Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2008

Ολυμπιακός: Για το 3χ3


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το απόγευμα (19:00, ΝΕΤ) της Κυριακής τον Πανσερραϊκό στο Καραϊσκάκη, φιλοδοξεί να κάνει το «3 στα 3» στο ξεκίνημα της σεζόν και παράλληλα να παίξει και καλό ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας τον κόσμό του που θα βρεθεί στο Φάληρο. Τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και οι παίκτες του άλλωστε, έχουν παραδεχθεί πως οι έως τώρα εμφανίσεις δεν είναι αυτές που περιμένουν και αύριο έχουν μια πρώτη ευκαιρία να δώσουν τις «απαντήσείς» τους.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει αποφασίσει να παρατάξει αύριο ένα άκρως επιθετικό σχήμα και περιμένει από τους παίκτες να μπουν πολύ δυνατά και να «καθαρίσουν» τη νίκη, προσφέροντας και θέαμα στον κόσμο. Στου Ρέντη δεν έχουν καμία διάθεση να υποτιμήσουν τον Πανσερραϊκό ωστόσο, ξέρουν πως είναι το ακλόνητο φαβορί της αναμέτρησης, κάτι που θέλουν να δείξουν και μες το γήπεδο.
Με Ντάρκο και Ντιόγκο
Ο Βαλβέρδε φαίνεται πως έχει καταλήξει από χθες στα πλάνα του για την ενδεκάδα. Θα προτιμήσει το 4-4-2, ξεκινώντας στην επίθεση με το... βαρύ πυροβολικό, τους Κοβάσεβιτς και Ντιόγκο. Ο Σέρβος θα είναι στην κορυφή και ο Βραζιλιάνος θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο, κάτι που συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο με τον Αστέρα Τρίπολης και στο πρώτο της Ξάνθης.

Οι δύο επιθετικοί δεν θα είναι τα μόνα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς που προηγήθηκε με τη Νόρτζελαντ, καθώς πιστός στο ροτέισον που εφαρμόζει από την αρχή της περιόδου, ο 44χρονος τεχνικός σκοπεύει να επαναφέρει και τους Ζεβλάκοφ, Ντουντού και Λέτο.

Πιο συγκεκριμένα, γκολκίπερ θα είναι ο Νικοπολίδης στα άκρα της άμυνας οι Τοροσίδης (δεξιά), Ντομί (αριστερά) και στο κέντρο οι Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στολτίδης και Ντουντού θα παίξουν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Γκαλέτι (δεξιά) και Λέτο (αριστερά) στα άκρα και μπροστά οι Κοβάσεβιτς – Ντιόγκο.

Νοκ άουτ τέθηκαν μετά και τη σημερινή τελευταία προπόνηση οι Τζόρτζεβιτς, Λεονάρντο, ενώ αποκλείστηκαν και οι Γκαλίτσιος, Μπράβο, Σίσιτς, Γ. Παπαδόπουλος και Μενδρινός. Την 18αδα συμπληρώνουν οι Κόβατς, Πάντος, Άντζας, Πατσατζόγλου, Όσκαρ, Μπελούτσι και Μήτρογλου.

Χωρίς άγχος ο Πανσερραϊκός

Για τον Πανσερραϊκό, η αναμέτρηση στο Φάληρο είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του. Οι Σερραίοι ξέρουν καλά πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα απέναντι στους πρωταθλητές, θα παραταχθούν χωρίς άγχος και θα προσπαθήσουν με όλες τις δυνάμείς τους για να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη.

Ο Γιάννης Παπακώστας δήλωσε χθες πως στόχος της ομάδας του είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ενώ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει προβλήματα. Το Σάββατο, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με χαλαρή προπόνηση και ακολούθως ανακοινώθηκε η αποστολή που αναχώρησε για την Αθήνα.

Σ’ αυτή συμπεριλήφθηκαν οι εξής παίκτες: Κοτταράς, Κηπουρός, Καλλιμάνης, Πιπίνης, Αμπουμπακαρί, Μιλένκοβιτς, Βοσκόπουλος, Αντάντο, Διγκόζης, Ζουντί, Γεωργιάδης, Μπαϊκαρά, Τάντιτς, Χέρες, Γκουγκουλιάς, Κολίν, Κωνσταντινίδης, Μπανγκουρά, Γαλανόπουλος.

