Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2008

Ενσωματώνεται ο Μπερνς

Χαμόγελα στην Ελλάδα έφερε η ανακοίνωση της αποστολής της Ολυμπιακής ομάδας των "καγκουρό", αφού ο Μπερνς δεν ήταν μέσα σε αυτήν. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική για την ΑΕΚ καθώς ο παίκτης θα ενσωματωθεί πολύ πιο γρήγορα στην ομάδα και θα ακολουθήσει την προετοιμασία της.

Υπέγραψε στον ΟΣΦΠ ο Αβραάμ για 4 χρόνια !


Παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε επίσημα από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, το βράδυ της Παρασκευής (4/7).

«Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Ευχαριστώ τον κ. Κόκκαλη και τον κ. Χρυσικόπουλο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και την ευκαιρία που μου έδωσαν να παίξω στον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη τη διοίκηση του Άρη και κόσμο για τα χρόνια που πέρασα εκεί», δήλωσε στις κάμερες ο Παπαδόπουλος για να προσθέσει:

«Δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις, απλά θα πω ότι θα δουλέψω σκληρά και ταπεινά για να βοηθήσω Ολυμπιακό να πάει ακόμη ψηλότερα».

Αμέσως μετά η πειραϊκή ΠΑΕ εξέδωσε την ανακοίνωση της μεταγραφής του 24χρονου αμυντικού, που αναφέρει:
«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλου από τον Άρη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τετραετούς διάρκειας».

ΠΑΟ... στον Ολυμπιακό!

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα συνεχίσει τη καριέρα του στον Ολυμπιακό, αφού επιτεύχθηκε οριστική συμφωνία μεταξύ του Αρη και των πειραιωτών. Στο ταμείο του Αρη θα μπει το ποσό των 2,5 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί και η επιθυμία του 24χρονου κεντρικού αμυντικού έπαιξε καταλυτικό ρόλο, αφού ο ίδιος ζήτησε να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό.

Ελλάδα-Σλοβενία: 79-71

Τη νίκη με 79-71 επί της Σλοβενίας πήρε η Εθνική μας ομάδα που ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις στο τουρνουά "SuperCup" το οποίο διεξάγεται στο Μπάμπεργκ της Γερμανίας.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 38-42, 61-60, 79-71

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3, Μπουρούσης 13 (1), Ζήσης 8, Σπανούλης 8 (1), Φώτσης 17 (2), Περπέρογλου 4, Γλυνιαδάκης 6, Διαμαντίδης 11, Σχορτσανίτης 2, Πελεκάνος, Τσαλδάρης 3 (1), Πρίντεζης 4

Σλοβενία (Πίπαν): Ζάγκορατς 3, Λάκοβιτς 6 (1), Τσάπιν 2, Μπετσίροβιτς 8, Νεστέροβιτς 16, Ντράγκιτς 10 (2), Σλόκαρ 9 (1), Γιοξίμοβιτς 5 (1), Λόρμπεκ Ντ. 5 (1), Ντρόμπνιακ 2, Ζούπαν 5, Πρέλντζιτς

Δανεικός στην Κιέβο Βερόνα ο Σορεντίνο

Από τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο Ιταλός τερματοφύλακας θα αγωνίζεται στην Κιέβο Βερόνα, όχι ως κανονική μεταγραφή, αλλά με τη μορφή δανεισμού. Συγκεκριμένα, η ιταλική ομάδα θα έχει το δικαίωμα απόκτησης του «Σόρε» το επόμενο καλοκαίρι, χωρίς να γίνει γνωστό το ποσό που θα πρέπει να δαπανήσει.

Έξι για ζέσταμα...

Απέναντι στην αυστριακή Χαλ, ομάδα Γ’ κατηγορίας, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 6-0, στο πρώτο του φιλικό τεστ για τη νέα σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν λιγάκι από τις δυνατές προπονήσεις και παρότι ο αντίπαλος δεν ήταν δυνατός, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβγαλε κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Οι νταμπούχοι Ελλάδας είχαν πολύ καλή ανάπτυξη, με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, αποδεικνύοντας πως έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στην φιλοσοφία του Βαλβέρδε.

