Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009

Champions League: Προκρίθηκαν τα φαβορί !

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Μακάμπι Χάιφα-Σάλτσμπουργκ 3-0 (πρώτο ματς 2-1)
31’ Ντβαλισβίλι, 57’ Γκολάσα, 90’ Γκαντίρ

Ζυρίχη-Βέντσπιλς 2-1 ( πρώτο ματς 3-0)
6’ Φονλάντεν, 90’+2’ Αμπντί / 8’ Τιγκίρλας

Ντέμπρετσεν-Λέφσκι 2-0 (πρώτο ματς 2-1)
13’ Βάργκα, 35’ Ρούντολφ

Άντερλεχτ-Λιόν 1-3 (πρώτο ματς 1-5)
51’ (πεν.) Σουάρεζ / Λισάντρο Λόπεζ 26’, 32’, 41’

Champions League: Aτλέτικο Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 2-0

Ο Παναθηναϊκός ήταν άτολμος στο «Βιθέντε Καλντερόν», δεν είχε νεύρο στο παιχνίδι του, έχασε 2-0 από την καλύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης και είπε αντίο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το αυτογκόλ του Βύντρα (4’) και το γκολ του Αγκουέρο (83’), έπειτα από τραγικό λάθος του Γκαλίνοβιτς, έκριναν το ματς. Με δέκα παίκτες από το 72’, λόγω κόκκινης κάρτας του Σισέ, έπαιζαν οι «πράσινοι». Στο Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχιστεί η ευρωπαϊκή περιπέτεια της ομάδας του Χενκ Τεν Κάτε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Άμπελ Ρεσίνο): Ασένχο, Αντόνιο Λόπεθ, Χάιτινχα, Φορλάν (82' Χουράδο), Αγουέρο, Μάξι Ροντρίγκες, Ασουνσάο, Χουανίτο, Ουιφαλούσι, Σιμάο (86' Ρέγες), Ραούλ Γκαρθία (61' Κλέμπερ Σαντάνα).

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν (52' Σαλπιγγίδης), Δάρλας, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (87' Σιμάο), Γκάμπριελ, Νίνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

BINTEO


1-0



2-0



Κετσπάγια: «Γκολ και θέαμα»

Η συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι με την Σέριφ:

«Το ποδόσφαιρο για κάποιους δεν είναι μόνο άθλημα. Είναι η δουλειά μας. Είμαστε επαγγελματίες. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σοβαροί και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό περιμένω από όλους τους ποδοσφαιριστές.
Παίζουμε μπροστά στο κοινό μας. Η Σέριφ ποτέ δεν ήταν φαβορί, όμως για να φτάσει μέχρι εδώ, αυτό κάτι δείχνει. Είμαστε πολύ κοντά στους ομίλους, όμως, πρέπει και να κερδίσουμε και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κετσπάγια, και συνέχισε:

«Όταν ξεκινάς τα επίσημα παιχνίδια, η ομάδα πρέπει να παίξει σε ένα επίπεδο για να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Είναι δύσκολο σε μόλις δύο μήνες να παίζουμε στο επιθυμητό για όλους επίπεδο.
Η ομάδα έχει την απαραίτητη ποιότητα. Περιμένουμε να γυρίσουν και μερικά παιδιά από τραυματισμούς, προκειμένου να ανέβει και η απόδοση του συνόλου. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πάντα θέλεις να κερδίζεις τα παιχνίδια και να παίζεις και όμορφο ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο πάντως, καθώς εξαρτάται και από την απόδοση του αντιπάλου. Ελπίζω αύριο να έχουμε και γκολ και θέαμα, για να ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κλήθηκε να τοποθετηθεί για ορισμένους παίκτες που δεν δείχνουν σε καλή κατάσταση, όπως ο Γκαλέτι, ο Μαρέσκα και ο Ντιόγκο.