Nίκησε η Ρόμα !


Οι «τζιαλορόσι» δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στη Ρετζίνα στο «Ολίμπικο» και επικράτησαν εύκολα με 3-0. Στο άλλο σημερινό ματς, η Κατάνια λύγισε με 1-0 την αντίσταση της Αταλάντα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Κατάνια-Αταλάντα 1-0
(59΄ Παολούτσι)

Ρόμα-Ρετζίνα 3-0
(45΄ Πανούτσι, 51΄ Ακουϊλάνι, 90΄ Περότα)

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Κάλιαρι-Γιουβέντους 16:00
Φιορεντίνα-Μπολόνια16:00
Λέτσε-Σιένα 16:00
Παλέρμο-Τζένοα 16:00
Σαμπντόρια-Κιέβο 16:00
Τορίνο-Ίντερ 16:00
Ουντινέζε-Νάπολι 16:00
Μίλαν - Λάτσιο 21:30

Νοκ άουτ «Τζόλε» και Λεονάρντο


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προετοιμασία του Ολυμπιακού, για την αυριανή αναμέτρηση (19:00) με τον Πανσερραϊκό, στο Καραϊσκάκη. Τζόρτζεβιτς και Λεονάρντο αποχώρησαν από την προπόνηση με προβλήματα τραυματισμών και αποκλείστηκαν από την αποστολή.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε ξεπεράσει τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα μηνίσκου στο δεξιό γόνατο και προπονούταν κανονικά. Σήμερα, όμως, αποχώρησε, λόγω τενοντίτιδας ημιτενοντώδους τένοντα στο ίδιο γόνατο. Ξεκίνησε θεραπεία και η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί τα προσεχή 24ωρα.

Αναφορικά με τον Λεονάρντο δεν «έβγαλε» και αυτός όλο το πρόγραμμα, καθώς υπέστη τράβηγμα στο δεξιό μηριαίο δικέφαλο. Τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού και η χρονική διάρκεια της απουσίας του.
Εκτός Γκαλίτσιος και Μπράβο

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τους 18 παίκτες, για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Εκτός έμειναν και οι Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο παρότι στη χθεσινή προπόνηση, ο Ισπανός είχε δείξει να τους υπολογίζει για την αυριανή αναμέτρηση.

Η αποστολή των «ερυθρολεύκων»: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Τοροσίδης, 'Αντζας, Ζεβλάκοφ, Αβρ.Παπαδόπουλος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Ντουντού, 'Οσκαρ, Λέτο, Ντιόγκο, Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι, Γκαλέτι και Μήτρογλου

Τεν Κάτε: Ποιος Παναθηναϊκός; Η Μαντόνα...


OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ήταν μια συναρπαστική εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό», είπε μεταξύ άλλων ο Τεν Κάτε συνυπολογίζοντας και τα όσα συνέβησαν στο ματς της Τρίτης με την Ίντερ. Όσο για το αποψινό παιχνίδι: «Στο πρώτο ημίχρονο χαρίσαμε ένα γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει τέσσερα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δύο καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρουμε ξανά για να προσθέσουμε και μία τρίτη, την φάση του Κλέιτον που δεν ήταν οφσάιντ γιατί ήμουν μπροστά. Ο Ζιλμπέρτο είχε μια κλασική ευκαιρία στο τέλος και θα μπορούσε να τελειώσει εκεί το παιχνίδι....

Γνώριζα ότι θα αντιμετωπίζαμε μια καλή ομάδα που υποστηρίζεται από ένα φανατικό κοινό. Κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο μετά το πρώτο 15λεπτο, χαρίσαμε ένα γκολ στον Άρη και δεν θέλω στο μέλλον επαναλάβουμε τέτοια δώρα. Θα έπρεπε να σκοράρουμε κι άλλα γκολ στο πρώτο μέρος. Σαλπιγγίδης και Βύντρα έπρεπε να βάλουν τα γκολ στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. Στο δεύτερο ημίχρονο και η κούραση έπαιξε τον ρόλο της. Ο Άρης με την επίμονη υποστήριξη του κόσμου πίεσε, ενώ η δική μας δουλειά ήταν να είμαστε πιο υπομονετικοί, αλλά θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα κάποια πράγματα.. ».

