Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2008

Παναθηναϊκός-Βέρντερ: 2-2: Δεν μπορεί..... (BINTEO TA ΓΚΟΛ)


Το show του Μάντζιου, δεν ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό! Ένα διαιτητικό λάθος στο πρώτο γκολ των Γερμανών και ένα λάθος της «πράσινης» άμυνας στο δεύτερο στέρησαν από το «τριφύλλι» μια μεγάλη νίκη και… ψαλίδισαν αισθητά τις ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 2-2 κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης.

Σπουδαίο ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό που είχε ως κορυφαίο παίκτη τον Βαγγέλη Μάντζιο, που πέτυχε δυο γκολ. Εκπληκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν περισσότεροι από 60.000 φίλοι της ομάδας που σε μια ακόμη Ευρωπαϊκή βραδιά γέμισαν το Ολυμπιακό στάδιο.

Δύο φορές ο Μάντζιος έστειλε τη μπάλα στο «πλεκτό» με ψιλοκρεμαστές κεφαλιές (37΄, 68΄), ενώ για τους Γερμανούς σκόραραν οι Μερτεσάκερ (29΄) και Αλμέιδα (83΄). Οι «πράσινοι» είχαν καθολική υπεροχή, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη ένα οριζόντιο δοκάρι του Σαλπιγγίδη στο 73΄.

Διαιτητής: Μ. Ράιλι (Αγγλία)
Κίτρινες: Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Σιμάο / Ντιέγκο, Προντλ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Τζόρβας, Νίλσον, Σπυρόπουλος (46' Ιβανσιτς), Σαριέγκι, Βύντρα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (72' Κλέιτον), Γκάμπριελ, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (80' Ρουκάβινα).

Βέρντερ Βτρέμης (Τ. Σάαφ): Φάντερ, Προντλ, Μερτεσάκερ, Νάλντο, Πάσανεν (80' Μπένις) , Μπάουμαν, Φρινγκς, Εζίλ, Ντιέγκο, Πιζάρο (27' Ρόζενμπεργκ), Αλμέιδα (92' Σανόκο).

0-1


1-1


2-1


2-2

Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις: 78-51

Σε προπόνηση μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός την πρεμιέρα στον 2ο όμιλο της Ευρωλίγκα, συντρίβοντας με 78-51 τη λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ.

Πρώτος σκόρερ των πρασίνων ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 15 πόντους
, 14 πρόσθεσε ο Νίκολας Πέκοβιτς και 10 οι Μπατίστ και Φώτσης (6ρ.). Για τη λιθουανική ομάδα, που ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, ο Λορέν Γουντς σημείωσε νταμπλ-νταμπλ με 17 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 26-11, 38-30, 65-39, 78-51.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Κέτσμαν 2, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 10, Φώτσης 10 (2), Χατζηβρέττας 5 (1), Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 15 (1), Πέκοβιτς 14, Σάκοτα, Γιασικεβίτσιους 9 (1).

Ζαλγκίρις (Κραπίκας): Γουντς 17 (16ρ.), Ματσιούλις Γ. 7 (1), Καλνιέτις, Γιαναβίτσιους 7, Ζουκάουσκας, Κλιμαβίτσιους 4, Βάρντα 3 (1), Μασιούλις Τ., Ντιν 2, Σαλένγκα 11 (1)

Σκίμπε: Εξαιρετική ομάδα ο Ολυμπιακός, δύσκολο το παιχνίδι


Οι δηλώσεις από την συνέντευξη τύπου

«Νομίζω πως ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική και δύσκολη ομάδα. Διαθέτει έμπειρους παίκτες, πολλοί εκ των οποίων είναι διεθνείς. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια είναι έντεκα φορές πρωταθλητής. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Στο γήπεδο θα βρεθούν αντιμέτωποι καλοί παίκτες»
, είπε αρχικά ο Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και συνέχισε μιλώντας για κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού:

«Ορισμένοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που αγωνίζονται μπροστά είναι εξαιρετικοί, όπως για παράδειγμα ο Λέτο, ο Γκαλέτι, ο Ντιόγκο και ο Κοβάσεβιτς που έχει εμπειρία από το ιταλικό πρωτάθλημα. Θα έχουμε πολύ δουλειά στην άμυνα. Ο αγώνας μας δίνει τη δυνατότητα να δείξουμε εκτός Τουρκίας τι αξίζουμε».
«Όσο πιο ψηλά»

Ερωτηθείς για τον στόχο της Γαλατά στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο Γερμανός επισήμανε πως «θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχουμε τέσσερις αντιπάλους και θέλουμε να τερματίσουμε στις τρεις πρώτες θέσεις», ενώ αναφορικά με το σχήμα που ετοιμάζει τόνισε: «Δεν θα κάνουμε πολλές αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ».

