Σάββατο, Μαΐου 30, 2009

Κυπελλούχος Γερμανίας η Βέρντερ

Η Βέρντερ Βρέμης κέρδισε με 1-0 την Λεβερκούζεν στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου και εκτός από τον τίτλο κέρδισε και την συμμετοχή της στο Europa League.Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Μεσούτ Oζιλ στο 58'.

Οι συνθέσεις:
Λεβερκούζεν: Άντλερ, Κάστρο (85’ Χαριστέας), Φρίντριχ, Σίνκιεβιτς, Κάντλετς, Βιντάλ (85’ Κρόος), Ρόλφες, Ρενάτο, Μπαρνέτα, Κίσλινγκ, Χέλμες.

Βέρντερ: Βίζε, Φριτς, Νάλντο, Προντλ, Μπένις, Μπάουμαν (60’ Νίμαϊερ), Φρινγκς, Οζίλ (87’ Τζιόλης), Ντιέγκο, Αλμέιδα (90’ Ρόζενμπεργκ), Πιζάρο.

Oλυμπιακός: Κόκκινος ο Μπομπό !

Τη μεταγραφή του Μπομπό από την Μπεσίκτας στον Ολυμπιακό ανακοίνωσε ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου, Χουάν Φιχέρ, στον τουρκικό Τύπο. Οι "ερυθρόλευκοι" αγοράζουν το 50% των δικαιωμάτων του 24χρονου επιθετικού έναντι 3 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα στην εφημερίδα της γειτονικής χώρας "Fanatik" φιλοξενούνται δηλώσεις του Φίχερ (μάνατζερ του παίκτη) στις οποίες τονίζει πως όλα έχουν τελειώσει και οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα έχουν για τον επόμενο χρόνο τον Μπομό στο ρόστερ τους.

Το ταξίδι του Γιάννη Χρυσικόπουλου στο Μιλάνο απέφερε καρπούς όπως φαίνεται αφού η πλευρά του Ολυμπιακού συμφώνησε με τον μάνατζερ του παίκτη για συνιδιοκτησία του παίκτη (50-50) και το μόνο που χρειαζόταν ήταν η συγκατάθεση της Μπεσίκτας.

Ο σύλλογος της Τουρκίας δέχτηκε να τον παραχωρήσει όπως δήλωσε και ο Φίχερ και πλέον ο Βραζιλιάνος άσος πιάνει Λιμάνι από μέρα σε μέρα.

"Η Μπεσίκτας δέχτηκε να παραχωρήσει τον Μπόμπο, ο οποίος θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό με την μορφή συνιδιοκτησίας. Ο Ολυμπιακός θα πληρώσει 3 εκατομμύρια ευρώ, όσα θα δώσω και εγώ για το 50% των δικαιωμάτων του ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει την επιλογή να αποκτήσει εξ' ολοκλήρου τα δικαιώματά του την επόμενη σεζόν.

Σε περίπτωση που την επόμενη χρονιά ο Μπόμπο πάρει μεταγραφή σε μεγαλύτερο σύλλογο, τα χρήματα θα τα μοιραστούμε",
δήλωσε συγκεκριμένα ο Φίχερ στην "Fanatik".

Την Κυριακή στην Τουρκία ο Φίχερ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι βάσει του προγράμματος του, ο Χουάν Φίχερ θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, προκειμένου να τελειώσει με τα τυπικά ζητήματα της υποθέσεως. Κι όλα αυτά, την ώρα που απόψε το βράδυ ο Μπομπό δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με την τουρκική ομάδα, η οποία θέλει ένα βαθμό στην έδρα της Ντενιζλισπόρ για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

F.A. Cup: Το Σήκωσε η Τσέλσι!

Το πέμπτο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορίας της και πρώτο μετά το 2007 πανηγυρίζει από σήμερα η Τσέλσι. Οι «μπλε» στο τελευταίο παιχνίδι του Γκους Χίντινκ στον πάγκο τους επιβλήθηκαν 2-1 της Έβερτον στον τελικό της διοργάνωσης στο Γουέμπλεϊ και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά που έμοιαζε χαμένη μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, αλλά και της μη συμμετοχής στον τελικό του Champions League.

Τα «ζαχαρωτά» άνοιξαν το σκορ με τον Σαχά ο οποίος πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του θεσμού (σ.σ. στα 25 δευτερόλεπτα), όμως η κεφαλιά του Ντρογκμπά στο 21΄ και η «βολίδα» του Λάμπαρντ στο 72΄ έδωσαν το τρόπαιο στους Λονδρέζους. Στο 79΄ οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν και οριζόντιο δοκάρι από σουτ του Μαλουντά και όπως φαίνεται η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή και θα έπρεπε να γίνει το 3-1.

Πάντως η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες μπορεί να μην κατέκτησε το Κύπελλο κάτι που έχει να συμβεί απ’ το 1995, όμως είχε ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Europa League, καθώς τερμάτισε πέμπτη στην Premier League.

Παρελθόν ο Ρεκόμπα απο τον Πανιώνιο

Δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο ο Ουρουγουανός επιθετικός, Αλβάρο Ρεκόμπα, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Πανιωνίου, Κωνσταντίνου Τσακίρη, στον "ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΟΣΜΟ" τόνισε πως ο Ουρουγουανός δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο.Ακόμη αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις των Εστογιάνοφ και Μάκου.

Για τον Αλβάρο Ρεκόμπα: "Ο Αλβάρο δυστυχώς δεν θα συνεχίσει στην ομάδα μας τη νέα χρονιά. Πριν ένα μήνα είχαμε συναντηθεί και με εξέπληξε λέγοντας ότι θέλει να βρεθεί λύση και να παραμείνει έστω και με λιγότερα χρήματα.

