Τρίτη, Ιουνίου 30, 2009

Ελλάδα: Ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους οπαδούς !

Σύμφωνα με 15ετή έρευνα των Παντελή Κυπριανού (αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Πατρών) και Μανώλη Χουμεριανό (διδάκτωρ Κοινωνικής Ιστορίας και Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού στο Πάντειο), την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", περίπου το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, ενώ αν υπολογίσεις και όλες τις υπόλοιπες ομάδες της χώρας περίπου ένα 55% με 60% ασχολείται συστηματικά με το ποδόσφαιρο.

Στα 11,262,000 εκ. ο πληθυσμός της χώρας

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας της EUROSTAT, την 1η Ιανουαρίου 2008 ο πληθυσμός της Ελλάδας έφτασε τους 11.215.000 κατοίκους σημειώνοντας αύξηση κατά 43.300 κατοίκους σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου 2007.

Ο πληθυσμός της χώρας μας, την 1η Ιανουαρίου του 2009, εκτιμάται ότι βρίσκεται στα 11,262 εκατομμύρια κατοίκους (αύξηση κατά 4,3 ανά 1000 κατοίκους σε σχέση με πέρυσι).

Πρώτος ο Ολυμπιακός

Από τους 11,262 εκατομμύρια κατοίκους λοιπόν, οι 39% είναι οπαδοί του Ολυμπιακού, το 30% οπαδοί του Παναθηναϊκού, το 15% οπαδοί της ΑΕΚ, το 11% οπαδοί του ΠΑΟΚ και το 5% οπαδοί του Άρη.

Από μέτρηση που έγινε το 2004 τα 2 εκ. είναι Ολυμπιακοί, το 1,5 εκ. είναι Παναθηναϊκοί, 800.000 είναι ΑΕΚτζήδες, 600.000 είναι ΠΑΟΚτζήδες και 260.000 Αρειανοί. Τα παραπάνω νούμερα μπορεί να είναι λίγο διαφοροποιημένα μετά από περίπου 5 χρόνια αλλά σίγουρα δίνουν μια εικόνα της απήχησης στις 5 ομάδες και δεν διαφέρουν κατά πολύ από τωρινά δεδομένα.

Να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη έρευνα δεν έχουν υπολογιστεί οι ομογενείς από τους οποίους ένα μεγάλο ποσοστό είναι από την Βόρεια Ελλάδα και σίγουρα οι συλλογικές τους προτιμήσεις είναι προς τις δύο ομάδες της
Θεσσαλονίκης.

Το 32,8% ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο

Τέλος είναι αξιοσημείωτο, ότι μετά από έρευνα του 2000 από την εταιρία VPRC (η μοναδική που έχει γίνει), το 79,4% της χώρας μας παρακολουθεί κάποιο άθλημα. Στην κορυφή της λίστας όπως είναι φυσικό, είναι το ποδόσφαιρο με 32.8%, στη δεύτερη θέση με 24,2% το μπάσκετ και στη συνέχεια πάμε με 15,9% στο στίβο, 6,5% γυμναστική, 5,3% άρση βαρών, 4,9% κολύμβηση/καταδύσεις, 3,3% τένις και τέλος 5,7% άλλα αθλήματα.

Για τη συγκεκριμένη έρευνα, οι κ. Κυπριανός και κ. Χουμεριανός, σχολιάζουν πως μετά το έπος του 2004, είναι σίγουρο πως το ποδόσφαιρο έχει αυξήσει το ποσοστό του.

ΠΑΟΚ: Έκλεισε ο Μίρκο Σαβίνι

Παίκτης του ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται πλέον ο Μίρκο Σαβίνι. Ο Ιταλός αριστερός μπακ –το έβδομο ματαγγραφικό απόκτημα του Δικέφαλου- ήρθε χθες (29/6) το βράδυ σε προφορική συμφωνία με τους ανθρώπους της ομάδας και σήμερα ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της μετεγγραφής του, με την ανταλλαγή των απαραίτητων εγγράφων.

Οι αλλεπάλληλες επαφές του Ζήση Βρύζα με τους μάνατζερ του παίκτη, αλλά και η κοινή θητεία του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ με τον Ιταλό άσο στη Φιορεντίνα, την περίοδο 2003-2004, φαίνεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση, οδηγώντας τον 30χρονο αριστερό μπακ στην Τούμπα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Σαβίνι αναμένεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στις επόμενες μέρες, ώστε να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Who is Who

Όνομα: Μάρκο Σαβίνι

Ημ. Γέννησης: 11 Μαρτίου 1979

Τόπος: Ρώμη

Ύψος: 1,82μ.

Βάρος: 74κ.

Θέση: Αριστερός μπακ

Ο έμπειρος Ιταλός αμυντικός αναμένεται να δώσει σημαντικές ανασταλτικές λύσεις στον Φερνάντο Σάντος. Για τον Σαβίνι θα είναι η πρώτη φορά στη μέχρι τώρα καριέρα του που θα αγωνιστεί σε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα , εκτός του ιταλικού. Ο 30χρονος άσος έχει περάσει από τη Φιορεντίνα, έχει διατελέσει αρχηγός της Νάπολι, αγωνιζόμενος τον τελευταίο χρόνο ως δανεικός στην Παλέρμο. Στους «βιόλα» έγινε και η γνωριμία με τον Ζήση Βρύζα. Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του είχαν εκφράσει και πέρσι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, μη μπορώντας ωστόσο να ικανοποιήσουν τις οικονομικές αξιώσεις της Νάπολι.