Για το πρόβλημα τραυματισμού του Σαμπρί τόνισε πως η κατάσταση του θα διαπιστωθεί στη σημερινή τελευταία προπόνηση, ενώ αμφίβολος είναι και ο Αϊντίν, που όπως είπε ο Σκίμπε «αν δεν παίξει, θα μας λείψει η ταχύτητά του».

Σε ερώτηση για το ότι η Γαλατά αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Ολυμπιακό και εκτός τη Χέρτα, ο Γερμανός σχολίασε: «Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευθούμε την έδρα μας. Στο Βερολίνο με την Χέρτα θα έχουμε στις κερκίδες πολλούς Τούρκους. Δε θα μας φανεί ότι παίζουμε εκτός έδρας».

Τέλος του ζητήθηκε και ένα σχόλιο για τη βαριά ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Άρσεναλ. «Ως προπονητής της Γαλατασαράι δεν μπορώ να το σχολιάσω. Μπορώ να μιλάω μόνο για τη Γαλατασαράι. Κοιτώντας, πάντως, τον αγώνα με τον πρόεδρο του είπα ότι αύριο πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα», απάντησε χαρακτηριστικά.

Βαλβέρδε: "Θέλουμε τη νίκη"


Οι δηλώσεις από την συνέντευξης τύπου

"Είναι σημαντικό ματς. Σεβόμαστε τη Γαλατασαράι, που είναι πρωταθλήτρια Τουρκίας. Θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη. Μας λείπουν παίκτες, όμως αυτό το γεγονός δεν αποτελεί δικαιολογία. Έχουμε ικανούς παίκτες για να αναπληρώσουμε κάθε κενό", τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απουσίες της τουρκικής ομάδας: "Δεν με προβληματίζουν ούτε οι απουσίες της Γαλατασαράι ούτε οι δικές μας. Με αφορούν οι ποδοσφαιριστές που θα παίξουν και με αυτούς ασχολούμαστε".

Όσο για το αν η ισοπαλία βολεύει τα σχέδια των νταμπλούχων Ελλάδας, ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε: "Θελουμε το θετικό αποτέλεσμα και για μας αυτό είναι η νίκη. Στο τέλος του αγώνα, θα δούμε αν η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα ή όχι".

Η γνώμη του Βαλβέρδε για την πρωταθλήτρια Τουρκίας: "Έχει γρήγορους παίκτες στην επίθεση όπως είναι οι Μπάρος και Νοντά, αλλά και δύο ποδοσφαιριστές με πολύ καλή τεχνική κατάσταση, τους Λίνκολν και Αρντά".

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του για τη βασική εντεκάδα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θέλησε να αποκαλύψει τις προθέσεις του. "Ίσως ο Άντζας παίξει στα χαφ. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Έχουμε, όμως, κι άλλες λύσεις", ήταν η σχετική τοποθέτησή του.

Τέλος, υποστήριξε πως: "Δεν υπάρχει φαβορί στον όμιλο".

Αντσελότι: Χαρούμενοι που θα είναι μαζί μας ο Μπέκαμ


Ικανοποιημένος για την επικείμενη προσθήκη του Μπέκαμ, παρουσιάστηκε ο τεχνικός της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι.

«Είναι μεγάλη μας ευχαρίστηση που θα προπονείται μαζί μας ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Είναι ένας αθλητής που δουλεύει πολύ σκληρά και ένας άψογος επαγγελματίας», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τον έχουμε για τέσσερις μήνες και ίσως να μπορέσει να παίξει στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:


Θέλει δανεικό τον Μπέκαμ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ: Θελει νίκη έστω και με μισό-μηδέν...


Με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς, που θα του επιτρέψουν να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βέρντερ Βρέμης την Τετάρτη το βράδυ (21:45) σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Οι δύο ήττες στις πρώτες δυο αγωνιστικές κόντρα σε Ίντερ και Ανόρθωση έχουν στενέψει απελπιστικά τα περιθώρια για το "τριφύλλι", με αποτέλεσμα ο αγώνας να αποτελεί ματς δίχως αύριο, όπως δεν διστάζει, άλλωστε, να παραδεχθεί και ο τεχνικός της ομάδας, Χενκ τεν Κάτε.