Ο Ολλανδός τεχνικός ρωτήθηκε και για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Γιάννη Γκούμα αλλά δεν θέλησε να δώσει συνέχεια. «Θα έπρεπε να με ρωτήσετε πριν τρεις μέρες για τον Γκούμα. Τι με ρωτάτε τώρα; Γράφτηκαν ανακρίβειες για αυτό το θέμα...», σχολίασε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Στην συνέχεια επιστράτευσε το... γνωστό του χιούμορ, αναφερόμενος στην αναβολή του αγώνα με τον Εργοτέλη για τις 29 του μηνός ελέω... Μαντόνα. «Φυσικά και θα προτιμούσαμε να είχαμε αγώνα (σ.σ το επόμενο σαββατοκύριακο) αλλά όπως φαίνεται η Μαντόνα είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον Παναθηναϊκό...».

Καλά λόγια είχε και για τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ για τον οποίο σχολίασε πως «είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτόν. Προσφέρει ταχύτητα πίσω και είναι σημαντικό για μας... Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των αμυντικών μου».

Άρης-Παναθηναϊκός: 1-2


Mε του τρείς βαθμούς της νίκης έφυγε ο Παναθηναϊκός από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκορ 1-2. Ο Άρης ήταν αυτός που κατάφερε και προηγήθηκε με το γκολ του Χαβίτο (10΄), αλλά ο Παναθηναϊκός παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κλέιτον στο 19' και να προηγηθεί με έα καταπληκτικό σε εκτέλεση φάουλ του Ίβαντσιτς στο 26'. Ο Άρης στάθηκε άτυχος για να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Κόκε όπου με πλασέ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αρης (Κίκε Ερνάντεθ):
Κέλεμεν, Λέμπο, Ρονάλντο, Γιάχιτς (46' Νέτο), Βαλεντίν, Νάτσο Γκαρσία (46' Ζεντίλ), Βιτόλο, Μπατιόν, Χαβίτο, Σάνσον (67' Ντελόρτε), Κόκε.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σιμάο, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μάτος, Μουν (76' Πετρόπουλος), Ίβανσιτς (62' Χριστοδουλόπουλος), Κλέιτον, Σαλπιγγίδης (82' Τζιόλης).

Κίτρινες: Ρονάλντο, Γκαρσία, Νέτο (Αρης)/ Μάτος, Σαριέγκι (Παναθηναϊκός)
Διαιτητής: Δαλούκας Γ. (Θεσσαλίας)

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-1


«Δύο στα δύο» για τον ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα! Μετά το «διπλό» της πρεμιέρας επί του ΟΦΗ, ο «δικέφαλος» επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στη Κομοτηνή και έφτασε τους 7 βαθμούς, «σκαρφαλώνοντας» στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ήταν ο άνθρωπος της βραδιάς για τον ΠΑΟΚ, καθώς το γκολ (65’) που σημείωσε αποδείχθηκε αρκετό για τη σπουδαία και δίκαιη νίκη, επί του νεοφώτιστου Πανθρακικού, που μετά από τρία ματς μετρά ισάριθμες ήττες.

Premier League: "Κόλλησε" με Στόουκ η Λίβερπουλ


Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να βρει το... κλειδί για την άμυνα της Στόουκ και έτσι υποχρεώθηκε από τους νεοφώτιστους σε "λευκή" ισοπαλία μέσα στο "Άνφιλντ"


Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα:


Σάντερλαντ - Μίντλεσμπρο 2-0 (81' και 92' Τσόπρα)
Μπλάκμπερν - Φούλαμ 1-0 (84' Ντέρμπισαϊρ)
Λίβερπουλ - Στόουκ 0-0
Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ 3-1 (8' και 37' Ντι Μικέλε, 53' Εθέριγκτον / 67' Όουεν)
Μπόλτον - Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή
Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα (14:00)
Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)
Χαλ - Έβερτον (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι - Πόρτσμουθ
Τότεναμ - Γουίγκαν

Με Αγκάλι η Ξάνθη, άλωσε (0-1) το «Αλκαζάρ»!


