Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 08, 2008

ΠΑΟ : Κυκλοφορούν τα εισιτήρια με Ιντερ


Στην διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα τεθούν από την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, τα εισιτήρια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Παναθηναϊκός-Πανθρακικός και τα εισιτήρια του αγώνα Champions League Παναθηναϊκός-Ιντερ που θα διεξαχθούν στις 13/09/2008 και 16/09/2008 αντίστοιχα, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι τιμές των εισιτηρίων προς διάθεση του αγώνα πρωταθλήματος κυμαίνονται από 10 έως 40 ευρώ, ενώ του αγώνα Champions League από 20 έως 100 ευρώ.

Ολυμπιακός: Ο ΑΝΤ1 πήρε τα δικαιώματα του UEFA


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ομάδας του Πειραιά στο Κύπελλο UEFA. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Η αρχή θα γίνει από τον επαναληπτικό αγώνα με τη Νόρντζελαντ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο του πρώτου γύρου της διοργάνωσης. Σε περίπτωση που οι ερυθρόλευκοι εξασφαλίσουν την πρόκριση, όπως είναι και το φυσιολογικό, το εν λόγω κανάλι θα μεταδώσει τα εντός έδρας ματς της φάσης των ομίλων.

Επίσημα παρελθόν ο Σεγκούρα


Τη Δευτέρα (8/9) η ΠΑΕ ανακοίνωσε πως ο Σεγκούρα αποτελεί παρελθόν για την πειραϊκή ομάδα.

"Μετά από σημερινή συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Γιάννη Χρυσικόπουλου με τον κ. Χοσέ Σεγκούρα, λύθηκε, κοινή συναινέσει, η συνεργασία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τον Ισπανό προπονητή".

Ολυμπικακός Μπάσκετ: Ανακοινώθηκαν τα νούμερα στις φανέλες


















Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε σήμερα τα νούμερα στις φανέλες των παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα για τη σεζόν 2008-09.

Αναλυτικά:

4. Θοδωρής Παπαλουκάς
5. Μιχάλης Πελεκάνος
6. Τζος Τσίλντρες
7. Νίκολα Βούισιτς
8. Ιγκόρ Μιλόσεβιτς
9. Γιάννης Μπουρούσης
10. Γιοτάμ Χαλπερίν
11. Λιν Γκριρ
12. Χάρης Γιαννόπουλος
13. Παναγιώτης Βασιλόπουλος
14. Ίαν Βουγιούκας
15. Σοφοκλής Σχορτσανίτης
16. Γιώργος Πρίντεζης
17. Ζόραν Έρτσεγκ
18. Μίλος Τεόντοσιτς
19. Κώστας Σλούκας
20. Ιωάννης Καραθανάσης

Πρεμιέρα για «Ρίμπο»

Την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της νέας του ομάδας, Μπουνιουντκόρ πραγματοποίησε ο Ριβάλντο στην φιλική νίκη με 5-1 επί της Μέταλουργκ. Ο Ριβάλντο κέρδισε πέναλτι στο 2ο ημίχρονο.

Αναστασάκος: Οπωσδήποτε νίκη εναντίον της ΑΕΚ


OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ περιμένει με αγωνία το ντέρμπι με την ΑΕΚ και το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο. Οι οπαδοί είναι ζεστοί και εμείς θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Θα δουλέψουμε στις προπονήσεις για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Περιμένω ένα κλειστό ματς και, όπως όλα τα ντέρμπι, θα έχει πάθος και δύναμη».



«Με το δεξί»

Στη συνέχεια ο Έλληνας επιθετικός αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος καθώς και στους στόχους της ομάδας: «Μπήκαμε με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι για να χαρεί και ο κόσμος και να πετύχουμε τους στόχους μας. Στα πλεονεκτήματα της φετινής ομάδας είναι η πληρότητα, η δουλειά, ο κόσμος και οι νέοι παίκτες που ήρθαν. Όλα αυτά δημιουργούν ένα σύνολο για να γίνει ο ΠΑΟΚ αυτός που ήταν. Η διοίκηση και ο προπονητής έχουν θέσει τον πρωταρχικό στόχο, που είναι η έξοδος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και από ‘κει και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει. Θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και ο κόσμος να είναι ικανοποιημένος».

