχει τη δική του προσωπικότητα και "στήσιμο", αλλά και τον δικό του τρόπο παιχνιδιού.

Το ίνδαλμα του Θανάση;

Όταν ήμουν δέκα χρονών ήταν γύρω στα 17 ο Φερνάντο Τόρρες. Τον είδα στην τηλεόραση, στις ακαδημίες ακόμη της Ατλέτικο, και σε συνδυασμό ότι με φώναζαν και μένα "ελ νίνιο" μου άρεσε και μου αρέσει σαν παίκτης, άσχετα αν δεν παίζουμε στην ίδια θέση. Στη θέση μου, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Χόμπι;

Μου αρέσει το σνόουμπορντ, αλλά είναι επικίνδυνο για έναν ποδοσφαιριστή. Άρα απέχω.

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους του Ατρόμητου;

Ότι θα δώσω ότι περνάει απ' τα πόδια μου ώστε να βγάλω ασπροπρόσωπη την ομάδα και τον εαυτό μου μέσα απ' αυτή, και θέλω να ελπίζω πως ο κόσμος, το Περιστέρι, θα με αγκαλιάσει. Όλα εξαρτώνται από 'μένα. Τώρα κολυμπάω...

ΑΠΟ: fthiotidasport.blogspot.com

Roland Garros: Έγραψε ιστορία o Φεντερερ !

Τον τίτλο, που τόσο πολύ έλειπε από την πλούσια συλλογή του, κατέκτησε ο Ρότζερ Φέντερερ κι έτσι έγραψε τη δική του ιστορία στο τένις. Ο 27χρονος Ελβετός τενίστας, νο 2 στον κόσμο, νίκησε 3-0 (6-1, 7-6, 6-4) τον Σουηδό Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει νικητής στο χωμάτινο γήπεδο.

Αυτός ήταν ο 14ος τίτλος σε Γκραν Σλαμ για τον Φέντερερ, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας και παράλληλα έγινε ο έκτος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που έχει αναδειχθεί νικητής και στα τέσσερα τουρνουά (all four) του Γκραν Σλαμ.

F1: Ο Μπάτον νικητής στην Κωνσταντινούπολη!


Την έκτη του νίκη σε επτά αγώνες πανηγύρισε ο Τζένσον Μπάτον με Brawn GP, τερματίζοντας πρώτος και στο Γκραν Πρι της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Βρετανός πιλότος τερμάτισε έκανε έτσι ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου, αφήνοντας πίσω του τους δύο πιλότους της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ και Σεμπαστιάν Φέτελ.


Η τελική κατάταξη:

1. Jenson Button Brawn 1:26:24.848
2. Mark Webber Red Bull +6.714
3. Sebastian Vettel Red Bull +7.461
4. Jarno Trulli Toyota +27.843
5. Nico Rosberg Williams +31.539
6. Felipe Massa Ferrari +39.996
7. Robert Kubica BWM +46.247
8. Timo Glock Toyota +46.959
9. Kimi Raikkonen Ferrari +50.246
10. Fernando Alonso Renault +1:02.420
11. Nick Heidfeld BMW +1:04.327
12. Kazuki Nakajima Williams +1:06.376
13. Lewis Hamilton McLaren +1:20.454
14. Heikki Kovalainen McLaren +1 γύρος
15. Sebastien Buemi Toro Rosso +1 γύρος
16. Nelson Piquet Jr. Renault +1 γύρος
17. Adrian Sutil Force India +1 γύρος
18. Sebastien Bourdais Toro Rosso +1 γύρος
19. Rubens Barrichello Brawn Εγκατέλειψε
20. Giancarlo Fisichella Force India Εγκατέλειψε

Η βαθμολογία των οδηγών

1. Jenson Button Brawn 61
2. Rubens Barrichello Brawn 35
3. Sebastian Vettel RBR 29
4. Mark Webber RBR 27,5
5. Jarno Trulli Toyota 19,5
6. Timo Glock Toyota 13
7. Nico Rosberg Williams 11,5
8. Felipe Massa Ferrari 11
9. Fernando Alonso Renault 11
10. Kimi Raikkonen Ferrari 9
11. Lewis Hamilton McLaren 9
12. Nick Heidfeld BMW 6
13. Heikki Kovalainen McLaren 4
14. Sebastien Buemi STR 3
15. Robert Kubica BMW 2
16. Sebastien Bourdais STR 2

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

1. Brawn 96
2. RBR 56,5
3. Toyota 32,5
4. Ferrari 20
5. McLaren 13 6. Williams 11,5
7. Renault 11
8. BMW Suaber 8
9. STR 5

Ολυμπιακός: Καταθέτει πρόταση για Ντραγκουτίνοβιτς.