Η ακριτική ομάδα έκανε το «2 στα 2» μακριά από τα Πηγάδια, νικώντας αυτήν την φορά την «άχρωμη» Λάρισα στο Αλκαζάρ με 1-0. Σκόρερ ο Νιγηριανός Αγκάλι στο 14’, μετά από σέντρα του κορυφαίου για την Ξάνθη απόψε, Γκρζέλακ.

Tρεζεγκέ: "Δεν θα γίνω όπως ο Ρονάλντο"!


Η Γιουβέντους θα στερηθεί των υπηρεσιών του Νταβίντ Τρεζεγκέ για τους επόμενους τέσσερις μήνες εξαιτίας εγχείρησης στην οποία θα υποβληθεί ο παίκτης στο γόνατο, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει πάντως ότι ήταν προτιμότερο που επέλεξε αυτή τη λύση για να επανέλθει πιο δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους.

"Μία εγχείριση ήταν η καλύτερη λύση για μένα",
τόνισε ο "Τρεζεγκόλ" στην εφημερίδα της πατρίδας του "Equipe" και συνέχισε: "Θα μπορούσα να περιμένω λίγο περισσότερο, όμως υπάρχει σοβαρό ρίσκο και μπορούσα να σπάσω τον τένοντα, όπως ακριβώς συνέβη με τον Ρονάλντο.

Ειλικρινά, δεν θέλω να καταλήξω και εγώ έτσι. Είναι αλήθεια ότι θα λείψω για τους επόμενους τέσσερις μήνες, όμως με την εγχείριση αυτή θα μπορέσω να επεκτείνω την καριέρα μου για πέντε με έξι χρόνια.

Ελπίζω να επιστρέψω 100% έτοιμος για τους τελευταίους μήνες της σεζόν, όπου λογικά θα είμαστε ακόμα μέσα στη μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ, το Κόπα Ιτάλια και την Serie A".

Bundesliga: Συνέτριψε την Μπάγερν η Βέρντερ


Απίστευτη νίκη μέσα στο "Αλιάνζ Αρίνα" πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης, καθώς επικράτησε με 5-2 της Μπάγερν, η οποία μάλιστα βρέθηκε να χάνει με 0-5.

Η ομάδα της Βρέμης ήταν κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τους Ντιέγκο και Όζιλ να «οργώνουν» τη μεσαία γραμμή και τους Ρόζενμπεργκ και Πιζάρο να είναι άκρως αποτελεσματικοί. Μάλιστα, ο Περουβιανός δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε (59’), εις ένδειξη σεβασμού στην πρώην ομάδα του (φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν για 5 χρόνια). Οι «βαυαροί» ήταν τραγικοί σε όλες τις γραμμές και το χειρότερο όλων είναι ότι ο αντικαταστάτης του Όλιβερ Καν, Μίκαελ Ρένσινγκ, δείχνει πολύ λίγος για τη θέση του τερματοφύλακα. Οι πονοκέφαλοι του Γιούργκεν Κλίνσμαν μόλις ξεκίνησαν...

Μετά από την ήττα της Μπάγερν, η Σάλκε πέρασε μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα, καθώς επικράτησε 1-0 Άιντραχτ Φρανκφούρτης, για την οποία αγωνίστηκε βασικός και για ολόκληρο το 90λεπτο ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Παρασκευή

Λεβερκούζεν – Ανόβερο 4-0 (5’ Ρόλφες, 19’, 59’, 66’ Χέλμες)

Σάββατο

Μπάγερν - Βέρντερ Βρέμης 2-5 (71’, 85’ Μπορόφσκι / 30’, 67’ Ρόζενμπεργκ, 45’ Νάλντο, 54’ Όζιλ, 59’ Πιζάρο)

Κότμπους – Μπόχουμ 1-1 (13’ Σόρενσεν / 47’ Γιαχία)

Μπίλεφελντ - Κολωνία 2-0 (74’ Κάμπερ, 77’ ΜακΚένα αυτογκόλ)

Γκλάντμπαχ – Χέρτα 0-1 (11’ Κάτσαρ)

Σάλκε – Φρανκφούρτη 1-0 (41’ Οκς αυτογκόλ / Αποβλήθηκε ο Κρις στο 34' για την Άιντραχτ)


Κυριακή (18.00)

Βόλφσμπουργκ – Αμβούργο
Στουτγάρδη – Καρλσρούη
Χοφενχάιμ – Ντόρτμουντ

Μουρίνιο: Δεν είμαι ο κορυφαίος, απλά δεν υπάρχει καλύτερος


Με συνέντευξη πιου παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dellο Sport», αφού αρχικά παραδέχτηκε ότι δεν είναι ο κορυφαίος τεχνικός στον κόσμο, έκανε και την επιβεβλημένη συμπλήρωση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος από αυτόν.