Εθνική Ελλάδας: "Πέταξε" για Ρίγα


Για τη Ρίγα, όπου την Τετάρτη (21:15) θα αντιμετωπίσει τη Λετονία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, πετάξε σήμερα το μεσημέρι (12:00) η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ότο Ρεχάγκελ προβληματίζεται με τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος έχει υποστεί τράβηγμα στον μηρό.

Η συμμετοχή του να ξεκαθαρίσει στις δύο τελευταίες προπονήσεις που θα γίνουν στην Λετονία.

Η αποστολή:

Σεϊταρίδης (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κατσουράνης (Μπενφίκα), Σαμαράς (Σέλτικ), Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Γκέκας (Λεβερκούζεν), Λυμπερόπουλος (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Δέλλας (Ανόρθωση), Τοροσίδης (Ολυμπιακός),
Πατσατζόγλου (Ολυμπιακός), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυργιάκος (ΑΕΚ), Μπασινάς (ΑΕΚ), Πλιάτσικας(ΑΕΚ),Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Νίνης (Παναθηναϊκός), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός) και Τζιόλης (Παναθηναϊκός).

Τόλντο: Δύσκολη έδρα το ΟΑΚΑ



Δύσκολη έδρα, το ΟΑΚΑ χαρακτήρισε ο τερματοφύλακας της Ίντερ, Φραντσέσκο Τόλντο σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πράσινη». « Το ξεκίνημα θέλει προσοχή. Πάμε σε μια δύσκολη έδρα, αλλά μοναδικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε», τόνισε ο έμπειρος πορτιέρο που είπε επίσης:

«Ο αντίπαλος θα θέλει να εκμεταλλευτεί το γήπεδο και τον κόσμο του. Θα προσπαθήσουμε να μην τον αφήσουμε. Για να είμαστε ειλικρινείς είναι όντως ένας καλός όμιλος. Αλλά αυτό ισχύει στη θεωρία. Θέλουμε να φθάσουμε ψηλά στο Champions League. Μέχρι τέλος»

Πιάνουν δουλειά στον Βοτανικό


Από σήμερα ο Βοτανικός μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, καθώς αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας.

Από σήμερα αρχίζει ο καθαρισμός του χώρου, η εγκατάσταση των γερανών και των πολλών κοντέινερ που χρειάζονται για να εξυπηρετηθούν οι μηχανικοί και όσοι εργαστούν για την κατασκευή του γηπέδου. Να σημειωθεί ότι ο ένας από τους γερανούς που θα τοποθετηθούν, είναι ο μεγαλύτερος αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Ο χρόνος που χρειάζεται η κατασκευαστική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο για την εγκατάσταση του εργοταξίου, ανέρχεται στις δύο εβδομάδες. Τότε θα αρχίσει η πρώτη φάση των εργασιών, με τις εκσκαφές, και την πρώτη μέρα θα είναι παρόντα τα ΜΜΕ, επίσημοι, αλλά και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

Αν η οικοδομική άδεια εκδοθεί τον Οκτώβριο και η ανέγερση αρχίσει τον Ιανουάριο, ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το νέο του γήπεδο τον Αύγουστο του 2010.

Δεν βιάζονται για μεταγραφή στον ΠΑΟ, αυτοπροτάθηκε ο Μότα...


Μπορεί ο Τιάγκο Μότα να ...αυτοπροτάθηκε, αφού στον Παναθηναϊκό δεν φαίνεται να έκαναν κάποια κίνηση απόκτησης του, αλλά οι φίλοι του «τριφυλλιού» μάλλον δεν πρέπει να αισιοδοξούν πως θα γίνει μεταγραφή, αυτή την στιγμή στην ομάδα.

