Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2009

Champions League: Στο Γουέμπλεϊ ο τελικός του 2011


Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό αθλητικό γεγονός σε επίπεδο συλλόγων. Η ΟΥΕΦΑ επέλεξε το θρυλικό Γουέμπλεϊ να φιλοξενήσει το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός το 2011. Τον τελικό του 2012 θα φιλοξενήσει η Αλιάντζ Αρίνα του Μονάχου.

AEK: Μπουνιές στους Θρακομακεδόνες


Παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ στιγματίστηκε από σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στους Τζιμπούρ και Σκόκο.

Απίστευτα επεισόδια συνέβησαν κατά τη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Νάτσο Σκόκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα ένα λάθος του Ράφικ Τζιμπούρ προκάλεσε την αντίδραση του Αργεντινού.

Ο Σκόκο μίλησε σε έντονο ύφος προς τον Γαλλοαλγερινό, ο οποίος κατευθύνθηκε προς τον συμπαίκτη του και με το κεφάλι τον χτύπησε στο πρόσωπο. Αλεξόπουλος, Κυργιάκος και Εντίνιο που ήταν κοντά έσπευσαν να τους χωρίσουν, ενώ εκείνη τη στιγμή ο Εντίνιο εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σκόκο οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και υπάρχουν φόβοι πως έχει σπάσει η μύτη του.

Οι δυο παίκτες έδωσαν εξηγήσεις στον προπονητή τους, ζήτησαν συγνώμη και το θέμα έληξε κάπου εκεί, με την αγωνία πλέον να επικεντρώνεται στην υγεία του Σκόκο. Η διοίκηση αναμένεται να καλέσει σε απολογία τους παίκτες μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ένταση στην προπόνηση της "Ένωσης" είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όταν ένα δυνατό μαρκάρισμα του Πελετιέρι στον Πλιάτσικα προκάλεσε την αντίδραση του δεύτερου, όμως σε εκείνη την περίπτωση Μπάγεβιτς και Μανωλάς σε ρόλο πυροσβεστών έβαλαν πρόωρο τέλος στα χειρότερα.

Αμέσως μετά τη λήξη της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας γευμάτισαν με σκοπό την εκτόνωση της έντασης, λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα της Κυριακής.

"90% στην Άρσεναλ ο Αρσάβιν"


Στη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των διοικούντων την Άρσεναλ και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για την μεταγραφή του Αντρέι Αρσάβιν.

Ο Ρώσος μεσοεπιθετικός, έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρόσφατο Euro, προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων και σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας του Λονδίνου, Αρσέν Βενγκέρ, όλα θα διευθετηθούν σήμερα Πέμπτη ή αύριο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής:

"Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί κατά 90%. Ίσως όμως το 10% που απομένει να είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Στο ποδόσφαιρο τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα, αν κάποιος αλλάξει γνώμη. Πιθανώς το θέμα να κλείσει το προσεχές διήμερο", δήλωσε σχετικά ο Γάλλος τεχνικός.

Να σημειώσουμε ότι τα δημοσιεύματα της Πέμπτης του αγγλικού Τύπου, αναφέρουν πως η ομάδα του Λονδίνου θεωρεί δεδομένη την απόκτηση του Ρώσου σταρ, με το κόστος της μεταγραφής να αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Σοκ με Όουεν στη Νιούκασλ


Η ατυχία χτύπησε τον Μάικλ Οουεν, αφού τραυματίστηκε στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Νιούκασλ με την Μάντσεστερ Σίτι την Τετάρτη (28/01).

Ο 29χρονος Άγγλος επιθετικός τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους δύο μήνες.

Ντέρμπισαϊρ: "Έτοιμος να παίξω"


Την έκπληξη έκανε ο Ολυμπιακός στο θέμα της μεταγραφής του ξένου επιθετικού, που θα πάρει τη θέση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Συγκεκριμένα απέκτησε τον 22χρονο Ματ Ντέρμπισαϊρ, με δανεισμό από την Μπλάκμπερν ως το τέλος της περιόδου.