«Όταν έφτασα στο Λονδίνο, το μόνο που είπα ότι πως ήμουν ένας κανονικός προπονητής, ο οποίος ήταν επικεφαλής ενός ξεχωριστού γκρουπ παικτών. Εντελώς ξαφνικά έγινα o «special one», όμως δεν έδωσα ποτέ αυτό τον χαρακτηρισμό σε μένα. Δε νομίζω πως είμαι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος στον κόσμο που να είναι καλύτερος από μένα», είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος.

Ντάρκο, η επιστροφή


Στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού αναμένεται να επιστρέψει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, στον αυριανό αγώνα εναντίον του Πανσερραϊκού, στο «Γ. Καραϊσκακης» (19:00, ΝΕΤ). Παρότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε δε συνηθίζει να ανοίγει τα χαρτιά του πριν από ένα παιχνίδι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης έδειξε να κάνει «πρόβα ενδεκάδας» ενόψει της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, εναντίον των «λιονταριών» του Γιάννη Παπακώστα. Ενδεκάδα που θα προσπαθήσει να χτυπήσει επιθετικά από το πρώτο λεπτό, αφού στο «4-4-2» που δοκίμασε, βρέθηκαν στην ίδια ομάδα οι Κοβάσεβιτς και Ντιόγκο, με πλάγιους τους Λέτο και Γκαλέτι!

Ο 44χρονος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι στο γήπεδο θα υπάρχουν πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού, που θέλουν να δουν την ομάδα τους να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και παράλληλα να σκοράρει πολλά γκολ. Για αυτό το λόγο θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα, πλην του Σέρβου επιθετικού, τους Λέτο, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ντιόγκο, σε μια προσπάθεια να «καθαρίσει» νωρίς το ματς.

Αβεβαιότητα για Λεονάρντο-Ζεβλάκοφ

Δύσκολα θα βρίσκονται στην αποστολή των «ερυθρόλευκων», οι Λεονάρντο και Ζεβλάκοφ. Ο νεαρός Βραζιλιάνος έχει μια φλεγμονή στο δάχτυλο του ποδιού του και πολύ δύσκολα ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα ρισκάρει με τον 21χρονο άσο. Η τελική απόφαση, βέβαια, θα βγει σήμερα αφού ο γιατρός του Ολυμπιακού είναι αισιόδοξος ότι οι πόνοι μπορεί να υποχωρήσουν. Αν τελικά δεν αγωνιστεί, ο Ντομί θα είναι σίγουρα ο αντικαταστάτης του στην ενδεκάδα (αγωνίστηκε και χθες με την πλευρά των βασικών) και ο Ραούλ Μπράβο θα αποτελέσει (πιθανότατα) τη δεύτερη λύση στον πάγκο.

Πάλι εκτός ο Άντζας

Πρόβλημα προέκυψε και με τον Μίκαλ Ζεβλάκοφ, που χτύπησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης. Ο Ισπανός τεχνικός αντικατέστησε στην ενδεκάδα των βασικών τον Πολωνό με τον Χρήστο Πατσατζόγλου κι όχι με τον Παρασκευά Άντζα, που όπως όλα δείχνουν θα παρακολουθήσει ένα ακόμη παιχνίδι από τον πάγκο.

Νέα πρόσωπα στην αποστολή

Μετά το τέλος της σημερινής, απογευματινής προπόνησης, θα ανακοινώσει την αποστολή του Ολυμπιακού ο Βαλβέρδε. Παρόλα αυτά ο 44χρονος προπονητής προτίθεται (σύμφωνα με πληροφορίες) να αφήσει εκτός αποστολής τους Ζεβλάκοφ και Λεονάρντο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Εν αντιθέσει, υποψήφιος για την 18αδα είναι ο Τάσος Πάντος, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη με τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Μίρνες Σίσιτς!