Ο Ολλανδός προπονητής ελπίζει οι παίκτες του να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η Βέρντερ μπορεί να είναι ιδιαίτερα θεαματική ομάδα, όμως όταν αναγκάζεται να παίξει μακριά από το Βέζερστάντιον δεν μπορεί να αποδώσει όπως θα ήθελαν οι φίλοι της.

Στα σχέδια του τεν Κάτε σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνης, που επιστρέφουν μετά από αρκετό διάστημα στο βασικό σχήμα του "τριφυλλιού".

Ξεχωριστό κεφάλαιο στα πλάνα του Ολλανδού αποτελεί και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που καλείται να σηκώσει μόνος του το βάρος της επιθετικής γραμμής των "πρασίνων", αφού ο Ροντρίγκο Σόουζα θα αναγκαστεί να μείνει δέκα μέρες εκτός αγωνιστικών χώρων εξαιτίας τενοντίτιδας του μακρού προσαγωγού στο δεξί του κάτω άκρο, όπως διαγνώστηκε το πρωί της Τρίτης.

Και ο Τόμας Σάαφ, όμως αγωνιά για απουσίες στην ομάδα του, καθώς εκτός των Ντάνιελ Γένσεν και Άαρον Χαρτ, είδε και τον βασικό του κίπερ Τιμ Βίζε να βγαίνει εκτός πλάνων εξαιτίας τραυματισμού στην τελευταία προπόνηση της ομάδας υπό γερμανικού εδάφους.

Παρόλα αυτά, οι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι Ντιέγκο και Πιζάρο, με την βοήθεια της φετινής αποκάλυψης των Γερμανών Μεζούτ Οζίλ υπόσχονται δύσκολες στιγμές στην "ευαίσθητη" άμυνα των "πρασίνων".

Και έστω νίκη με μισό μηδέν να είναι, θα σημαίνει πολλά για τον Παναθηναϊκό...

Πάει Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός


Για την Κωνσταντινούπολη, όπου το βράδυ της Πέμπτης (21:15) θα αντιμετωπίσει την Γαλατάσαραϊ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Ολυμπιακός.

Στόχος της ομάδας είναι να επιστρέψει από την Τουρκία με τους βαθμούς της νίκης, κάνοντας ένα καλό ξεκίνημα στην προσπάθεια για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας, Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Ιεροκλή Στολτίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το διάστρεμμα που "κληρονόμησε" στην αριστερή του ποδοκνημική από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανθρακικό.

Στον αγώνα της Πέμπτης δεν θα είναι διαθέσιμοι και οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Λεονάρντο, Ντουντού που συνεχίζουν την αποθεραπεία τους, καθώς και οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Μίρνες Σίσιτς και Ραούλ Μπράβο οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ο Παναγόπουλος που έμεινε εκτός αποστολής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόβλημα τραυματισμού, αντιμετωπίζει και ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος υπέστη στο παιχνίδι της Κυριακής διάταση (τράβηγμα) στον αριστερό προσαγωγό.

Η κατάσταση πάντως των ποδοσφαιριστών που ακολουθούν προγράμματα αποκατάστασης έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Ο Τζόρτζεβιτς έκανε την Τρίτη έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο, ενώ σε έντονους ρυθμούς ήταν και το πρόγραμμα της ατομικής προπόνησης, το οποίο περιλάμβανε και ασκήσεις με μπάλα, που ακολούθησαν οι Ντουντού και Λεονάρντο. Πρόγραμμα θεραπείας ακολούθησαν οι Στολτίδης και Ρ. Μπράβο.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 18 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Αντζας, Ντομί, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Γκαλέτι, Όσκαρ, Μπελούτσι, Λέτο, Ντιόγκο, Μενδρινός και Κοβάσεβιτς.

Οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 19:00 στο «Αλί Σαμί Γεν», ενώ μισή ώρα νωρίτερα (18:30) θα γίνει στο γήπεδο και η συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Champions League: Πρόγραμμα Τετάρτης


Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη η 3η αγωνιστική στους ομίλους 1-4 του Champions League. Δεν υπάρχει αγώνας που να είναι αδιάφορος, καθώς αυτή ειδικά η αγωνιστική θα δείξει σε μεγάλο βαθμό ποιες ομάδες θα συνεχίσουν να έχουν στόχους και ποιες θα μείνουν εκτός.

