Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2009

Κύπελλο hellas online: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2


Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Hellas Online πήρε ο Ολυμπιακός επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-0 στο Παγκρήτιο. Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» ήταν αργεντίνικη υπόθεση, με τον Μπελούτσι στο 69΄ να ανοίγει το σκορ με άπιαστη κεφαλιά και τον Γκαλέτι στο 85΄ να ευστοχεί απ’ την άσπρη βούλα έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Λέτο απ’ τον Μπαρκαουάν.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Μάλαρτζ, Μπερτίν, Μπαρκαουάν, Ρουμπάκης, Ταραλίδης (46’ Κοστόφσκι), Πέσιτς (65' Πινέιρο), Μπεθάρες, Σουλεάπ (86’ Δημούτσος), Κορνέα, Σίμιτς, Πόποβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Μενδρινός, Ντιόγκο (83' Μήτρογλου), Όσκαρ (60' Μπελούτσι), Τζόρτζεβιτς (65' Λέτο)

0-1


0-2

Υπό παραίτηση ο Στέλιος Μανωλάς


Υπό παραίτηση τελεί ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς. Ο παλαίμαχος άσος είναι δυσαρεστημένος με τη στάση της διοίκησης της ΠΑΕ, σχετικά με το θέμα που έχει προκληθεί με τον Τζιμπούρ.

Ο Γαλλοαλγερινός φορ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τον Πανιώνιο, όπως έχουν συμφωνήσει οι δύο ΠΑΕ. Γεγονός, που δεν γνώριζε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος ζήτησε σχετικές εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΑΕΚ. Η τελευταία υπέδειξε ως υπεύθυνο τον Στέλιο Μανωλά, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι δεν εκτελεί με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Η διοίκηση θεωρεί, μεταξύ άλλων, ότι ο τεχνικός διευθυντής δεν έχει τη συνεργασία που θα έπρεπε με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Μανωλάς, από την πλευρά του, δεν κρύβει την έντονη δυσαρέσκειά του για το θέμα που έχει προκληθεί και δείχνει αποφασισμένος να παραιτηθεί, ενώ ταυτόχρονα ο Μπάγεβιτς προσπαθεί να τον μεταπείσει...

ΠΑΟ: Οι τρεις υποψήφιοι για την επίθεση


Νίλμαρ (Ιντερνασιονάλ), Φαλκάο (Ρίβερ Πλέιτ) και Παλάσιο (Μπόκα Τζούνιορς) υποψήφιοι για την μια θέση στην "γραμμή κρούσης" του Παναθηναϊκού με την αγωνία να κορυφώνεται μετά την πρόταση και στους τρεις εκατέρωθεν από την διοίκηση του "τριφυλλιού".
Πιο δύσκολη περίπτωση αλλά και ενδεχωμένος πιο "ζεστή" για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αυτή του Νιλμάρ με τον ελληνικό σύλλογο να προσφέρει περίπου 6 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του. Την ίδια ώρα, η Ιντερνασιονάλ ζητάει για τον 24χρονο επιθετικό 10 εκατ. ευρώ για το 80% (από τα οποία τα 5 με τη μορφή αποπληρωμής στην προοπτική της πενταετίας).

Για την άλλη περίπτωση, αυτή του Φαλκάο τα γεγονότα δείχνουν πιο προσιτή την περίπτωση απόκτησής του, αφού το "τριφύλλι" ενδιαφέρεται να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του, προσφέροντας 5 εκατ. ευρώ ενώ η Αργεντίνικη ομάδα παραχωρεί το 80% με 7 εκατ. στο "κόλπο" της μεταγραφής του υπάρχουν ενδιάμεσα και τα γραφεία μάνατζερ που κατέχουν δικαιώματα του 22χρονου φορ.

Τέλος, άλλη μια δύσκολη περίπτωση αυτή του Ροντρίγκο Παλάσιο. Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού προσφέρουν επίσης 5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του, αλλά η Μπόκα Τζούνιορς υποστηρίζει ακόμα πως δεν τον παραχωρεί.

Για τον επιθετικό της Μπόκα, δημοσιεύματα την Τετάρτη, ανέφεραν πως ο Παναθηναϊκός προσφέρει 7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του Ροντρίγκο Παλάσιο, μια πρόταση... σοβαρή όπως χαρακτήρισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Χόρχε Αμορ Αμεάλ.

Κύπελλο hellas online: Πανσερραϊκός-Λάρισα 1-0


Ο Πανσερραϊκός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε 1-0 τη Λάρισα στις Σέρρες. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε ο Γκούρτσας στο 79ο λεπτό.

Τέλος ο Κίκε Ερνάντεθ από τον Άρη


Η διοίκηση του Αρη αποφάσισε σήμερα να λύσει την συνεργασία της με τον Κίκε Ερνάντεθ. Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, λόγω των αρνητικών εμφανίσεων το τελευταίο διάστημα, αποφάσισε να λύσει, κοινή συναινέσει με τον Ισπανό τεχνικό, τη συνεργασία τους.

