Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2008

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ στην Κύπρο

Στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης θα αναχωρήσει η αποστολή της ομάδας με απευθείας πτήση charter με προορισμό την Λάρνακα, για τον αγώνα με την Ομόνοια.

Ο προπονητής της ομάδας κ. Γιώργος Δώνης και ένας ποδοσφαιριστής θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στις 19.00 στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου ΓΣΠ Λευκωσίας.

Στις 19.30 θα διεξαχθεί η προπόνηση της ομάδας και οι εκπρόσωποι του Τύπου μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο τα πρώτα 10 λεπτά.

Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Νοκ άουτ για τουλάχιστον μια βδομάδα ο Χετεμάι


Σε έναν ακόμα ποδοσφαιριστή, μετά τον Ριβάλντο (όπως όλα δείχνουν), δεν μπορεί να υπολογίζει ο Γιώργος Δώνης ενόψει του επαναληπτικού με την Ομόνοια την προσεχή Πέμπτη.

Για τον Περπαρίμ Χετεμάι, ο οποίος παρά το ότι έδειξε να ξεπερνάει το πρόβλημα στην αριστερή ποδοκνημική το Σάββατο, σήμερα αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βγάλει όλο το πρόγραμμα της προπόνησης.

Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στο συγκεκριμένο σημείο, η οποία επιβεβαίωσε την κλινική διάγνωση της συνδεσμικής κάκωσης στην περιοχή του έξω πλαγίου και της συνδέσμωσης. Ο παίκτης θα συνεχίσει ατομικό πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες και θα ξεκινήσει σταδιακή επανένταξη με δρομικές ασκήσεις από την επόμενη εβδομάδα.

Τεν Κάτε: Δεν περάσαμε ακόμα


Αρχικά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της αμυντικής γραμμής σε περίπτωση που το «τριφύλλι» καταφέρει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά αυτό λειτούργησε σαν αφορμή για να κάνει σαφές το πως αντιμετωπίζει ο ίδιος την ρεβάνς με την τσέχικη ομάδα.

«Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Δεν θέλω να μιλάω για το μέλλον. Ίσως κάποιοι το ξεχνούν αλλά ακόμα δεν έχουμε προκριθεί στους ομίλους», επισήμανε. «Την προηγούμενη φορά κερδίσαμε αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οπότε πρέπει να έχουμε προτεραιότητα το αποτέλεσμα όπως και να έρθει. Είναι πολύ σημαντικό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει εκπροσώπηση στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλουμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας και θέλουμε να τους έχουμε πάντα δίπλα μας στις μεγάλες στιγμές. Είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε σε γεμάτο γήπεδο», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Τεν Κάτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού για να συμπληρώσει ύστερα από σχετικό ερώτημα: «Δεν νομίζω πως όλος ο κόσμος θεωρεί δεδομένη την πρόκριση και για αυτό έστειλα μήνυμα μετά το πρώτο ματς πως έχουμε ακόμα 90 λεπτά. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας...»

«Θα ήταν λάθος να παρασυρθούμε...»

Στην συνέχεια ο Ολλανδός προπονητής ρωτήθηκε για το αν τα αποτελέσματα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα επηρεάσουν την πρεμιέρα των υποχρεώσεων τους στην Superleague. «Δεν ξέρω σε ποιον βαθμό θα επηρεάσει τους άλλους, αλλά εμάς δεν θα μας επηρεάσει. Μιλάω μόνο για μας. Έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας πως πρόκειται για διαφορετικές διοργανώσεις...».

Όσο για το πως περιμένει την Σπάρτα: «Περίμενα πως στην Πράγα θα ήταν πιο επιθετική αλλά έδειξαν πως το δυνατό τους σημείο είναι οι αντεπιθέσεις. Θα δούμε...», είπε ο Τεν Κάτε ο οποίος στην συνέχεια απάντησε με... ντρίμπλα για το αν ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει την διατήρηση του «μηδέν» στο παθητικό του ή αν θα προσπαθήσει να σκοράρει πρώτος. «Στόχος μας είναι η πρόκριση. Το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να παρασυρθούμε και να αφήσουμε κενά στην άμυνα μας. Πριν το ματς δεν θέλω να μιλήσω για τακτική . Αρκούμαι να πω πως 11 είναι αυτοί 11 είμαστε κι εμείς. Θα περιμένουμε να δούμε...»

Ο τεχνικός των «πράσινων» τοποθετήθηκε και στα λεγόμενα του προπονητή της Σπάρτα, Βίτσεσλαβ Λάβιτσκα, σύμφωνα με τον οποίο ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο επιθετικός από ότι στο πρώτο παιχνίδι. «Η Σπάρτα είναι αυτή που πρέπει να κερδίσει άρα αυτή είναι που πρέπει να παίξει πιο επιθετικά. Η στατιστική ανάλυση του πρώτου αγώνα έδειξε ξεκάθαρα πως εμείς είχαμε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα...».