Αποφασισμένος να κινηθεί για την απόκτηση του Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς είναι ο Ολυμπιακός, που την Τρίτη αναμένεται να καταθέσει πρόταση στη Σεβίλλη για την παραχώρηση του παίκτη.

Οι πιθανότητες μετακίνησης του 33χρονου αμυντικού στον Πειραιά είναι αρκετές, αφού η ομάδα του συμφωνεί να τον παραχωρήσει και ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Μαρέσκα


Μαζί με τον Ντραγκουτίνονοβιτς, ο Ολυμπιακός ενδέχεται να κινηθεί και για τον συμπαίκτη του στη Σεβίλλη, Έντσο Μαρέσκα. Ο εκπρόσωπος του Ιταλού μέσου δήλωσε ότι ο πελάτης του θα το ήθελε, όμως μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση.

Ντάρμπισιρ και Λέτο

Επίσης, η προσπάθεια θα για την απόκτηση του Ματ Ντάρμπισιρ θα συνεχιστεί. Ο μάνατζερ του παίκτη αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας να συζητήσει με τη Μπλάκμπερν το ενδεχόμενο πώλησης του 23χρονου επιθετικού στον Ολυμπιακό, που αισιοδοξεί ότι η αγγλική ομάδα θα μειώσει τουλάχιστον στο μισό τις απαπιτήσεις της που ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά τον Σεμπαστιάν Λέτο, ο μάνατζέρ του, Φερνάντο Κοσεντίνο, καταβάλλει προσπάθειες για να παραμείνει πελάτης του στην Ελλάδα, αφού η διαφορά που υπάρχει μεταξύ του Ολυμπιακού και της Λίβερπουλ στον οικονομικό τομέα δεν είναι μεγάλη και καμία άλλη ομάδα δεν έχει κάνει προσφορά καλύτερη των «ερυθρόλευκων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τους Ζαουάντ Ζαϊρί, Ούρκο Πάρντο και έχει «κλείσει» τον Μπομπό.

Λέτο: «Απέρριψα τον ΠΑΟ, αγαπάω τον Ολυμπιακό»

Στην επιβεβαίωση της φήμης που τον ήθελε να βρίσκεται στο «στόχαστρο» του Παναθηναϊκού προχώρησε ο Σεμπαστιάν Λέτο, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». «Αγαπάω τον Ολυμπιακό και αν συνεχίσω στην Ελλάδα θα γίνει μόνο για χάρη του», είπε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός για το συγκεκριμένο θέμα. Ο 23χρονος ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τους Πειραιώτες: «Αν δεν επιστρέψω στη Λίβερπουλ, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο, θέλω να κάνω μεταγραφή στον Ολυμπιακό». Ο Λέτο αποκάλυψε, επίσης, ότι μια ιταλική ομάδα έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του.

«Πριν από περίπου δύο εβδομάδες με ενημέρωσαν οι εκπρόσωποί μου ότι επικοινώνησε μαζί τους ο Παναθηναϊκός για μένα. Μου μετέφεραν ότι με θέλουν στην ομάδα τους και πως προσφέρουν πολλά χρήματα. Χωρίς να το πολυσκεφτώ, τους είπα ότι δεν θέλω να πάω στον Παναθηναϊκό. Δεν γίνεται αυτό. Αγαπάω τον Ολυμπιακό και αν συνεχίσω στην Ελλάδα θα γίνει μόνο για χάρη του. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα για μένα στην Ελλάδα πλην του Ολυμπιακού. Πέρασα μια εξαιρετική χρονιά, κέρδισα τα πάντα και δέθηκα με το σύλλογο και τους οπαδούς μας. Δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ αυτό. Είναι σαν να φεύγεις από την Μπόκα και να πηγαίνεις στη Ρίβερ», είπε ο Αργεντινός σχετικά για τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Στη συνέχεια, ο 23χρονος χαφ αναφέρθηκε στα σχέδιά του για το μέλλον: «Το έχω πει δεκάδες φορές και το επαναλαμβάνω. Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό. Αυτό έχω πει στους μάνατζέρ μου. Αν δεν επιστρέψω στη Λίβερπουλ, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο, θέλω να κάνω μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Περιμένω να με ενημερώσουν για την εξέλιξη του θέματός μου. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να τα βρει ο Ολυμπιακός με τη Λίβερπουλ για να συνεχίσω στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας, ο Λέτο αποκάλυψε ότι μία ομάδα από την Ιταλία έχει κάνει «κρούση» για την απόκτησή του: «Ναι, υπάρχει ακόμα μια. Υπάρχει επίσημη πρόταση για μένα από την Ιταλία. Ομάδα; Όχι δεν μπορώ να σας πω. Αν είναι η Γιουβέντους; Όχι, δεν είναι από τη Γιουβέντους. Επαναλαμβάνω όμως ότι προτεραιότητά μου είναι ο Ολυμπιακός…».