Εξαιρετική επιθετική λειτουργία, σταθερή άμυνα που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ούτε μια στιγμή από την υποδεέστερη Χαλ ήταν η εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό ματς.

Όσο για τους παίκτες που ξεχώρισαν; Ο Γκαλίτσιος στην πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και ήταν εξαιρετικό τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και επιθετικά όποτε χρειάστηκε.

Πλην των τραυματία Μπελούτσι και τον Όσκαρ, ο οποίος ενσωματώθηκε πριν δύο μέρες στην προετοιμασία, ο Ισπανός τεχνικός χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του. Υπήρχαν διαστήματα που ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, έπαιξε από τα άκρα και πίεσε ψηλά τον αντίπαλο του. Ο νεαρός Σοΐλέδης άνοιξε το χορό των γκολ, ενώ σκόραραν ακόμη οι Νούνιες, Κοβάσεβιτς, Σίσιτς, Μήτρογλου και Τζόρτζεβιτς.

H σύνθεση του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός
(Ερνέστο Βαλβέρδε): Παναγόπουλος, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Πάντος, Μενδρινός, Σταμόγιαννος, Γκαλέτι, Σοϊλέδης, Νούνιες, Κοβάτσεβιτς.

Κόβατας, Σίσιτς, Ντομί, Τζόρτζεβιτς, Λεντέσμα, Στολτίδης, Νικλιτσιώτης, Κατσικογιάννης, Βασιλογιάννης, Κωτσαρίδης, Μήτρογλου.


Έκλεισε Ρουκάβινα ο ΠΑΟ !

Σύμφωνα μες πληροφορίες από την Κροατία, η «πράσινη» ΠΑΕ ήρθε σε συμφωνία με την Χάιντουκ Σπλιτ για την απόκτηση του 22χρονου επιθετικού και απομένουν πλέον τα τυπικά για να αποτελέσει και με τη βούλα παίκτη του τριφυλλιού. Ο νεαρός στράικερ θα βρίσκεται στην Αθήνα το Σάββατο για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Στην Αγγλία για τον Ζιλμπέρτο άνθρωπος του Παναθηναϊκού

Προσπάθειες για να αποκτήσει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα κάνει ο Παναθηναϊκός.
Στις αρχές, λοιπόν, την επόμενης εβδομάδας αναμένεται να μεταβεί στην Αγγλία άνθρωπος του Παναθηναϊκού, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο Κώστας Αντωνίου, προκειμένου να ολοκληρώσει θετικά το θέμα. Στο «τριφύλλι» θέλουν να κάνουν αργές και σταθερές κινήσεις στην υπόθεση του Ζιλμπέρο Σίλβα καθώς θεωρούν πως αν τελικά δεχθεί να φορέσει τη φανέλα των «πράσινων» θα αποτελέσει ένα δυνατό δίδυμο στη μεσαία γραμμή με τον Μαρσέλο Μάτος.

Σενάριο για Ζεοβάνι και «Ένωση»

Ένα σενάριο που προέκυψε χθες το βράδυ, θέλει τον Ζεοβάνι να βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι στην οποία αγωνιζόταν πέρσι και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να έρθει στην ομάδα στην οποία ανήκει ο συμπατριώτης του και πρώην συμπαίκτης του στη Μπαρτσελόνα, Ριβάλντο.

Ο Ζεοβάνι που είναι 28 ετών, θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας πριν από μερικά χρόνια, όταν μετακινήθηκε από την Κρουζέιρο στους «μπλαουγκράνα» Η ΑΕΚ αναζητάει ένα μέσο και ο Λατινοαμερικανός θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Θα δοκιμάσουν τον Mίκελ Αλόνσο στον Ολυμπιακό

Στο Ζεέφελντ θα βρεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Μίκελ Αλόνσο, αδερφό του Τσάβι Αλόνσο της Λίβερπουλ, για να δοκιμαστεί από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο 28χρονος Ισπανός αμυντικός μέσος, που έμεινε ελεύθερος από την Μπόλτον (δεν είχε πολλές συμμετοχές φέτος), έχει αγωνιστεί στην «Πριμέρα», με την φανέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ (από 2002 έως 2004 και από 2005 έως 2007) και της Νουμάνθια (για ένα εξάμηνο το 2004).

