Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2008

ΑΠΟΕΛ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-0


Ο ΑΠΟΕΛ πήρε άξια τη νίκη επί της Ανόρθωσης με 1-0, στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, εκεί όπου θα παραμείνει για τουλάχιστο 24 ώρες, μέχρι το παιχνίδι του Σαββάτου ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ομόνοια.

Οι γαλαζοκίτρινοι επέδειξαν μεγάλο πάθος και όντας καλύτεροι από τους κυανόλευκους, πήραν δίκαια το πολύτιμο τρίποντο, από το γκολ στο 63' του Νέναντ Μιροσάβλιεβιτς, ο οποίος "ξεκλείδωσε" την άμυνα της "Κυρίας".

Πάντως, εκτός από την ήττα, προέκυψε κι άλλο πρόβλημα για την «Κυρία», αφού ο Σάβιο αποχώρησε τραυματίας (χτύπησε στον έσω πλάγιο) στο 10’ και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα προλάβει το παιχνίδι της Τρίτης κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Κόντης, Μπρούρσε, Φλορέα, Σατσιάς (46' Πίντο), Μοράις, Κοσόφσκι (89' Χρήστου), Χαραλαμπίδης, Μιροσάβλιεβιτς, Ονουάτσι (79' Μιχαήλ).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Νάγκι, Κωνσταντίνου, Δέλλας, Κατσαβάκης, Λεϊβακαμπέσι, Νικολάου, Σκοπελίτης, Ντομπρασίνοβιτς (72' Σόσιν), Λαμπάν (57' Φρούσος), Χαουάρ, Σάβιο (11' Μπαρντόν).


Βαλβέρδε: «Ήθελα πρωτιά»


«Τώρα μπορούμε μόνο να βγούμε τρίτοι. Με ισοπαλία κόντρα στη Μέταλιστ θα μπορούσαμε να είμαστε και δεύτεροι. Δεν είμαι ικανοποιημένος, θα ήθελα να είμαι πρώτος. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, εκτός από τον αντίπαλο, και τον αγωνιστικό χώρο. Γι' αυτό πιστεύω ότι, σύμφωνα με τις συνθήκες, ήμασταν καλοί. Μας πίεσαν πάρα πολύ στο κέντρο, γιατί ήξεραν ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να παίξουμε γρήγορα σε αυτό το γήπεδο, και έτσι μπορούσαμε να παίξουμε μόνο με μακρινές μπαλιές και με αντεπιθέσεις. Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, στο οποίο δεν παίχτηκε πολύ ποδόσφαιρο. Φαινόταν ότι θα λήξει 0-0, αν και σε κάποιες στιγμές μπορούσαμε είτε να έχουμε προηγηθεί εμείς είτε οι αντίπαλοι. Υπήρχε μια λεπτή ισορροπία προς το 1-0 και το 0-1. Προς το τέλος όμως πιστεύαμε ότι θα λήξει 0-0. Σ' αυτό το γήπεδο, όμως, δεν μπορούσαμε να παίξουμε και πάρα πολύ ποδόσφαιρο. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρχαν κυρίως μονομαχίες και πολλές συγκρούσεις. Ήταν ένας σκληρός αγώνας και δεν μπορούσε να παιχτεί το ποδόσφαιρο ποιότητας που θέλαμε. Τελικά, εμείς είχαμε κάποιες ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε. Εκείνοι είχαν κάποιες άλλες και κατάφεραν σε μία από αυτές να σκοράρουν».

Στη συνέχεια, ο 44χρονος προπονητής απάντησε σε ερώτηση σχετική με την αλλαγή του Γκαλέτι, αλλά και τη χαμένη ευκαιρία του Ντιόγκο, που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα: «Δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ποιος μπορεί; Όταν χάνεις, πάντα ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν παίζει. Άλλωστε, ποιος δεν έπαιξε καλά στο προηγούμενο παιχνίδι; Επαναλαμβάνω πως, σύμφωνα με τις συνθήκες που υπήρχαν στο παιχνίδι, ήμασταν καλοί. Απλώς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν. Αυτό όμως ποτέ δεν το ξέρεις. Μετά τη λήξη ενός αγώνα, τότε μόνο σκέφτεσαι ποιες άλλες λύσεις θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις. Είχε τη δυνατότητα να σουτάρει αμέσως και να σκοράρει. Προτίμησε να κάνει το σουτ τεχνικό. Να στείλει την μπάλα στην άλλη γωνία για να μην μπορέσει να αντιδράσει ο τερματοφύλακας. Γι' αυτό αστόχησε ο Ντιόγο».