Ο Τεν Κάτε, πάντως, φύλαγε το... καλύτερο για το τέλος. Σε ερώτηση για το αν θυμάται τον αποκλεισμό του Άγιαξ από τους ομίλους με θύτη την Κοπεγχάγη μέσα στο Άμστερνταμ και ενώ οι Ολλανδοί είχαν νικήσει στο πρώτο ματς, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού απάντησε με χιούμορ: «Στον Παναθηναϊκό δεν έχουμε νεαρούς παίκτες που βάζουν αυτογκόλ...», είπε με νόημα αλλά και μια δόση... πικρίας.

Καραγκούνης: Να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε!

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραγκούνης φάνηκε πεπεισμένος πως ο Παναθηναϊκός δεν θα πετάξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται για επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από διάστημα 3 ετών.

«Είναι το δεύτερο παιχνίδι με την Σπάρτα. Είναι μια καλή ομάδα, όλη η ομάδα τους είναι καλή και αξίζει τον σεβασμό μας. Αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι, περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο, είναι όλα υπέρ μας και με προσοχή και αυτοσυγκέντρωση θα φτάσουμε στον στόχο μας. Ξέρουμε την σημασία του αγώνα. Είναι σημαντικό για μας να επιστρέψουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι όλα υπέρ μας αλλά έχουμε ακόμα 90 λεπτά. Θέλουμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο και με την βοήθεια του κόσμου θέλουμε να επιστρέψει η ομάδα μετά από 3 χρόνια εκεί που ανήκει».

Όσο για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει και το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στους Τσέχους: «Θα δούμε πως θα είναι το πόδι μου μετά την προπόνηση, θα μιλήσουμε με τον προπονητή και θα δούμε...», υποστήριξε ο «Κάρα».

Μόνο φίλοι της ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ


Χωρίς φιλάθλους των φιλοξενουμένων θα διεξαχθεί την Κυριακή το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα το Ολυμπιακό στάδιο από την νέα περίοδο αλλά μόνο οι τυπικά γηπεδούχοι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν τον κόσμο τους στο πλευρό τους αφού οι «πράσινοι» δεν πήραν εισιτήρια για το παιχνίδι.

Λαβίτσκα: "Τον πρώτο λόγο ο ΠΑΟ"


Μπορεί η ομάδα του να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει σε αυτήν! Ο λόγος για τον τεχνικός της Σπάρτα Πράγας, Βίτζεσλαβ Λάβιτσκα, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου του επαναληπτικού με τον Παναθηναϊκό, τόνισε ότι αυτός και οι παίκτες του δεν χάνουν την ελπίδα τους για την ανατροπή του εις βάρος τους 2-1 του πρώτου αγώνα.

«Πριν από δύο εβδομάδες στην Πράγα, δυστυχώς, χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, όμως δεν χάσαμε την ελπίδα και την πίστη μας να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα και να προκριθούμε», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγοι του προπονητή της Σπάρτα και συνέχισε, αναφερόμενος στην καυτή ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ:

«Ο Παναθηναϊκός θα έχει πολλούς φιλάθλους στο πλευρό του, που μπορούν να δημιουργήσουν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Όμως, από την άλλη πλευρά κι εμείς έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έχουν παίξει σε τέτοιες έδρες».

Όσο για τις πιθανότητες πρόκρισης που δίνει στις δύο ομάδες, ανέφερε: «Όπως είπα και πριν, βάσει αποτελέσματος στο πρώτο ματς, ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερες πιθανότητες για πρόκριση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε παρατήσει την υπόθεση πρόκριση».

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ρώτησαν για την τακτική που θα ακολουθήσει. «Μη με ρωτάτε για αγωνιστικά θέματα. Δεν θα ήταν σωστό, γιατί θέλω πρώτα να πω το σχήμα στους παίκτες μου», είπε και κατέληξε:

«Σίγουρα ο αντίπαλός μας είναι σε καλύτερη θέση, εξαιτίας του 2-1 του πρώτου αγώνα, αλλά όλα θα τα δούμε αύριο στο παιχνίδι. Η πραγματικότητα είναι στο γήπεδο. Στην Πράγα ο Παναθηναϊκός έπαιξε αποτελεσματικά, με έμφαση στην άμυνα, ενώ αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατή ομάδα, έχει απαιτητικούς οπαδούς και δε νομίζω ότι αύριο θα παίξει και πάλι με έμφαση στην άμυνα».