ΠΑΟ: «Ψάχνει» το… θαύμα


Η απόκτηση ενός «κανονιέρη» στην επίθεση του Παναθηναϊκού αποτελεί προτεραιότητα για τον Κώστα Αντωνίου. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας πήγε στη Γερμανία για να εξετάσει την περίπτωση του Γκραφίτε. Η υπόθεση του 30χρονου επιθετικού της Βόλφσμπουργκ φαντάζει απίθανη, επειδή ο παίκτης στη σεζόν που πριν από λίγες μέρες έφτασε στο τέλος της πέτυχε 28 γκολ στην Bundesliga και οι Γερμανοί προτίθενται να επεκτείνουν το συμβόλαιό του. Για να αποχωρήσει ο Βραζιλιάνος επιθετικός από την πρωταθλήτρια Γερμανίας, πρέπει οι «πράσινοι» να διαθέσουν 8-10 εκατ. ευρώ στην ομάδα και να δώσουν 3 εκατ. ευρώ ετησίως στον παίκτη.

Το «τριφύλλι», όπως γίνεται αντιληπτό, «ψάχνει» την έκπληξη για την γραμμή «κρούσης» του και η λύση του Ρικάρντο Ολιβέιρα μοιάζει πιο εφικτή. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός εμφανίζεται διατεθειμένος να αφήσει την Μπέτις μετά τον υποβιβασμό της στη Segunda Division και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να δώσει 7-8 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του (σ.σ.: το άλλο 50% ανήκει στη Σαραγόσα).

Ο κ. Αντωνίου θα μεταβεί σήμερα στην Ισπανία για να κοιτάξει το θέμα του 29χρονου φορ, ενώ δεν αποκλείεται να ασχοληθεί με την υπόθεση του Ρόιστον Ντρέντε. Στη λίστα των ιθυνόντων βρίσκεται αρκετά ψηλά το όνομα του Ντιεμερσί Μποκάνι, επιθετικού της Σταντάρ Λιέγης. Ο 24χρονος επιθετικός από το Κονγκό είναι επίσης πολύ δύσκολη περίπτωση, αλλά και γι' αυτόν ο Παναθηναϊκός θα κάνει την προσπάθεια, ώστε να πετύχει τη μεταγραφή του.

Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξανδρος Τζιόλης θα συνεχίσει στη Βέρντερ την καριέρα του. Ο Κώστας Αντωνίου, εκτός της υπόθεσης του Γκραφίτε, συζήτησε με τους ανθρώπους της ομάδας της Βρέμης το θέμα του διεθνούς άσου και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν υπάρξει οριστικές εξελίξεις.

Κλείνει θετικά του «Κατσούρ»

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται κλείσει θετικά η υπόθεση του Κώστα Κατσουράνη για τον Παναθηναϊκό. Η διαφορά που υπάρχει με την Μπενφίκα είναι μικρή, αφού οι «πράσινοι» δίνουν 2 εκατ. ευρώ και οι «αετοί» ζητούν 2,4 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του διεθνούς μέσου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», με την επιστροφή του Κώστα Αντωνίου από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν άμεσα οι τελικές επαφές με την πορτογαλική ομάδα για να τελειώσει το θέμα και τυπικά. Στο «τριφύλλι» δεν ανησυχούν και όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι την Τετάρτη.

Την Τρίτη του Πουιγκρενιέ

Αισιοδοξία επικρατεί στον Παναθηναϊκό όσον αφορά την περίπτωση απόκτησης του Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ. «Κλειδί» στην υπόθεση είναι η απάντηση που θα δώσει η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη νέα –μειωμένη, όμως– πρόταση που έχει ετοιμάσει το «τριφύλλι» και θα τη μεταφέρει στη ρωσική ομάδα ο εκπρόσωπος του Γάλλου κεντρικού αμυντικού, Μισέλ Μανουελό. Ο μάνατζερ του υψηλόσωμου στόπερ έπειτα από τη δίωρη συνάντηση που είχε στο Μιλάνο με τον Κώστα Αντωνίου έδειξε ικανοποιημένος με την πρόταση του Παναθηναϊκού, αν και δεν φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ που παίρνει ο 27χρονος άσος στη Ζενίτ.