Ας δούμε αναλυτικά και τους οκτώ αποψινούς αγώνες που ξεκινούν στις 21:45:


1ος όμιλος

Τσέλσι-Ρόμα: Το μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στον αγώνα του "Στάμφορντ Μπριτζ", εκεί όπου η Τσέλσι υποδέχεται τη Ρόμα. Οι Λονδρέζοι έχουν σαφώς ανώτερη ομάδα από τους Ρωμαίους και λογικά θα πάρουν τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή. Ο Μπάλακ είναι απώλεια, όμως, εξακολουθούν να έχουν το υλικό που θα τους δώσει άλλο ένα τρίποντο.

Μπορντό-Κλουζ: Δυσάρεστη έκπληξη η Μπορντό, ευχάριστη η Κλουζ, θα συναντηθούν σ' ένα παιχνίδι επικίνδυνο για κάθε πρόβλεψη. Η Μπορντό παίζει το τελευταίο της χαρτί, ενώ η Κλουζ, αν δεν χάσει, θα παραμείνει μέσα στους στόχους της και μπορεί να το πετύχει...

2ος όμιλος

Ίντερ-Ανόρθωση: Nτέρπι κορυφής στο Μιλάνο !!! H Kυπριακή ομάδα έχει δύσκολη αποστολή αλλά θα επιδιώξει μία ακόμη καλή εμφάνιση στο Μιλάνο.

Παναθηναϊκός-Βέρντερ: Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει χωρίς βαθμό στο 2ο όμιλο κι εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος πόση σημασία έχει το αποψινό παιχνίδι απέναντι στην ασταθέστατη Βέρντερ.

3ος όμιλος

Σαχτάρ-Σπόρτινγκ: Οι δυο ομάδες θα παλέψουν πολύ για τη 2η θέση στον όμιλο, καθώς η 1η θεωρείται κρατημένη από την Μπαρτσελόνα. Το αποψινό παιχνίδι στην Ουκρανία θεωρείται κλειδί για τη συνέχεια και η ομάδα που θα κατακτήσει τη νίκη θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα...

Βασιλεία-Μπαρτσελόνα: Η Μπαρτσελόνα θέλει την 3η συνεχόμενη νίκη της για να ξεμπερδεύει νωρίς από την υπόθεση πρόκριση κι απόψε στη Βασιλεία έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τα καταφέρει τόσο νωρίς. Εξάλλου, η Βασιλεία δεν έδειξε ότι μπορεί να επιβιώσει σε αυτό τον όμιλο...

4ος όμιλος

Ατλέτικο-Λίβερπουλ: Μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στη Μαδρίτη ανάμεσα στις δυο ομάδες που κτυπούν τις θέσεις πρόκρισης στον 4ο όμιλο. Οι γηπεδούχοι είναι δύσκολο να ηττηθούν από τη Λίβερπουλ, η οποία δεν θα έχει στην ενδεκάδα της τον Τόρες. Οι "κόκκινοι" του Λίβερπουλ και με την ισοπαλία να φύγουν πάλι ευχαριστημένοι θα είναι...

Αϊντχόφεν-Μαρσέιγ: Οι ηττημένοι των δυο πρώτων αγωνιστικών επιζητούν μετά μανίας την πρώτη τους νίκη, αν μη τι άλλο, για να το ΟΥΕΦΑ μέσω της 3ης θέσης του όμιλου. Όποιος τα καταφέρει, θα έχει ελπίδες και για κάτι καλύτερο. Ο χαμένος χάνεται...

Εκτός για τρεις εβδομάδες ο Μπασινάς


Ακόμη ένα πρόβλημα προστέθηκε στην λίστα των τραυματιών της ΑΕΚ. Μετά, λοιπόν, τους Σωτήρη Κυργιάκο και Γκουστάβο Μαντούκα, ο Γιώργος Δώνης θα στερηθεί τις υπηρεσίες και του Αγγελου Μπασινά για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Ο 31χρονος μέσος τραυματίστηκε στην προπόνηση και από το ιατρικό τιμ της Ενωσης κάνουν λόγο για ελαφριά θλάση στον αριστερό προσαγωγό, πράγμα που σημαίνει πως θα χάσει σίγουρα τις αναμετρήσεις με Θρασύβουλο (26/10) και Αστέρα Τρίπολης (02/11), ενώ ίσως προλάβει αυτή με Ξάνθη (08/11).