Ριβάλντο: "Φεύγω για Ουζμπεκιστάν"


Μία εξαιρετική πρόταση από την Κουρούφσκι, (Ουζμπεκιστάν, η ίδια ομάδα που ήθελε τον Ετό) είναι ο λόγος της αποχώρησης του Βραζιλιάνου.- Τα αίτια της επιθυμίας του να αποχωρήσει από την ΑΕΚ εξήγησε ο Ριβάλντο στον NovaSports FM. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ ξεκαθάρισε ότι έχει στα χέρια του μία πρόταση από ομάδα της Ασίας, η οποία είναι εξαιρετική για τον ίδιο και την οικογένειά του. Αρχικά, δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα της ομάδας, αλλά τελικά το αποκάλυψε. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποχωρεί επειδή έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το θέμα με την παραίτηση του Νικολαΐδη. Παράλληλα, ζήτησε ένα εκατομμύριο συγγνώμη από όλους, τους συμπαίκτες του, τη διοίκηση και τον προπονητή, τους φιλάθλους, καθώς γνωρίζει καλά ότι δεν υπάρχει χρόνος για μεταγραφές, αλλά τόνισε ότι τέτοιες προτάσεις δύσκολα τις απορρίπτεις. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το συμβόλαιό του με την Ένωση θα λυθεί κοινή συναινέσει.

Διαβάστε μερικά από τα κυριότερα κομμάτια των δηλώσεων του Ρίμπο:

«Δεν είναι μία εύκολη μέρα η σημερινή. Ήταν μία δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρω. Προέκυψε κάτι πολύ καλό για το φινάλε της καριέρας μου. Μία πολύ καλή πρόταση. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Ήταν μία πολύ καλή πρόταση και για μένα και για την ομάδα μου. Όχι δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφασή μου. Είναι μία πολύ καλή προοπτική και δεν μπορώ να την αρνηθώ. Δεν μπορώ να πω ποια είναι η ομάδα. Θα το μάθετε σε μια-δυο μέρες. Η ΑΕΚ ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Όλοι μου φέρθηκαν πάρα πολύ καλά, οι συμπαίκτες μου, η διοίκηση, ο κόσμος… Δεν έχω κανένα παράπονο. Είμαι στενοχωρημένος, αλλά και ευχαριστημένος, αφού προέκυψε κάτι πολύ καλό για το μέλλον της οικογένειάς μου. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για μένα και τον πρόεδρο. Συμφωνήσαμε ότι ήταν το καλύτερο».

«Δύσκολα θα παίξω με Ομόνοια και ΠΑΟ»

«Όπως είναι το κλίμα τώρα, δεν το βλέπω να αγωνίζομαι απέναντι στην Ομόνοια και τον Παναθηναϊκό. Το να παίξω την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και να φύγω δεν το βλέπω. Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη, αλλά δεν το βλέπω».

«Δεν είναι ο Ντέμης η αιτία»

«Όχι, δεν φεύγω επειδή θα αποχωρήσει στο τέλος της περιόδου και ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ξέρω ότι αποχωρεί, αλλά δεν είναι γι’ αυτό. Είναι για την πρόταση που υπάρχει. Το ξέρει από την περασμένη Κυριακή για την πρόταση που έχω, μιλήσαμε και την Τετάρτη, αλλά και χθες».

«Ζητώ συγγνώμη»

«Μίλησα για λίγο και με τον κύριο Δώνη. Ήταν δύσκολο και για αυτόν, όπως και για τη διοίκηση γιατί απομένουν λίγες ημέρες για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Ζητώ συγγνώμη γιατί είναι λίγος ο καιρός, αλλά είναι πολύ σημαντική η πρόταση που έχω για να συνεχίσω την καριέρα μου. Είναι μία εξαιρετική πρόταση. Είπα συγγνώμη στον πρόεδρο, είπα σε όλους συγγνώμη, ζητώ ένα εκατομμύριο συγγνώμη. Δεν μπορείς να πεις όχι σε μία τέτοια πρόταση. Η ομάδα από την οποία έχω πρόταση δεν είναι ούτε από την Ευρώπη, ούτε από τη Λατινική Αμερική, ούτε από την Ελλάδα. Είναι από την Ασία. Δεν είναι από την Ιαπωνία. Μη βιάζεστε, θα το μάθετε σήμερα ή αύριο».

«Ευτυχισμένος στην ΑΕΚ»

«Ήμουν ευτυχισμένος στην ΑΕΚ. Απλώς αυτό που προέκυψε ήταν κάτι πολύ γρήγορο και πολύ καλό. Η ΑΕΚ πράγματι δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως είναι καινούρια ομάδα, υπάρχει καινούριος προπονητής, καινούριο σύστημα και μόνο ένα επίσημο παιχνίδι. Χρειάζεται λίγος καιρός για να ρολάρει η ομάδα και οι φίλαθλοι δεν πρέπει να ανησυχούν».

«Τυχερός που έπαιξα στην Ελλάδα»

«Νιώθω ευλογημένος που έπαιξα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Κι εγώ και η οικογένειά μου έχουμε στην καρδιά μας την Ελλάδα. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία η χώρα σας. Όπως ήρθα, θα φύγω. Μίλησα με τον πρόεδρο, δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχει κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου».

«Πήγαμε καλά πέρυσι»

«Πήγαμε καλά στο περσινό πρωτάθλημα, πήραμε 68 βαθμούς, ο Ολυμπιακούς πήρε 67, αλλά κέρδισε το ματς με την Καλαμαριά στα χαρτιά. Δεν πήραμε τίτλο, αλλά πήγαμε αρκετά καλά».

