Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2009

Super League: Αποτελέσματα Σαββάτου

Ολυμπιακός-Άρης 2-1

Την όγδοη συνεχή νίκη του στο πρωτάθλημα και δωδέκατη σερί στην έδρα του πέτυχε ο Ολυμπιακός επικρατώντας δύσκολα με 2-1 του πολύ καλού Άρη στο «Καραϊσκάκη» για την 22η αγωνιστική.

Ο Τζόρτζεβιτς στο 23΄ έπειτα από τραγικό λάθος του Λέμπο άνοιξε το σκορ, ο Γκαλετι στο 75΄ διπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρόλευκων», ενώ με αυτογκόλ του Τοροσίδη οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στο 90΄.

Ισορροπημένο και με καλό ρυθμό το πρώτο ημίχρονο, καλύτεροι οι «κίτρινοι» στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν για το συγκρότημα του Βαλβέρδε ένα χαμένο πέναλτι του Γκαλέτι στη συνέχεια του οποίου έγινε το 2-0. Με 10 παίκτες αγωνιζόταν η ομάδα του Μαζίνιο απ’ το 69΄ λόγω αποβολή του Βιτόλο.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί, Γκαλέτι, Ντιόγο (80΄ Ντάρμπισαϊρ), Τζόρτζεβιτς (63΄ Λέτο), Άντζας, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μπελούτσι, Πάντος (77΄ Τοροσίδης)

ΑΡΗΣ (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Λέμπο, Γκαρσία, Κόκε, Ρεγκέιρο (84΄ Κάμπορα), Καράμπελας, Βλόνταρτσικ (71΄ Μπατιόν), Χαβίτο (58΄ Κάλβο), Βιτόλο, Γιάχιτς

Tα γκολ του αγώνα:
1-0


2-0


2-1




Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-3


Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασε ο ΠΑΟΚ την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα του Λεβαδειακού, του οποίου και επικράτησε με το τελικό 3-0, στο πλαίσιο της 22ης "στροφής" του πρωταθλήματος της Σούπερ Λϊγκας.

Οι Κονσεϊσάο (9’), Σορλέν (51’) και Ίβιτς (58’, πεν.) ήταν οι σκόρερ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι υποχρέωσαν την ομάδα της Λιβαδειάς στη δεύτερη, μόλις, ήττα στο «σπίτι» της. Ντεμπούτο πραγματοποίησαν, από πλευράς γηπεδούχων, οι Ναπολεόνι και Πιέτσνιακ, όπως και ο Λάμπρος Χούτος για τους φιλοξενούμενους.



Πανιώνιος-Εργοτέλης 0-0


Πανιωνιος και Εργοτέλης έμειναν στο 0-0 στη Νέα Σμύρνη, για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες, αν και είχαν τις ευκαιρίες, για να πετύχουν κάποιο τέρμα, τα δοκάρια (ένα για κάθε ομάδα) και η αστοχία τους στις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν, τους στέρησαν το "πολυπόθητο" γκολ. Οι "κυανέρυθροι" διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για πέναλτι σε ανατροπή του Εστογιάνοφ στο 86'.





ΑΕΚ-Θρασύβουλος 1-0


Μια μέρα πριν τα 18α γενέθλια του, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης με το τέρμα που πέτυχε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90+2’), έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ με 1-0 κόντρα στον Θρασύβουλο, στο ΟΑΚΑ, για την 22η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Κακή η Ενωση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, κατάφερε να ξυπνήσει στο τέλος και μπόρεσε να κατακτήσει πολύ δύσκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τα γκολ του αγώνα:
1-0

FA Cup: Αποτελέσματα Σαββάτου











Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5η φάσης του FA Cup:


Σάββατο
Μπλάκμπερν - Κόβεντρι 2-2 (2' Σάντα Κρουζ, 93' Σάμπα / 61' Γκούναρσον, 76' Ντόιλ)
Σέφιλντ Γιουν. - Χαλ 1-1 (7' Χάλφορντ / 34' Ζάγιατ)
Σουόνσι - Φούλαμ 1-1 (52' Σκότλαντ / 44' αυτ. Μονκ)
Γουέστ Χαμ - Μίντλεσμπρο 1-1 (83' Ιλούνγκα / 22' Ντάουνινγκ)
Γουότφορντ - Τσέλσι 1-3 (69' Πρίσκιν / 75', 77' και 91' Ανελκά)

Κυριακή
Έβερτον - Άστον Βίλα (16:30)
Ντέρμπι - Μάντσεστερ Γ. (18:30)

*Την Δευτέρα η αναμέτρηση Άρσεναλ - Κάρντιφ για την 4η φάση, με τον νικητή στην 5η να αντιμετωπίζει την Μπάρνλεϊ, εντός έδρας.

Bundesliga: Αποτελέσματ Σαββάτου











Η Χέρτα πήρε το μεγάλο ντέρμπι, καθώς επικράτησε με 2-1 της Μπάγερν στο "Ολίμπιαστάντιον" και πέρασε μόνη της στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Παρασκευή
Χόφενχαϊμ - Λεβερκούζεν 1-4 (31' Σαλίχοβιτς / 3' και 45' Χέλμες, 12' Ρόλφες, 48' Κάστρο)

Σάββατο
Χέρτα - Μπάγερν 2-1 (38' και 77' Βορονίν / 61' Κλόζε)
Μπόχουμ - Σάλκε 2-1 (44' Αζαουάτ, 57' Νταμπρόφσκι / 18' Κουράνι)
Φρανκφούρτη - Βόλφσμπουργκ 0-2 (9' Ντζέκο, 66' πέν. Μισίμοβιτς)
Ανόβερο - Στουτγκάρδη 3-3 (43' Στάινερ, 45'+2 Κρτσίνοβεκ, 85' Φορσέλ / 7' Μάριο Γκόμες, 22' Λάνιγκ, 87' Χιτζλσπέργκερ)
Κολωνία - Καρλσρούη 0-0
Βέρντερ - Γκλάντμπαχ 1-1 (76' Πιζάρο / 79' Μπράντλεϊ)

Κυριακή
Ντόρτμουντ - Κότμπους (18:00)
Αμβούργο - Μπίλεφελντ

Έκλεισε στην Ρεαλ ο Κ.Ρονάλντο για 95 εκατ.