Μίλαν: Θέλει δανεικό τον Μπέκαμ!


Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Αγγλος σούπερ σταρ είναι σε επαφές με τον σύλλογο του Μιλάνου, ώστε να αγωνιστεί δανεικός στο καμπιονάτο από τους Λος Αντζελες Γκάλαξι.

Το πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται λίγο πριν από την ολοκλήρωση του και αρχικά ο Μπέκαμ είχε συμφωνήσει με την Μίλαν να συμμετέχει στις προπονήσεις, προκειμένου να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για τα παιχνίδια της εθνικής Αγγλίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.

Στη συνέχεια όμως η Μίλαν επικοινώνησε με τον μάνατζερ του και οι επαφές για τον δανεισμό του διασημότερου οδοσφαιριστή στον κόσμο είναι στο τελικό στάδιο.

***Update***

Στην Μίλαν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Ο αντιπρόεδρος των ροσονέρι, αποκάλυψε πως ο άσος των Γκάλαξι θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με τους Μιλανέζους τον ερχόμενο Ιανουάριο.

"Ο Μπέκαμ θέλει να προπονείται και να παίζει για τη Μίλαν. Τον θέλουμε. Θα έρθει τον Ιανουάριο και θα υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν", δήλωσε αρχικά για να προσθέσει:

"Δεν είναι μια απλή μεταγραφή, είναι μια σπουδαία μεταγραφή. Θα είναι διαθέσιμος για τον Αντσελότι και για την Serie A και για το κύπελλο UEFA".



Super League:Τα βρήκαν στα τηλεοπτικά οι "15"


Τη συμφωνία της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λιγκ με την εταιρεία NOVA και ΑLPHA, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Κώστας Πηλαδάλης, ο οποίος ανακοίνωσε και τα ποσά, που θα μοιραστούν οι ομάδες. Αυτή την στιγμή στα ταμεία της Σούπερ Λιγκ θα μπουν 48 εκατομμύρια ετησίως (για τις 15 ομάδες και αν επιστρέψει και ο Ολυμπιακός, θα γίνουν 54).

«Τα συμβόλαια με ALPHA και NOVA θα υπογραφούν άμεσα. Το πρώτο κανάλι θα μεταδίδει το ματς του Σαββάτου και το δεύτερο τα παιχνίδια της Κυριακής. Είναι σημαντικό να αναβαθμίσουμε την ποιότητα μετάδοσης αγώνων. Η κεντρική διαχείριση ξεκινάει από του χρόνου» , τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ αρχικά και μετά μίλησε με ποσά:

«Το 30% των χρημάτων (των 48 εκατ. δηλαδή) θα μοιραστεί ισομερώς σε όλες τις ομάδες (από 960 χιλ. ευρώ) και απο εκεί και πέρα το ποσό αυξάνεται ανάλογα με την εμπορική αξία και την βαθμολογική συγκομιδή της κάθε ομάδας. Αν ίσχυε η συμφωνία την προηγούμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε περίπου 6.3 εκατομμύρια στο τέλος, η ΑΕΚ 5.5, ο Άρης κοντά στα 4 και ο ΠΑΟΚ 3.7. Να σημειωθεί ότι αλλάζει το μπόνους ανόδου από Β' Εθνική στην Σούπερ Λιγκ και κάθε ομάδα που θα ανεβαίνει θα παίρνει από 2.5 εκ. Ευρώ».

Ανοιχτή πόρτα σε Ολυμπιακό

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Πηλαδάκης, έδειξε πως δεν κρατάει… κακία, για το γεγονός πως θα διαπραγματευτεί μόνος του τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τονίζοντας πως όποτε θέλει μπορεί να επιστρέψει: «Είχε δικαίωμα να κοιτάξει το συμφέρον του. Δεν υπάρχει τάση εκδικητικότητας από εμάς, απλά δεν θα μεταδίδονται όλα τα παιχνίδια του για λόγους ισονομίας. Εκπροσωπούμε 16 ομάδες σαν Σούπερ Λιγκ και όχι 15».