Στον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή δεν βιάζονται για μεταγραφές και η αγορά παικτών που έχουν μείνει ελεύθεροι δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες τεχνικού τιμ και διοικούντων. Ούτε ο Τεν Κάτε... καίγεται, ούτε η διοίκηση θέλει να κάνει βιαστικές ενέργειες. Αντίθετα τον Γενάρη, δεν αποκλείεται οι προσθήκες να είναι αρκετές, αφού εκτός από την μεταγραφή αμυντικού, είναι πιθανή η ενίσχυση και σε άλλες γραμμές.

Το μήνυμα... εστάλη


Θέμα συζήτησης μεταξύ των παικτών έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης του Ολυμπιακού, η επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε να αντικαταστήσει τον Σεμπάστιαν Λέτο στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ιωνικό. Ο Ισπανός τεχνικός έστειλε προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα, καθώς η αλλαγή του Αργεντινού δε ήταν ένα καμπανάκι που «χτύπησε» μόνο για τον ίδιο, αλλά για όλους τους «ερυθρόλευκους».

Κι από ό,τι φάνηκε, χθες, το μήνυμα... ελήφθη! Όπως διέρρευσε, οι παίκτες του Ολυμπιακού συζήτησαν αρκετά μεταξύ τους το θέμα σε «πηγαδάκια» που στήθηκαν, βλέποντας, όμως, και τα θετικά του.

Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι, είναι ότι θα πρέπει να τα δίνουν όλα στις προπονήσεις, αρχικά, καθώς φανέλα βασικού διεκδικούν μόνο όσοι μοχθούν. «Φάνηκε καθαρά ότι με τον Βαλβέρδε θα παίζουν μόνο οι καλύτεροι» είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες που ακούστηκε, χθες, και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πώς αντιλαμβάνονται οι «ερυθρόλευκοι» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Δεν καταλαβαίνει από ονόματα»

Ο Ισπανός δεν καταλαβαίνει από παίκτες-«ονόματα», κι αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από τους παίκτες. Τρανό παράδειγμα οι Κοβάσεβιτς και Μπελούτσι που έμειναν στον πάγκο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και ο Όσκαρ, που παρότι είναι καθαρά «δική» του μεταγραφή (και πολύ δαπανηρή), δεν έχει θέση (ακόμη) στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Το ίδιο ισχύει και για τον (εξ Ισπανίας προερχόμενο) Ραούλ Μπράβο.

Ντομί, Γκαλίτσιος κ.ά.

Από την άλλη, η απόφαση της διοίκησης για την απομάκρυνση του Ντιντιέ Ντομί, δε φάνηκε να τον επηρεάζει, από τη στιγμή που ο παίκτης προσπάθησε πολύ και έδειξε ότι αξίζει να έχει μια θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Αγνόησε την πρόθεση της διοίκησης, χρησιμοποίησε τον Ντομί κι ο Γάλλος έχει πλέον θέση τη ενδεκάδα. Όπως ακριβώς έχει και ο («ταπεινός»!) Τάσος Πάντος. Ενώ παράλληλα, αφήνει προς το παρόν έξω τον Γκαλίτσιο, δηλαδή το «νέο αίμα» του Ολυμπιακού κι έναν παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί σε «αγαπημένο της εξέδρας»


Ο Ισπανός είναι δίκαιος, λάτρης της σκληρής δουλειάς, κι από ό,τι φαίνεται, της πειθαρχίας. Για όσο καιρό θα βρίσκεται στον πάγκο των πρωταθλητών (στο Λιμάνι εύχονται να είναι για περισσότερο από το συμφωνημένο), όλα θα δουλεύουν με τους δικούς του ρυθμούς. Οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να τα δίνουν όλα σε προπονήσεις και επίσημα παιχνίδια, για να μην υπάρξουν νέα περιστατικά... Λέτο.