Όπως αποκαλύπτει σήμερα (14/2) η μαδριλένικη εφημερίδα "As", ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο για το 2008 θα πάει στη "βασίλισσα" έναντι του ποσού των 95 εκ.ευρώ, καθώς τα αφεντικά των "κόκκινων διαβόλων", η οικογένεια Γκλέιζερ, έχουν πάρει την απόφαση να πουλήσουν τον Πορτογάλο σούπερ σταρ για να περάσουν όσο το δυνατόν πιο "αναίμακτα" την οικονομική κρίση που χτυπάει τα ταμεία των συλλόγων.

Η ίδια πηγή αναφέρει ακόμα πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "μερένγκες", με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 9 εκ.ευρώ, ενώ από τη συμφωνία αυτή θα βγει ωφελημένος και ο μάνατζέρ του, Μέντες, καθώς θα κερδίσει 8 εκ.ευρώ.

Σύμφωνα επίσης με την "As", ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει υπογράψει ήδη προσύμφωνο με τη Ρεάλ, το οποίο θα έχει ισχύ ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στον ισπανικό σύλλογο, που είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Τέλος καριέρας για Νέστα ;


Μεγάλη πιθανότητα για να σταματήσει το ποδοσφαιρο υπάρχει για τον Αλεσάντρο Νέστα, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με την μέση του.

Ο 33χρονος άσος το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά τις τελευταίες ημέρες δεν κατάφερνε ούτε να σηκωθεί από το κρεβάτι, από τους πόνους. Έτσι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την γειτονική χώρα, ο Ιταλός θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Αν γίνει αυτό ο Νέστα χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος να σταματήσει πρόωρα και άδοξα την πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα.

Πρόταση 30 εκατ. ευρώ για Σίλβα η Γιουβέντους !


Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Γιουβέντους κατέθεσε πρόταση στη Βαλένθια ύψους 30 εκατ. ευρώ για τον Νταβίντ Σίλβα.

Συγκεκριμένα, η ισπανική εφημερίδα "AS" αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η Γιουβέντους κατέθεσε πρόταση στην παραπαίουσα οικονομικά Βαλένθια, προκειμένου να αποκτήσει τις υπηρεσίες του Νταβίντ Σίλβα.

Λεονάρντο: Θα "Υπογράψω στον ΠΑΟ"


Το τυπικό μέρος της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Λεονάρντο του Άγιαξ απομένει, ώστε ο παίκτης να μετακομίσει στην Παιανία από το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μέσος έχει συμφωνήσει σε όλα με το "τριφύλλι" και μέσα στην εβδομάδα θα πέσουν οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο Λεονάνρτο, που έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, περιμένει τον Κώστα Αντωνίου και έναν ακόμα άνθρωπο από την διοίκηση του Παναθηναϊκού για να πέσουν οι υπογραφές.

Ο Λεονάρντο με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Πράσινη" επιβεβαίωσε το γεγονός: "Δεν θα χρειαστεί να έρθω στην Ελλάδα εγώ. Την εβδομάδα που μας έρχεται θα έρθουν άνθρωποι του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία ώστε να υπογράψω το συμβόλαιο μου διαρκείας τριών ετών και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Απ' όσο γνωρίζω θα έρθουν δύο άνθρωποι του Παναθηναϊκού, ο ένας εκ των οποίων θα είναι ο τεχνικός διευθυντής".

Πανιώνιος Φεύγουν Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ


Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ δεν πρόκειται να ανανεώσουν την συνεργασία τους με τους "κυανέρυθρους", όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Κωνσταντίνος Τσακίρης σε συνάντηση που είχε με τους "Πάνθηρες".

Ο Τσακίρης κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς εκτός από τους προαναφερθέντες παίκτες αναφέρθηκε και στους Μανιάτη και Μαϊστόροβιτς, που επίσης αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα.

Όσον αφορά τους Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, τόνισε: "O Ρεκόμπα θα φύγει το καλοκαίρι. Δεν μπορώ να του δώσω το 1,2 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει. Του ζήτησα να βοηθήσει ώστε να πάρουμε το κύπελλο γιατί αυτό είναι που θέλω και ας μην παίξει στο ματς με τον Εργοτέλη.

Για τον Εστογιάνοφ αν δεν δεχτεί να επεκτείνει το συμβόλαιο του και μετά το 2010 δεν θα τον κρατήσω. Έχει ρήτρα 2 εκ. ευρώ και μου έχει ζητήσει να πάει σε μεγάλο σύλλογο της Ευρώπης, θα τον αφήσω να φύγει
".

Για τους Μαϊστόροβιτς και Μανιάτη ανέφερε σχετικά: "Ο Μαϊστόροβιτς θα φύγει το καλοκαίρι. Δεν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του για οικογενειακούς λόγους. Τον Μανιάτη τον υπολογίζω παίκτη της ΑΕΚ. Θα φύγει το καλοκαίρι".