«Είναι ευχάριστο για εμάς ότι οι παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση η ομάδα έχει καταφέρει να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Κάποια παιδιά είναι τραυματίες, κάποια άλλα είχαν άλλα προβλήματα. Ελπίζω ότι όλοι σύντομα θα βρουν την φόρμα τους και θα βοηθήσουν την ομάδα», είπε για να προσθέσει:

«Έχουμε αρκετούς παίκτες στην ομάδα που οποιαδήποτε στιγμή τους δοθεί η ευκαιρία μπορούν να μπουν και να βοηθήσουν. Γι' αυτό τους υπολογίζουμε όλους. Μπορεί κάποιοι να παίξουμε με την Σερίφ κάποιοι άλλοι σε άλλο ματς. Δεν σημαίνει ότι η ομάδα που κερδίζει θα παίζει συνέχεια. Βλέπω τους ποδοσφαιριστές κάθε μέρα και αυτοί που είναι έτοιμοι αυτοί θα παίζουν».

Ο Κετσπάγια ρωτήθηκε για την αναβολή του ντέρμπι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ. «Πιστεύω ότι ήταν σωστή η απόφαση που αναβλήθηκαν τα παιχνίδια. Προτιμότερο ήταν να είχε αναβληθεί όλη η αγωνιστική, αλλά τα πράγματα ήρθαν έτσι την τελευταία στιγμή. Θα προτιμούσα να μην είχαν γίνει οι καταστροφές και δεν μπορώ να πω αν είναι καλό ή όχι που δεν έγινε το παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε έτοιμοι για το αυριανό ματς», είπε χαρακτηριστικά.

Στις 10 Σεπτεμβρίου το demo του FIFA 2010

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία η οποία θα βγεί το demo του FIFA 2010. Το ο demo του FIFA 10 θα κυκλοφορήσει στα PS3 (PlayStation Store), Xbox 360 (Xbox LIVE Marketplace) και PC στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο demo θα περιλαμβάνει τις Chelsea, Barcelona, Juventus, Bayern Munich, Marseille και Chicago Fire ως διαθέσιμες προς επιλογή ομάδες, επιτρέποντάς μας να παίξουμε έναν exhibition αγώνα.

Η επίσημη κυκλοφορία του FIFA 2010 είναι στις 2 Οκτωβρίου (DS, PC, PS2, PS3, PSP, Wii, Xbox 360). Το Pro evolution soccer 2010 βγαίνει στις 23 Οκτωβρίου.

Καλέντα: «Δεν έχω μιλήσει με Ολυμπιακό για Μαντσίνι»

Ο Ρομπέρτο Καλέντα, Ιταλός μάνατζερ του Μαντσίνι, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, διέψευσε πως ο ποδοσφαιριστής έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα.

«Γνωρίζω ότι ποδοσφαιριστής είναι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το τελευταίο διάστημα. Ποτέ δεν έχω μιλήσει με τον Ολυμπιακό και δεν έχω ενημερωθεί από την Ίντερ για την πιθανότητα μετακίνησης του ποδοσφαιριστή στην ελληνική ομάδα».

«Είναι φυσικό να μιλήσουν δύο διοικήσεις μεταξύ τους. Φυσικά θα πρέπει να μιλήσουν και με τον ποδοσφαιριστή για τη διάθεσή του. Όμως σίγουρα θα με είχαν ενημερώσει ότι ζήτησαν τον παίκτη».

Όσο για τις προθέσεις του πρώην άσο της Ρόμα, ανέφερε: «Δεν έχει γίνει ποτέ καμία συζήτηση για την Ελλάδα. Ο Μαντσίνι είναι σημαντικός παίκτης, είχε προτάσεις από σημαντικές ομάδες της Ευρώπης και έχει εκφράσει την επιθυμία να παίξει στο Champions League».

Πάντως, ο Ρομπέρτο Καλέντα επιβεβαίωσε πως υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό για τον επιθετικό της Ίντερ, Βίκτορ Ομπίνα. «Ήταν πραγματική η περίπτωση του Ομπίνα. Δεν είμαι ο ατζέντης του, αλλά είχα την άδεια από την ομάδα να του βρω μία ομάδα στην Ελλάδα. Υπήρξε κάτι, μπορώ να το επιβεβαιώσω, αλλά το πράγμα τελείωσε εκεί».

Oλυμπιακός: Πρόταση για Ντο Σάντος !


