Παρασκευή, Ιουλίου 18, 2008

ΑΕΚ-Αρμίνια 1-1


Ισόπαλο με 1-1 έληξε το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ κοντρα στην Αρμίνια που έγινε στο Χοφ της Αυστρίας. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ανοίξει το σκορ στο 25’ με κτύπημα φάουλ του Σκόκο και οι Γερμανοί ισοφάρισαν στο 59' με κεφαλιά του Τέσε.

Ο Γιώργος Δώνης έχει ξεκινήσει τους: Μάχο, Ράμος, Γεωργέα, Μαιστόροβιτς Παπασταθόπουλο, στην μεσαία γραμμή παίζουν Ρίκκα, Καφές Χετεμάι, Σκόκο Λαγός, Μπλάνκο.

Η Αρμίνια παρατάχθηκε με τους : Φερνάντεζ, Σούλερ, Πέρντινγκ, Κάουφ, Άιγκλερ, Κάμπερ, Γιάνιτζ, Λάμει, Καπάνταης, Άιγκνερ, Κούτερα.

Φιλικό του Ολυμπιακού με την Αλ Χιλάλ στις 19 Αυγούστου

Η ανακοίνωση για το αυγουστιάτικο φιλικό:

«Οριστικοποιήθηκε σήμερα η διεξαγωγή ενός ακόμα φιλικού αγώνα προετοιμασίας. Πιο συγκεκριμένα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα αντιμετωπίσει στις 19/8 στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Σαουδαραβική ομάδα Al-Hilal (http://www.alhilal.com/). Η ώρα διεξαγωγής του αγώνα θα καθοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα»

Οριστικά τέλος ο Λούα Λούα!


Το Κατάρ είναι ο οριστικά ο επόμενος σταθμός του Λομάνα Λούα Λούα Λούα, αφού ολοκληρώθηκε και τυπικά το θέμα της ένταξής του στη δύναμη της Αλ Αραμπί.

Ο διεθνής με την εθνική ομάδα του Κογκό παίκτης, που πέρσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με την ομάδα του Κατάρ. Ο Λούα Λούα θα μεταβεί στις 27 Ιουλίου στην Τουρκία για να ενσωματωθεί στην Αλ Αραμπί, η οποία πραγματοποιεί εκεί την προετοιμασία της.

Ο Λούα Λούα, που επιθυμούσε να παραμείνει στον Ολυμπιακό αλλά δεν ήταν μέσα στα πλάνα της διοίκησης και του προπονητή του, είχε πέρσι 24 συμμετοχές στην ομάδα του Πειραιά.

«Πράσινος» και με την βούλα ο Γκάμπριελ για τέσσερα χρόνια


Το πέμπτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού για την φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ο Βραζιλιάνος Γκάμπριελ, έβαλε σήμερα το απόγευμα την υπογραφή του στο τετραετές συμβόλαιο που το πρότεινε η «πράσινη» ΠΑΕ και είναι πλέον επισήμως παίκτης του «τριφυλλιού».

Το μόνο που μένει για να οριστικοποιηθεί και επίσημα η μεταγραφή του 27χρονου Βραζιλιάνου άσου στο "τριφύλλι" είναι η επίσημη ανακοίνωση από την "πράσινη" ΠΑΕ.

"Όχι" του Ετό στα 40 εκ.ευρώ της Κουρούβτσι!


ο Καμερουνέζος επιθετικός της Μπαρτσελόνα απέρριψε την αστρονομική πρόταση της Κουρούβτσι από την Τασκένδη, η οποία του προσέφερε μονοετές συμβόλαιο ύψους 40 εκ.ευρώ (!), μαζί με μπόνους 10 εκ.ευρώ την στιγμή της υπογραφής.

Αιτία για την αρνητική απάντηση του Ετό, παρά το γεγονός ότι ταξίδεψε την Πέμπτη μέχρι την Τασκένδη για να διαπραγματευτεί με τους ανθρώπους του συλλόγου και να παραχωρήσει στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου εκεί, είναι η επιθυμία του να αγωνιστεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με την Πρέμιερ Λιγκ να εμφανίζεται ως ο πιθανότερος προορισμός του μετά τη Βαρκελώνη.

Υπέγραψε ο Ρεγκέιρο


Παίκτης του Άρη είναι και τυπικά ο Μάριο Ρεγκέιρο. Ο Ουρουγουανός άσος πέρασε το πρωί τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κιτρινόμαυρους».