Για ραδιόφωνο και ΕΡΤ

Σχετικά με το θέμα των μεταδόσεων από το ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ είπε: «Σε 15 μέρες θα συζητηθεί θέμα ραδιοφώνων, οι συνθήκες που θα γίνει ο διαγωνισμός. Δεν είναι θέμα μόνο οικονομικό ή να κλείσουν ραδιόφωνα. Κοιτάμε πάντα το μέλλον και το καλό της αρχής. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Υπάρχουν δημοσιεύματα που δημιουργούν αντιπαλότητες», ενώ για την ΕΡΤ ακόμη, ανέφερε: «Δεν έχουμε κάτι με ΕΡΤ. Ήταν ένας ιδιωτικός διαγωνισμός, για την ακρίβεια πρόσκληση ενδιαφέροντος».

Champion League ! H γκολάρες των Ντελ Πιέρο και Αλιγιεφ

Ντελ Πιέρο gollazzooooooo



Αλιγιεφ gollazzooooooo


Κύρκος σε Αντωνίου: Είδα το τράβηγμα, αλλά δεν επηρέασε την… φάση



Απίστευτος… διάλογος σημειώθηκε μετά το τέλος του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, με πρωταγωνιστές τον διευθυντή ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» και του διαιτητή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Goal» ο Αντωνίου πλησίασε στα αποδυτήρια, διαμαρτυρόμενος για το καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΟ, ρώτησε τον Κύρκο: «Τι έγινε; Ήρθε ο Ζαγοράκης στο ημίχρονο και εσύ φοβήθηκες; Είναι δυνατόν να μην δίνεις αυτό το πέναλτι;»

Και η απάντηση του ρέφερι εκπληκτική: «Είδα το τράβηγμα, αλλά θεώρησα ότι δεν επηρέασε την φάση και δεν στέρησε το πλεονέκτημα στον παίκτη»…

Champions League:Ισοφαρίστηκε το ρεκόρ επίτευξης τερμάτων


Μια από τις πιο παραγωγικές μέρες στην ιστορία της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν η χθεσινή. Σημειώθηκαν 36 γκολ και έτσι ισοφαρίστηκε το ρεκόρ της επίτευξης τερμάτων σε μια ημέρα, που είχε σημειωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου του 2000.

Τότε είχαν γίνει οι αγώνες:

Αμβούργο-Γιουβέντους 4-4
Παναθηναϊκός-Λα Κορούνια 1-1
Ρόζενμποργκ-Παρί Σεν Ζερμέν 3-1
Χέλσινγκμποργκ-Μπάγερν 1-3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άντερλεχτ 5-1
ΠΣΒ Αϊντχόφεν-Ντιναμό Κιέβου 2-1

Μπαρτσελόνα-Λιντς 4-0

Μίλαν-Μπεσίκτας 4-1

ΠΑΟ:Τενοντίτιδα όχι κοιλιακούς ο Σόουζα, θα μείνει 10 ημέρες εκτός


Απέφυγε τα χειρότερα ο Ροντρίγκο Σόουζα, αφού τα αποτελέσματα των χθεσινών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι έχει υποστεί τενοντίτιδα του μακρού προσαγωγού του δεξιού κάτω άκρου. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν φοβηθεί μήπως ο παίκτης ταλαιπωρείται από το σύνδρομο κοιλιακών, κάτι που τελικά σε ισχύει, με τον 25χρονο επιθετικό να μένει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Δεν πάει στην Τσίβας ο Νέρι


Δεν κατάφεραν να βρουν τη «χρυσή τομή» Τσίβας Γουαδαλαχάρα και Σαχτάρ Ντόνετσκ για την παραχώρηση του Νέρι Καστίγιο.

Και αυτό, επειδή όπως τόνισε ο μάνατζερ του 24χρονου μεσοεπιθετικού, Χουάν Κάρλος Παντίγια, ο Νέρι δεν θα προλάβαινε να δηλωθεί στην συνομοσπονδία (CONMENBOL), με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα να αγωνισθεί ούτε στο Κόπα Σουνταμερικάνα αλλά ούτε και στο μεξικανικό πρωτάθλημα, αφού η μεταγραφική περίοδο έχει ολοκληρωθεί.

Όσο για το μέλλον, τα πάντα είναι ανοικτά. «Ο Νέρι μίλησε με τον πρόεδρο της Τσίβας, Νέστορ Ντε Λα Τόρε, και τόνισε πως θα ήθελε να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα του. Πρέπει όμως να εξετάσουμε κάθε πρόταση που θα του γίνει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Μεξικανού άσου.