Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

Φιλικό: Ελλάδα-Σενεγάλη 0-2 (ΒΙΝΤΕΟ)

0-1 Niang 72'


0-2 Ndaw 80'

Κάμπορα: «Θέλω να μείνω στον Άρη»

Μετράει, μέχρι στιγμής, εννέα γκολ αλλά ξεχωρίζει αυτό που σημείωσε με τον Ολυμπιακό. Ο Χαβιέρ Κάμπορα, ομολογεί ότι ευχαριστήθηκε περισσότερο το τέρμα (μοναδικό της αναμέτρησης) που έδωσε τη νίκη επί των «ερυθρόλευκων», αλλά πανηγύρισε πιο έντονα αυτό του Ντάρσι Νέτο, που κράτησε τον Άρη μέσα στο στοίχημα Κύπελλο Ελλάδος, ενώ διαβεβαιώνει πως «θέλω πραγματικά να μείνω στην ομάδα και ελπίζω το θέμα να κλείσει θετικά το συντομότερο».

Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Αργεντινού επιθετικού, στην “SportDay”:

Χαβιέρ, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επαφές σου με τον Αρη για την ανανέωση της συνεργασίας σας; «Υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τον μάνατζέρ μου εδώ και πολύ καιρό. Το σημαντικό είναι πως υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Θεωρώ πως κάποια στιγμή θα έρθει η πολυπόθητη ανανέωση, γιατί πραγματικά θέλω να παραμείνω στην ομάδα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως προτεραιότητά μου είναι ο Άρης και ελπίζω το θέμα να κλείσει θετικά το συντομότερο».

Αν μιλούσαμε με πιθανότητες, πόσες είναι για τη θετική έκβαση της υπόθεσης; «Αυτό που μπορώ να πω είναι αυτό που μου μετέφερε ο εκπρόσωπός μου στην τελευταία μας συνομιλία. Πως είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και ουσιαστικά έχουμε φτάσει σε συμφωνία. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να πέσουν οι υπογραφές. Θα έλεγα πως οι πιθανότητες να μην υπογράψω είναι απειροελάχιστες».

Ποιο γκολ από τα εννέα που έχεις πετύχει ευχαριστήθηκες περισσότερο; «Μου αρέσουν όλα τα γκολ που πέτυχα και τα θυμάμαι ξεκάθαρα. Αυτό που πανηγύρισα περισσότερο ήταν το τέρμα με τον Ολυμπιακό. Κυρίως για τον τρόπο που το πανηγύρισε ο κόσμος και τα συναισθήματα που μετέφερε στους παίκτες».

Γενικότερα, ποιο γκολ έχεις πανηγυρίσει πιο πολύ με τον Αρη; «Το γκολ του Νέτο, δεν το συζητώ. Ήρθε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και έφερε ανακούφιση στην ομάδα, μια και εξασφαλίσαμε ακόμα μία ευκαιρία να προκριθούμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Προσπαθούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο σ' ένα ακατάλληλο γήπεδο. Να γυρίσουμε το σκορ, και δεν έπρεπε, βάσει απόδοσης, να φύγουμε ηττημένοι. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα το πανηγύρισε με πολύ έντονο τρόπο».

Βλέπεις κάποια διαφορά του Άρη σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες σου; «Η μεγάλη διαφορά είναι στο οπαδικό κίνημα της ομάδας. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι οι οπαδοί μας βρίσκουν κάθε Κυριακή κάποιον τρόπο να μας εκπλήξουν. Είτε παίζουμε εντός έδρας είτε εκτός».

Δύο στάσεις πριν από τον τελικό. Πόσο πολύ σκέφτεστε τους αγώνες με την Καβάλα; «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα στους δύο ημιτελικούς. Σίγουρα μπορούμε να φθάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε τον μεγάλο στόχο μας, το τρόπαιο, αλλά η Καβάλα είναι αυτή που μας απασχολεί τώρα. Δεν προτρέχουμε».