«Ηγέτης δεν γίνεσαι με το περιβραχιόνιο»

«Ούτε με την εθνική Βραζιλίας, ούτε με την Μπαρτσελόνα ήμουν ποτέ αρχηγός. Ηγέτης δεν γίνεσαι με το περιβραχιόνιο. Επιπλέον δεν ξέρω τη γλώσσα για να συνεννοούμαι με τους διαιτητές ή τους συμπαίκτες μου. Δεν ήθελα να γίνω αρχηγός για να γίνω αρχηγός».

«Δεν έχω πικρία από τον Ολυμπιακό»

«Ό,τι έγινε… έγινε. Ποδόσφαιρο είναι. Πέρασα καλά στον Ολυμπιακό, δεν μου μένει καμία πικρία. Ήταν μέρος της καριέρας μου και μέρος της ζωής μου. Τους ευχαριστώ και τους δύο για όσα μου προσέφεραν. Με τον κύριο Κόκκαλη έγιναν κάποια πράγματα στο φινάλε, αλλά έχω συγχωρήσει ό,τι έχει γίνει. Περασμένα ξεχασμένα. Πρόσφερα τα πάντα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό».

«Μπορεί το πρωτάθλημα η ΑΕΚ»

«Θεωρώ πως η ΑΕΚ έκανε καλές μεταγραφές. Έχω την ελπίδα και βλέπω ότι η ΑΕΚ μπορεί να παίξει καλύτερα. Σιγά-σιγά η ΑΕΚ θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Έχει καλούς παίκτες. Φυσικά και μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Βέβαια κάθε χρόνο γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα και υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης. Όμως η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς παίκτες, έναν πολύ καλό προπονητή που κάνει πολύ καλή προπόνηση και μπορεί να τα καταφέρει».

«Πιθανή συνεργασία στο μέλλον»

«Είναι αρκετά πιθανό να έχουμε μία μελλοντική συνεργασία με την ΑΕΚ. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι, από τη μεγάλη πόρτα. Ζητώ και πάλι χίλιες φορές συγγνώμη που φεύγω τώρα και με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να συνεργαστώ και πάλι με την ΑΕΚ».

«Βελτιώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο»

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο. Έρχονται κάθε χρόνο και περισσότεροι γνωστοί παίκτες και οι ομάδες δυναμώνουν. Είναι ένα πρωτάθλημα που είναι σε διαρκή άνοδο και είμαι πραγματικά χαρούμενος που έρχομαι εδώ».

«Μου αρέσει πολύ ο Καφές»

«Ο Παντελής Καφές μου άρεσε από τότε που ήμασταν στον Ολυμπιακό. Χάρηκα όταν ήρθε στην ΑΕΚ. Πραγματικά είναι ένας παίκτης που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το ποδόσφαιρο».

«Μου έχουν πει τα καλύτερα για Ντιόγκο»

«Για τον Ντιόγκο δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, δεν τον έχω δει. Έχω μιλήσει με ανθρώπους στη Βραζιλία και μου έχουν πει τα καλύτερα. Σίγουρα στην αρχή υπάρχουν δυσκολίες στην προσαρμογή, αλλά μου λένε ότι είναι πολύ καλός».

«Δύσκολο να μαρκάρω τώρα που είμαι μεγάλος»

«Έχω ξαναπαίξει στο 4-3-3. Τώρα που είμαι πιο μεγάλος είναι δύσκολο να γυρίσω να μαρκάρω, αλλά παίζω παντού. Ο κύριος Δώνης ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει για να πάει καλά σε όλα τα παιχνίδια η ΑΕΚ».

«Σημαντικό το προπονητικό»

«Σίγουρα είναι σημαντικά θέματα το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο. Δεν υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις για προπόνηση, αλλά έμαθα πως αγοράστηκε έκταση και ως το τέλος της περιόδου θα προπονείται εκεί η ομάδα και θα λυθεί κι αυτό το μικρό πρόβλημα».

«Θα μου λείψουν οι συμπαίκτες μου»

«Δεν έχω μιλήσει ακόμη στους συμπαίκτες μου για να τους ανακοινώσω την απόφασή μου. Σίγουρα λόγω γλώσσας θα μου λείψουν οι Βραζιλιάνοι της ΑΕΚ, όπως ο Μαντούκα ή ο Έντσον Ράμος, που έχει πολύ μέλλον και μπορεί να παίξει κάποτε στην εθνική Βραζιλίας. Πάντα ήμουν κοντά τους. Όμως και με τον υπόλοιπο κόσμο δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα».

«Μην ανησυχείτε για τον Μπλάνκο»

«Μην ανησυχείτε που δεν σκοράρει πολύ ο Μπλάνκο. Είναι μεγάλος σκόρερ. Θέλει το χρόνο του και σύντομα θα βάζει τα γκολ που έβαζε και πέρυσι. Στα επίσημα παιχνίδια θα είναι έτοιμος. Σίγουρα είμαι αυτός που είμαι, αλλά κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Ο Σκόκο είναι πολύ καλός παίκτης και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Όμως προτιμώ να μην μιλάμε για συγκεκριμένους παίκτες, αλλά για την ομάδα. Προτιμώ να παίζει καλά σαν σύνολο η ομάδα».

