Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2008

Αμφιβολος με Ολυμπιακό ο Κονσεϊσάο


Δυο μέρες πριν το ντέρμπι του Φαλήρου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, παραμένει αμφίβολος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο ξένος επιθετικός ακολούθησε το πρόγραμμα της ομάδας του, αισθάνεται ωστόσο ακόμη ενοχλήσεις στο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού και αν δεν τις ξεπεράσει αυτές τότε κινδυνεύει η προοπτική της συμμετοχής του στον αγώνα.

Ωστόσο ο πολύτιμος για τον ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστής δείχνει μεγάλη διάθεση συμμετοχής στο ντέρμπι και για τον λόγο αυτό άλλωστε προπονήθηκε σήμερα.

Φιλικά στις ΗΠΑ η Εθνική Ελλάδας καλοκαίρι του 2009!

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναμένεται να "κλείσει" δύο φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας στην Αμερική, για το καλοκαίρι του 2009. Μετά από συζητήσεις, αποφασίστηκε να διεξαχθούν δύο φιλικά, κόντρα σε Τουρκία και Καναδά ή ΗΠΑ.

Απέναντι στην Τουρκία, το παιχνίδι προορίζεται για τις 6 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, ενώ με Καναδά ή ΗΠΑ η Ελλάδα θα αναμετρηθεί στις 11 Ιουνίου στο Σικάγο.

Ισπανία: Copa del Rey αποτελέσματα













Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των "32":


Τρίτη
Ρεάλ Ουνιόν
- Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (3-4)

Τετάρτη
Βιγιαρεάλ - Πόλι Εχίδο 1-1 (0-5)
Eσπανιόλ - Θέλτα 3-0 (2-2)
Βαγιαδολίδ - Ερκουλες 2-2 (5-1)
Μπαρτσελόνα - Μπενιντόμ 1-0 (5-0)
Βαλένθια - Πορτουγκαλέτε 3-0 (4-1)
Ατλέτικο - Οριχουέλα 0-0 (1-0)
Χιχόν - Νουμάνθια 2-0 (1-0)
Ουέλβα - Μπιλμπάο 2-1 (0-2)
Μαγιόρκα - Μάλαγα 2-0 (1-1)
Αλμερία - Ράγιο 3-0 (2-1)
Μπέτις - Καστεγιόν 2-0 (2-0)
Σανταντέρ - Μούρθια 2-0 (2-1)
Ντεπορτίβο - Έλτσε 2-0 (2-0)

Πέμπτη
Οσασούνα - Χετάφε 1-0 (0-0)
Σεβίλλη - Πονφεραντίνα 4-0 (0-1)

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: 84-65


Με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να επιστρέφει δριμύτερος, τον Λιν Γκριρ να φτάνει τους 21 πόντους και τον... Ερνέστο Βαλβέρδε παρών (!) ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Μακάμπι με 84-65 και απέδειξε ότι όταν παίζει όπως πραγματικά μπορεί και μάλιστα μέσα στο ΣΕΦ, είναι αδύνατο να υπάρξει ομάδα που θα τον κερδίσει.

Ο Ολυμπιακός είναι κλινική περίπτωση από τη στιγμή που μια "ανάβει" και μια "σβήνει" μέσα στα ματς, αλλά εφόσον τις περισσότερες φορές κερδίζει και μάλιστα με μεγάλες διαφορές, αυτό σημαίνει ότι στην... ουσία του είναι θετικός και στο σωστό δρόμο. Γιατί, για μια ακόμη φορά χρειάστηκε μερικά λεπτά... προθέρμανσης μετά το τζάμπολ για να πάρει μπροστά η μηχανή του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Όμως, όποτε συνέβη αυτό μέσα στο ματς με τη Μακάμπι και ιδιαίτερα στον τομέα της άμυνας, οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν το καλό τους πρόσωπο και έπαιζαν το μπάσκετ που θέλουν, μπορούν και έχουν στόχο να παίξουν σε όλη τη σεζόν και κυρίως προς το τέλος αυτής.

