Τρίτη, Μαρτίου 16, 2010

Ίβιτς: «Ακόμα δεν τελείωσε τίποτα…»

Μία ήττα δε… διώχνει την άνοιξη από την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε από τον Άρη, μπορεί να απομακρύνθηκε από την κορυφή πέντε βαθμούς αλλά ακόμα δεν είναι αργά να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της Σούπερ Λιγκ, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Σέρβος χαφ, με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Δικέφαλο του Βορρά, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και εκτός αυτού σχολίασε τα κακώς κείμενα του «Κλ. Βικελίδης», τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τη διαδικασία των πλέι-οφ και τη δική του παρουσία στα ελληνικά γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο χαφ του «Δικέφαλου του Βορρά»:

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, είπε: «Συμφωνήσαμε εδώ και αρκετό καιρό και είχαμε αφήσει τις υπογραφές, τις οποίες βάλαμε χθες. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ο ΠΑΟΚ, μετά την Παρτιζάν, όπου έμεινα έξι χρόνια, θα είναι η ομάδα που θα έχω παίξει τα περισσότερα χρόνια, θα συμπληρώσω τέσσερα. Έχω περάσει πολύ καλά εδώ, είχαμε πολλά καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι στο μέλλον θα πάρουμε τίτλους. Για μένα σημαίνει κάτι παραπάνω, ιδιαίτερα η σχέση των οπαδών των δύο ομάδων. Όταν παίζεις στο εξωτερικό και η ομάδα που παίζεις έχει καλές σχέσεις με την αγαπημένη σου ομάδα, σου βγάζει πιο δυνατά συναισθήματα».

Για την Ελλάδα, ανέφερε: «Είμαι έξι ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα. Είμαι σε μια χώρα που ήθελα πολύ να έρθω, καθώς ερχόμουν νωρίτερα επίσκεψη με τον αδερφό μου. Η Ελλάδα σαν χώρα είναι για μένα μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Είμαι πολύ καλά εδώ».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και το ματς με τον Άρη, τόνισε: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, υπάρχουν 12 βαθμοί, εάν θα κερδίσουμε την ΑΕΚ, που είναι ένα δύσκολο παιχνίδι φυσικά, όλα γίνονται. Δεν πιστεύω ότι είναι τελειωμένο το πρωτάθλημα. Με τον Άρη δεν είχαμε καλή απόδοση, σίγουρα δεν κάναμε το παιχνίδι που ξέρουμε, δεν μπήκαμε δυνατά από την αρχή. Αλλά μετά το πεντάλεπτο προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι, να ανεβάσουμε την απόδοσή μας, αλλά δεν μας άφησαν. Όλος ο κόσμος έχει δει ακριβώς τι έχει γίνει. Δεν υπάρχουν λόγια και δεν αξίζει να μιλάμε».

Για την κίτρινη κάρτα στον Πάμπλο Γκαρσία, στην έναρξη του αγώνα, είπε:
«Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο έδωσε κίτρινη κάρα στον Γκαρσία, ήμουν δίπλα αλλά δεν ξέρω πραγματικά. Μόνο ο ίδιος ο διαιτητής μπορεί να απαντήσει».

Για τη δική του αντικατάσταση στο ματς του "Χαριλάου", διευκρίνισε:
«Στο 75’ ζήτησα αλλαγή γιατί μου είπε ο διαιτητής ότι θα μου δώσει κόκκινη κάρτα. Δεν ήθελε να με αλλάξει ο προπονητής, αλλά του είπα ότι θα αποβληθώ και θα χάσω τα επόμενα ματς».

Για τον Ηλία Σπάθα, σχολίασε:
«Με αυτόν το διαιτητή κάναμε άλλα δύο ματς, πήραμε μόλις ένα βαθμό, μας έδωσε 4 κόκκινες και 16 κίτρινες, ενώ δεν μας έχει δώσει τρία πέναλτι».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Γιάννη Παπαδημητρίου στο Αθλητικό Metropolis, είπε: «Συμφωνώ με τον αρχηγό της Ξάνθης, είναι αληθινό αυτό που είπε ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές αισθανόμαστε πολλές φορές σαν μαριονέτες».

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Ίβιτς τόνισε: «Ο καθένας μας ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Από την αρχή δεν ήταν έτσι τα πράγματα βέβαια, αλλά όσο γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας, μετά το περσινό πρωτάθλημα και το φετινό, όλοι ξέρουμε τι ζητάει ο προπονητής και βγάζουμε πολλά πράγματα στο γήπεδο».

Για τα πλέι οφ, ανέφερε: «Αυτά τα πλέι οφ κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί γίνονται. Παίζεις όλο το χρόνο και προσπαθείς να φτάσεις όσο ψηλότερα γίνεται. Και ξαφνικά, ενώ έχεις 15 βαθμούς διαφορά από τους πιο κάτω, βρίσκεται να έχεις μόνο δύο ή τρεις. Έτσι έγινε πέρσι, αλλά φέτος πιστεύω ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι, αν βέβαια παίξουμε στα πλέι οφ».

Όσο για το αν είναι η καλύτερή του σεζόν στην Ελλάδα, είπε:
«Μπορώ να πω ότι στα χρόνια που είμαι στην Ελλάδα είναι η καλύτερη σεζόν φέτος για μένα προσωπικά. Έχουμε ακόμα 4 ματς για το πρωτάθλημα, κι αν παίξουμε και στα πλέι οφ, άλλα 6, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ».

Champions League: Οι αγώνες της Τρίτης και Τετάρτης (16/03-17/03)

Tο πρόγραμμα των επαναληπτικών του Τσάμπιονς Λιγκ:

Τρίτη 16/3 (21:45)

Σεβίλη-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1)

Τσέλσι-Ιντερ (1-2)

Τετάρτη 17/3 (21:45)

Μπαρτσελόνα-Στουτγκάρδη (1-1)

Μπορντό-Ολυμπιακός (1-0)