Ποιος είναι

Ο Μάριο Ρεγκέιρο γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1978 και ξεκίνησε την καριέρα του από την Τσέρο στην Ουρουγουάη το 1996 με την οποία είχε 44 συμμετοχές/7 γκολ. Ακολούθησαν τρία χρόνια στη Νασιονάλ (63/18) και το 2000 έκανε το άλμα στην Ευρώπη και την Πριμέρα Ντιβιζιόν, όπου φόρεσε τη φανέλα της Ρασίνγκ Σανταντέρ για πέντε χρόνια, αγωνιζόμενος σε 141 αγώνες και πετυχαίνοντας 23 γκολ. Στη συνέχεια πήγε στη Βαλένθια (30 αγώνες/3 γκολ) και πέρυσι έπαιξε δανεικός στη Ρεάλ Μούρθια με την οποία είχε 23 αγώνες και 1 γκολ. Exει αγωνιστεί 29 φορές με την εθνική Ουρουγουάης (πολλές φορές και μαζί με τον Λέμπο) κι έχει πετύχει ένα γκολ.

Τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ο Φύσσας


Σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά στο μέλλον της Εθνικής ομάδας, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Ύστερα και από τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βασίλης Γκαγκάτσης με τον Ότο Ρεχάγκελ στο διοικητικό συμβούλιο εγκρίθηκε καταρχήν η πρόσληψη του Τάκη Φύσσα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή τόσο της Εθνικής ομάδας των Ανδρών όσο και των Ελπίδων.

Κόκκαλης: "Θα κάνουμε αυτό που πρέπει..."

Ήρεμος και πεπεισμένος για το μέλλον και τις μεταγραφές του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης που δήλωσε με νόημα πως η διοίκηση θα κάνει αυτό που πρέπει...

Ο μεγαλομέτοχος των νταμπλούχων Ελλάδας μετά την έξοδό του από το χώρο όπου γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Ολυμπιακού, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά για την μεταγραφική ενίσχυση τονίζοντας πως όσα ακούγονται είναι θέμα δημιουργίας ενθουσιασμού.

"Αυτό που πρέπει θα το κάνουμε. Αυτή την στιγμή λέγονται πολλά, ακούγονται πολλά, είναι θέμα δημιουργίας κάποιων εντυπώσεων. Το πρωτάθλημα, όμως, θα παιχθεί από τέλη Αυγούστου και τότε θα δούμε ποιος θα είναι καλύτερος και ποιος θα το πάρει. Και ο καλύτερος θα το πάρει", δήλωσε χαρακτηριστικα το "αφεντικό" των Πειραιωτών.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μετά την απάντηση του χαμογέλασε και ερωτηθείς για τον αν το χαμόγελο κρύβει κάτι, απάντησε: "Τι να κρύβει; κρύβει αισιοδοξία. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται, εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε για τον Ολυμπιακό θα το κάνουμε..."

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Σ. Κόκκαλης τόνισε: "Είμαι άκρως ικανοποιημένος από τον κ. Βαλβέρδε. Νομίζω αυτήν την στιγμή ότι στα 15 χρόνια που είμαι Πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο πράγματι βλέπω ότι έχει μία σκέψη, έχει ένα πρόγραμμα. Είναι επαγγελματίας, προέρχεται από ένα μεγάλο πρωτάθλημα κι αυτό μετράει πάρα πολύ..."

Αναφορικά με την πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού, υπογράμμισε: "Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Ο Παναθηναϊκός έκανε μία κίνηση, αυτήν την στιγμή ενισχύθηκε οικονομικά, από 'κει και πέρα θα δείξει πως θα λειτουργήσει αυτό το μοντέλο, αλλά συνολικά είναι μια θετική κίνηση".

ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA: ΟΜΟΝΟΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ 2-0


Πήρε το ζητούμενο η Ομόνοια, που ήταν "καθαρή" νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ, κάνοντας έτσι το καλύτερο δώρο στον Νεντίμ Τούτιτς για τα γενέθλια του.

Οι πράσινοι επικράτησαν άνετα με 2-0 της ΦΚ Μιλάνο στο ΓΣΠ στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τον α’ προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA και πλέον θα πάνε στα Σκόπια σε δύο εβδομάδες για να ολοκληρώσουν την υπόθεση πρόκριση.

Το σκορ άνοιξε για την Ομόνοια στο 20’ με αυτογκόλ. Μετά από μακρινή μπαλιά στην περιοχή της Μιλάνο, ο Κουκάι με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κρέμασε τον τερματοφύλακα του και έβαλε μπροστά στο σκορ με 1-0 το τριφύλλι.

