Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2008

Ποδόσφαιρο Ευρώπη: Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου




















Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης:

Campionato - 7η Αγωνιστική
Σάββατο
Φιορεντίνα - Ρετζίνα (18:00)
Νάπολι - Γουβέντους (21:30)
Κυριακή
Μπολόνια- Λάτσιο (16:00)
Κατάνια - Παλέρμο
Κιέβο - Αταλάντα
Τζένοα - Σιένα
Λέτσε - Ουντινέζε
Μίλαν - Σαμπντόρια
Τορίνο - Κάλιαρι
Ρόμα - Ίντερ (21:30)


Premier League - 7η Αγωνιστική

Σάββατο
Μίντλεσμπρο - Τσέλσι (14:45)
Άρσεναλ - Έβερτον
Άστον Βίλα - Πόρτσμουθ
Μπόλτον - Μπλάκμπερν
Φούλαμ - Σάντερλαντ
Λίβερπουλ - Γουίγκαν
Μαν. Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ (19:30)
Κυριάκη
Χαλ - Γουέστ Χαμ (17:00)
Στόουκ - Τότεναμ (18:00)


Primera Division - 7η Αγωνιστική

Σάββατο
Ατλέτικο - Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Εσπανιόλ - Βιγιαρεάλ (23:00)
Κυριακή
Βαγιαδολίδ - Ουέλβα (18:00)
Μάλαγα - Χετάφε
Μπέτις - Μαγιόρκα
Χιχόν - Οσασούνα
Σανταντέρ - Ντεπορτίβο
Βαλένθια - Νουμάνθια
Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα (20:00)
Αλμερία - Σεβίλλη (22:00)


Bundesliga - 8η Αγωνιστική

Παρασκευή
Μπόχουμ - Γκλάντμπαχ (21:30)
Σάββατο
Βέρντερ - Ντόρτμουντ (16:30)
Βόλφσμπουργκ - Αρμίνια
Ανόβερο - Χόφενχαϊμ
Φρανκφούρτη - Λεβερκούζεν
Χέρτα - Στουτγκάρδη
Καρλσρούη - Μπάγερν Μ.
Κολωνία - Κότμπους
Κυριακή
Αμβούργο - Σάλκε (18:00)


Ligue 1 - 9η Αγωνιστική

Σάββατο
Μονακό - Νις (20:00)
Παρί Σ.Ζ. - Λοριάν
Καέν - Γκρενόμπλ
Ναντ - Σεντ Ετιέν
Μπορντό - Τουλούζ
Σοσό - Χάβρη
Λιόν - Λιλ (22:00)
Κυριακή
Οσέρ - Ρεν (18:00)
Λε Μαν - Νανσί
Βαλενσιέν - Μαρσέιγ (22:00)


Scottish Premier League - 9η Αγωνιστική

Σάββατο
Ινβερνές - Σέλτικ (14:30)
Φόλκερκ - Αμπερτνίν (17:00)
Χάμιλτον - Σεντ Μίρεν
Κιλμάρνοκ - Μάδεργουελ
Κυριακή
Χιμπέρνιαν - Χαρτς (16:00)


Eredivisie - 6η Αγωνιστική

Παρασκευή
Ντε Χάαγκ - Φόλενταμ (21:45)
Σάββατο
Τβέντε - Χέρακλες (19:45)
Μπρέντα - Αϊντχόφεν (20:45)
Ρόντα - Χέρενφεν
Άγιαξ - Γκρόνινγκεν (21:45)
Κυριακή
Ναϊμέγκεν - Φίτεσε (13:30)
Ντε Γκράαφτσαπ - Άλκμααρ (15:30)
Σπάρτα Ροτ. - Ουτρέχτη
Βίλεμ - Φέγενοορντ


Süper Lig - 7η Αγωνιστική

Σάββατο
Χατσέτεπε - Ντενίζλισπορ (14:00)
Μπουγιούκσεχιρ - Αντάλιασπορ
Μπούρσασπορ - Εσκισέχιρσπορ (16:00)
Κοτσαέλισπορ - Φενέρμπαχτσε (19:00)
Κυριακή
Γκαζιάντεπσπορ - Κόνιασπορ (14:00)
Καϊσέρισπορ - Άνκαρασπορ
Σίβασπορ - Ανκαραγκιουτσού
Γκεντσλερμπιρλιγκί - Μπεσίκτας (17:00)
Γαλατάσαράι - Τράμπζονσπορ (20:00)


