Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2010

Ο Σωκράτης βρήκε τον… μακάκα του

AΠΟ:koubanezos.blogs.sportnet.gr

Ποιος φταίει πάλι, Σωκράτη;

Περίμενα εναγωνίως τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για να δω τη γραμμή πήραν από το λιμάνι οι οπαδικές φυλλάδες του Ολυμπιακού καθώς και οι «αντικειμενικές» των 28 ερυθρόλευκων πρωτοσέλιδων τον μήνα.

Γραμμή κατά Κόκκαλη; Όχι βέβαια, μια δύο φορές το έκαναν κάποιες εφημερίδες και τους έπρηξαν τα ούμπαλα μετά. Και το έκανα εν γνώσει του προέδρου.

Γραμμή κατά παικτών; Ε, καλά, Ντιόγο δεν υπάρχει, οι μισοί έλειπαν τραυματίες, με τον Οσκαρ να τα βάλουν ή με τον Κατσικογιάννη;

Γραμμή κατά Κετσπάγια; Όχι μωρέ, αυτός απολύθηκε μετά την πεντάρα από τον Εργοτέλη σε φιλικό. Πάλι να του τα φορτώσουμε;......

Η γραμμή κατά Ζίκο λοιπόν έχει παρθεί εδώ και λίγο καιρό. Αδίκως κατ’ εμέ. Κατάφορα.

Τι πληρώνει; Την ήττα από τον Αρη, περισσότερο κι από την προχθεσινή. Διότι οι μόνοι που δημοσίως ανέφεραν την κρισιμότητα και τη δυσκολία του αγώνα ήταν ο Ζίκο και ο… Κώστας Νικολακόπουλος, ουδείς άλλως.

Εχω περάσει από πριονοκορδέλα προπονητές και προπονητές. Ο Ζίκο έχει κάτσει σε 13 ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού, δουλεύει με παίκτες που βρήκε και είναι η ενδεδειγμένη λύση για να αποκτηθούν μεταγραφικά παίκτες μέσω του «λευκού Πελέ» όπως (λέω εγώ τώρα) ο Αντριάνο.

Είναι μια προσωπικότητα παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Σε σέβεται ο άλλος βλέποντας τον Ζίκο στον πάγκο σου και όχι τους… Μπάντοβιτς και Νινιάδη.

Να θυμίσω λίγο στους Ολυμπιακούς περί σεβασμού: Στο Τορίνο το κοντέρ από τη Γιουβέντους σταμάτησε στα 7 ενώ ο Παναθηναϊκός, όταν τον βρήκαν μπόσικο Μπάρτσα και Γιουνάιτεντ, έμειναν στα 5. Η ξεφτίλα έχει και ένα όριο, πώς να το κάνουμε;

Θέλετε κι άλλο; Εδώ στη Ριζούπολη ο κυρ-Αλέκος εμφανίστηκε με… φόρμα γυμναστικής σε ματς με τον Ολυμπιακό!

Σέβεσαι, σε σέβονται. Ο Κόκκαλης πιθανολογώ πως βρήκε πάλι τον… μαλάκα του, θα φάει και δεύτερο προπονητή δίνοντας έτσι δικαιολογία για τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου.

Ο Ζίκο εργάστηκε, όχι και πολύ παλιά, σε μια πιο απαιτητική ομάδα από τον Ολυμπιακό (Φενέρ) με πολύ πιο ισχυρό και… τρελάρα πρόεδρο από τον Κόκκαλη (Αζίζ Γιλντιρίμ), με πολύ πιο ακριβό ρόστερ και μεγαλύτερες βεντέτες. Νομίζετε πως αυτά που βλέπει εδώ είναι πρωτόγνωρα; Σαφώς και όχι.

Το ‘γραφα και στον καζαμία. Στο τέλος ο Κόκκαλης θα φέρει τον Αλέφαντο και ο Νικόλας θα βγαίνει στη Βίκυ Φλέσσα ρωτώντας γιατί ο Κάκκος δεν του απαντά στα e-mails.

ΥΓ. Ενα τεχνικό πρόβλημα επηρέασε τα blogs του Sportnet και… εξαφάνισε σχεδόν όλα τα άρθρα της στήλης (αλλά και πολλά άρθρα από άλλα blogs)! Από βδομάδα ευελπιστώ να επιλυθεί…