Αγγίζει τον Λεονάρντο ο Ολυμπιακός


Στο παιχνίδι για την απόκτηση του Λεονάρντο έχει μπει - και μάλιστα δυνατά - ο Ολυμπιακός, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του σημερινού (Τετάρτη 21/01) ελληνικού Τύπου.

Μπορεί η ΑΕΚ να ήταν αυτή που εδώ και καιρό είχε βάλει στο… "μάτι" τον Βραζιλιάνο άσο του Λεβαδειακού, ωστόσο σύμφωνα με όσα γράφονται, οι "ερυθρόλευκοι" είναι αυτοί που πλέον βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του νεαρού επιθετικού.

Ο Λεονάρντο, που έχει συμβόλαιο για ενάμιση ακόμα χρόνο με τους Βοιωτούς, είναι ο ηγέτης της ομάδας φέτος και την έχει οδηγήσει σε ουκ ολίγες επιτυχίες. Μέχρι στιγμής, έχει σημειώσει ήδη οκτώ τέρματα.

Oλυμπιακός: Ταλαιπωρία μέχρι την Κρήτη


Σε "Οδύσσεια" εξελίχθηκε το ταξίδι του Ολυμπιακού προκειμένου να φθάσει στην Κρήτη για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για το κύπελλο Ελλάδος. Τελικά οι ερυθρόλευκοι έφθασαν στο αεροδρόμιο των Χανίων στις 10.35 το βράδυ της Τρίτης (20/01) με ειδική πτήση της Ολυμπιακής.

Την αποστολή του Ολυμπιακού περίμεναν περίπου 300 φίλοι της ομάδας από τα Χανιά και την υποδέχθηκαν με τύμπανα και συνθήματα. Στην συνέχεια τα μέλη της αποστολής επιβιβάστηκαν σε πούλμαν που συνόδευαν περιπολικά της ΕΛΑΣ.

Με δεδομένο ότι η εθνική οδός Χανίων - Ηρακλείου είχε αποκλεισθεί στη θέση Πλατάνι από αγρότες του νομού, το πούλμαν μετέφερε την αποστολή μέσω περιφερειακής οδού στην περιοχή της Μαλάξας.

Εκεί η αποστολή επιβιβάστηκε σε άλλο πούλμαν που είχε φθάσει στο σημείο από το Ηράκλειο και το οποίο μέσω Κεραμειών κατευθύνθηκε προς την εθνική οδό κάνοντας μια επιπλέον απόσταση 40 χιλιομέτρων και προορισμό το Ηράκλειο.οπου η αποστολή έφθασε στις 2 μετά τα μεσάνυκτα.

Θέλουν Μάρμπερι οι Αγγελόπουλοι


Ακόμη ένα μεταγραφικό μπαμ κυνηγούν στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Μετά το καλοκαιρινό μπαμ που έκανα οι Αγγελόπουλοι φέρνοντας τον Τσίλντρες, τώρα θέλουν να φέρουν στον Πειραιά τον Στεφόν Μάρμπερι.

Οι δύο διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού έχουν στόχο τον άσο και αστέρα των Νιου Γιορκ Νικς, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με την ομάδα της Νέας Υόρκης και είναι σχετικά παροπλισμένος. Με 21.9 εκατομμύρια δολάρια συμβόλαιο, ο Μάρμπερι μοιάζει ανέφικτος στόχος, ειδικά τέτοια περίοδο, αλλά οι Αγγελόπουλοι εξετάζουν το θέμα.

Με 19.9 πόντους στη 12χρονη καριέρα του στο ΝΒΑ, ο Μάρμπερι θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς γκαρντ των τελευταίων ετών, αλλά το θέμα είναι πως μπορεί να λογιστεί ώς προσωρινή λύση για την αντικατάσταση του Τζος Τσίλντρες (που θα μείνει εκτός για 40 ημέρες), ένας παίκτης με τέτοιο όνομα και τόση εμπειρία.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θέλει να καλύψει το κενό του Τσίλντρες (σε απόδοση και όνομα) με την καλύτερη δυνατή περίπτωση, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει μέχρι την Τρίτη να δηλώσει την όποια αλλαγή στην Ευρωλίγκα. Εκτός κι αν στο Λιμάνι, θέλουν τον Μάρμπουρι μόνο για το πρωτάθλημα!

Ποιος είναι ο Μάρμπουρι

Ο "Στάρμπουρι" είχε επιλεχτεί στο Νο5 του ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά έγινε γρήγορα ανταλλαγή στους Τίμπεργουλβς (αντί του Ρέι Άλεν). Οδήγησε τους "Λύκους" στα πλέι-οφ, πριν "μετακομίσει" στο Φοίνιξ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ανατολή και τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, ενώ τα τελευταία χρόνια έπαιξε στους Νικς.