Κύπρος - 5η αγωνιστική

Σαββάτο
Ατρόμητος - ΑΠΟΠ/Κινύρας (17:00)
Απόλλωνας - ΕΝΠ (19:00)
Ανόρθωση - ΑΕΠ (20:00)
Κυριακή
ΑΠΕΠ - ΑΕΛ (17:00)
Δόξα - Εθνικός (18:00)
Αλκή - ΑΕΚ (20:00)
Δευτέρα
ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια (19:30)

Λεντέσμα: "Ο Βαλβέρδε με έδιωξε"


Λίγες ώρες μετά από τη δεύτερη του εμφάνιση με την εθνική Αργεντινής (βασικός), ο Κριστιάν Λεντέσμα, αναφέρθηκε στο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, άφησε αιχμές για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ενώ στάθηκε στην κλήση του στην "Μπιανκοσελέστε".

Ο 30χρονος άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στη Σαν Λορέντζο, μίλησε στη "Sportday" για την επιστροφή του στην Αργεντινή και την κλήση του στην εθνική της χώρας του, ενώ δεν χαρίστηκε στον Ισπανό τεχνικό των "ερυθρολεύκων", τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την απομάκρυνση του από το λιμάνι.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

- Πραγματοποίησες το ντεμπούτο σου στην εθνική Αργεντινής, αντικαθιστώντας τον Ρικέλμε, και με την Χιλή ήσουν βασικός. Πώς το βιώνεις όλο αυτό;

"Είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή. Με τη Χιλή όμως χάσαμε και δεν μπορώ να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αν και νομίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα στα προκριματικά και θα βρεθούμε στο Μουντιάλ του 2010".

- Δεν συνηθίζεται να παίζει ένας παίκτης για πρώτη φορά στην εθνική στα 30 του. Κι όμως, έπεισες τον ομοσπονδιακό να σε καλέσει και μπήκες αμέσως στην ενδεκάδα...

"Είχα βρεθεί και παλιότερα κοντά στην εθνική, αλλά δεν είχα παίξει. Το ότι ήμουν στην ενδεκάδα πιστεύω ότι είναι θέμα φόρμας. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, γι' αυτό έπαιξα κατ' ευθείαν στην ομάδα".

- Περίμενες αυτή την κλήση στην εθνική τώρα;

"Το τελευταίο διάστημα είχε αναπτυχθεί μία σχετική φημολογία, αλλά δεν έδινα σημασία από τη στιγμή που δεν είχα μιλήσει με τον Αλφιο Μπασίλε ή με κάποιον στην ομοσπονδία. Περίμενα όμως πως οι καλές εμφανίσεις μου με τη Σαν Λορέντζο δεν θα περνούσαν απαρατήρητες".

"Δεν με εμπιστευόταν ο Βαλβέρδε"

- Στον Ολυμπιακό δεν αισθανόσουν την ίδια εμπιστοσύνη από την πλευρά του προπονητή;

"Την αισθανόμουν όταν έπαιζα. Ο Τάκης Λεμονής μού έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και έκανα τότε τα καλύτερα παιχνίδια μου με τον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι άλλαξε ο προπονητής, δεν είχα την εμπιστοσύνη του και έφυγα".

- Πιστεύεις πως ήταν απόφαση του Βαλβέρδε ο δανεισμός σου ή ήταν διοικητική απόφαση;

"Ήταν απόφαση του προπονητή. Δεν με πίστευε. Αποφάσισε πως είναι καλύτερο να φύγω, αλλά βέβαια ήταν μία απόφαση που έβρισκε σύμφωνη και τη διοίκηση. Δεν είχαν καμία αντίρρηση στην αποχώρησή μου".