Εκτός από τον Βασιλόπουλο που έβαλε 14 πόντους και τον Γκριρ που θύμισε και πάλι τον περυσινό σκόρερ του Ολυμπιακού, αυτά που αξίζουν να σημειωθούν είναι η καλή εμφάνιση και πάλι του Γιάννη Μπουρούση και το γεγονός ότι ο Νίκολα Βούιτσιτς σημείωσε 14 πόντους με μια εμφάνιση που έψαχνε εδώ και καιρό για να ανέβει ψυχολογικά.

Αυτός που έπεσε ψυχολογικά και μάλιστα πολύ, ήταν ο Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός σταρ του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα και πέτυχε μόλις 4 πόντους, εγκλωβισμένος στη ζώνη της Μακάμπι. Ο Τσίλι μετά το ματς βγήκε και πάλι στο παρκέ για να κάνει μερικά σουτ (!) εμφανώς απογοητευμένος από την απόδοσή του. Μαζί του ήταν ο Χρήστος Μαρμαρινός που του μίλησε για περίπου 20 λεπτά, ενώ ο Αμερικανός δέχθηκε και τις συμβουλές του Βούιτσιτς!

Ο αγώνας

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας έκαναν το "καθήκον" τους για μια ακόμη φορά και σχεδόν γέμισαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για τον Ολυμπιακό που στο παιχνίδι με τη Μακάμπι έψαχνε την επιστροφή στις νίκες, μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ από την Τσιμπόνα.

Όμως, οι ερυθρόλευκοι πιστοί στις... συνήθειές τους ξεκίνησαν κάπως περίεργα τον αγώνα. Ούτε άσχημα, αλλά ούτε και καλά. Μάλιστα, ο Γιαννάκης έκανε και μια "πρωτοτυπία" στο αρχικό σχήμα, βάζοντας στη βασική πεντάδα τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αλλά ο Έλληνας σέντερ του Ολυμπιακού φορτώθηκε γρήγορα με τρία φάουλ, έχασε την ψυχραιμία και πέρασε λίγο αργότερα στον πάγκο για να μπει ο Νίκολα Βούιτσιτς.

Η Μακάμπι είχε μπει πιο συγκεντρωμένη στο παρκέ, με τους Ελιάχου και Μπράουν να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι και να οδηγούν την "ομάδα του λαού" στο 13-23 περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ο "δράκος" παραδόξως δεν είχε κάνει αλλαγές πέραν αυτή του Βούιτσιτς με τον "Σόφο", αλλά σε εκείνο το χρονικό σημείο σήκωσε τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Γιάννη Μπουρούση.

Ο Μπουρούσης έδωσε αμέσως ανάσα στην επίθεση του Ολυμπιακού, ενώ το ίδιο έκανε και ο Παπαλουκάς στη λήξη του δεκαλέπτου, του οποίου το σκορ τελικά ήταν 17-24. Ποιό ήταν το πρόβλημα των ερυθρολεύκων; Η ζώνη. Η Μακάμπι -που δεν είχε τον Κάρλος Αρόγιο στο ρόστερ λόγω προβλήματος στη μέση- εγκλώβισε τον Ολυμπιακό, που είχε κακές αποστάσεις, δεν είχε κίνηση χωρίς την μπάλα και δεν είχε και το εύκολο καλάθι.

Ωστόσο, ο Γιαννάκης έκανε μερικές ακόμη διορθωτικές κινήσεις με τον Λιν Γκριρ και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, οι οποίες τον δικαίωσαν σε συνδυασμό με την ήδη παρουσία των Παπαλουκά και Μπουρούση στο παρκέ. Ο "Τεό" έτρεξε την ομάδα, ο Μπουρούσης είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ και μερικούς πόντους μέσα από τη ρακέτα και ο Βασιλόπουλος έκανε αυτό που έλειπε όσον καιρό απουσίαζε: έπαιξε άμυνα σε όλα τα... τετραγωνικά του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός εγκλώβισε με τη σειρά του τη Μακάμπι που πέτυχε στο δεύτερο δεκάλεπτο μόλις πέντε πόντους και με αργό, αλλά σταθερό τρόπο ισοφάρισε και πέρασε μπροστά στο σκορ ως το τέλος του ημιχρόνου (34-29). Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα.

Στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ένα μέρος των πραγματικών δυνατοτήτων τους και με πιεστική άμυνα, καθαρό μυαλό στην επίθεση και εύστοχα σουτ (όπως τα δύο τρίποντα του Βασιλόπουλου) κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στους 19 πόντους (55-36) με τη Μακάμπι να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει.

Όμως, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Ολυμπιακό να χαλαρώνει... επικίνδυνα. Τα λάθη, οι βιαστικές επιλογές και οι αργές επιστροφές στην άμυνα έφεραν τον Γιαννάκη σε έξαλλη κατάσταση και τη Μακάμπι στους 9 πόντους με ένα 0-10 σερί το οποίο έκανε το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου 55-46.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έπρεπε απλά να "σοβαρευτεί" για να τελειώσει το παιχνίδι και να στείλει τον κόσμο ήσυχο στο σπίτι του. Και το έκανε. Ένα τρίποντο του Παπαλουκά, ένα του Γκριρ κι άλλο ένα του Βασιλόπουλου ήταν οι χαριστικές βολές για τη Μάκαμπι σε διαφορετικά και καθοριστικά σημεία της τέταρτης περιόδου. Ο κόσμος ξύπνησε και άρχισε να ζητάει το ευρωπαϊκό και τις στιγμές του 1997 και φυσικά οι παίκτες του Ολυμπιακού, πάτησαν ακόμη καλύτερα στα πόδια τους για να φτάσουν στην τελική νίκη με 84-65, ενώ νωρίτερα η διαφορά έφτασε και τους 24 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 34-29, 55-46, 84-65

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 9 (1τρ., 4ρ., 5ασ.), Πελεκάνος, Τσίλντρες 4, Βούιτσιτς 14, Μπουρούσης 12 (1τρ., 9ρ.), Χαλπερίν 2, Γκριρ 21 (4τρ., 2ασ.), Βασιλόπουλος 14 (4τρ., 5ρ., 2ασ., 2κλ.), Πρίντεζης 6, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς, Σχορτσανίτης 2.

Μακάμπι: Μπράουν 7 (1), Σαρπ, Ελιάχου 9, Μπερστάιν, Σίμονς 8 (1), Ουίλιαμς 7 (1), Κάσπι 16 (2), Χάτζατζ 2, Μπατίστα 10, Φίσερ 6.

sports24

Παναθηναϊκός-Σιένα: 81-76


Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις τρεις νίκες στην Ευρωλίγκα καθώς επιβλήθηκε της Σιένα με 81-76 στο ΟΑΚΑ για την τέταρτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η Σιένα ήταν... ο εφιάλτης των Πρωταθλητών, ωστόσο στο τέλος έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη που τους δίνει σημαντικές ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης παρά την ήττα από την Μπαρτσελόνα.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κυριάρχησαν απόλυτα στα ριμπάουντ (37-23) και έδειχναν να έχουν τον έλεγχο, όμως ορισμένα κενά διαστήμα έδωσαν το δικαίωμα στη Σιένα να ελπίζει αφού δεν συγχωρούσε τα λάθη των "πρασίνων".

Ο Νίκολα Πέκοβιτς στο πρώτο μέρος ήταν εντυπωσιακός και στο τελευταίο δεκάλεπτο τον διαδέχτηκε ο Αντώνης Φώτσης που έδωσε... ανάσες στην επίθεση. Θετικοί ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης που δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό.

Από την πλευρά της Σιένα που υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα, ξεχώρισε ο Κριστόφ Λαβρίνοβιτς που σημείωσε 22 πόντους και τον ακολούθησε ο Ρομέιν Σάτο με 17.

Στους ρυθμούς του Πέκοβιτς

Τον πρώτο λόγο είχε ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αφού κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παίζοντας εξαιρετική άμυνα οδηγούσαν σε λάθος επιλογές τη Σιένα και στο 5' προηγήθηκαν με 10-3 έπειτα από καλάθι του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι πρωταθλητές έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι και ο Νίκολα Πέκοβιτς. Η μπάλα πέρασε κοντά στο καλάθι και ο νεαρός σέντερ έμοιαζε ανίκητος σημειώνοντας 13 πόντους σε λιγότερο από εννέα λεπτά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντεπιτεθούν όμως ο Παναθηναϊκός είχε έτοιμη απάντηση και τρέχοντας ένα σερί 9-0 προηγήθηκε στο 13' με 12 πόντους διαφορά με καλάθι του Ντούσαν Κέτσμαν.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στον τομέα των ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο (22-10), ωστόσο επέτρεψαν στην ιταλική ομάδα να βρει λύσεις από την περιφέρεια (9/18 τρίποντα) με τον Χένρι Ντόμερκαντ και τον Κριστόφ Λαβρίνοβιτς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Σιένα να κάνει επιμέρους σκορ 18-10 και να μειώσει στους δύο (41-39) έπειτα από τρίποντο και μία εύστοχη βολή του Λαβρίνοβιτς.