Την Πρωτομαγιά είχαμε ραντεβού για να κλείσει το θέμα, όμως ακυρώθηκε και ένα πρωί ξύπνησα και είδα sms από τον Αλβάρο που μου εξηγούσε ότι έχει κάποια προβλήματα προσωπικά και δεν ξέρει αν τελικά θα μείνει.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα σιωπής με πήρε στις 26 Μαίου και με ειδοποίησε ότι δεν θα συνεχίσει. Με ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα το αργότερο μέχρι την Κυριακή προκειμένου να λύσουμε την συνεργασία μας.

Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του. Επίσης μου τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ με άλλη ελληνική ομάδα και επιθυμία του είναι ο Πανιώνιος να αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του."

Για τον Εστογιάνοφ: "Η περίπτωση του δεν έχει καμία σχέση με του Ρεκόμπα. Είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα."

Για τον Μάκο: "Είναι δικαίωμα κάθε ποδοσφαιριστή να θέλει να αλλάξει ομάδα. Είναι δικαίωμα του να το λέει ανοικτά, όμως παίζει ρόλο και ο τρόπος.

Ο Ακης βγάζει μία πικρία για τον Πανιώνιο και οι οπαδοί μας νιώθουν προσβεβλημένοι. Ο παίκτης θα φύγει από τον Πανιώνιο στην σωστή του αξία. Εάν αυτό δεν γίνει εφικτό θα μείνει ελεύθερος όταν τελειώσει το συμβόλαιο του."

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ανακοίνωσε τον Ελευθερόπουλο

Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα είναι και επίσημα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, όπως ανακοίνωσε η ομάδα των Ιωαννίνων. Ο 33χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του τερματοφύλακα Δημήτρη Ελευθερόπουλου με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2 ετών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΑΕΚ: Ζήτησε να μείνει ελεύθερος ο Πλιάτσικας

Την επιθυμία του να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του εξέφρασε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς ο Βασίλης Πλιάτσικας, σε τετ α τετ που είχαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης!

Ο νεαρός άσος θέλει να αγωνίζεται και αισθάνεται έντοντα τον τελευταίο καιρό πως δεν υπολογίζεται στα βασικά πλάνα του Σερβοέλληνα τεχνικού, γι’ αυτό και του ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα ως ελεύθερος, προκειμένου να βρει μια ομάδα στην οποία θα πάρει ευκαιρίες.

Σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφορούν, ο Πλιάτσικας βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδας Β’ κατηγορίας από τη Γερμανία, αλλά και από ομάδες της Τσάμπιονσιπ.

Oλυμπιακός: Κοντά σε Μπομπό και σε στόπερ–«βόμβα»!

Οι επαφές του Γιάννη Χρυσικόπουλου με τον Χουάν Φίχερ ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (29/5) και το ζήτημα της μεταγραφής του Μπομπό μπήκε στην τελική του ευθεία. Επισήμως από την πειραϊκή ΠΑΕ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους ωστόσο, οι πληροφορίες μιλούν για τελειωμένη υπόθεση. Την ίδια στιγμή, ακούγεται έντονα πως ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση σπουδαίου κεντρικού αμυντικού, το όνομα του οποίου, θα προκαλέσει αίσθηση.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Για το ζήτημα του Μπομπό, την Παρασκευή υπήρξε και δεύτερη συνάντηση του Χρυσικόπουλου με τον Φίχερ στο Μιλάνο.

Από πλευράς Ολυμπιακού δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το ζήτημα και φαίνεται πως θα πρέπει να περάσει και το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του Βραζιλιάνου με τη Μπεσίκτας και να ταξιδέψει ο Φίχερ στην Τουρκία.

Οι πληροφορίες πάντως, θέλουν τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπομπό. Ακούγεται μάλιστα, πως ουσιαστικά το ζήτημα έχει τελειώσει και την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς και η έλευση του παίκτη στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους».

Το «μπαμ» στην άμυνα
Όπως έχουμε επισημάνει, πλην του Μπομπό, με τον Φίχερ έγινε κουβέντα και για ορισμένες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών.

Οι πληροφορίες λένε πως ο Χρυσικόπουλος μίλησε σίγουρα μαζί του για τον Ντιέγκο Λουγκάνο, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε. Η περίπτωσή του, όμως, μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς πέρα από το υψηλό κασέ του, έχει μπει στο στόχαστρο ιταλικών συλλόγων, όπως η Μίλαν και η Ρόμα.

Επιπλέον λέγεται πως το ταξίδι του γενικού διευθυντή του Ολυμπιακού στο Μιλάνο είχε ως στόχο και τις επαφές για κάποιους παίκτες της Ίντερ και της Μίλαν. Ήδη γράφτηκαν τα ονόματα των Μπουρντίσο, Σάμουελ, Ματεράτσι, Ρίβας των «νερατζούρι», αλλά και των Καλάτζε, Μπονέρα των «ροσσονέρι».

Δεν αποκλείεται ο Χρυσικόπουλος να ασχολήθηκε με κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις. Την ίδια στιγμή πάντως, τις τελευταίες ώρες ακούγεται όλο και πιο έντονα πως ο στόπερ που θα πάρει ο Ολυμπιακός για να καλύψει το κενό του Άντζα θα προκαλέσει αίσθηση. Λέγεται μάλιστα, πως θα πρόκειται για όνομα που μέχρι στιγμής δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

sportdog.gr