Αύριο (1/7) είναι η πρώτη επίσημη και ανοιχτή στο κοινό προπόνηση για τους πάικτες του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, οι φίλοι του Δικέφαλου δε θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το Ιταλό άσο. Η ημερομηνία άφιξης του Μίρκο Σαβίνι στη Θεσσαλονίκη και επίσημης παρουσίασης του από την ΠΑΕ δεν έχει οριστεί ακόμη.

Διαψεύδουν στον Ολυμπιακό για Σεβτσένκο !

Οργίασαν τις τελευταίες ώρες οι φήμες περί επικείμενης μεταγραφικής «βόμβας» του Ολυμπιακού που θα προκαλέσει αίσθηση.

Το όνομα που ακούστηκε χθες και σήμερα έντονα στα δημοσιογραφικά στέκια είναι αυτό του Αντρέι Σεβτσένκο!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες άνθρωπος που υποστήριξε ότι ενεργεί για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων» επικοινώνησε με την Τσέλσι, ρωτώντας για τον Αντρέι Σεβτσένκο!

Ο Ουκρανός άσος παραχωρείται χωρίς χρήματα από την Τσέλσι (βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του που είναι εξαγοράσιμος) και ήδη η Ρόμα φέρεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον.

Το κασέ του είναι 3 εκ. ευρώ, αλλά όπως τονίστηκε κατηγορηματικά από επίσημα χείλη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ «δεν τίθεται θέμα Σεβτσένκο».

ΑΕΚ: Στη Σάλκε ο Πλιάτσικας


Ο Πλιάτσικας ύστερα από πέντε σεζόν στην ΑΕΚ, συνεχίζει την καριέρα του στοην Σάλκε και σύμφωνα με πληροφορίες η Ενωση θα βάλει στο ταμείο της περίπου 350.000 ευρώ!

Άρης: Παρουσιάστηκαν Νασούτι και Ντέιλι

Παρουσιάστηκαν και επίσημα σήμερα από τη διοίκηση του Άρη, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Κριστιάν Νασούτι και Ίαν Ντέιλι.

Οι δύο παίκτες πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Άρης, Αντώνη Ζαμπέτα. «Καλοσωρίζω τους δύο νέους παίκτες και τους εύχομαι υγεία, επιτυχία και να βοηθήσουν την ομάδα, ώστε να πανηγυρίσουν τους στόχους που θα θέσει το αγωνιστικό τμήμα», σημείωσε ο κ. Ζαμπέτας

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία ο Μουν !

Σε θανατηφόρο τροχαίο ενεπλάκη ο Μπράις Μουν στη Νότιο Αφρική. Όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας, ο άσος του Παναθηναϊκού τραυμάτισε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του μία 25χρονη γυναίκα, επιστρέφοντας τα ξημερώματα από το πάρτι του συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της χώρας, Άαρον Μοκοένα. Ο 23χρονος παίκτης είναι πολύ πιθανό να είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και ενδέχεται να αντιμετωπίσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας!

Το δυστύχημα συνέβη στις 6 τα ξημερώματα, όταν ο Μουν φέρεται να έχασε τον έλεγχο του πολυτελούς αυτοκινήτου του («Mercedes Benz») και χτύπησε την άτυχη γυναίκα που πήγαινε με τα πόδια στη δουλειά της, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τα πόδια. Το θύμα διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, το «Charlotte Maxeke Hospital», αλλά δεν ήταν δυνατό να νοσηλευτεί γιατί η κλινική ήταν γεμάτη με ασθενείς και επείγοντα περιστατικά. «Υπήρξε επικοινωνία με πολλά νοσοκομεία, αλλά κανένα δεν μπορούσε να δεχτεί την ασθενή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γιοχάνεσμπουργκ και πρόσθεσε πως το θύμα μεταφέρθηκε μιάμιση ώρα μετά το ατύχημα στην ιδιωτική κλινική«Morningside Med», όπου υπέκυψε στα τραύματά της στις 7:50!

Ο Μπράις Μουν είχε μικροτραυματισμούς στο κεφάλι, τα χέρια και το αριστερό πόδι, ενώ μεταφέρθηκε στην κλινική «Morningside Medi-Clinic», από όπου πήρε εξιτήριο λίγο αργότερα. «Όταν πήγαμε να τον δούμε, είχε παντού επιδέσμους. Ακόμη είναι υπό παρακολούθηση», είπε ο πατέρας του ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος ο Μουν είναι σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση, ενώ δηλώνει πως δεν φέρει καμία ευθύνη για το θάνατο της γυναίκας. Ο παίκτης είναι στο σπίτι του και οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει έρευνα για τις αιτίες του δυστυχήματος. Έχει γίνει αλκοτέστ στον ποδοσφαιριστή και τα αποτελέσματά του θα διαβιβαστούν στην αστυνομία. «Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα και μύριζαν αλκοόλ. Ευτυχώς η αστυνομία οδηγούσε κοντά τους και σταμάτησαν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Παράλληλα, γίνεται έρευνα για τους λόγους που καθυστέρησε η νοσηλεία της άτυχης γυναίκας, με συνέπεια να υποκύψει στα τραύματά της.