- Δηλαδή αισθάνεσαι πως ο Βαλβέρδε δεν σου έδωσε την ευκαιρία να του δείξεις αν αξίζεις να μείνεις;

"Πιστεύω, ναι. Εγώ είχα πει πολλές φορές πως ήθελα να μείνω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Δεν ήθελα να φύγω, αλλά ήθελα να γνωρίζω αν είμαι στα πλάνα του προπονητή. Είχα έναν τραυματισμό και έχασα μέρος της προετοιμασίας. Μετά ο προπονητής αποφάσισε να φύγω, χωρίς ουσιαστικά να με έχει δει στις προπονήσεις. Ήρθε μετά και ένας ξένος παίκτης και έπρεπε να αδειάσει μία θέση ξένου, μου είπαν... Νομίζω πως έπρεπε να περιμένουν να αποθεραπευτώ για να με κρίνει ο προπονητής. Αλλά αποφάσισε χωρίς να με δει.

Όσο για τους τραυματισμούς, αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Όλοι οι παίκτες έχουν τραυματισμούς. Είχα και εγώ τον περασμένο χειμώνα και δέχτηκα πιέσεις για να επιστρέψω νωρίτερα για τα ματς με την Τσέλσι. Ήθελα και εγώ να γυρίσω, αλλά αυτό μου άφησε προβλήματα. Δεν έπρεπε να επισπεύσω την επιστροφή μου. Εκεί οφείλονταν οι συνεχείς ενοχλήσεις μετά. Δεν είμαι επιρρεπής στους τραυματισμούς, όπως λέγεται. Έχω γεμάτες χρονιές. Και φέτος στη Σαν Λορέντζο δεν έχω χάσει αγώνα...".

- Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι θα αναζητήσει αμυντικό χαφ και ο κόσμος αναρωτιέται γιατί να μην επιστρέψει ο Λεντέσμα. Κατ’ αρχάς εσύ θέλεις να επιστρέψεις;

"Είναι δύσκολο. Το καλοκαίρι μού έκλεισαν την πόρτα. Είναι δύσκολο να γυρίσω, θεωρώ πως η πόρτα είναι κλειστή. Πριν από λίγους μήνες, μου είπαν να φύγω, προφανώς επειδή δεν τους ικανοποιούσα. Πώς να επιστρέψω το ερχόμενο καλοκαίρι; Εντάξει, έχω συμβόλαιο και θα πρέπει στην πρώτη μέρα της προετοιμασίας να δώσω το "παρών". Αλλά έχουμε καιρό μέχρι τότε. Θα δούμε τι θα γίνει".

- Πιστεύεις πως η πόρτα είναι κλειστή και από την πλευρά του Ολυμπιακού;

"Αυτό το γνωρίζει ο Ολυμπιακός, αλλά θα ήταν περίεργο να μου πουν το επόμενο καλοκαίρι ότι θέλουν να γυρίσω. Τι μπορεί να έχει αλλάξει μέσα σε ένα χρόνο; Πώς γίνεται να μη με ήθελαν το καλοκαίρι και να με θέλουν ύστερα από ένα χρόνο;".

- Μιλάς με πρώην συμπαίκτες σου από τον Ολυμπιακό;

"Μιλάω με τον Φερνάντο (Μπελούτσι). Αυτός είναι πολύ καλά, αισθάνεται πολύ άνετα φέτος, χαίρεται που είναι βασικός. Είναι πιο απελευθερωμένος τώρα που παίζει και πιστεύει πως μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα στη συνέχεια. Βρίσκει τον δρόμο του και χαίρομαι γι' αυτόν".

- Παρακολουθείς επομένως έμμεσα την πορεία του Ολυμπιακού φέτος.

"Ναι, γνωρίζω πως αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ, επομένως ήδη μπορεί να πετύχει λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Με τον Λεμονή η ομάδα έφτασε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος δεν προκρίθηκε καν στους ομίλους. Και είχε πάρει και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο πέρυσι...".

- Σπόντα για τον Βαλβέρδε είναι αυτό;

"Δεν είναι υπονοούμενα, καταγραφή της πραγματικότητας είναι...".

Επεισόδια Δώνη με Εντίνιο

Η προπόνηση της Πέμπτης, είχε ένα απρόοπτο για την ΑΕΚ και τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος αναγκάστηκε να στείλει στα αποδυτήρια, τον… γκρινιάρη Εντίνιο, που αγωνιζόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή, με τη φανέλα των αναπληρωματικών.

Ο Πορτογάλος επιθετικός, έδειξε σχετική αδιαφορία, όταν ο Έλληνας προπονητής αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει με τους αναπληρωματικούς, στο καθιερωμένο διπλό της "Ένωσης".