Στον Ολυμπιακό περιμένουν την απάντηση του Αμαντίνο Μαντσίνι αλλά για να έχουν έτοιμη την δέυτερη λύση έχουν καταθέσει πρόταση από χθες στην Τότεναμ για δανεισμό του Τζιοβάνι Ντος Σάντος.

Οι Πειραιώτες, προφανώς, προσέγγισαν την πλευρά του Μεξικανού άσου για να μην χάσουν χρόνο, αφού η μεταγραφική περίοδος φτάνει στο τέλος της. Υπάρχει, μάλιστα, η αισιοδοξία ότι 20χρονος χαφ δεν θα παρουσιαστεί αρνητικός στο ενδεχόμενο να πιάσει Λιμάνι για έναν χρόνο, αφού η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν ποδοσφαιριστή.

ΑΕΚ: Επίσημα παίκτης της ΑΕΚ ο Νέμεθ



Και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ . Η Λίβερπουλ είναι ο Νέμεθ. Η Λίβερπουλ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ανακοίνωσε τον δανεισμό του 20χρονου νεαρού στην Ένωση για τη σεζόν 2009-10, καθώς και αυτή του Αντρας Σίμον στην Κόρδοβα.


«Η Λίβερπουλ επιβεβαιώνει σήμερα την παραχώρηση των δύο Ούγγρων παικτών της, Νέμεθ και Αντρας Σίμον με τη μορφή δανεισμού για τη σεζόν 2009-10. Ο Νέμεθ θα αγωνιστεί στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ ο Σίμον στην ισπανική Κόρδοβα».

«Figaro»: «Μεγάλο λάθος του Σισέ να πάει στον ΠΑΟ»!

Μεγάλο λάθος χαρακτηρίζει την επιλογή του Τζιμπρίλ Σισέ να αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού η εφημερίδα «Figaro»!

«Ο Σισέ έκανε μεγάλο λάθος που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό», ήταν το πρώτο σχόλιο του δημοσιεύματος και στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι: «ούτε με θαύμα δεν θα περάσει ο Παναθηναϊκός την Ατλέτικο Μαδρίτης και κατά συνέπεια ο Σισέ έχασε το στοίχημα να βοηθήσει την ομάδα του να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

«Ο Ολυμπιακός θα του στέλνει… χαιρετισμούς»


Η γαλλική εφημερίδα γίνεται ιδιαίτερα… καυστική σε ό,τι αφορά την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Ο Σισέ δεν τα κατάφερε με τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίθεση με τον βασικό αντίπαλο της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι με την Σερίφ Τερίλσπορ και από το Τσάμπιονς Λιγκ θα στέλνει… χαιρετισμούς στον Σισέ!».

ΠΑΟ: Νέα σενάρια για Σειταρίδη-Δημοσιεύματα για Μάρκες !

Έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το όνομα του Γιούρκα Σεϊταρίδη για τον Παναθηναϊκό. Έντονη φημολογία αναφέρει ότι μετά το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει πρόταση στον διεθνή άσο, ο οποίος είναι έτοιμος να την αποδεχτεί μιας και δεν έχει στα χέρια του την επιθυμητή προσφορά από το εξωτερικό.

Τίποτα, ωστόσο, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και θα πρέπει να περιμένουμε αν τις επόμενες μέρες όντως γίνει κίνηση από το «τριφύλλι» που πάντως εχθές απέκτησε τον 22χρονο Μαρίνο για τέσσερα χρόνια (θα ενσωματωθεί τον Γενάρη).

Εξάλλου, από την ΠΑΕ λένε ότι δεν ενδιαφέρονται για τον Σεϊταρίδη παρόλο που κάποιες πληροφορίες μιλούν για επαναπροσέγγιση που έγινε πριν δυο βδομάδες από τον πατέρα του παίκτη.

Δημοσιεύματα της «As» για Μαρκές


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της ΑS : «ο Τεν Κάτε θέλει στον Παναθηναϊκό τον πρώην μεσοεπιθετικό του Ηρακλή Μαρκές, που δοκιμάζεται τώρα από την Εσπανιόλ».

Από τον Παναθηναϊκό διαψεύδουν για τον Μαρκές αφού δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι «πράσινοι» κινούνται για την απόκτηση «δεκαριού»