Υπάρχει, όμως, και μία παράμετρος στην υπόθεση. Ο Παναθηναϊκός έχει αρχικά μία συμφωνία με τη Ζενίτ, σύμφωνα με την οποία, ο δανεισμός του παίκτη θα κοστίσει 700.000 ευρώ (κατ' άλλους αυτό το ποσό είναι 500.000 ευρώ) και η οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι ορίστηκε στα 2,8 εκατ. ευρώ. Οι «πράσινοι» φέρονται να ζήτησαν από τον Μανουελό να μεσολαβήσει, ώστε να πέσει στα μισά χρήματα το κόστος του δανεισμού, αλλά να μειωθεί παράλληλα και η οψιόν αγοράς κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη η υπόθεση θα έχει ξεκαθαρίσει, ώστε αν κάτι δεν πάει καλά, ο Παναθηναϊκός να στραφεί σε άλλη λύση.

sport-fm

ΜUNDIAL 2010 Λ.Αμερική : Aποτελέσματα Σαββάτου !

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής
Ουρουγουάη-Βραζιλία 0-4
(12’ Αλβες. 36’ Ζουάν, 52’ Φαμπιάνο, 75' πέν. Κακά)
06/06 23:50 Βολιβία-Βενεζουέλα
07/06 00:00 Αργεντινή-Κολομβία
07/06 01:50 Παραγουάη-Χιλή
07/06 23:30 Περού-Εκουαδόρ

Βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

1. Βραζιλία 24 (+17) 13αγ.
2. Παραγουάη 24 (+10)
3. Χιλή 20 (+3)
4. Αργεντινή 19 (+5)
5. Ουρουγουάη 17 (+8) 13αγ.
6. Κολομβία 14 (-4)
7. Εκουαδόρ 14 (-5)
8. Βενεζουέλα 13 (-8)
9. βολιβία 12 (-6)
10. Περού 7 (-20)

ΜUNDIAL 2010 Ευρώπη : Aποτελέσματα Σαββάτου !





















Αναλυτικά, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα:


1ος όμιλος

(21.00) Σουηδία – Δανία 0-1
Κάλενμπεργκ 22’
** Ο Σόρενσεν απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι του Κάλστρομ στο 12’!

(21.45) Αλβανία – Πορτογαλία 1-2
Μπογκντάνι 29’ / Αλμέιδα 27’, Άλβες 90’+3’

Η βαθμολογία

1. Δανία (13-2) 16 (Σε 6 ματς)
2. Ουγγαρία (8-2) 13 (Σε 6 ματς)
3. Πορτογαλία (8-4) 9 (Σε 6 ματς)
4. Σουηδία (2-2) 6 (Σε 5 ματς)
5. Αλβανία (4-8) 6 (Σε 8 ματς)
6. Μάλτα (0-17) 1 (Σε 7 ματς)

2ος όμιλος

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα (12-4) 13 (Σε 6 ματς)
2. Ελβετία (11-6) 13 (Σε 6 ματς)
3. Λετονία (10-6) 10 (Σε 6 ματς)
4. Ισραήλ (10-8) 9 (Σε 6 ματς)
5. Λουξεμβούργο (3-13) 4 (Σε 6 ματς)
6. Μολδαβία (2-11) 1 (Σε 6 ματς)

3ος όμιλος

(18.30) Σλοβακία - Σαν Μαρίνο 7-0
Τσεχ 3’/32’, Πέκαρικ 12’, Στοχ 35’, Κόζακ 42’, Γιακούμπκο 63’, Χάνζελ 68’

Η βαθμολογία

1. Σλοβακία (17-6) 15 (Σε 6 ματς)
2. Βόρειος Ιρλανδία (12-6) 13 (Σε 7 ματς)
3. Πολωνία (18-7) 10 (Σε 6 ματς)
4. Τσεχία (6-4) 8 (Σε 6 ματς)
5. Σλοβενία (5-4) 8 (Σε 6 ματς)
6. Σαν Μαρίνο (1-32) 0 (Σε 7 ματς)

4ος όμιλος

(18.00) Αζερμπαΐτζάν – Ουαλία 0-1
Έντουαρντς 41’

(19.00) Φινλανδία – Λίχτενσταϊν 2-1
Φορσέλ 33’, Γιόχανς 71’ / Φρικ 13’