Το μήνυμα Βαλβέρδε είναι σαφές και το έχουν πάρει όλοι. Οι οποίοι... βαράνε τώρα «προσοχές» και προσέχουν ιδιαίτερα. Οι «κακές γλώσσες» λένε πως το «σήμα ελήφθη, όβερ», ακόμα και από πρωτοκλασάτα ονόματα που μπορούν να δώσουν παραπάνω από όσα δίνουν, όπως λόγου χάρη ο Τοροσίδης.

Σίγουρη η διοίκηση για τον Βαλβέρδε !


Σιγουριά υπάρχει στη διοίκηση του Ολυμπιακού, για τις επιλογές και τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα επί των ημερών του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος και δεν έκρυψε ποτέ ότι βλέπει τους Πειραιώτες ως ένα σκαλοπάτι στην καριέρα του, με αποτέλεσμα να επιδιώκει και με το παραπάνω ο σύλλογος να πετύχει το καλύτερο δυνατό με αυτόν στον πάγκο της ομάδας.

Τον τελευταίο καιρό μέτα το αποκλεισμό από το champions league η ομάδα δείχνει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στην ομάδα περιμένουν ότι η συνέχεια θα είναι εξαιρετική.

Εύκολα η Βραζιλία, 3-0 τη Χιλή


Στη δεύτερη θέση του προκριματικού ομίλου της ζώνης της Νότιας Αμερικής για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2010 ανέβηκε η Βραζιλία, που με ηγέτη και σκόρερ τον Λουίς Φαμπιάνο επικράτησε με 3-0 εκτός έδρας, της Χιλής,

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Αργεντινή-Παραγουάη 1-1
(61’ Αγκουέρο-13’ αυτ. Χάιντσε)

Εκουαδόρ-Βολιβία 3-1
(22' Kαϊσέδο, 55'πεν. Μέντες, 73' Μπενίτες-41' Μποτέρο)

Κολομβία-Ουρουγουάη 0-1
(15' Εγκούρεν)

Περού-Βενεζουέλα 1-0
(37' Άλβα)

Χιλή-Βραζιλία 0-3
(21’,82’ Φαμπιάνο, 44’ Ρομπίνιο )

Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες)
1. Παραγουάη 14
2. Βραζιλία 12
3. Αργεντινή 12
4. Ουρουγουάη 11 5. Κολομβία 10
6. Χιλή 10
7. Εκουαδόρ 8
8. Βενεζουέλα 7
9. Περού 6
10. Βολιβία 4

Η επόμενη αγωνιστική

Παραγουάη-Βενεζουέλα (10/9)
Ουρουγουάη-Εκουαδόρ (10/9)
Χιλή-Κολομβία (11/9)
Βραζιλία-Βολιβία (11/9)
Περού-Αργεντινή (11/9)

Γκαλέτι: "Υποχρέωση να τα κερδίσουμε όλα"


Χαρούμενος με την ζώη του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι που υπογράμμισε πως υποτίμησαν την Ανόρθωση όμως θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να κατακτήσουν το UEFA, ενώ μίλησε και για την πρόταση του ΠΑΟ πριν 2-3 χρόνια.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ των νταμπλούχων Ελλάδας σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Real FM" αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League, τους στόχους της ομάδας, το χαμένο πέναλτι του Μήτρογλου στην Λάρνακα, την περυσινή χρονιά, τους παίκτες που ήρθαν αλλά κι' αυτούς που έφυγαν, ενώ έκανε μια σύγκριση ανάμεσα στον Τάκη Λεμονή και τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Δεν ξέρω πολύς κόσμος με σταματά στο δρόμο με χαιρετά και μου δείχνει την αγάπη του. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα ένοιωσα την αγάπη του κόσμου και εγώ προσπαθώ με κάθε τρόπο να την ανταποδώσω. Μου αρέσει πολύ η Αθήνα είμαι πολύ ευτυχισμένος. Εχουμε πολλά κοινά Αργεντινοί και Ελληνες και πραγματικά νοιωθω σαν το σπιτι μου", δήλωσε αρχικά ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ενώ για τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση υπογραμμίσε:

"Ηταν τα πρώτα ματς σεζον, υπήρξαν πολλές αλλαγές. Νέος προπονητής, αρκετοί νέοι παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι υποτιμήσαμε την Ανόρθωση, γιατί νομίζαμε πως δεν ήταν ένας δυνατός αντίπαλος, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε μέσα στο γήπεδο. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ματς που χάσαμε με 3-0 και δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση στον επαναληπτικό".

