Παρασκευή, Οκτωβρίου 24, 2008

Τσίλντρες: Μου αρέσει να παίζω σε τέτοιο κοινό


Μετά την πρώτη του αγωνιστική εμπειρία στην Ευρωλίγκα η οποία συνδυάστηκε με νίκη του Ολυμπιακού ο Τζος Τσίλντρες δήλωσε: «Μου αρέσει να παίζω σε τέτοιο κοινό. Μου αρέσει ο κόσμος να συμμετέχει στο παιχνίδι. Δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά μου άρεσε αυτό που είδα. Τώρα θέλω να δω την ερχόμενη Πέμπτη αυτό που μου περιγράφουν όλοι στην ομάδα. Τους δικούς μας «τρελούς» φιλάθλους. Ελπίζω να μην τους απογοητεύσουμε».

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό πρόσωπο τόσο το δικό του όσο και της ομάδας: «Δεν έπαιξα καλά, κι αυτό πρέπει να το διορθώσω. Δεν είναι δυνατόν να χάνω τόσες βολές. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα έχουμε πολλά να διορθώσουμε για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχει ο κόουτς και οι άνθρωποι της ομάδας».

Περαστικά του Τζος στο φωτογράφο!

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ο Τσίλντρες έκοψε τον Γουόρεν της Αβελίνο και η μπάλα εκσφενδονίστηκε με δύναμη πίσω από το καλάθι και χτύπησε τη φωτογραφική μηχανή ενός Ιταλού φωτογράφου η οποία στη συνέχεια τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο Τσίλντρες δήλωσε: «Δεν το κατάλαβα ότι τον χτύπησα εγώ. Είδα ότι κάτι είχε συμβεί, αλλά δεν κατάλαβα ότι ήταν από την μπάλα. Θέλω να του ζητήσω συγνώμη». Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε την επιθυμία του πράξη και έστειλε τηλεγράφημα στην Αβελίνο για να μεταφέρει τα περαστικά του Αμερικανού στον άτυχο φωτογράφο που αποχώρησε από το γήπεδο με τέσσερα ράμματα.

ΠΑΟ: «Ok» ο Σπυρόπουλος, θεραπεία ο Σόουζα


Ευχάριστα ήταν τα νέα της σημερινής προπόνησης του Παναθηναϊκού, για τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός είδε τον Νίκο Σπυρόπουλο να παίρνει μέρος κανονικά στην προπόνηση της ομάδας, χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση. Ο αριστερός πλάγιος αμυντικός τίθεται έτσι στη διάθεση του 54χρονου τεχνικού για το ματς εναντίον του Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ (26/10).
Ατομικό ακολούθησε και στη σημερινή προπόνηση ο τραυματίας Ροντρίγκο Σόουζα

ΗΡΑΚΛΗΣ:Αποχώρησε τραυματίας ο Κωνσταντίνου από την προπόνηση


Με ένα απρόοπτο ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση του Ηρακλή. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου αποχώρησε τραυματίας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση στον αριστερό τετρακέφαλο!

Ο Κύπριος θα υποβληθεί σε εξετάσεις το Σάββατο, όπως κι ο Ανέστης Αγρίτης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν εναντίον του Παναθηναϊκού.

Η προετοιμασία των παικτών του «γηραιού» θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί, με τον Πεντράθα να ανακοινώνει μετά το τέλος της προπόνησης την αποστολή.

Μπέκαμ σε Μίλαν: Έρχομαι


Την επιστροφή του στα πρωταθλήματα της Ευρώπης επιβεβαίωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος δήλωσε ανυπόμονος να ενταχθεί στο δυναμικό της Μίλαν τον Ιανουάριο. «Είναι αλήθεια, όσα λέγονται. Μίλαν έρχομαι».

Για να συνεχίσει ο Άγγλος σούπερ σταρ τονίζοντας: «Θα πάω στην Μίλαν στο τέλος της χρονιάς και θα μείνω μέχρι τον Φεβρουάριο. Μόνο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μπορεί να με κάνει να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο και η Μίλαν είναι ο σωστός δρόμος για να το πετύχω».