Οι "πράσινοι" πάντως, δεν τα έχασαν και πήγαν στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα με 45-42, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση.

Προσπάθεια αντεπίθεσης

Η Σιένα προσπάθησε να αντεπιτεθεί στην επανάληψη και αφού βελτίωσε την άμυνα της στη συνέχεια μπόρεσε να λύσεις και στην επίθεση, με συνέπεια να κάνει ένα επιμέρους σκορ 9-1 και να περάσει μπροστά με 51-46 μετά από καλάθι του Σάτο.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι για 4 λεπτά και παράλληλα, έδινε επιθετικά ριμπάουντ στους Ιταλούς.

Στην τρίτη περίοδο που ήταν χαμηλής παραγωγικότητας και από τις δύο ομάδες οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με 56-55, ωστόσο ο αγώνας ήταν ντέρμπι.

Σοβαρεύτηκε στο τέλος

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει στη Σιένα να ελπίζει... Κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και έτρεξε ένα σερί 9-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Αντώνη Φώτση να σημειώνει δύο συνεχόμενα τρίποντα και το σκορ να γίνεται 64-55.

Στη συνέχεια οι "πράσινοι" ξεκίνησαν και πάλι τα λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Σιένα που κατάφερε να μειώσει και στο 35' έφερε το παιχνίδι στα ίσια (65-65). Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος στην επίθεση και βρήκε λύσεις φτάνοντας στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-42, 56-55, 81-76

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν 2, Σπανούλης 10(1), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 8, Φώτσης 14(4), Νίκολας 3(1) Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 11(1), Πέκοβιτς 14, Γιασικεβίτσιους 10.

Σιένα (Πιανιτζάνι): Ντόμερκαντ 14(4), ΜακΙντάιρ 3(1), Φίνλεϊ, Έζε 4, Σάτο 17(2), Λαβρίνοβιτς 22(3), Καουκένας 10, Λεχταλέρ, Στόουνρουκ 6(2).

sports24

Πανιώνιος-Παρτίζαν: 72-67


Σπουδαία νίκη που τον διατηρεί για τα καλά μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Top-16 πήρε ο Πανιώνιος που επικράτησε με 72-67 της Παρτίζαν Βελιγραδίου στο Ελληνικό.

Οι παίκτες του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς είχαν τον έλεγχο του ματς στη μεγαλύτερή του διάρκεια και διατηρώντας την ψυχραιμία τους στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα.

O Tσβέτκοβιτς ήταν ο παίκτης στον οποίο στηρίχθηκε αρχικά ο Πανιώνιος ενώ και ο Καλαμπόκης έδωσε λύσεις πριν στην τελευταία περίοδο αναλάβει δράση ο Μπάξτερ. Οι Τέπιτς και Τρίπκοβιτς ανέλαβαν να πάρουν στις πλάτες τους την Παρτίζαν σημειώνοντας αρκετά τρίποντα που κράτησαν την ομάδα τους στο ματς.

Ο αγώνας
Το πολύ καλό ξεκίνημα που πραγματοποίησε ο Τσβέτκοβιτς επέτρεψε στον Πανιώνιο να περάσει μπροστά στο σκορ με 12-6 στα μισά της περιόδου βάζοντας τις βάσεις για την καλή εμφάνιση του πρώτου δεκαλέπτου. Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους "κυανέρυθρους" που με σερί 6-0 στα τελευταία λεπτά της περιόδου αύξησαν τη διαφορά στους 9 (19-10).