"Δεν ήταν απόφαση του προπονητή το πέναλτι του Μήτρογλου"

Όσο για το χαμένο πέναλτι του Μητρογλου στην Κύπρο, ο Αργεντινός τόνισε: "Ηταν μια απόφαση που πάρθηκε στη στιγμή μέσα στο γήπεδο. Συμβαίνουν αυτά. Ο Κώστας πήρε την μπάλα και εκτέλεσε το πέναλτι. Δεν ήταν προμελετημένο, δεν ήταν απόφαση του προπονητή".

"Καλύτερα να ερχόντουσαν νωρίτερα Λέτο, Ντουντού, Ντιόγκο"

Ερωτηθείς για το αν χάθηκε χρονος στις μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι, απάντησε: "Το ιδανικό για κάθε ομάδα είναι να έχει έτοιμο το ρόστερ πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Αυτό, όμως, δεν είναι πάντα εύκολο. Για να γίνουν οι μεταγραφές και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς χρειάζονται διαπραγματεύσεις που κανείς δεν ξέρει πόσο μπορεί να διαρκέσουν. Θα ήταν καλό να έχουν έρθει νωρίτερα στην ομάδα οι Λέτο, Ντουντού, Ντιόγκο".

Αναφορικά με την ερυθρόλευκη αμυνα, υπογράμμισε: "Είμαι ήρεμος. Ολοι κερδίζουμε και όλοι χάνουμε. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει λάθος, αλλά εγώ νοιώθω ασφάλεια για την άμυνα μου".

"Θα ήθελα να μείνει ο Λούα Λούα"

Ο Γκαλέτι μίλησε και για την φυγή του Λούα Λούα, δηλώνοντας: "Δεν ξέρω γιατί έφυγε. Πάντα μου αρέσει να παίζω με καλούς παίκτες και θα ήθελα να είχε μείνει, γιατί πρόκειται καλό ποδοσφαιριστή".

"Από τις καλύτερες σεζόν η περυσινή... στόχος να τα κερδίσουμε όλα"

Σε ερώτηση για το αν διάλεγε παιχνίδι να παίξει καλύτερα την περυσινή σεζόν, απάντησε: "Είναι δύσκολο να διατηρήσεις την ίδια απόδοση σε όλη τη σεζόν. Πέρυσι είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς. Δώσαμε πολλά ματς και κάναμε πολλά ταξίδια. Επίσης στο πρωτάθλημα οι περισσότερες ομάδες κλείνονταν πίσω και δεν σου επιτρέπουν να κάνεις το παιχνίδι σου. Σε καμιά περίπτωση δεν διάλεγα ματς.

Ηταν, όμως, μια από τις καλύτερες σεζόν. Φέτος ο στόχος μας να την επαναλάβουμε, αλλά είναι αρκετά δύσκολο. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί και ξέρουμε ότι έχουμε την υποχρέωση να τα κερδίζουμε όλα. Σίγουρα έφυγαν ορισμένοι καλοί παίκτες, αλλά ήρθαν άλλοι πολύ καλοί.

Ξέρουμε ότι απογοητεύσαμε τον κόσμο με τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση και για να θεωρηθεί η σεζόν επιτυχημένη, πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνει πάντα ο Ολυμπιακός. Να κερδίσουμε τα πάντα. Σε αυτό το σύλλογο οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες.