Κανονικά οι «Τζόλε», Ντουντού, Λεονάρντο, πρόβλημα με Άντζα, Μπελούτσι και «Πάτσα»


Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκαν σήμερα το πρωί οι Τζόρτζεβιτς, Λεονάρντο και Ντουντού, αφού έβγαλαν ολόκληρο το πρόγραμμα χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Αντίθετα, ο Ιεροκλής Στολτίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης (θεραπεία και ατομική προπόνηση). Βελτίωση παρουσίασε και ο Ραούλ Μπράβο, που συνέχισε παρόλα αυτά το ατομικό στο γυμναστήριο.

Η σημερινή προπόνηση, όμως, δεν είχε μόνο ευχάριστα, αφού προβλήματα τραυματισμού από τον χθεσινό αγώνα με την Γαλατασαράι αντιμετωπίζουν οι Αντζας, Μπελούτσι και Πατσατζόγλου.

Και οι τρεις ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας, με τον 33χρονο αμυντικό να νιώθει ενοχλήσει στο αριστερό ισχίο, τον μέσο από την Αργεντινή να έχει αιμάτωμα στη δεξιά γάμπα και τον «Πάτσα» να υποφέρει από οσφυαλγία. Και οι τρεις ποδοσφαιριστές θα επανεξεταστούν αύριο, προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη της αποκατάστασης, στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν.

Αύριο θα ολοκληρωθεί και η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Αρη (Κυριακή 26/10, 19:00), στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Το Τοp-10 των ντέρμπι

Το επικείμενο ντέρμπι του Τορίνο ανάμεσα στη Γιουβέντους και την ομώνυμη ομάδα αποτέλεσε την αφορμή για να καταρτίσει το διεθνές αμερικάνικο δίκτυο CNN την λίστα με τα 10 "do or die" ντέρμπι του πλανήτη.

Περίοπτη θέση στο αφιέρωμα καταλαμβάνει η ελληνική "μητέρα των μαχών" ανάμεσα στον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκού που κατατάσστεται στην 6η θέση.

Αναλυτικά η λίστα
1. Σέλτικ-Ρέιντζερες (Γλασκώβη/Σκωτία)
2. Ρόμα-Λάτσιο (Ρώμη/Ιταλία)
3. Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ (Μπουένος Αϊρες/Αργεντινή)
4. Αλ Αχλί-Ζάμαλεκ (Κάιρο/Αίγυπτος
5. Γαλατασαρία-Φενέρμπαχτσε (Κωνσταντινούπολη/Τουρκία)
6. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
7. Ερυθρός Αστέρας-Παρτιζάν (Βελιγράδι/Σερβία)
8. Γουαϊντάντ-Ράγια (Καζαμπλάνκα/Μαρόκο)
9. Παλμέιρας-Κορίνθιανς (Σάο Πάουλο/Βραζιλία)
10. Πενιαρόλ-Νασιονάλ (Μοντεβιδέο/Ουρουγουάη)

Ελάτε όπως είστε, με τον...

http://anti-hooliguns.blogspot.com/

Πιζάρο: Σταθήκαμε τυχεροί στην Αθήνα! Αλμέιδα: Ο ΠΑΟ κέρδισε τις εντυπώσεις


Για το ματς της Τετάρτης εναντίον του Παναθηναϊκού μίλησαν οι Κλαούντιο Πιζάρο και Ούγκο Αλμέιδα, τονίζοντας αμφότεροι ότι η ελληνική ομάδα δεν είχε την τύχη με το μέρος της!

«Πραγματικά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε πολύ στο γκολ μας. Μας δυσκόλεψε αφάνταστα. Είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, προσανατολισμό στο γήπεδο, νιώθουμε τυχεροί που φύγαμε με το βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι είναι, όμως, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος», είπε ο αρχικά στην εφημερίδα «Sportday», για να συμπληρώσει αναφορικά με την παρουσία του κόσμου:

«Απίστευτη ατμόσφαιρα, δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν! Ποιος ποδοσφαιριστής δε θα ήθελε να αγωνίζεται σε τέτοια γήπεδα».