Αποσύρεται ο ΠΑΟ!


Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή του Άρη, Αβραάμ Παπαδόπουλου. Το γεγονός αυτό ανοίγει τον δρόμο για τον Ολυμπιακό.

H «πράσινη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων, επιθυμεί να ενημερώσει ότι αρνούμενη να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλου από την ΠΑΕ Άρης».

Πλέον το παιχνίδι για την απόκτηση του παίκτη, περνάει αποκλειστικά στα χέρια του Ολυμπιακού, ο οποίος μπορεί να κάνει δικό του τον παίκτη καταβάλλοντας το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πρόσφερε χθες, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδεχτεί την πρόταση ο Άρης. Ο Παπαδόπουλος συναντήθηκετο πρωί με τον πρόεδρο του Άρη που τον ενημέρωσε για τις προτάσεις που είχαν γίνει.

Ασίς: "Κατά 90% στη Μίλαν ο Ροναλντίνιο"!

Ξεκάθαρο προβάδισμα στη Μίλαν για την απόκτηση του Ροναλντίνιο έδωσε ο μάνατζερ και αδερφός του, Ρομπέρτο ντε Ασίς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό.

"Ναι, είναι αλήθεια. Υπάρχει μία σοβαρή πιθανότητα ο αδερφός μου να πάει στη Μίλαν, ας πούμε ότι το ποσοστό είναι 80-90%", τόνισε ο ντε Ασίς για να συνεχίσει:

"Το σημαντικό είναι πως τώρα είνα υγιής και δουλεύει για το μέλλον. Είναι αλήθεια πως έχει πολλές πιθανότητες να καταλήξει στη Μίλαν, τα πάντα είναι έτοιμα.

Υπάρχει συμβόλαιο αυτή τη στιγμή που τον δένει με τη Μπαρτσελόνα, υπάρχουν και άλλες επιλογές, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα έχουμε αποφασίσει".

«Μία ανάσα από Ρονάλντο η Ρεάλ»

Θέμα ημερών, ίσως ακόμη και ωρών, είναι η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca», ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμό «Onda Cero» κάνει λόγο για προφορική συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ισπανική εφημερίδα στο φύλλο της Παρασκευής αναφέρει ότι η «βασίλισσα» έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να δαπανήσει περισσότερα από 85 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού από τους «κόκκινους διαβόλους».

Τραυματίστηκε ο Μπελούτσι. Μια εβδομάδα εκτός


Μία δυσάρεστη είδηση προέκυψε από τη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Ο Φερνάντο Μπελούτσι ταλαιπωρείται από σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών και θα μείνει μία εβδομάδα εκτός. Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί σοβαρά το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σε πρώτη φάση θ' ακολουθήσει ειδική θεραπευτική αγωγή κι ύστερα από μία εβδομάδα θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του.

«Καθολικός» ο Σαμαράς!

Στη Σέλτικ θα συνεχίσει ο Γιώργος Σαμαράς την καριέρα του. Οι «καθολικοί» συμφώνησαν με τη Μάντσεστερ Σίτι στα 4 εκατ. ευρώ, συν τα έσοδα από την πραγματοποίηση ενός φιλικού στο «Σέλτικ Παρκ» στις 6 Αυγούστου, για να κάνουν τον 23χρονο επιθετικό δικό τους. Από την πλευρά του, ο διεθνής άσος ήθελε τη διαβεβαίωση του Γκόρντον Στράχαν ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν που ήταν δανεικός στους Σκοτσέζους.

θρίλερ για Αβραάμ !