«Ευχαριστώ τον κ. Γλου»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Γλου και την εταιρία Puma, που αυτή την τετραετία ήταν σαν οικογένειά μου και με βοήθησαν σε κάθε βήμα».

«Κουρούφσκι, η ομάδα»

«Θα δούμε για την Παλμέιρας και αν θα γυρίσω. Η ομάδα της καρδιάς μου είναι πάντως η Σάντα Κρουζ από το Ρεσίφε, από όπου κατάγομαι. Ναι, η πρόταση που έχω είναι από την ίδια ομάδα που είχε κάνει πρόταση στον Ετό, την Κουρούφσκι από το Ουζμπεκιστάν».

«Σας ευχαριστώ όλους»

«Θέλω να ζητήσω και πάλι συγγνώμη που φεύγω όπως φεύγω. Ευχαριστώ και πάλι όλο τον κόσμο, όλους τους φιλάθλους. Νιώθω τιμή που έπαιξα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στενοχωριέμαι που φεύγω. Έτσι είναι όμως. Κανείς στη θέση μου δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή την πρόταση».

{BOMBA} Ριβάλντο: "Θέλω να φύγω"


Νέα βόμβα έσκασε στην ΑΕΚ, μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης του Νικολαΐδη τον προσεχή Μάιο! Όπως ενημέρωσε πριν λίγη ώρα το γραφείο Τύπου της Ένωσης, ο Ριβάλντο ζήτησε την αποδέσμευσή του για προσωπικούς λόγους!

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ επικοινώνησε τηλεφωνικά με ανθρώπους της Ένωσης την Κυριακή (24/08), ζητώντας τους να αποχωρήσει από την ομάδα για προσωπικούς λόγους και όχι εξαιτίας του θέματος που δημιουργήθηκε με τον Ντέμη. Μάλιστα, το αίτημα του είναι άμεσης μορφής, αφού, όπως τόνισε, ζήτησε να μην αγωνιστεί στα παιχνίδια που ακολουθούν, με Ομόνοια και Παναθηναϊκό!

Ύπαρξη πρότασης;

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Ρίμπο έχει ήδη προετοιμάσει την επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής καριέρας του γι αυτό και είναι τόσο επίμονος στην φυγή του. Λέγεται ότι έχει πρόταση από ομάδα της πατρίδας του (ενδεχομένως να πρόκειται για την Παλμέιρας) η οποία ξεπερνά αρκετά τα 1,2 εκατ. ευρώ που πρόκειται να πάρει φέτος από την ΑΕΚ.

Εξυπακούεται ότι αν τελικά ο Νικολαΐδης αποδεχθεί την επιθυμία του Βραζιλιάνου να αποχωρήσει, θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής για τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Κακή εξέλιξη για τον προπονητή ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί, από την άλλη ενέχει μεγάλο ρίσκο η παραμονή ενός ποδοσφαιριστή που θέλει να φύγει. Και δεν πρόκειται για έναν οποιονδήποτε παίκτη…. Το παρελθόν έχει δείξει ότι ο Ριβάλντο είναι καλός για ομάδα μόνον όταν αισθάνεται καλά. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχει προκαλέσει αναστάτωση.

Ονειρεμένο ντεμπούτο με γκολ για Λεντέσμα στην Σαν Λορέντζο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με τη φανέλα της Σαν Λορέντζο, ο Κριστιάν Λεντέσμα. Ο Αργεντινός μέσος είχε πολύ καλή απόδοση στον αγώνα εναντίον της Εστουντιάντες, ενώ σκόραρε και το πρώτο τέρμα της ομάδας του στο 9ο λεπτό, στην νίκη με 3-0.

Πολύ κοντά σε Μπέτις ο Καστίγιο


Πολύ κοντά στη μετακίνησή του για ένα χρόνο στην Ρεάλ Μπέτις (με τη μορφή δανεισμού) βρίσκεται ο Νέρι Καστίγιο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία και την Ουκρανία.

Οι «πράσινοι» μάλιστα θα έχουν το δικαίωμα αγοράς του την επόμενη περίοδο, έναντι του ποσού των 12 εκ. ευρώ.

Φημολογία που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του αριστεροπόδαρου επιθετικού τις τελευταίες ώρες, αναφέρει ότι στο «κόλπο» της απόκτησής του βρίσκεται και η Ρόμα. Πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

H παρουσίαση των 8 νέων παικτών του Ολυμπιακού


Η επίσημη παρουσίαση των οκτώ νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να επαναλαμβάνει συνεχώς πως προέχει η πρόκριση στους ομίλους, ζητώντας παράλληλα στήριξη από τον κόσμο, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο για νέες μεταγραφές.