Στον τελικό του Λιγκ Καπ η Μάντσεστερ Γ.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 4-2 της Ντέρμπι Κάουντι και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Οι "μπέμπηδες" είχαν ηττηθεί στο πρώτο ματς στο "Πράιντ Παρκ" με 0-1, στο πρώτο ημίχρονο κέρδιζαν με 3-0 και φάνηκε να καθαρίζουν την πρόκριση, αλλά τελικα στο τέλος... καρδιοχτύπησαν.

Ο Νάνι στο 16', ο Τζον Ο'Σέι στο 22' και ο Κάρλος Τέβες στο 34' σκόραραν στο πρώτο μέρος του ματς στο "Ολντ Τράφορντ". Ο Τζιλς Μπαρνς μείωσε στο 79' με εκτέλεση πέναλτι και έβαλε την ομάδα της Championship στο... κόλπο της πρόκρισης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το 4-1 στο 87' με τον ίδιο τρόπο, αλλά οι φιλοξενούμενοι πρόσφεραν και άλλες συγκινήσεις, καθώς μείωσαν σε 4-2 στο 91' και πάλι με τον Μπαρνς, αυτήν την φορά με εκτέλεση φάουλ, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση.

Ο τελικός θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου στο Γουέμπλεϊ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ ή την Μπέρνλεϊ. Κατά πάσα πιθανότατα τους "σπερς", οι οποίοι είχαν κερδίσει στο πρώτο ματς του "Γουάτ Χαρτ Λέιν" με 4-1 και αύριο φιλοξενούνται για τον επαναληπτικό στο "Τερφ Μουρ".

Ιδανικό ντεπούτο για Τζιόλη, Σκόραρε 2 γκολ


Ιδανικό ντεμπούτο με την φανέλα της Βέρντερ Βρέμης πραγματοποίησε ο Αλέξης Τζιόλης καθώς χάρισε τη φιλική νίκη στην ομάδα του με 3-2 κόντρα στην Λεχ Πόζναν, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές!

Μ. Κωνσταντίνου: "Στην Ομόνοια για τίτλους"


Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου παρουσιάστηκε επίσημα από την Ομόνοια και δήλωσε έτοιμος για τίτλους με το "τριφύλλι".

Ο πρώην επιθετικός του Ηρακλή επέστρεψε στην Κύπρο έπειτα από 11 χρόνια στην Ελλάδα και το έκανε, όπως είπε, διότι πιστεύει πως έχει ακόμη πολλά να προσφέρει.

"Ήρθα στην Ομόνοια για να πάρω τίτλους", τόνισε ο Κωνσταντίνου στα πρώτα του λόγια ως ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας.



"Ξέρω τι εστί Ομόνοια. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τη νέα μου ομάδα, ώστε να επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Ευχαριστώ τη διοίκηση του κ. Νεοφύτου αλλά και τον ίδιο προσωπικά που με τον τρόπο του με κέρδισε και ότι θα έχουμε άψογη συνεργασία".

Η φανέλα με το "19"

Η φανέλα με το Νο.19 ήταν διαθέσιμη και έτσι η επιλογή του διεθνή στράικερ δεν ήταν δύσκολη, καθώς αυτό φορούσε σε Ηρακλή και Παναθηναϊκό.

Οι Κύπριοι δημοσιογράφοι ζήτησαν την γνώμη του για το ντέμπι με το ΑΠΟΕΛ, στο οποίο οι "πράσινοι" γνώρισαν την ήττα, αλλά δεν θέλησε να πάρει θέση, καθώς έχει δει μόνο τις φάσεις. Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τον λόγο που επέλεξε την Ομόνοια για να συνεχίσει την καριέρα του, εξήγησε: "Την Ομόνοια την γνωρίζω καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Κύπρο".

"Με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ομάδα είμαστε μαζί έξι χρόνια στην Εθνική συν τον Κώστα Καϊάφα που είμασταν και πιο παλιά μαζί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Εχουμε ένα φοβερό κλίμα στην Εθνική και πιστεύω ότι αυτό θα μεταφερθεί και στην Ομόνοια για καλό της ομάδας. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έρθω σε μια ομάδα και να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι εδώ δέκα χρόνια".

Ο υψηλόσωμος φορ ζήτησε τρεις εβδομάδες για να βρει την φόρμα του και να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό του. Όσον αφορά στο περασμένο καλοκαίρι ανέφερε πως πήγε στον Ηρακλή διότι ήθελε να παίζει και πως δεν είχε στο μυαλό του την Κύπρο, τους τελευταίους μήνες όμως κάποιοι άλλοι λόγοι τον ανάγκασαν να αλλάξει τρόπο σκέψης και να επιστρέψει στην πατρίδα του.