Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2009

Τεν Κάτε: "Να βάλουμε ένα γκολ"


Sυνέντευξη Τύπου:

- Eίμαστε πλέον σε αναμετρήσεις νοκ άουτ και μετράνε τα γκολ. Έχει μεγάλη αξία αυτό;
"Στο ποδόσφαιρο σε κάθε παιχνίδι έχεις ευκαιρίες για να βάλεις ένα γκολ και θα είναι σημαντικό αν το καταφέρεις".

- Ησασταν βοηθός του Φρανκ Ράικαρντ. Ποια η εμπειρία σας από το Ελ Μαδριγάλ;
"Μία φορά ήμουν εγώ στον πάγκο γιατί ο Φρανκ ήταν άρρωστος και νικήσαμε 2-0. Είναι κάτι το διαφορετικό να παίζεις σε αυτό το στάδιο".

- Ο Πελεγκρίνι είπε πριν ότι περιμένει τον Παναθηναϊκό αντεπιθέσεις. Τι λέτε εσείς;
"Θα το δούμε αύριο. Είναι ένας εντελώς διαφορετικός αντίπαλος. Αύριο θα το δούμε. Δεν είναι η Βέρντερ, ούτε ή Ίντερ, οπότε αύριο θα δούμε τι θα κάνω".

- Ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία σε 10 παιχνίδια έχει 10 ήττες. Υπάρχουν προϋποθέσεις για να πάρετε πρώτο θετικό αποτέλεσμα;
"Ωραία ερώτηση. Μου αρέσει αυτό. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για ένα θετικό αποτέλεσμα".

- Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σας απαλλάσσει αυτό, θα είστε πιο άνετοι ψυχολογικά από την ευθύνη του αποτελέσματος;
"Δεν το γνωρίζω. Οι αγώνες στην Ελλάδα είναι πολύ πιο δύσκολοι για εμάς. Ειμαστε μεγάλη ομάδα και κάθε ομάδα θέλει να δίνει περισσότερα με εμάς. Πρέπει να αλλάζει και νοοτροπία".

Σαριέγκι: "Σημαντικό να σκοράρουμε"

Ο Γιόσου Σαριέγκι εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην συνέντευξη Τύπου, αφού ως Ισπανός είχε καλύτερη συνομιλία με τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι τον γνώριχαν.

"Η Βιγιαρεάλ είναι μια καλή και δύσκολη ομάδα. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ημέρα που θα βρεθεί κάθε ομάδα και την τύχη. Έχουμε την ποιότητα και την τεχνική να ανταπεξέλθουμε στην ταχύτητα της Βιγιαρεάλ.

Ως αντίπαλος του "κίτρινου υποβρύχιου" στο παρελθόν τόνισε: "Οι εμπειρίες δεν ήταν και τόσο καλές. Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Άλλωστε είναι μια διαφορετική υπόθεση. Η Βιγιαρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα και είναι θέμα τύχης, σε τι φάση θα βρεθεί κάθε ομάδα αύριο. Δεν υπάρχει φαβορί".

Τέλος ο Γιοσού Σαριέγκι υποστήριξε σε ερώτηση αν μπορεί να πετύχει γκολ, όπως και στο Μιλάνο: "Είναι θέμα τύχης και ελπίζω να τα καταφέρω. Όλη η ομάδα όμως είναι ικανή να σκοράρει".

NBA: Απίστευτο καλάθι από τον Χάρις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ντέβιν Χάρις πέτυχε το... καλάθι της χρονιάς κι ίσως ένα από τα κορυφαία buzzer-beater στην ιστορία του ΝΒΑ!

CHAMPIONS LEAGUE - ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16"


Με τις πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των "16", επαναρχίζει το Champions League.

Σήμερα Τρίτη (21:45) θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες και αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, με άλλες τέσσερις συναντήσεις, μία εκ των οποίων είναι και αυτή της Βιγιαρεάλ με τον Παναθηναϊκό.



Οι αγώνες της Τρίτης:

Το σημερινό πρόγραμμα (21:45):

Άρσεναλ – Ρόμα

Λιόν – Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο

Ίντερ – Μάντσεστερ Γ.

Οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις 11 Μαρτίου.

Με απουσίες στη Γαλλία ο Ολυμπιακός


Με απουσίες θα ταξιδέψει αύριο Τετάρτη (25/02) ο Ολυμπιακός για τη Γαλλία, όπου την Πέμπτη θα δώσει τον αγώνα ρεβάνς της ήττας με 3-1 από τη Σεντ Ετιέν, για το Κύπελλο UEFA.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γκαλέτι, Μπελούτσι, Ντομί, Στολτίδη, ενώ απέκλεισε και τους Γ. Παπαδόπουλο, Παναγόπουλο και Κ. Παπαδόπουλο

Ωστόσο, συμπεριλήφθηκαν οι Ζεβλάκοφ, Άντζας και Πατσατζόγλου, οι οποίοι το πρωί της Τρίτης (24/02) γυμνάστηκαν κανονικά με την ομάδα. Ο Λεονάρντο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αλλά στο πλαίσιο του προγράμματος συντήρησης που ακολουθούν κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές. Από την προπόνηση απουσίαζε με άδεια ο Στολτίδης για προσωπικό λόγο.

Οι 18 παίκτες που επέλεξε ο Ισπανός τεχνικός είναι: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Αντζας, Ζεβλάκοφ, Μήτρογλου, Ντουντού, Λέτο, Ντάρμπισαϊρ, Όσκαρ, Λεονάρντο, Μενδρινός, Α. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο και Γκαλίτσιος.

ΠΑΟ; Έφυγε για Ισπανία


Αισιόδοξοι ότι μπορούν να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα μέσα στο «Μαδριγάλ» αναχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι παίκτες του Παναθηναϊκού για την Ισπανία, όπου την Τετάρτη (25/02) θα αντιμετωπίσουν τη Βιγιαρεάλ, στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των "16" του Champions League.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος τόνισε: "Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα για να επιστρέψουμε από την Ισπανία με θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς, να έχουμε πάθος και δύναμη και να δώσουμε το καλύτερο ματς εαυτό. Αν παίξουμε όπως στην Βρέμη και στο Μιλάνο έχουμε ελπίδες".

Ανάλογες και οι δηλώσεις του Αντρέας Ίβανσιτς, ο οποίος μίλησε και για συγκεκριμένο σκορ: "Το 1-1 θα ήταν ιδανικό σκορ. Είναι σημαντικό σε ένα εκτός έδρας ματς και ειδικά στη φάση που βρισκόμαστε με τα νοκ άουτ παιχνίδια να πετύχουμε ένα γκολ".

Από την πλευρά του ο Σίλβα Κλέιτον υπογράμμισε: "Είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να το πιστέψουμε και να παλέψουμε μέχρι τέλους για το θετικό αποτέλεσμα. Η Βιγιαρεάλ είναι μια καλή ομάδα, αλλά αν καταφέρουμε να πετύχουμε ένα γκολ σίγουρα θα είναι πολύ καλό".