«Είναι δύσκολος ο αγώνας εναντίον της Ανόρθωσης, λόγω του κακού αποτελέσματος στην Κύπρο. Ο Ολυμπιακός, όμως, πρέπει, κι όχι μπορεί, να πάρει την πρόκριση. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει όλοι (κόσμος, διοίκηση, παίκτες) να καταλάβουν τη σημασία που έχει αυτός ο αγώνας. Δε θα είναι θετικό να αποκλειστούμε από την Ανόρθωση, παρότι έδειξε καλά στοιχεία στο πρώτο παιχνίδι. Δε θέλω να πω τώρα περισσότερα, ούτε αν θα κάνουμε άλλες μεταγραφές. Η μεταγραφική περίοδος λήγει 31 Αυγούστου και τότε θα ξέρετε αν θα γίνει άλλη μεταγραφή», είπε αρχικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, για να συμπληρώσει:

«Αυτή η παρέα που είναι εδώ σήμερα (σ.σ. οι νέοι παίκτες) δείχνει ότι εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε τον Ολυμπιακό. Όχι με «θα», αλλά με πραγματικές κινήσεις».

Ο κύριος Κόκκαλης αναφέρθηκε και στις καλοκαιρινές κινήσεις, που δεν είχαν σκοπό απλά να εντυπωσιάσουν: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους στενούς συνεργάτες μου, τον κ. Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον προπονητή μας Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι όλο αυτό το καλοκαίρι δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά ούτως ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο έργο διότι όλοι οι παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα, ήταν παίκτες που τους διεκδικούσαν κι άλλες ομάδες, που έφτασαν σε επίπεδο ψηλό στην καριέρα τους και γι’ αυτό καθυστερήσαμε στις μεταγραφές κατά τα δικά σας γραφόμενα.

Μπορούσαμε να τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα εάν πηγαίναμε σε μεταγραφές άλλου τύπου η εντυπωσιασμού. Όλες οι μεταγραφές είναι ουσίας, μεταγραφές που πιστεύω για άλλη μια χρονιά θα καθιερώσουν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή στην Ελλάδα κι ελπίζω και να αποφέρουν και μια καλή πορεία στην Ευρώπη, όπου θα δώσουμε μία σκληρή μάχη.

Η ΠΑΕ δεν προέβη σε δηλώσεις όλο το καλοκαίρι. Αυτό το άφησε να το κάνουν άλλοι, διότι η πραγματική αξία της μιας ή της άλλης ομάδας θα φανεί διάρκεια επόμενης περιόδου. Το να βγάζουμε από το καλοκαίρι πρωταθλητές, να λέμε ότι αυτή η ομάδα έχει μια μορφή, μια δυναμική, είναι λόγια τα οποία μπορεί να τα λέει ο καθένας».


Νέα συνέντευξη Τύπου

Ο Σωκράτης Κόκαλης πήρε το λόγο και με το τέλος της συνέντευξης Τύπου, επαναλαμβάνοντας τη σημασία του αγώνα της Τετάρτης και προσθέτοντας ότι θα γίνει νέα συνέντευξη Τύπου για να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν ρτον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Η σημερινή δεν είναι συνέντευξη Τύπου, αλλά παρουσίαση των νέων αποκτημάτων της ομάδας. Θα έχουμε πολύ σύντομα την ευκαιρία και την ευχαρίστηση σε άλλη συνάντηση που θα γίνει να μιλήσουμε για τα προβλήματα που υπάρχουν στον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προέχει, όμως, η συγκέντρωση στον αγώνα της Τετάρτης. Που για μένα είναι πολύ σημαντικός!», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Βαλβέρδε: Οπωσδήποτε να περάσουμε!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος καλησπέρισε και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Τύπου στα ελληνικά, δείχνοντας σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση.

«Καλησπέρα. Για εμάς είναι τύχη που συμμετέχουμε σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Επίσης θέλω να αναφερθώ στη μεγάλη πρόκληση που μας περιμένει την Τετάρτη. Πριν από δώδεκα μέρες ήμασταν πολύ άτυχοι, αλλά τώρα πρέπει να πάρουμε αυτό που θέλουμε», είπε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Ξέρουμε όλοι μας τη σημασία του αγώνα με την Ανόρθωση. Και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό τον αγώνα νιώθοντας ότι είμαστε στο γήπεδο μας με την υποστήριξη του κόσμους μας. Πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα ήταν ο καλύτερος τρόπος αυτός για να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα το επόμενο Σάββατο».

«Όλα να πάνε καλά»

Πλην όσων είπαν οι Σωκράτης Κόκκαλης και Ερνέστο Βαλβέρδε, δηλώσεις έκαναν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας της ομάδας, δίνοντας το στίγμα της νέας χρονιάς:
Οσκαρ Γκονσάλες: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας και τον προπονητή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Είναι μία σημαντική ομάδα στην Ευρώπη. Θέλω να μείνω πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Γιώργος Γκαλίτσιος: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, καθώς και όλους τους ανθρώπους της ομάδας που έβαλαν τα δυνατά τους να με φέρουν στην ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο μέλλον». Σεμπάστιαν Λέτο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω σε μία πολύ σημαντική ομάδα. Μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, ειδικά σε αυτήν τη διοργάνωση που είναι πολύ σημαντική».