Οσον αφορά το ΟΥΕΦΑ είναι πολύ δύσκολο να το κατακτήσουμε, αλλά θα κάνουμε ότι είναι δυνατό. Εδώ στην Ελλάδα υποτιμούν το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συμμετέχουν μεγάλες ομάδες όπως η Μίλαν".

"Ο Λεμονής ήταν κοντά μας... ο Βαλβέρδε πιο τεχνοκράτης"

Όταν του ζητήθηκε να κάνει σύγκριση ανάμεσα στον Βαλβέρδε και τον Λεμονή, ο Γκαλέτι τόνισε με απόλυτη ειλικρίνεια: "Είναι δύο διαφορετικοί προπονητές. Ο Λεμονής κάνει τους παίκτες να αισθάνονται πιο σημαντικοί, βρίσκεται συνεχώς κοντά τους και πιστεύω ότι αυτή ήταν η επιτυχία του πέρυσι. Ο Βαλβέρδε είναι πιο τεχνοκράτης, βασίζεται στη σκληρή δουλειά. Πρόκειται, πάντως, για δύο καλούς τεχνικούς με τον καθένα να έχει τη δική του προσωπικότητα".

"Ενισχύθηκαν ΠΑΟ και ΑΕΚ"

Για τους μεγάλους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ο Αργεντινός άσος, είπε: "Θεωρώ και τους δύο το ίδιο δυνατούς διεκδικητές. Ενισχύθηκαν με σημαντικούς παίκτες. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με πέρυσι γιατί έχουν ενισχυθεί και οι υπόλοιπες ομάδες".

"Εφαρμόστηκε ο νόμος με την Καλαμαριά"

Όσο για την υπόθεση CAS με την Καλαμαριά ο σούπερ σταρ των ερυθρολεύκων ήταν αφοπλιστικός: "Δεν είναι αρμοδιότητα δική μας. Υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να παίξει σε τρεις ομάδες και αυτός εφαρμόστηκε".

"Είχα πρόταση από τον ΠΑΟ"

Αναφορικά με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού στο παρελθόν, δήλωσε: "Είναι αλήθεια ότι με ήθελε ο Παναθηναϊκός πριν δύο – τρία χρόνια".

Ερωτηθείς για την επιλογή του να μετακομίσει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Γκαλέτι υπογράμμισε: "Ημουν αρκετά χρόνια Ισπανία ήθελα να αλλαξω περιβάλλον. Εμφανίστηκε Ολυμπιακός, ήξερα ότι ήταν μεγάλος σύλλογος. Επίσης θα μου έδινε την ευκαιρία να παίξω στο Champions League".

"Προσηλωμένοι για να προκριθούμε με Νόρντζελαντ"

Για τα ματς του Κυπέλλου UEFA με την Νόρντζελαντ που ακολουθούν, είπε: "Πήραμε το μάθημα μας. Η Νόρτζελαντ είναι μια ομάδα για την οποία δεν ξέρουμε πολλά πράγματα. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι οι Δανοί θα κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους απέναντί μας. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και να προκριθούμε".

Ερωτηθείς για το ποιος παίκτης θα ήθελε να έρθει, δήλωσε: "Δεν είναι δική μου δουλειά να πω. Το σίγουρο είναι πως έχουμε μια καλή ομάδα, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς κάτι που θα γίνει με το πέρασμα του χρόνου".

"Το μέλλον θα δείξει για νέο συμβόλαιο"

Για τον συμβόλαιο του με τους νταμπλούχους Ελλάδας ο Γκαλέτι υπογράμμισε: "Είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να παίζω καλά και να βοηθώ την ομάδα. Το μέλλον θα δείξει".