Σε… μετωπική σύγκρουση με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου έχει έρθει ο Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» κατέθεσαν αρχικά πρόταση 2,2 εκατ. ευρώ στον Άρη για τον 24χρονο αμυντικό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν καταθέτοντας ισόποση προσφορά λίγο αργότερα. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κατέθεσε νέα πρόταση ύψους 2,5 εκατ. και τους Τζόρβα, Σιόντη, αλλά ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε με τα ίδια χρήματα (μάλιστα πολλά εξ αυτών θα καταβληθούν αμέσως), την ώρα που φήμες ήθελαν να προσφέρει κι έναν τερματοφύλακα (ίσως να αγόραζε τον Σηφάκη από τον ΟΦΗ για να τον παραχωρήσει στη συνέχεια στον Άρη). Οι Πειραιώτες δεν θέλουν επ ουδενί να βγουν και πάλι χαμένοι σε μια μεταγραφική μάχη απέναντι στον Παναθηναϊκό και ποντάρουν στην επιθυμία του παίκτη, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει μαζί τους. Η απάντηση του Άρη αναμένεται εντός της ημέρας και όλοι κρέμονται από τα χείλη του Λάμπρου Σκόρδα, ο οποίος φαίνεται πως αυτή τη φορά θα πει το «ναι» για την πώληση του Παπαδόπουλου.

Τελική προσφορά 40 εκ.ευρώ για Αντεμπαγιόρ η Μπάρτσα !

Τα ρέστα της για την απόκτηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ από την Άρσεναλ δίνει η Μπαρτσελόνα. Μετά την πρόταση 25 εκ.λιρών η οποία απορρίφθηκε από την Άρσεναλ, οι Καταλανοί επανήλθαν με νέα βελτιωμένη πρόταση ύψους 30 εκ.λιρών (40 εκ.ευρώ), με την αγγλική "Daily Mirror" να αποκαλύπτει πως αυτή θα είναι και η τελική προσφορά τους προς τον λονδρέζικο σύλλογο.

Σταμάτησε η διάθεση των Windows XP


H Microsoft σταμάτησε τη Δευτέρα (30/6) τη διάθεση των Windows XP στα καταστήματα και τους μεγάλους κατασκευαστές υπολογιστών, παρά τις αντιδράσεις μιας μερίδας χρηστών που δεν θέλουν να να εγκαταστήσουν τη νεώτερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Η εταιρεία θα συνεχίσει έως τον Ιανουάριο τις πωλήσεις των XP σε μικρότερα καταστήματα που συναρμολογούν υπολογιστές, ενώ μια ειδική έκδοση των XP για φθηνούς υπολογιστές, όπως το Asus Eee, θα παραμείνει διαθέσιμη για περισσότερο.

Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι προγραμματίζει το ντεμπούτο των νέων Windows 7 εντός του 2009. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει πλήρη τεχνική υποστήριξη των Windows XP έως το τέλος του 2009 και περιορισμένη υποστήριξη έως το 2014.

Πρώτο τεστ για Ολυμπιακό !

Η σκληρή δουλειά στο Σέεφελντ της Αυστρίας συνεχίζεται για τους παίκτες του Ολυμπιακού, που αύριο θα έχουν την ευκαιρία να... ξεμουδιάσουν κάπως, στο πρώτο φιλικό με αντίπαλο την αυστριακή Χαλ, ομάδα τρίτης κατηγορίας. Το ματς θα γίνει στο Βόλτερ, ένα χωριό κοντά στο Σέεφελντ και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ (18:00).

"Χαλάει" του Πεγεράνο

Σε σίριαλ του καλοκαιριού έχει μετατραπεί η μεταγραφή του Ερνάν Πεγεράνο στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις πάντως η περίπτωσή του φαίνεται να απομακρύνεται.

Το τριφύλλι είχε συμφωνήσει για την αγορά του 75% των δικαιωμάτων του, με το ποσό των 3 εκ. ευρώ. Η αργεντίνικη ομάδα τώρα του ζητάει να αγοράσει και το υπόλοιπο 25%, καταβάλλοντας ακόμα 1 εκ. ευρώ, γεγονός όμως που δεν αποδέχονται οι πράσινοι.

Ο 23άχρονος αμυντικός φέρεται να προτιμάει να αγωνιστεί στην Ισπανία και γι' αυτό περιμένει προσφορά της Αλμερία, η οποία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της.