Αλμέιδα: Το είπα και στον «Κάρα»

Από την πλευρά του, ο 24χρονος Πορτογάλος, γνώριμος με τον Γιώργο Καραγκούνη από το πρωτάθλημα της χώρας του, είπε: «Το είπα και στον «Κάρα», ήσασταν άτυχοι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις και εμείς την ουσία. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με στόχο να δημιουργήσει, να βάλει κάτω την μπάλα και να μας κοιτάξει στα μάτια. Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, η εξέδρα είναι από τα στοιχεία που έχω στο μυαλό μου».

Σκίμπε: Δώρο Θεού που δεν ξεκίνησε βασικός ο Ντάρκο


Ιδιαίτερα χαμογελαστός εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μίκαελ Σκίμπε, αφού η ομάδα του είχε πάρει σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού. Ο Γερμανός τεχνικός παραδέχθηκε ότι ήταν δώρο Θεού η μη παρουσία του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών.

«Ήμουν πολύ χαρούμενος που κάθισε στον πάγκο, αλλά ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει τέρμα και χωρίς τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Μας δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, είχαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα, αλλά σίγουρα ήταν κατά κάποιο τρόπο δώρο Θεού, που ο Ντάρκο δεν ξεκίνησε βασικός. Με ικανοποίησε που δεν έπαιξε από την αρχή. Σέβομαι και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν από τον Ολυμπιακό όπως και τον Κοβάσεβιτς φυσικά», επισήμανε ο Σκίμπε και συνέχισε:

«O Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα από αυτή που παρουσίασε. Βέβαια η Γαλατασαράι έβαλε το χεράκι της, έτσι ώστε να μην δώσει το δικαίωμα στην ελληνική ομάδα να κάνει το παιχνίδι της. Αγωνιστήκαμε εμείς καλά και έτσι δεν αφήσαμε πολλούς κενούς διαδρόμους στον αντίπαλο για να μας απειλήσει. Σίγουρα ο Ολυμπιακός όμως είναι μία ισχυρή ομάδα και θα μπορούσα να πω ότι τον περίμενα καλύτερο».

Νικοπολίδης: Δεν παίξαμε καλά, μπορούσαμε την ισοπαλία


«Αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό ήταν ένα γκολ για να ισοφαρίσει. Δεν ήμασταν καλοί, αλλά καταφέραμε να μην δεχτούμε άλλο γκολ κι έτσι θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει», τόνισε ο διεθνής γκολκίπερ, για να συμπληρώσει:

«Έχω παίξει αρκετές φορές στην Τουρκία και μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα. Όλα τα ματς είναι κρίσιμα, και τα ματς με την Χέρτα και την Μπενφίκα όπως και αυτό στην Ουκρανία. Μπορούμε να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε για να περάσουμε. Η ισοπαλία στον άλλο αγώνα είναι θετική για μας. Όσον αφορά το ματς με τον Αρη, θέλουμε τη νίκη για να παραμείνουμε πρώτοι».

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας στην Ευρωλίγκα

















1η Αγωνιστική (20, 22-23/10/2008)


Α΄ Όμιλος


Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Λε Μαν (Γαλλία) 84-79
Αβελίνο (Ιταλία)-Ολυμπιακός 69-83
Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 81-79

Β΄ Όμιλος

Παναθηναϊκός -Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 78-51
Σιένα (Ιταλία)-Πρόκομ Τρεφλ Σόποτ (Πολωνία) 80-71
Νανσί (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 54-82

Γ΄ Όμιλος

Ταού (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ/Ουλκέρ (Τουρκία) 80-70
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Βίρτους Ρόμα (Ιταλία) 68-63
Μπανταλόνα (Ισπανία)-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) 81-64

Δ΄ Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 90-64
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Πανιώνιος 87-66
Εφές Πίλσεν (Τουρκία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 61-60

Tα αισχρά πανό των Τούρκων......