"Ο Ντιόγκο θα προσφέρει τα μέγιστα"

Όσο για την απόψη του για τον Σεμπάστιαν Λέτο, τον Ντουντού και τον Ντιόγκο: "Ο Λέτο είναι νεαρός ποδοσφαιριστής που έρχεται από μια μεγάλη ομάδα. Πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει στην αριστερή πλευρά. Ο Ντουντού είναι καλός παίκτης και τεχνικής με πολύ δυνατό σουτ. Χρήσιμος στο χώρο κέντρου θα προσφέρει πολλά. Ο Ντιόγκο είναι νεαρός παίκτης, έχει καλές κινήσεις, τεχνική και αίσθηση του χώρου, θα προσφέρει τα μέγιστα".

"Πιο επικίνδυνα τα γήπεδα από τους αντιπάλους στην Ελλάδα"

Για τον αν μπορεί να βοηθήσει να έρθουν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες στην Ελλάδα, τόνισε: "Ναι. Εχω μιλήσει με παίκτες που ακούστηκαν τα τελευταία χρόνια. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανέβει. Τα γήπεδα, όμως, στην Ελλάδα είναι πιο επικίνδυνα από τους αντίπαλους. Θα πρέπει να βελτιωθούν αν θέλουμε να ανέβει στο επίπεδο. Ενας από τους λόγους, μάλιστα, που πολλές φορές οι ομάδες κατηγορούνται ότι δεν παίζουν καλό ποδόσφαιρο είναι η κακή κατάσταση των γηπέδων".

Αναφορικά με τους Έλληνες παίκτες, ο Γκαλέτι υπογράμμισε: "Δεν ξέρω κάποιοι γιατί δεν παίζουν, αλλά μπορεί να είναι τόσο αποδοτικοί, όσο και οι ξένοι. Δεν είναι θέμα εθνικότητας. Υπάρχουν και Ελληνες καλοί παίκτες. Υπάρχουν παραγωγικοί και μη παραγωγικοί".

Αναφορικά με δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντου του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Σωτήρη Νίνη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο "μαέστρος" της ερυθρόλευκης επίθεσης, δήλωσε: "Ο Νίνης είναι καλός παίκτης, πολύ νέος. Εχει, όμως, πολλά να μάθει, αλλά και πολλά να προσφέρει. Επιθετικά είναι πολύ καλός. Ο Παπαδόπουλος έχει πολύ καλό πόδι και αυτός έχει πολλά να μάθει. Είναι καλός παίκτης".

Σε ερώτηση για το αν μαθάινει την ελληνική γλώσσα, απάντησε: "Προσπαθώ να μάθω. Μου αρέσει η γλώσσα, αλλά το κακό είναι πως πολλοί συμπαίκτες μου και ο προπονητής μιλάνε…ισπανικά".

"Πιο ακριβή η ζωή από την Ισπανία"

Για το τι τον ενοχλεί στην χώρα μας ο Γκαλέτι τόνισε: "Το μόνο που με ενοχλεί είναι να χάνω. Είναι λίγο δύσκολα όταν βρέχει, αλλά γενικά όλα μου αρέσουν. Το φαγητό, ο κόσμος, ο καφές και μου αρέσουν τα κουλούρια. Η ζωή πάντως στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή από την Ισπανία".

"Με θαυμάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟ και της ΑΕΚ"

Για τους οπαδούς των άλλων ομάδων, ανέφερε: "Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Εχω βρεθεί με οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Μου εκφράζουν τον θαυμασμό τους".

"Μου έκανε εντύπωση η μεταγραφή του Ρεκόμπα"

Αναφορικά με την μεταγραφή του Ρεκόμπα στον Πανιώνιο, ο Γκαλέτι δεν έκρυψε την έκπληξη του, τονίζοντας: "Μου έκανε εντύπωση. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Σίγα – σιγά έρχονται παίκτες τέτοιας αξίας και αυτό είναι καλό. Το ίδιο ισχύει και για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Και οι δύο έχουν γράψει την ιστορία τους στο ποδόσφαιρο".