Η Ομόνοια συνέχισε να πιέζει και να φτάνει με αξιώσεις στα καρέ της Σκοπιανής ομάδας. Οι προσπάθειες των πρασίνων καρποφόρησαν στο 64’ με ένα όμορφο γκολ. Ο Κλόντιαν Ντούρο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά (σε μια από τις λίγες περιπτώσεις όπου δεν πήρε πάνω του τη φάση) με τον Άντον Ζλόγκαρ αμαρκάριστο στο σημείο του πέναλτι με κεφαλιά να κάνει το 2-0.

ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA: ΠΕΛΙΣΤΕΡ - ΑΠΟΕΛ 0-0


Προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο ΑΠΟΕΛ με το ισόπαλο 0-0 μέσα στα Σκόπια απέναντι στην Πέλιστερ στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τον α’ προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA.

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους Σκοπιανούς και σε δύο εβδομάδες στο ΓΣΠ η κυπριακή ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την πρόκριση αφού έδειξε ότι διαθέτει σαφώς ανώτερο σύνολο από την Πέλιστερ.

Τρέλα για Ρόνι Σαν Σιρο !


Ο Ροναλντίνιο υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Μίλαν και αποθεώθηκε από 30.000 τιφόζι που έσπευσαν στο Σαν Σίρο για να τον αποθεώσουν και να τον δουν με την φανέλα των ροσονέρι, κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του.

Ως όνειρο παρουσίασε την μεταγραφή του βραζιλιάνου, ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι: "Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Δεν είχαμε ποτέ κυνηγήσει τόσο έναν παίκτη. Ο πρόεδρος Μπερλουσκόνι είναι ερωτευμένος μαζί του. Μετά από 3 χρόνια, τον αποκτήσαμε επιτέλους. Μαζί με αυτή του Ράικαρντ, ήταν η δυσκολότερη διαπραγμάτευση για μένα".

Τα ονόματα που συζητιούνται για τον Ολυμπιακού


Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται καθημερινά ότι βρίσκονται στη λίστα του Ολυμπιακού αλλά μεταγγραφές δεν γίνονται.

Η ομάδα χρειάζεται ένα αμυντικό μέσο
και ένα όνομα από τα παλιά ήρθε να προστεθεί σε αυτά που απασχολούν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για αυτή τη θέση. Ο Κλοντ Μακελελέ! Ο Γάλλος αναμένεται να μείνει ελεύθερος σε λίγες ημέρες από την Τσέλσι και βάσει του περσινού ενδιαφέροντος έχουν φουντώσει εκ νέου τα σενάρια. Τα χρήματα που χρειάζονται για το συμβόλαιο του είναι πάρα πολλά αλλά η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ και τα «πατημένα» 35 του χρόνια είναι παράγοντες που ίσως γείρουν την πλάστιγγα για τους «ερυθρόλευκους», αν τελικά κάνουν κίνηση για την απόκτηση του. Το άλλο όνομα που ακούγεται εδώ και καιρό είναι ο Ντούσερ.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Σεμπαστιάν Λέμπο έχει επιδείξει ο Ολυμπιακός. Πληροφορίες μάλιστα από την Αγγλία ανέφεραν χθες ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στην Λίβερπουλ για την απόκτηση του Αργεντινού μέσου. Ο 21χρονος αριστερός ακραίος είναι πάρα πολύ καλή περίπτωση για τους «ερυθρόλευκους», που υπάρχει το ενδεχόμενο είτε ισχύουν οι πληροφορίες είτε όχι, να κινηθούν από εβδομάδα εντατικότερα για την απόκτηση του.

Στην ίδια θέση μπορεί να αγωνιστεί και ο Εθκέρο που το θέμα του μένει πάντα ανοιχτό, αν και ο Ισπανός αγωνίζεται με την ίδια ευκολία και ως δεύτερος επιθετικός. Για αυτό, όπως έχουμε ξαναπεί, η περίπτωση του συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες στον Ολυμπιακό.

Στην επίθεση ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο ποδοσφαιριστές. Πληροφορίες από του Ρέντη ανέφεραν χθες ότι η περίπτωση του Εντού δεν έχει κλείσει οριστικά για τον Ολυμπιακό, όπως και του Ερνάν Κρέσπο, αν και στον Πειραιά όλοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες, κυρίως οικονομικές, των δύο περιπτώσεων.