Η πιθανότερη ενδεκάδα

Όπως είπαμε και νωρίτερα, ο Βαλβέρδε έκανε χθες πρόβα ενδεκάδας. Στο «4-4-2» που χρησιμοποίησε, η ομάδα των βασικών απαρτίζονταν από τους: Νικοπολίδη, Τοροσίδη, Ζεβλάκοφ (αργότερα αποχώρησε τραυματίας), Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ντομί (άμυνα)- Ντουντού, Στολτίδη, Λέτο, Γκαλέτι (κέντρο)- Κοβάσεβιτς και Ντιόγκο (επίθεση).

sportdog.gr

SUPER LEAGUE: 3η αγωνιστική

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ 16:45 Alpha

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:00 NET

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 NOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 17:00

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17:00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 19:00 NET

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Ο.Φ.Η. 19:00 NOVA

Α.Ε.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ 21:15 NOVA

Ο Κρέσπο λέει "αντίο" στους "νερατσούρι"


Ο 33χρονος άσος δε διανύει τις καλύτερες μέρες της καριέρας του όντας τέταρτη λύση στην επίθεση των "νερατσούρι", πίσω από τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο και Μάριο Μπαλοτέλι στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και εκτός λίστας όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Φερνάντο Χιντάλγκο, είχε τονίσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ο Κρέσπο είναι πολύ πιθανό να αποχαιρετήσει το "Τζουζέπε Μεάτσα" την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο (σ.σ. Ιανουάριο 2009) με την Ρόμα να αποτελεί τον πιθανότερο προορισμό του.

Ντουντού: "Με το ίδιο πάθος σε όλα τα παιχνίδια"


Πίστωση χρόνου από τον κόσμο του Ολυμπιακού προκειμένου ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία του Ερνέστο Βαλβέρδε ζήτησε ο Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος μέσος των "ερυθρόλευκων", μιλώντας στην εφημερίδα "Φως", δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του στην ομάδα και εξήρε τη δουλειά του Ισπανού προπονητή.

Τα κυριότερα αποσπάσματα

- Είχα επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό πέρσι το καλοκαίρι. Το είχα συζητήσει μάλιστα και με την οικογένειά μου και μας ενδιέφερε αυτή η προοπτική. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιθυμούσε την παραμονή μου στην ομάδα και δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να με παραχωρήσει, όχι συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του εξωτερικού. Με υπολόγιζαν, με εμπιστεύονταν στη Ρωσία.

- (Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα) Δεν μου μίλησε για τον Ολυμπιακό, αλλά γενικότερα για την Ελλάδα. Με παρότρυνε να έρθω γιατί οι συνθήκες ζωής εδώ είναι ιδανικές. Και φυσικά το ελληνικό πρωτάθλημα θα αποτελέσει ένα μεγαλύτερο σκαλοπάτι στην καριέρα μου απ' ό,τι αν έμενα στη Ρωσία.

- Αισθάνομαι υπέροχα. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα, ένιωσα καλά. Μ' άρεσε η υποδοχή που μου επεφύλαξε ο κόσμος. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι όποιος ασχολείται με αυτόν το σύλλογο, από τον πρόεδρο μέχρι τον πιο απλό φίλαθλο, είναι παθιασμένος με τον Ολυμπιακό.

- Προσωπικά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το βλέπω με προσοχή και για μένα αποτελεί κίνητρο η διοργάνωση, αφού και οι ομάδες που συμμετέχουν είναι ισχυρές. Ποιες να πρωτοπώ; Μίλαν, Σεβίλλη, Βαλένθια, Τότεναμ; Όλα αυτά τα κλαμπ δίνουν τεράστιο κύρος στη διοργάνωση. Γιατί να τη σνομπάρω τη διοργάνωση; Εγώ θέλω να μπαίνω μέσα και να δίνω τα διαπιστευτήριά μου σε οποιαδήποτε διοργάνωση και όποτε μου ζητηθεί.

- Με το πού έγινε η κλήρωση, ίσως είχαμε υπέρμετρη αισιοδοξία και δεν δώσαμε την απαιτούμενη προσοχή στις δυνατότητες της Ανόρθωσης. Έτσι βρεθήκαμε προ εκπλήξεων. Πιστέψαμε ότι θα μπούμε μέσα, θα βάλουμε ένα-δυο γκολ και θα τελειώσουμε το ματς.