Για τους Νούνιες και Λεντέσμα που έφυγαν από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, δήλωσε: "Είναι δύο πολύ καλοί παίκτες. Το ότι ο Νούνιες έχει πετύχει τρία γκολ στην Αργεντινή δείχνει την αξία του. Ισως να χρειαζότανε περισσότερο χρόνο. Οσον αφορά τον Λεντέσμα έτσι κι αλλιώς ανήκει στην ομάδα. Η πόρτα είναι ανοικτή και τον περιμένουμε".

"Ξέρω καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός"

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ντέρμπι των αιωνίων, δηλώνοντας: "Στα ντέρμπι πρέπει να παίζεις με το μυαλό και να μην επηρεάζεσαι από την ατμόσφαιρα. Ξέρω καλά τι σημαίνει ένας αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός".

«Χαμός» για Ρεκόμπα


Ντελίριο ενθουσιασμού προκάλεσε η άφιξη του Αλβάρο Ρεκόμπα στην Ελλάδα. Περίπου 1.000 οπαδοί του Πανιωνίου βρέθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» να υποδεχτούν τον Ουρουγουανό σούπερ σταρ. Ως είθισται, η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ήταν εκπληκτική, εκατοντάδες καπνογόνα φώτισαν το χώρο, αναγκάζοντας τον πολύπειρο μεσοεπιθετικό να παρακολουθεί σαστισμένος…

Εμφανώς απροετοίμαστος για τέτοιου είδους καλωσόρισμα, ο 32χρονος άσος- με ένα κασκόλ της νέας του ομάδας στο λαιμό- χαιρετούσε αμήχανα τους εκστασιασμένους οπαδούς. Μάλιστα, μερικοί από αυτούς δε δίστασαν να πηδήξουν στο αυτοκίνητο και να σταματήσουν για λίγο την πορεία του. Οι αστυνομικές δυνάμεις, ναι μεν δυσκολεύτηκαν, αλλά κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο. Μαζί στο αμάξι επέβαινε ο στενός φίλος του Ρεκόμπα και νέος του συμπαίκτης, Λάμπρος Χούτος.
Από τις πρώτες του δηλώσεις, ο σπουδαίος αυτός ποδοσφαιριστής φάνηκε ευδιάθετος και γεμάτος όρεξη να ξεκινήσει δουλειά: «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να χαιρετήσω από κοντά τους φίλους της ομάδας. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να φτάσω στην καταλληλότερη κατάσταση και να προσφέρω άμεσα στην ομάδα μου. Αυτό που ζω σήμερα είναι πολύ όμορφο και το θεωρώ νέο ξεκίνημα, νέα σελίδα στην καριέρα μου. Τα υπόλοιπα στις προπονήσεις», τόνισε ο πρώην άσος της Ίντερ.

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ 0-3


Με γκολ του Λαγού στο 27', του Μπλάνκο στο 37' και του Ζορμπά στο 47' η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Ολυμπιακό Βόλου μπροστά σε περίπου 9.000 θεατές που δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Θέμελης, Ραγκουέλ (66' Γεροντίδης), Γουσούλης, Κατσικάς, Κοντέων, Μάγερνικ, Ιράλα (74' Τσουλάτος), Ιωάννου (60' Σκαρτσίλας), Ράμι (74' Γιακάκογλου), Γκαρσία, Στεφανίδης.

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Χουανφράν, Ράμος (46' Κουτρομάνος), Αλεξόπουλος (73' Τσιμουρλίδης), Ενσαλίβα (79' Καλαμιώτης), Καφές (73' Τρίψας), Πελετιέρι (60' Ταχτσίδης), Λαγός (79' Μουστάκης), Σκόκο (60' Μπερνς), Μπλάνκο (68' Άλεν), Εντίνιο (46' Ζορμπάς).

Αρχηγός ο Παπαλουκάς, Βασιλόπουλος ο υπαρχηγός!


Τους νέους αρχηγούς της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2008/09 ανακοίνωσε την Κυριακή στους παίκτες του ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς θα αναλάβει το μεγάλο βάρους του πρώτου αρχηγού, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θα έχει το ρόλο του υπαρχηγού, όπως αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.