Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2009

Ρεχάγκελ: «Να κάνουμε τον κόσμο να χαρεί»

Η συνέντευξη Τύπου, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης στα μπαράζ με την Ουκρανία (14/11).

Οι δηλώσεις του Ρεχάγκελ:

«Ευελπιστώ να είναι καλή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο με τον κόσμο δίπλα μας. Πρέπει όμως εμείς να κάνουμε τον κόσμο να χαρεί και να φτιάξει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με το παιχνίδι μας. Διότι, όπως είναι γνωστό, οι οπαδοί αντιδρούν ανάλογα με αυτό που βλέπουν.

Θέλουμε να δείξουμε με το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε ότι αξίζει να βρισκόμαστε ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και να προκριθούμε στο Μουντιάλ της Νότιας Αφιρκής. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να δείξουμε πάθος, διάθεση, να ελέγξουμε το ματς και να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Βέβαια, έχουμε απουσίες, όπως και στα τελευταία παιχνίδια....

Χαίρομαι που οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση, αλλά σκέφτομαι ότι πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο», το σχόλιο του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στις απουσίες των Σεϊταρίδη,Τοροσίδη:

«Θα ήθελα να τους έχω. Δυστυχώς δεν θα βρίσκονται στη διάθεσή μας. αλλά οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έχουν το απόλυτο συμμετοχής από τις ομάδες τους και θα αποδώσουν καλά στον αγωνιστικό χώρο». Eρωτηθείς για τις πρόσφατες μέτριες εμφανίσεις της ομάδας στα προκριματικά, όπως για παράδειγμα με τη Μολδαβία, είπε: «Σημασία έχει το τώρα. Είμαι ικανοποιημένος από τις προπονήσεις. Θα επιδιώξουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας αφήνει περιθώρια πρόκρισης. Με 0-2 θα έχουμ σχεδόν αποκλειστεί. Το 1-0 από την άλλη είναι καλό αποτέλεσμα για εμάς».

Όσον αφορά το αγωνιστικό του πλάνο και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο παιχνίδι, είπε: «Αν και αρκετά εξαρτώνται και από την απόδοση του αντιπάλου, το πιο σημαντικό είναι τι κάνουνε εμείς στον αγωνιστικό χώρο. Όπως συμβαίνει κάθε φορά, την τελευταία στιγμή θα επιλέξω πώς θα αγωνιστούμε. Δεν μπορώ να πω αν θα παίξουμε αμυντικά ή επιθετικά ή ότι θα ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η άμυνα. Να έχουμε ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, ώστε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης».

Ο κ. Ρεχάγκελ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το μεγάλο αστέρι των Ουκρανών, Αντρέι Σεφτσένκο: «Δεν είναι ο μοναδικός επικίνδυνος παίκτης της Ουκρανίας. Πρέπει να σκεφτούμε ότι θα παίζουν άλλοι δέκα. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Οι έξι σίγουροι που θα χρησιμοποιήσω είναι οι Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης και Καταγκούνης».

Από την πλευρά του, ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, εστίασε στα κρούσματα της γρίπης των χοίρων που εντοπίστηκαν στην Ουκρανία: «Πήρα τηλέφωνο τον πρόξενο στην Ουκρανία και με ενημέρωσε ότι τα πράγματα είναι αρκετά καλά τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τα κρούσματα της γρίπης. Η κατάσταση δεν είναι όπως περιγράφεται τον τελευταίο καιρό. Εχουν μειωθεί τα κρούσματα. Στο Ντόνσετσκ δεν υπάρχει καραντίνα. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε με άνθρωπο της FIFA και τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει συναγερμός για ανησυχία. Μέλημά μας είναι να συγκεντρωθούμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Λογικό είναι να αγωνιούμε, αλλά να μην μας πιάνει πανικός.»