Ο Βραζιλιάνος Ντιόγκο έκανε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «Sport TV»: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην μπορώ να μπω μέσα και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Θα είμαι πνευματικά μαζί τους. Θα είμαι ο δωδέκατος παίκτης. Πιστεύω ότι θα ανατρέψουμε το αποτέλεσμα και θα προκριθούμε. Με κολακεύουν όλα τα καλά λόγια, όπως αυτά που λέγονται από τον Ζιοβάνι, που ήταν το είδωλό μου όταν έπαιζε στη Σάντος, στη Μπαρτσελόνα και στον Ολυμπιακό. Ελπίζω να κάνω έστω κάτι μικρό από αυτά που έκανε στον Ολυμπιακό».

Αβραάμ Παπαδόπουλος: «Ευχαριστώ τον κ. Κόκκαλη, τον κ. Χρυσικόπουλο και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Ξέρετε κι εσείς ότι περάσαμε δύσκολα. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή, είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Δεν λέω άλλα λόγια. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό που μπορώ στην ομάδα. Θα δικαιώσω όλους τους ανθρώπους που προανέφερα».

Ντουντού Σεαρένσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Θα παλέψω με όλη μου τη δύναμη να βγάλω στον αγωνιστικό χώρο αυτό που ξέρω. Ελπίζω να έρθουν τα καλά αποτελέσματα».

Πάβελ Κόβατς: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος κι ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Γιάννης Παπαδόπουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κόκκαλη και τον κ. Χρυσικόπουλο που με εμπιστεύτηκαν και ήρθα στην ομάδα. Θα δουλέψω σκληρά».

Προτάθηκε ο Ιβοριανός επιθετικός Ακαλέ στην ΑΕΚ


Ο Ιβοριανός επιθετικός της Λανς, Κόνγκα Ακαλέ, έχει προταθεί στη διοίκηση της ΑΕΚ, που εξετάζει με προσοχή την περίπτωσή του. Ο 27χρονος φορ μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα άκρα, ενώ είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου.

Το κασέ του είναι αρκετά υψηλό (περίπου 600.000 ευρώ) και παρότι η Λανς επιθυμεί να τον παραχωρήσει δανεικό, δύσκολα θα δεχτεί ο ίδιος να έρθει στην Ελλάδα. Ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχει εκφράσει και η ισπανική Οσασούνα.

Ο Γκαλέτι εκτελεστής των πέναλτι


Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θα είναι ο παίκτης που θα εκτελεί από εδώ και μπρος τα πέναλτι, όταν στην ενδεκάδα δε θα βρίσκεται ο Πρέντρακ Τζόρτζεβιτς. Αυτό αποφάσισε και ανακοίνωσε στους παίκτες του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Φάντελ «σφυρίζει» Ολυμπιακός-Ανόρθωση και ο Χάμερ Παναθηναϊκός-Σπάρτα


Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η UEFA, ο Γερμανός Χέρμπερτ Φάντελ θα είναι ο διαιτητής του επαναληπτικού του γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ανόρθωση που θα γίνει την Τετάρτη.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μάικ Πίκελ και Κρίστιαν Ντίνγκερτ, ενώ τέταρτος διαιτητής ο επίσης Γερμανός, Χέλμουντ Φλέισερ.

Τον αυριανό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Σπάρτα Πράγας για την ίδια φάση της διοργάνωσης, θα διευθύνει ο Αλέν Χάμερ από το Λουξεμβούργο. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Φράνσις Κρέλο και Κρίστιαν Χόλτγκεν, ενώ τέταρτος διαιτητής ο επίσης Λουξεμβούργιος, Λικ Βίλμες.

Ολυμπιακός: Επίσημη παρουσίαση των μεταγραφών !


Την επίσημη παρουσίαση των οκτώ μεταγραφών, θα κάνει ο Ολυμπιακός το μεσημέρι στις 13:00 στο "pure red". Μαζί με τους νέους παίκτες στο πάνελ θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, που εκτός από την παρουσίαση θα δεχθεί και ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα στο πάνελ θα βρίσκονται οι Γιώργος Γκαλίτσιος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Πάβελ Κόβατς, Όσκαρ Γκονζάλες, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σεμπαστιάν Λέτο, Ντουντού Σεαρένσε και Λουίς Ντιόγο.
Εκτός από την παρουσίαση, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, θα αναφερθεί και στην κρισιμότητα του αγώνα με την Ανόρθωση, αλλά και στην επικαιρότητα.

Ενδιαφέρον προκαλεί η τοποθέτηση του Σωκράτη Κόκκαλη στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος είχε κάνει αναφορά και πάλι στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Στην Ιταλία ο «Σέβα» για να υπογράψει


Στην Ιταλία βρίσκεται ήδη ο Αντρέι Σεφτσένκο, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνησή του στη Μίλαν!