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Δώνης έκανε παρατηρήσεις στον 26χρονο άσο, για τον τρόπο που αγωνιζόταν και… πήρε κάποιες απαντήσεις στη μητρική γλώσσα του Πορτογάλου.

Το παραπάνω, είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το διπλό και ο Δώνης να δώσει εντολή στον Εντίνιο, για άμεση αποχώρηση προς τα αποδυτήρια. Μετά το τέλος της προπόνησης, το σκηνικό φάνηκε να ξεχνιέται από τους δύο πρωταγωνιστές.

Δύσκολα μένει ο Λεόν

Τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δεν είναι διατεθειμένος ο Γιώργος Δώνης, να κρατήσει τον νεαρό μεσοεπιθετικό, Ανγκούλο Λεόν, που έχει κάποια θετικά στοιχεία, αλλά δεν… τρελαίνει κιόλας τον Έλληνα τεχνικό.

Προβληματίζεται ο Χενκ Τεν Κάτε

Ο Ολλανδός προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, προβληματίζεται για τον καταρτισμό της ενδεκάδας που θα παρατάξει κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα. Για το δεύτερο ημίχρονο προορίζεται ο Καραγκούνης.

Η… μη χρησιμοποίηση των διεθνών από τον Ρεχάγκελ, απασχολεί σοβαρά τον Τεν Κάτε, που αναζητεί λύσεις, ενόψει του ντέρμπι.

Οι μετρήσεις που έγιναν, έδειξαν πόσο πολύ επηρεάστηκαν από το δεκαήμερο με την Εθνική ομάδα, οι Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Βύντρα, Τζιόλης, Νίνης, Σπυρόπουλος και Τζόρβας, η φυσική κατάσταση των οποίων, απογοήτευσε τον Ολλανδό.

Για τη βασική ενδεκάδα, σοβαρή υποψηφιότητα θέτουν οι: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Γκούμας, Μάτος, Σιμάο, Κλέιτον, Ίβανσιτς, Σαλπιγγίδης, Σόουζα, ενώ "παίζουν" και οι Νίλσον, Ρουκάβινα.

Συγκίνηση στο "αντίο" του Παπαδόπουλου

Από την προπόνηση, πέρασε και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος χαιρέτησε τους συμπαίκτες του, μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και με αρκετούς από τους παίκτες να βουρκώνουν.

Ο Τεν Κάτε κάποια στιγμή πήρε το λόγο και αποχαιρέτησε τον Έλληνα άσο: "Από σήμερα ο Δημήτρης δεν θα είναι ξανά μαζί μας. Είναι ένας άψογος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και του εύχομαι ότι καλύτερο στην συνέχεια της καριέρας του"

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ: Μόνο νίκες μέχρι τα Χριστούγεννα

Μόνο νίκες μέχρι τα Χριστούγεννα, ζήτησε από τους παίκτες του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Ολυμπιακού την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο Βαλβέρδε έγραψε στον πίνακα των αποδυτηρίων, τα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι τις γιορτές, τα οποία είναι: Πανθρακικός, Γαλατασαράι (εκτός), Άρης (εκτός), Εργοτέλης, Παναθηναϊκός (εκτός), Ηρακλής (εκτός), Μπενφίκα, Πανιώνιος, Μέταλιστ (εκτός), Λεβαδειακός, Λάρισα (εκτός), Χέρτα και Θρασύβουλος.

Με νίκες στα παραπάνω ματς, είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός αποκτά προβάδισμα τίτλου από νωρίς, ενώ προχωράει και στο Κύπελλο UEFA, μία διοργάνωση που αρέσει (και ταιριάζει λόγω... προϊστορίας) στον Ερνέστο Βαλβέρδε...

Διάστρεμμα ο Τοροσίδης

Με ελαφρύ διάστρεμμα, επέστρεψε ο Βασίλης Τοροσίδης από την Εθνική ομάδα. Η κατάσταση του Έλληνα αμυντικού θα εκτιμηθεί ξανά την Παρασκευή, με τους γιατρούς να εκτιμούν πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Οι Τζόρτζεβιτς, Ντουντού και Λεονάρντο, συνέχισαν τα προγράμματα αποθεραπείας τους, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος έχει μία σύσπαση στον προσαγωγό.