Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2009

Καστίγιο: "Έρχομαι το Γενάρη αν θέλει ο πρόεδρος"


Ο Μεξικανός άσος παραχώρησε συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Realnews" όπου αποκάλυψε την επιθυμία του να επιστρέψει ακόμα και τον ερχόμενο Γενάρη στους "ερυθρόλευκους", από τη στιγμή που θα του το ζητήσει ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Νέρι Καστίγιο:

Τι έγινε και δεν έδειξες στη Σαχτάρ Ντόνετσκ τα προσόντα σου, όπως στον Ολυμπιακό; Σε επηρέασαν οι συνθήκες ή έφταιξες και εσύ;


Προσπάθησα πολύ. Σου μιλώ ειλικρινά. Όταν πήγα στο Ντόνετσκ ξέρεις τι μου είπε ο Λουτσέσκου; "Δεν είσαι επιλογή μου, ο πρόεδρος σε ήθελε". Κατάλαβα, λοιπόν, τι να περιμένω. Ήταν δύσκολα. Δεν έπαιζα ή γινόμουν πρώτη αλλαγή. Γι αυτό ήθελα να φύγω. Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι μπορώ να κάνω. Υπάρχουν παικταράδες που πάνε σε μία ομάδα και δεν πιάνουν.

Αν έμενες στον Ολυμπιακό θα είχες γίνει καλύτερος;

Ο Ολυμπιακός είναι η ζωή μου. Ήρθα παιδάκι στην Ελλάδα και έζησα πολλά. Έβλεπα τον Τζόρτζεβιτς που ήταν δέκα χρόνια στην ομάδα και εγώ στα 23 μου είχα ήδη επτά. Έλεγα ότι θα μείνω για πάντα. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Πήγαινα μόνος να ανανεώσω το συμβόλαιό μου και αν κάτι πήγαινε στραβά έλεγα ΟΚ, δεν πειράζει.

Το ότι έφυγα και είπα κάποια πράγματα για τον Ίλια Ίβιτς και τον Πέτρο Κόκκαλη δεν νομίζω ότι σημαίνει κάτι. Πρέπει να βγουν τώρα και να πουν ότι "ο Νέρι δεν ήθελε να φύγει". Είναι η στενοχώρια που την έχω μέσα μου δυόμισι χρόνια. Νόμιζαν ότι με τα χρήματα που πήραν θα φτιάξουν μεγάλη ομάδα. Θέλω να λέω τα πράγματα όπως είναι. Δεν είμαι άνθρωπος να κρύψω κάτι.

Ποιες είναι οι σχέσεις σου με τον Σωκράτη Κόκκαλη;


Τον πρόεδρο τον αγαπώ. Γνωρίζει εκείνος. Και εκείνος με αγαπά. Ξέρεις πόσο με έχει βοηθήσει; Είχαμε μία αληθινή σχέση. Αυτό δεν το έχει μάθει ο πολύς κόσμος. Η μητέρα μου ήταν άρρωστη από το 2001. Και ήταν δίπλα μου. Με συμβούλευε για τα πάντα, ακόμα και για γιατρούς. Ο πρόεδρος διέθετε χρόνο για μένα. Είχα στενοχωρηθεί αλλά γνωρίζει πως είναι ο χαρακτήρας μου. Λίγοι άνθρωποι σε βοηθούν έτσι. Αν έκανα λάθη, το συζητούσαμε.

Πιστεύεις ότι σε θυμούνται και σε αγαπούν ακόμα οι φίλοι του Ολυμπιακού;

Το πιστεύω αυτό. Ξέρω ότι με αγαπούν. Το βλέπω στο δρόμο, που με ρωτούν αν θα γυρίσω. Ο κόσμος ξέρει ότι δεν ήθελα να φύγω. Δεν ξέρω γιατί κάποιες φορές οι δημοσιογράφοι βγάζουν ορισμένα πράγματα για μένα. Αλλά αν είναι ψέματα, θα βγω να το πω. Ίσως επειδή δεν ήμουν ρουφιάνος. Έγραψαν ότι βρέθηκα με τον Πατέρα στο κότερο. Πως γράφτηκε αυτό; Μπορεί να το πει και ο ίδιος ότι δεν μιλήσαμε. Ούτε ένα "γεια" δεν ανταλλάξαμε.

Τι συνέβη το καλοκαίρι και οι φήμες ήθελαν τον Παναθηναϊκό να σε έχει πλησιάσει;

Θα σου πω την ιστορία. Η γυναίκα μου έμενε στη Χαλκίδα και εγώ ήρθα να δω τον πατέρα μου που ήταν άρρωστος. Έκλεισα δωμάτιο στον Αστέρα Βουλιαγμένης για να μείνει μαζί με το παιδί. Κάθε ημέρα πήγαινα να δω αυτούς τους δύο ανθρώπους. Τότε ήταν που ήρθε και ο Σισέ. Οι δημοσιογράφοι δεν ήξεραν το λόγο και φαντάστηκαν ότι πήγαινα εκεί να μιλήσω με τον Πατέρα. Αυτά με στενοχωρούσαν και με ενόχλησαν. Τώρα έχω μία καλή σχέση με τον Αντώνη Ρέμο, είμαστε φίλοι. Και λένε ότι θα πάω στον Ηρακλή. Αυτά τα πράγματα δεν ξέρω πως βγαίνουν. Μήπως γράφονται επειδή κάποιοι δεν θέλουν να γυρίσω στον Ολυμπιακό;

Έγινε κάτι άλλο με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό;

Όχι. Μόνο ένας άνθρωπος ξέρει τι θέλω πραγματικά. Ο Σωκράτης Κόκκαλης. Όταν βρισκόμουν στην Αθήνα πάντα μιλούσα μαζί του και του έλεγα: "Πρόεδρε θέλω να γυρίσω". Ξέρω ότι τον προηγούμενο Δεκέμβριο έκανε προσπάθεια να με φέρει, αλλά ο Αχμέτοφ δεν με άφησε. Προσπάθησε όμως. Τον Σωκράτη τον βλέπω ως πατέρα και εκείνος σαν γιο του. Θέλω επίσης μέσω της συνέντευξης να δώσω τα χαιρετίσματά μου στον Γιώργο Λούβαρη, τον οποίο έχω να δω καιρό. Ήταν ο άνθρωπος που με έφερε στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να έρθεις πίσω στον Ολυμπιακό;

Και τώρα το Γενάρη, αν μου πει ο πρόεδρος έρχομαι. Θα κάνω τα πάντα για να σπάσω το συμβόλαιό μου. Θέλω να γυρίσω και να παίξω μπάλα. Δεν μπορώ να ανήκω αλλού. Η ομάδα έχει πρόβλημα στα αριστερά και θέλω να βοηθήσω. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα γίνει, γιατί έχω μιλήσει με τον πρόεδρο στο Ντόνετσκ και έχει καταλάβει ότι δεν μπορώ άλλο στην Ουκρανία. Όσο πιο σύντομα γυρίσω, τόσο το καλύτερο. Θα έπαιζα σε άλλη ομάδα μόνο αν ο Ολυμπιακός μου έλεγε ότι δεν με θέλει.