Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2008

Ποιός είναι ο Τετέι που θέλει Ολυμπιακός και πόσο αξίζει


Μεγάλο μέρος των νορβηγικών ΜΜΕ κάνει ειδική μνεία στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για το Νορβηγό μέσο (αφρικανικής καταγωγής) της Ρόζενμποργκ, Αλεξάντερ Τετέι. Ο διεθνής άσος της νορβηγικής ομάδας φέρεται να βρίσκεται και στο στόχαστρο αγγλικών αλλά και γαλλικών ομάδων.

ο Τετέϊ έχει συμβόλαιο με την Ρόζενμποργκ έως το 2011 (μέχρι τον μήνα Δεκέμβριο). Μπορεί να είναι ο δεύτερος αρχηγός της, όμως σε πολλά ματς έχει φορέσει εκείνος το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Για τον 22χρονο Αλεξάντερ Μπαντόρ Τετέι φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Έβερτον, Στόουκ, Μπίρμιγχαμ απ' την Αγγλία και Ρεν απ' την Γαλλία. Ειδικά η Ρεν τον έχει βάλει στο στόχαστρό της εδώ και καιρό, σύμφωνα με ρεπορτάζ απ' την Γαλλία.

Το who is who

O Αλεξάντερ Μπαντόρ Τετέι είναι γεννημένος στις 4 Απριλίου 1986 στην Άκρα της Γκάνας. Αγωνίζεται στην Ρόζενμποργκ απ' το 2003. Το 2005 είχε δοθεί δανεικός στην Σκιντ. Απ' το 1999 έως το 2003 έπαιξε στις Μπόντο / Γκλιμτ και Κόλσταντ. Είναι διεθνής με την Εθνική Νορβηγίας απ' το 2007. Έχει επίσης συμμετοχές και στις μικρές Εθνικές ομάδες της Νορβηγίας. Πρόκειται για έναν αξιόλογο και σκληροτράχηλο παίκτη.

Κοστολογείται κοντά στα 3,5 εκ. ευρώ

Ένα ποσό κοντά στα 3-3,5 εκ. ευρώ θέλει η Ρόζενμποργκ για να παραχωρήσει τον Αλεξάντερ Τετέι, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νορβηγία. Ο 22χρονος αμυντικός μέσος, είναι ένας παίκτης που αρέσει πολύ στους «ερυθρόλευκους», γεγονός που επιβεβαιώνει και η «κρούση» που έχουν κάνει οι πρωταθλητές στην νορβηγική ομάδα

Στην Ουρουγουάη ο Ρεκόμπα, στην Ιταλία ο Χούτος


Για την Ουρουγουάη αναχώρησε σήμερα ο Αλβάρο Ρεκόμπα. Ο «Κινέζο» ζήτησε από τους ανθρώπους του Πανιωνίου να ακολουθήσει στην πατρίδα του το πρόγραμμα αποκατάστασης του τραυματισμού του και το αίτημά του έγινε αποδεκτό από τους «κυανέρυθρους».

Παράλληλα, ο Λάμπρος Χούτος, ο οποίος έχει υποστεί ρήξη έξω μηνίσκου, θα μεταβεί στην Ιταλία για να εξετασθεί από τον προσωπικό του γιατρό και ενδέχεται τις αμέσως επόμενες μέρες να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση.

Eτοιμοπόλεμος ο Γκαλέτι, ατομικό ο Άντζας


Κανονικά συμμετείχαν στο σημερινό πρόγραμμα προπόνησης των παικτών του Ολυμπιακού, οι Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ραούλ Μπράβο.

Τόσο ο Αργεντινός μέσος όσο και ο Ισπανός αμυντικός δεν ένιωσαν την παραμικρή ενόχληση και έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, ενόψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα εναντίον της Χέρτα Βερολίνου (21.45), την Πέμπτη.

Αντίθετα, ατομική προπόνηση σε γήπεδο και γυμναστήριο ακολούθησε ο Παρασκευάς Άντζας, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται στο ματς εναντίον των Γερμανών, αφού είναι τιμωρημένος.

Μεγάλη νίκη της "Γιούβε", 4-2 την Μίλαν


Η Γιουβέντους ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Serie A. Η "Κυρία" επιβλήθηκε δίκαια στο Τορίνο της Μίλαν με 4-2 και έμεινε μόνη στη 2η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, αποκτώντας προβάδισμα τριών βαθμών από την αντίπαλό της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Αμάουρι, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, ενώ από ένα πέτυχαν οι Ντελ Πιέρο με πέναλτι και Κιελίνι. Οι "ροσονέρι", που είχαν για σκόρερ τους Πάτο και Αμπροσίνι, τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τζαμπρότα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 65', όταν το σκορ ήταν στο 3-2.