- Δεν μπορώ να σχολιάσω τις επιλογές του κόουτς. Αυτή είναι η στρατηγική του και έτσι δείχνει με τον τρόπο του ότι υπολογίζει σε όλους.

- Με εξιτάρουν τα ντέρμπι και αυτές οι ατμόσφαιρες. Μακάρι να έπαιζα κάθε Κυριακή σε τέτοια παιχνίδια, σε τέτοιες έδρες και σε τέτοιες ατμόσφαιρες. Μακάρι να έπαιζα εκτός έδρας συνέχεια με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

- Ήρθα στην Ελλάδα για να παίξω ποδόσφαιρο. Για το γήπεδο που με ρωτάς, είναι λάθος για κάθε παίκτη να διαλέγει συνθήκες και... γήπεδα για να παίξει ποδόσφαιρο. Η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο και οφείλω να παίζω με το ίδιο πάθος σε όλα τα παιχνίδια, είτε διεξάγονται αυτά σε κακούς αγωνιστικούς χώρους είτε σε καυτές έδρες.

- (για Βαλβέρδε) Πάρα πολύ καλός κόουτς και αισθάνομαι καλά μαζί του γιατί δείχνει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Προσπαθώ να παίζω όπως μου ζητάει και να εκτελώ τα καθήκοντά μου εντός αγωνιστικού χώρου. Έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική που πάει να μας περάσει, αλλά θα πρέπει ο κόσμος να μας δώσει λίγο χρόνο ακόμα για να βγάλουμε στο γήπεδο τη συνοχή, τους αυτοματισμούς και τα συστήματα που θέλει ο κόουτς.

- (για Ντιόγο) Είναι καλός ποδοσφαιριστής, δεν το συζητάμε αυτό. Όμως θέλει τον χρόνο προσαρμογής του. Δεν είναι εύκολο να φύγεις από τη Βραζιλία και έρχεσαι στην Ευρώπη. Είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος παιχνιδιού. Θα προσφέρει πολλά στην ομάδα αν προσαρμοστεί πλήρως. Σίγουρα όμως πρόκειται για πολύ καλό επιθετικό.

Premier League : Σύγκρουση... Τιτάνων


Τιτανομαχία στο Στάμφορντ Μπρίτζ : Τσέλσι-Μάντσεστερ Γ.

Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής και ένα από τα μεγαλύτερα της σεζόν. Το ντέρμπι ήδη ξεκίνησε εξωαγωνιστικά με την Τσέλσι να κερδίζει την έφεση για την κόκκινη κάρτα του Τέρι και τον Σερ Άλεξ να απαντά μαινόμενος κατά των διοικούντων της Ομοσπονδίας.

Η ομάδα του Σκολάρι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κάτι που φαίνεται από τα τελευταία της αποτελέσματα σε Αγγλία αλλά και Ευρώπη. Με 9-2 συντελεστή τερμάτων και αρκετά καλή επιθετική λειτουργία οι "μπλε" δείχνουν έτοιμοι για την μεγάλη νίκη.

Ευχάριστα τα νέα και από το μέτωπο των τραυματιών με τους Ντρογκμπά και Μπάλακ να αναμένονται στην βασική ενδεκάδα την ώρα που ο Εσιέν θα παραμείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη η Γιουναίτεντ ταξιδεύει στο Λονδίνο μία αγωνιστική μετά την ήττα στο Λίβεπρουλ. Κατά κοινή ομολογία η ήττα στο Άνφιλντ προήλθε μετά από σοβαρά τακτικά λάθη του Σερ Άλεξ που δείχνει επιφυλακτικός χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε αυτό το επίπεδο η επιστροφή του Πορτογάλου αναμένεται να δώσει άλλη διάσταση στην επιθετική παρουσία της ομάδας που παρουσιάζει μία δυστοκία.