Με κεκτημένη ταχύτητα η ομάδα του Τριφούνοβιτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα να φτάσει στη μέγιστη τιμή της τη διαφορά (28-13) μετά από τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο. Σε εκείνο το σημείο όμως οι Σέρβοι έκαναν την αντεπίθεσή τους αφού με σερί 16-0 και πρωτεργάτη τον Ράσιτς προσπέρασαν με τρία λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο με 28-29.

Η αφύπνιση του Πανιωνίου ξεκίνησε όταν ο Μάιλς πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο Αμερικάνος "έσπρωξε" την ομάδα του και με τους πολύτιμους πόντους του Καλαμπόκη οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 8-0 για να φτάσουν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 40-35.

Εκρηκτικό ξεκίνημα
Με ηγέτη τον Μάιλς ο Πανιώνιος έκλεψε την παράσταση στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου και με σερί 11-2 ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς με 14 (51-37). Οι παίκτες του Βουγιόσεβιτς δεν άργησαν πολύ να απαντήσουν. Ο Τέπιτς που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα σκόραρε και με τη βοήθεια των Τρίπκοβιτς-Βράνιες οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε ένα επιμέρους σκορ 2-10 μειώνοντας σε 53-47 δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου που ολοκληρώθηκε με σκορ 56-47 χάρη σε κάρφωμα του Μπάξτερ.

Με τρίποντο του Ξανθόπουλου μπήκε η ελληνική ομάδα στην τέταρτη περίοδο αλλά η Παρτίζαν είχε λύσεις και με τον Βίτκοβατς να κάνει προσωπικό σερί 0-5 και τον Τρίπκοβιτς να ευστοχεί για τρεις μείωσε στους 6 (61-55) με 5 λεπτά για το τέλος. Η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 5 πόντους και όταν ο Καλαμπόκης σκόραρε για 3 ένα δίλεπτο πριν το τέλος για το 67-59 όλοι πίστεψαν ότι η επικράτηση ήταν θέμα χρόνου για τον Πανιώνιο.

Όλοι εκτός από τους παίκτες της Παρτίζαν που δεν σταμάτησαν να "πυροβολούν" έξω από τα 6.25 με αποτέλεσμα να ο Τρίπκοβιτς να μειώσει στο καλάθι (68-66) ένα λεπτό πριν τη λήξη. Αυτός που "καθάρισε" για την ελληνική ομάδα ήταν ο Λόνι Μπάξτερ σκόραρε για το 70-66 πριν ολοκληρωθεί το ματς με 72-67.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 40-35, 56-47, 72-67

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 5 (1), Τσβέτκοβιτς 14 (2), Ζορόσκι 5, Γεωργαλής, Καλαμπόκης 11 (2), Μάιλς 18 (1), Ραΐτσεβιτς 3 (1), Κένταλ 2, Γιαννούλης, Νίκολιτς 2, Μπάξτερ 12

Παρτίζαν (Βουγιόσεβιτς): Τέπιτς 19 (4), Μιλόσεβιτς 12 (2), Ράσιτς 12 (2), Τρίπκοβιτς 11 (3), Βελίτσκοβιτς 11 (2), Λάσμε 8, Βίτκοβατς 5 (1), Μπόζιτς, Ρακόσεβιτς, Βέσελι, Βράνιες 4

sports24

SERIE A - 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Νίκη 4-1 για Γιούβε


Την έβδομη συνεχόμενη νίκη της σε Serie A και Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Γιουβέντους, που επικράτησε εύκολα με 4-1 της Τζένοα στο "Ντέλε Άλπι", σε αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, που διανύει περίοδο φόρμας, άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τον Γκριγκέρα για να έρθει στο 26' ο Αμάουρι και να διπλασιάσει τα τέρματα της "κυρίας". Στο 84' ο Ιακουίντα πέρασε στην θέση του Αμάουρι και ένα λεπτό αργότερα ο Ιταλός επιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-0. Στο 89' ο Ντιέγκο Μιλίτο μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε 3-1, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σκόραρε σε βάρος της ομάδας του, γράφοντας το τελικό 4-1.