Ο Ουκρανός επιθετικός θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τους «ροσονέρι». Όπως είναι προγραμματισμένο, μάλιστα, θα δώσει κανονικά το παρών στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας, έπειτα από δύο χρόνια απουσία από το σύλλογο της καρδιάς του!

«Δεν βγαίνουμε από το γήπεδο χωρίς την πρόκριση», λένε οι παίκτες του Ολυμπιακού


Η ημέρα του κρίσιμου επαναληπτικού με την Ανόρθωση για τον γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ πλησιάζει και όπως είναι φυσικό, το παιχνίδι αυτό μονοπωλεί τις σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο αποκλεισμού τους.

«Πρέπει να μπούμε δυνατά στο γήπεδο και να τους πιέσουμε. Αν πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες», είναι η άποψη με την οποία συμφωνούν όλοι σχεδόν στην ομάδα του Πειραιά, που τονίζουν επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να μη δεχτούν γκολ. «Αίμα και άμμος είναι το παιχνίδι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προκριθούμε. Δεν βγαίνουμε από το γήπεδο χωρίς την πρόκριση», δήλωσε χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Στου Ρέντη ο Κόκκαλης για το σύνθημα της νίκης


Στου Ρέντη αναμένεται να βρεθεί σήμερα το πρωί ο Σωκράτης Κόκκαλης (άλλες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να το κάνει αύριο), πριν από την προγραμματισμένη παρουσίαση των παικτών (13:00).

Ο κ. Κόκκαλης θα θυμίσει στους ποδοσφαιριστές πόσο σημαντική είναι για την ομάδα αυτή η αναμέτρηση, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει αναφορά και... στο φάκελο που θα λάβουν, στην περίπτωση της νίκης-πρόκρισης!

Με 9 παίκτες πήρε τίτλο η Ρεάλ!


Επίδειξη δύναμης έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου , η οποία, όντας με εννέα παίκτες, επικράτησε της Βαλένθια με 4-2 την Βαλένθια και κατέκτησε ισπανικό Σούπερ Καπ, αφού στο πρώτο παιχνίδι η Βαλένθια είχε κερδίσει με 3-2.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 33' με τον Σίλβα. Στο 40' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τη "βασίλισσα". καθώς αποβλήθηκε ο Φαν Ντερ Φάαρτ. Με την έναρξη της επανάληψης η Ρεάλ ισοφάρισε 1-1 με πέναλτι του Φαν Νιστελρόι, ο οποίος στο 74' είδε και αυτός κόκκινη κάρτα! Παρόλα αυτά, ο Ράμος έκανε το 2-1 στο 75', ενώ στο Ντε Λα Ρεντ (87') και Ιγκουαΐν (88') ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Το μόνο που κατάφεραν οι "νυχτερίδες" ήταν να μειώσουν σε 4-2 με τον Μοριέντες (92').

Πρεμιέρα με τίτλο για Μουρίνιο, 6-5 (2-2) στα πέναλτι η Ίντερ την Ρόμα


Ο Ζοζέ Μουρίνιο κατέκτησε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της Ίντερ για την φετινή σεζόν τον τίτλο του Σούπερ Καπ, επικρατώντας της Ρόμα στα πέναλτι με 6-5. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2.

Στο 18’ μετά από σύγχυση στην περιοχή της Ρόμα ο Σούλεϊ Μουντάρι -στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ίντερ- βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έκανε το 1-0.

Στο 59’ ύστερα ένα μακρινό σουτ του πιο δραστήριου παίκτη της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, η μπάλα «καρφώθηκε» στα δίχτυα του Ζούλιο Σέζαρ για να γίνει το 1-1.

Στο 83’ ο Μάριο Μπαλοτέλι, εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο του Φιλίπ Μεξές και προ του Ντόνι έκανε το 2-1, ενώ το γκολ της ισοφάρισης ήρθε μετά από μία κεφαλιά του Βούτσινιτς στο 90’!

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Βούτσινιτς
1-1 Ιμπραΐμοβιτς
2-1 Μπαπτίστα
2-2 Μπαλοτέλι
3-2 Κασέτι
3-2 Στάνκοβιτς (δοκάρι)
4-2 Ντε Ρόσι
4-3 Μάξουελ
4-3 Τότι - Αουτ
4-4 Καμπιάσο
5-4 Πιζάρο
5-5 Χιμένες
5-5 Ζουάν (απέκρουσε ο Ζούλιο Σέζαρ)
5-6 Ζανέτι

Ίντερ (Ζοζέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Μάικον, Μπουρντίσο (90’ Ρίβας), Καμπιάσο, Μάξουελ, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Μουντάρι, Φίγκο (66’ Μπαλοτέλι), Μανσίνι (71’ Χιμένεζ), Ιμπραΐμοβιτς.

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντόνι, Κασέτι, Μεξές, Ζουάν, Ρίισε (78’ Τονέτο), Πιζάρο, ντε Ρόσι, Ακουιλάνι (88’ Οκάκα), Περότα (86’ Τότι), Μπαπτίστα, Βούτσινιτς.