Ο Φέργκιουσον δηλώνει πίστη για το διπλό που θα μπορέσει να αναδείξει την δυναμική της Γιουνάιτεντ και να ανακόψει την φόρα της Τσέλσι. Σε αγωνιστικό επίπεδο θα απουσιάσει ο Βίντιτς ενώ αμφίβολος είναι ο Μπερμπάτοφ. Την θέση του Βίντιτς αναμένεται να πάρει ο νεαρός Έβανς που εντυπωσίασε στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Βιγιαρεάλ.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο 21/09/08 (17:00)
Σάντερλαντ-Μίντλεσμπρο (14:45)
Μπλάκμπερν-Φούλαμ
Λίβερπουλ-Στόουκ Σίτι
Γουέστ Χαμ- Νιούκαστλ
Μπόλτον-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 22/09/08 (17:00)
Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα (14:00)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)
Χαλ Σίτι-Έβερτον
Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτσμουθ
Τότεναμ-Γουίγκαν

"Ο Κώστας Αντωνίου με τα χρώματα του Ολυμπιακού!"

"Το καλοκαίρι του 1988, λοιπόν, επί εποχής Κοσκωτά, δύο παίκτες του Παναθηναϊκού συμφωνούν να μετεγγραφούν στον Ολυμπιακό: ο Σαραβάκος και ο Αντωνίου.

Κι αν για τον πρώτο τα χρήματα που δόθηκαν τότε ήταν πραγματικά εξωπραγματικά, για τον δεύτερο δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.
Βάσει του νόμου της εποχής, όσοι συμπλήρωναν πενταετία στην ομάδα τους, υποχρεούνταν να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους έναντι προσφοράς ύψους 17 εκατ... δρχ. Αν άλλη ομάδα ήθελε να τους διεκδικήσει, έπρεπε να καταθέσει προσφορά υψηλότερη κατά 40%, περίπου. Αυτό έκανε ο Ολυμπιακός με τον Αντωνίου, προσφέροντάς του περί τα 24 εκατ. δρχ.

Η διαφορά, δηλαδή, ήταν της τάξης μόλις των 6 εκατ. δρχ., ποσό σημαντικό για την εποχή εκείνη, που όμως ένας «Παναθηναϊκάρας» θα μπορούσε να αρνηθεί.

Ο Αντωνίου, λοιπόν, κατέβηκε στο Ρέντη. Φόρεσε τη φανέλα με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο, έβγαλε χαμογελαστός τις πρώτες του φωτογραφίες, άρχισε προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, επιθυμώντας να τον κρατήσει στην Παιανία, ενεργοποίησε μία διάταξη σχετική με το καθεστώς των «γηγενών» ποδοσφαιριστών και ανανέωσε μονομερώς το συμβόλαιό του.
Η αντίδραση του «Παναθηναϊκάρα» Αντωνίου ήταν βαθύτατα… Ολυμπιακή! Έστειλε εξώδικο στους «πράσινους», ενημερώνοντάς τους ότι δεν αποδέχεται τη νέα τους προσφορά και πως επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό!
Η υπόθεση οδηγήθηκε σε επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δικαίωσε τον Παναθηναϊκό (σε εποχές που ακόμα και το… «Καραϊσκάκη» να ζητούσε, πιθανώς θα του το έδιναν!), αλλά εκείνος που στύλωσε τα πόδια του ήταν ο Αντωνίου!

Βγήκε στις εφημερίδες, δηλώνοντας ότι θα πάει στο ΑΣΕΑΔ για να δικαιωθεί, επειδή ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό!!! Και πράγματι, πήγε. Μόνο που και στο Ανώτατο Συμβούλιο ο Παναθηναϊκός (μήνα Σεπτέμβριο πλέον κι ενώ ο παίκτης εξακολουθούσε να προπονείται με τον Ολυμπιακό) δικαιώθηκε κι ας είχε ο Αντωνίου στο πλευρό του τον σημερινό του αντιπρόεδρο!
Τότε, λοιπόν, ο σημερινός «football manager» της ΠΑΕ είχε κάνει τη μνημειώδη δήλωση: «Στον Παναθηναϊκό δεν γυρίζω ούτε νεκρός, μετά απ' όσα έγιναν!».
Τελικά επέστρεψε και ο Βαρδινογιάννης τον κράτησε στην κερκίδα για ένα εξάμηνο, μπας και δείξει μεταμέλεια…"

www.troktiko.blogspot.com

www.redplanet.gr