Έφυγε για Ολλανδία ο Ολυμπιακός


Αναχώρησε την Παρασκευή, η αποστολή του Ολυμπιακού για το Έρμελο της Ολλανδίας. Εκεί θα υπάρξει το μοντάρισμα της ομάδας, μέσα από φιλικά παιχνίδια με σαφώς πιο δύσκολους αντιπάλους από εκείνους της Αυστρίας. Ο Κώστας Μενδρινός ήταν ο ποδοσφαιριστής των "ερυθρολεύκων" που πραγματοποίησε δηλώσεις.

"Σαφώς και θα είναι πιο δύσκολο το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του Champions League και θεωρώ πως θα είμαστε. Είναι πολύ θετικό που επέστρεψαν οι διεθνείς, γιατί έτσι θα δουλέψουμε όλοι μαζί και απόλυτα συγκεντρωμένοι".

"Δεν είναι αρνητικό το ότι δεν παρουσιάσαμε καλό πρόσωπο στα φιλικά. Πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε. Όσον αφορά στο ποιόν θα ήθελα για αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League δεν έχω κάποια προτίμηση", τόνισε ο νεαρός μέσος.

Με 26 παίκτες στο Έρμελο

Η αποστολή.

Η αποστολή του Ολυμπιακού απαρτίζεται από τους: Αντζας, Μπελούτσι, Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Κόβατς, Κοβάτσεβιτς, Λεντέσμα, Μενδρινός, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Νικλητσιώτης, Παναγόπουλος, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Σίσιτς, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ και Αλόνσο.

Τα φιλικά

Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τρία φιλικά παιχνίδια. κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ολλανδία. Στις 19 Ιουλίου εναντίον της Έμεν (19:00), στις 23 εναντίον της Γκρόνιγκεν (20:00) και στις 26 εναντίον της Τβέντε (16:00).

H λίστα της ΑΕΚ με τους μπακ


Σε νέα συνάντηση που είχαν οΔώνης με τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον Τάκη Κανελλόπουλο και τον Νίκο Κούλη, «έπεσαν» στο τραπέζι κάποια από τα ονόματα που αποτελούν στόχους για την θέση του μπακ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα, στην Ένωση εξετάζουν τις περιπτώσεις τεσσάρων Αργεντίνων.

Ο λόγος για τους Ντιέγκο Πλασέντε (31 ετών αγωνίζεται στην Σαν Λορέντζο, ενώ έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη με τις φανέλες της Λεβερκούζεν-123 συμμετοχές και της Θέλτα-59 συμμετοχές), Χερμάν Ριβαρόλα (30 ετών παίζει στην Κολόν Σάντα Φε, έχει αγωνιστεί και στην Ροζάλιο Σεντρά για πέντε συναπτά έτη), Μαξιμιλιάνο Βελάσκες (28 ετών αγωνίζεται στην Λανούς) και τον Αριέλ Μπρόγκι (25 ετών παίκτης της Μπάνφιλντ).

Νέα ονόματα «βλέπει» σε άμυνα-επίθεση ο ΠΑΟ: Μπλένχιο, Μποτινέλι και Χέσκεϊ


Οι Αργεντινοί Χουάν Κάρλος Μπλένχιο και Τζόναθαν Μποτινέλι της Τίγκρε και Σαν Λορέντζο αντίστοιχα, είναι δύο παίκτες που έχουν ψηλά στη λίστα τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για τη θέση του κεντρικού αμυντικού . Δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης του ενός από τους δύο, με τον 28χρονο στόπερ της Τίγκρε να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Δε σταματούν οι προσπάθειες των ανθρώπων του «τριφυλλιού» να ντύσουν στα πράσινα ένα μεγάλο όνομα για την κορυφή της επίθεσης, που θα «ζεστάνει» ακόμη περισσότερο τον κόσμο της ομάδας και θα προσφέρει ποιότητα στο χώρο δράσης του.

Αυτός είναι ο Εμίλ Χέσκεϊ, ο άλλοτε επιθετικός της Λίβερπουλ, που ανήκει πλέον στη Γουίγκαν. Ο 30χρονος φορ είναι στο στιλ του επιθετικού που θέλει ο Τεν Κάτε για την κορυφή της επίθεσης και έχει μεγάλη εμπειρία από τα γήπεδα της Αγγλίας. Ο ΠΑΟ πρέπει να πληρώσει 4 εκατ. για να τον αγοράσει και του δίνει 2 εκατ. ετισίως.