Διώχνει τέσσερις ο Μουρίνιο


Στην αποδέσμευση τεσσάρων ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων και ο Αντριάνο, θα προχωρήσει η Ίντερ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, γράφει η «Gazzetta dello sport». Ο προπονητής της πρωταθλήτριας, Ζοσέ Μουρίνιο , δεν δείνχει να υπολογίζει τον 26χρονο επιθετικό, ο οποίος επικαλούμενος ένα βαρύ κρυολόγημα δεν έχει προπονηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Η Ιντερ, σύμφωνα με την εφημερίδα, θέλει να πουλήσει τον Ιανουάριο τον Βραζιλιάνο, αλλά όχι σε άλλη ιταλική ομάδα.

Επίσης, υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι ο Αργεντινός επιθετικός Ερνάν Κρέσπο, ο Γάλλος αμυντικός μέσος Ολιβιέ Ντακούρ και ο Χιλιανός μέσος Λουίς Χιμένεθ. Πριν από δύο ημέρες η «Gazzetta dello sport» είχε γράψει ότι στα πλάνα του Μουρίνιο δεν βρίσκεται και αναμένεται να φύγει τον Ιανουάριο και ο 34χρονος Αργεντινός επιθετικός, Χούλιο Κρουζ.

Κληρώνει για τα τηλεοπτικά του Champions League


Σήμερα θα βγει η απόφαση για το που θα καταλήξει το πακέτο των τηλεοπτικών μεταδόσεων για το Champions League που αφορά την τριετία 2009-2012.

Στο κατακόρυφο η αγωνία σε αρκετά κανάλια για το που θα καταλήξουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το συμβόλαιο των τριών ετών για τις μεταδόσεις των αγώνων του Champions League.

Αν και τίποτα δεν είναι ακόμα βέβαιο το MEGA ανακοίνωσε στο βραδινό του δελτίο πως επανέρχεται στο στίβο των μεταδόσεων της διοργάνωσης με το κανάλι να παίρνει ένα ματς την Τρίτη (αν αγωνίζεται ελληνική ομάδα θα μεταδίδει αυτό), ενώ όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια το αντίστοιχο ματς της Τετάρτης θα το μεταδίδει κανάλι της κρατικής τηλεόρασης.

Η Οn Telecoms λέγεται πως θα έχει τις μεταδόσεις όλων των υπόλοιπων αγώνων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην πλατφόρμα της, εκτός φυσικά από τα ματς που θα μεταδίδονται ζωντανά από τα άλλα κανάλια, καθώς πλειοδότησε αντί της NOVA στην προσφορά της, ενώ ο ΑΝΤ1 θα πάρει τα δικαιώματα για αναμετρήσεις του κυπέλλου UEFA.

sports24

Βραζιλία-Ιταλία στο "Emirates"!


Μια σπουδαία φιλική αναμέτρηση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον ερχόμενοι Φεβρουάριο οι κάτοικοι του Λονδίνου, καθώς το στάδιο Emirates θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση της Ιταλίας με τη Βραζιλία.

Όπως έγινε γνωστό, η παγκοσμία πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει τη "σελεσάο" στις 10 Φεβρουαρίου 2009 στο γήπεδο της Άρσεναλ. "Όλοι στην Άρσεναλ είναι περήφανοι και νιώθουν τιμή που θα διεξαχθεί αυτό το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου", δήλωσε ο πρόεδρος της Άρσεναλ, Πίτερ Χιλ Γουντ και συνέχισε: "Η Βραζιλία και η Ιταλία έχουν μια σπουδαία και πετυχημένη πορεία στο ποδόσφαιρο και είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τις δύο ομάδες φιλοξενήσουμε τους Βραζιλιάνους και τους Ιταλούς φιλάθλους".

Ανακοίνωσε Παπαδόπουλο η Λέτσε


Στη Λέτσε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Ο διεθνής επιθετικός άφησε αρκετές ομάδες με την ελπίδα και επέλεξε τον δρόμο της ξενιτιάς, ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου της Serie A, ο 27χρονος φορ θα φορά τη φανέλα της ομάδας για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Σημειώνεται ότι ο Παπαδόπουλος θα μπορεί να αγωνίζεται από τον Ιανουάριο.

Να τι πρέπει να κάνει ο Λεμονής για να σταθεί στον Πανιώνιο...


http://anti-hooliguns.blogspot.com/2008/11/blog-post_1320.html