Η βαθμολογία

1. Γερμανία (18-4) 16 (Σε 6 ματς)
2. Ρωσία (9-3) 12 (Σε 5 ματς)
3. Φινλανδία (8-7) 10 (Σε 5 ματς)
4. Ουαλία (5-7) 9 (Σε 7 ματς)
5. Αζερμπαϊτζάν (0-4) 1 (Σε 5 ματς)
6. Λιχτενστάιν (1-15) 1 (Σε 6 ματς)

Την Τετάρτη:

Φινλανδία-Ρωσία

5ος όμιλος
Η βαθμολογία

1. Ισπανία (13-2) 18 (Σε 6 ματς)
2. Βοσνία (18-7) 12 (Σε 6 ματς)
3. Τουρκία (6-5) 8 (Σε 6 ματς)
4. Βέλγιο (10-11) 7 (Σε 6 ματς)
5. Εσθονία (5-15) 5 (Σε 6 ματς)
6. Αρμενία (3-15) 1 (Σε 6 ματς)

6ος όμιλος

(18.00) Καζακστάν – Αγγλία 0-4
Μπάρι 40’, Χέσκι 45’+1’, Ρούνεϊ 72’, Λάμπαρντ 77’ (πέναλτι)

(19.00) Λευκορωσία – Ανδόρα 5-1
Μπλιζνιούι 2’/75’, Καλάτσεφ 44’, Κορνιλένκο 50’/65’ / Λίμα 90’+3’ (πέναλτι)

(21.15) Κροατία – Ουκρανία 2-2
Πέτριτς 2’, Μόντριτς 68’ / Σεφτσένκο 13’, Γκάι 54’

Η βαθμολογία

1. Αγγλία (20-4) 18 (Σε 6 ματς)
2. Κροατία (12-6) 11 (Σε 6 ματς)
3. Λευκορωσία (14-7) 9 (Σε 5 ματς)
4. Ουκρανία (7-5) 8 (Σε 5 ματς)
5. Καζακστάν (6-20) 3 (Σε 6 ματς)
6. Ανδόρα (2-19) 0 (Σε 6 ματς)

Την Τετάρτη:

Ουκρανία-Καζακστάν
Αγγλία-Ανδόρα

7ος όμιλος

(21:00) Λιθουανία - Ρουμανία 0-1
Μαρικά 38’

(21.30) Σερβία – Αυστρία 1-0
Μίλιας 7’ (πέναλτι)

Η βαθμολογία

1. Σερβία (13-5) 15 (Σε 6 ματς)
2. Γαλλία (7-6) 10 (Σε 5 ματς)
3. Λιθουανία (6-6) 9 (Σε 7 ματς)
4. Αυστρία (7-9) 7 (Σε 6 ματς)
5. Ρουμανία (7-10) 7 (Σε 6 ματς)
6. Νησιά Φερόε (1-5) 1 (Σε 4 ματς)

Την Τετάρτη:

Νησιά Φερόε-Σερβία

8ος όμιλος

(20:30) Βουλγαρία - Ιρλανδία 1-1
Τελκίνσκι 29’ / Νταν 24’

(20:30) Κύπρος – Μαυροβούνιο 2-2
Κωνσταντίνου 13’, Μιχαήλ 45’ (πέναλτι) / Νταμιάνοβιτς 65’, 77’

Η βαθμολογία

1. Ιταλία (9-3) 14 (Σε 6 ματς)
2. Ιρλανδία (8-5) 13 (Σε 7 ματς)
3. Βουλγαρία (6-4) 8 (Σε 6 ματς)
4. Κύπρος (6-9) 5 (Σε 6 ματς)
5. Μαυροβούνιο (5-8) 4 (Σε 6 ματς)
6. Γεωργία (4-9) 3 (Σε 7 ματς)

9ος όμιλος

(18:45) Σκόπια - Νορβηγία 0-0
(21:45) Ισλανδία - Ολλανδία 1-2
Σίγκουρντσον 87’ / Ντε Γιονγκ 8’, Φαν Μπόμελ 15’

Η βαθμολογία

1. Ολλανδία (14-2) 18 (Σε 6 ματς)
2. Σκωτία (4-6) 7 (Σε 5 ματς)
3. Ισλανδία (6-10) 4 (Σε 6 ματς)
4. Σκόπια (2-7) 4 (Σε 5 ματς)
5. Νορβηγία (2-3) 3 (Σε 4 ματς)

Την Τετάρτη:

Σκόπια-Ισλανδία
Ολλανδία-Νορβηγία