Τεν Κάτε σε παίκτες: Μπράβο σας, έτσι να συνεχίσετε. Δεν θέλω σκυμμένα κεφάλια!


Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του στο παιχνίδι με τη Βέρντερ Βρέμης ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός μοίρασε συγχαρητήρια στους «πράσινους» στην προπόνηση της Πέμπτης, τους ζήτησε να συνεχίσουν με ανάλογο ρυθμό και να μην έχουν σκυμμένα κεφάλια, γιατί δεν το αξίζουν.

«Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλατε στο παιχνίδι με τη Βέρντερ, αλλά και για την αγωνιστική εικόνα που έδειξε η ομάδα. Αξίζαμε τη νίκη, ήμασταν καλύτεροι από την Βέρντερ και θεωρώ ότι κάναμε μία από τις καλύτερες μας εμφανίσεις», τους είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν θέλω να βλέπω σκυμμένα κεφάλια και απογοητευμένα πρόσωπα. Παλέψαμε στο γήπεδο, καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα γκολ αντικανονικό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να συνεχίσουμε έτσι και στα ματς που ακολουθούν για το πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από αυτό της Κυριακής με τον Ηρακλή, το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε».

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» εξήγησε, μάλιστα, στους παίκτες του γιατί δεν ανακοίνωσε νωρίς την αποστολή. «Ήθελα να είστε όλοι σε εγρήγορση για αυτό και δεν ανακοίνωσα την αποστολή ως συνήθως. Έχουμε πολλά συνεχόμενα σημαντικά ματς και θέλω όλοι να είστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι», σημείωσε σχετικά.

Αβελίνο-Ολυμπιακός: 69-83: Με υπογραφή Τσίλντρες


Με το δεξί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την πορεία του στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας με 83-69 της άπειρης Αβελίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μέτριοι στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο βρήκαν ρυθμό, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και με τον Τσίλντρες να ανεβάζει την απόδοση του «καθάρισαν» την νίκη. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ δείγμα της μεγάλης βοήθειας που πρόσφερε σε ολους τους τομείς του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα και έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να κυριαρχήσουν στα ριμπάουντ και να κάνουν ελεύθερα σουτ. Με ηγέτη τον Γουόρεν οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 11-8 και 14-10 με τρίποντο του Αμερικανού στο 7΄. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν με τον Παπαλουκά ο οποίος μείωσε σε 14-12. Σε αυτό το σημείο και πάλι οι γηπεδούχοι με τρίποντα των Τράβις και Ραντούλοβιτς ξέφυγε με +8 (22-14) στο 9΄ ενώ η περίοδος έληξε με 24-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γιαννάκης ξεκίνησε την πεντάδα τους Βασιλόπουλο, Μπουρούση με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να βελτιωθούν σε άμυνα και επίθεση και με σερί 12-3 κατάφεραν να μειώσουν σε 27-26 στο 15΄. Στην συνέχεια οι παίκτες του «δράκου» βρήκαν ρυθμό, έβγαλαν αιφνιδιασμούς με Γκριρ, Πρίντεζη και Τσίλντρες και ξέφυγαν με 32-35 στο 17΄ και 34-40 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 36-40, 54-62, 69-83

Αβελίνο: Ουόρεν 18 (2), Ραντούλοβιτς 10 (2), Πόρτα 2, Μπεστ 14 (3), Τσιντσιαρίνι, Κροσαριόλ 2, Σλέι 2, Τούσεκ 5 (1), Ουίλλιαμς 8, Ντιενέρ 8 (2), Ναρντί.

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 8 (4ασ.), Τσίλντρες 14 (8ρ., 3κοψ.), Βούιτσιτς 6, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 6, Χαλπερίν 11 (1τρ.), Γκριρ 10, Βασιλόπουλος 5, Πρίντεζης 10 (5ρ.), Έρτσεγκ 11 (6ρ.), Τεόντοσιτς 2, Σχορτσανίτης.