Τέλος, ο Ισπανός αναφέρθηκε και στις διαφορετικές απαιτήσεις που υπάρχουν σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Επίσης πρέπει σκεφτόμαστε ότι πρόκειται για μία διαφορετική διοργάνωση. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ξέρουμε καλά τον αντίπαλο και τις συνθήκες στις οποίες θα διεξαχθεί το παιχνίδι. Όταν βγαίνουμε στην Ευρώπη, πρέπει και εκεί να αντεπεξέλθουμε, μια και είναι διαφορετικός ο τύπος των παιχνιδιών και διαφορετικές οι ομάδες, τις οποίες δεν γνωρίζουμε καλά. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν δυσκολίες που πρέπει να τις ξεπεράσουμε. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε, κάποιες άλλες όμως -όπως χθες- υπάρχουν δυσκολίες που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι το παιχνίδι μας δεν ήταν κακό από πλευράς απόδοσης. Δεν πιστεύω, δηλαδή, ότι "έσπασε" η σειρά των καλών παιχνιδιών, απλώς ήταν οι συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες».

Κύπελλο UEFA: Αποτελέσματα Πέμπτης





















Group E


Βόλφσμπουργκ-Πόρτσμουθ 3-2
Τζέκο 3’, Γκέντνερ 23’, Μισίμοβιτς 74’ / Ντεφό 11’, Μουέμπα 14’
** Στο 80’ η Βόλφσμπουργκ έχασε πέναλτι με τον Μισίμοβιτς

Χιρενφέιν-Μπράγκα 1-2
Σιμπόν 19’ / Κουέστα 35’, Αγκουϊάρ 56’

Η βαθμολογία (Σε 3 αγώνες)
1. Βόλφσμπουργκ 9
2. Μίλαν 7
3. Μπράγκα 6
4. Πόρτσμουθ 1
5. Χιρενφέιν 0
** Η Μπράγκα ολοκλήρωσε τους αγώνες της

Η επόμενη αγωνιστική (17/12)

Πόρτσμουθ-Χιρενφέιν
Μίλαν-Βόλφσμπουργκ

Group F

Σλάβια Πράγας-Αμβούργο 0-2

Όλιτς 30’, Πέτριτς (πέναλτι) 90’

Άστον Βίλα-Ζίλινα 1-2
Ντελφουνέσο 28’ / Λάιτνερ 15’, Στίβαρ 19’
** Στο 79’ αποβλήθηκε ο Λάιτνερ της Ζίλινα

Η βαθμολογία (Σε 3 αγώνες)
1. Αμβούργο 6
2. Άστον Βίλα 6
3. Άγιαξ 6
4. Ζίλινα 4
5. Σλάβια Πράγας 1
** Η Ζίλινα ολοκλήρωσε τους αγώνες της

Η επόμενη αγωνιστική (17/12)
Αμβούργο-Άστον Βίλα
Άγιαξ-Σλάβια Πράγας

Group G

Βαλένθια-Κλαμπ Μπριζ 1-1

Ζίγκιτς 59’ / Αλκασάρ 19’

Κοπεγχάγη-Ρόζενμποργκ 1-1
Άντονσον 85’ / Ίβερσεν 33’

Η βαθμολογία (Σε 3 αγώνες)
1. Σεντ Ετιέν 7
2. Βαλένθια 5
3. Κλαμπ Μπριζ 3
4. Κοπεγχάγη 2
5. Ρόζενμποργκ 2
** Η Ρόζενμποργκ ολοκλήρωσε τους αγώνες της

Η επόμενη αγωνιστική (17/12)
Κλαμπ Μπριζ-Κοπεγχάγη
Σεντ Ετιέν-Βαλένθια

Group H

Λεχ Πόζναν-Λα Κορούνια 1-1

Ρεντζίφο 41’ / Κολότο 3’

Νανσί-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-4

Τζέρκα 5’, Φερέτ 72’, Κάμερλινγκ 79’ / Λοβ 23’, 61’, 88’, Ραμόν 33’

Η βαθμολογία (Σε 3 αγώνες)
1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12
2. Νανσί 4
3. Λα Κορούνια 4
4. Λεχ Πόζναν 2
5. Φέγενορντ 0
** Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ολοκλήρωσε τους αγώνες της

Η επόμενη αγωνιστική (17/12)
Λα Κορούνια-Νανσί
Φέγενορντ-Λεχ Πόζναν