Ο 22χρονος Άγγλος επιθετικός έφτασε τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/01) στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού:

"Γνωρίζω τον Ολυμπιακό από ένα φιλικό που είχαμε παίξει. Θυμάμαι εκείνο την ήττα με 5-0 και πόσο καλή ομάδα είχε ο Ολυμπιακός. Θυμάμαι επίσης και τους πολύ καλούς φιλάθλους. Γνωρίζω ορισμένους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην ομάδα όπως ο Ριβάλντο και ο Λούα Λούα. Ανυπομονώ να γνωρίσω και τους νέους μου συμπαίκτες. Νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ άμεσα και να προσφέρω προκειμένου να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα", τόνισε ο Άγγλος άσος και σε ερώτηση αν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ τόνισε: "Είμαι έτοιμος να παίξω. Γι αυτό ήρθα άλλωστε για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό αμέσως".

Παναθηναϊκός: "Όχι" από Μπεσίκτας για Μπόμπο


Άσχημη τροπή φαίνεται πως έχουν πάρει τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό στην αναζήτηση επιθετικού, καθώς μετά τον Ρικάρντο Ολιβέιρα και ο Μπόμπο θα αποτελέσει μάλλον όνειρο για τους φίλους του "τριφυλλιού", καθώς η Μπεσίκτας αποφάσισε να μην τον παραχωρήσει.

Ο τουρκικός σύλλογος, πιεζόμενος και από την κατακραυγή των φιλάθλων του, απάντησε αρνητικά στον Παναθηναϊκό στην πρόταση εξάμηνου δανεισμού που είχε κάνει, με αποτέλεσμα το "τριφύλλι" να υποστεί και δεύτερο "ναυάγιο" μέσα σε δυο μέρες.

Έτσι ουσιαστικά απομένει χρόνος μόλις μέχρι το Σάββατο για τους "πράσινους" να βρουν τον παίκτη, που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής, αφού τότε είναι και το deadline που έχει θέσει η UEFA για να σταλεί η λίστα με τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει η κάθε ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Φυσικά αυτό το διάστημα δεν είναι αρκετό για να ξεκινήσει καν η οποιαδήποτε διαδικασία συνομιλιών.

Μόνος ευνοημένος απ' όλη αυτή την κατάσταση ο ελπιδοφόρος Ντέιβιντ, που θα παραμείνει στην ομάδα χωρίς να χρειαστεί να φύγει δανεικός, αφού δεν θα χρειαστεί να μείνει άδεια θέση ξένου.

Τέλος Σίσιτς και Ματσούκας


Την λύση της συνεργασίας με τον Μίρνες Σίσιτς ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Σλοβένος μέσος εδώ και αρκετό καιρό βρισκόταν σε καραντίνα και η λύση του συμβολαίου του ήταν θέμα χρόνου. Παρελθόν αποτελεί από σήμερα και ο Λευτέρης Ματσούκας.

Δανεικός στον Πειραιά ο Ντέρμπισαϊρ


Στο πρόσωπο του επιθετικού της Μπλάκμπερν, Ματ Ντέρμπισαϊρ, βρήκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τον αντικαταστάτη του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Οι "ερυθρόλευκοι", ξαφνιάζοντας τους πάντες, έφεραν στο λιμάνι με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού τον 22χρονο Άγγλο φορ.

Την έκπληξη με την απόκτηση του Ματ Ντέρμπισαϊρ, ένα όνομα που δεν είχε ακουστεί καθόλου ως υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, έκαναν οι "ερυθρόλευκοι".

Οι διοικούντες της ομάδας του Πειραιά κινήθηκαν αθόρυβα και έφεραν στο λιμάνι με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού τον 22χρονο επιθετικό της Μπλάκμπερν, ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο 22χρονος στράικερ (γεννημένος 14 Απριλίου 1986) αγωνίζεται στην Μπλάκμπερν, με την οποία φέτος σημείωσε 5 γκολ σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια στην Αγγλία, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Εθνική κάτω των 21 της χώρας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Μπλάκμπερν Ρόβερς για τον εξάμηνο δανεισμό του 22χρονου διεθνή Αγγλου επιθετικού, Μάθιου Αντονι Ντέρμπισαϊρ".