Σάββατο, Ιουλίου 18, 2009

Υπέγραψε στην Σίτι ο Αντεμπαγιόρ

Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ είναι πλέον παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο για πέντε χρόνια, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο σύλλογος.Η Άρσεναλ υπολογίζεται πως θα βάλει στα ταμεία της 35.000.000 ευρώ

Πλέον, η επίθεση της Μάντσεστερ Σίτι φαντάζει "δολοφονική". Ρόκε Σάντα Κρους, Κάρλος Τέβες και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ είναι τα νέα αποκτήματα και ήρθαν να προστεθούν στους Ρομπίνιο, Γκρεγκ Μπέλαμι, Βαλερί Μποζίνοφ και Μπεντζανί Μβαρουβάρι!

Μπόχουμ-Ολυμπιακός 3-3

Καλό πρόσωπο παρουσίασε σ’ ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που ήρθε ισόπαλος 3-3 με τη Μπόχουμ στο «Rewirpoer Stadion». Όμως, οι Πειραιώτες παρουσίασαν αδυναμίες στην άμυνά τους, καθώς τα δύο απ’ τα τρία γκολ που δέχτηκαν προήλθαν από λάθη στα μετόπισθεν, ενώ το άλλο από πέναλτι έπειτα από προσποίηση που δέχτηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός έκανε με αυτογκόλ το 3-3 για τους Γερμανούς. Χατ-τρικ σημείωσε ο Μήτρογλου (3΄,20΄,24΄), για τους Πειραιώτες. Ντεμπούτο για Μαρέσκα, πρώτη εμφάνιση για Ντάρμπισαϊρ φέτος.

Oι συνθέσεις:

Mπόχουμ (Mαρσέλ Κόλερ): Φερνάντεζ, Μάλτριτζ, Νταμπρόβσκι, Κ. Φουξ, Φρέιερ, Γιόχανσον, Σέστακ, Κλίμοβιτς, Μαβράι, Πφέρντζελ, Σίντζι 'Ονο

Ολυμπιακός (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (46' Πάντος), Κ. Παπαδόπουλος (46' Μέλμπεργκ), Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο (63' Λεονάρντο), Ζαϊρί (46' Τοροσίδης), Λεντέσμα (46' Ντουντού), Γ. Παπαδόπουλος (46' Μαρέσκα), Σοϊλέδης (46' Νικλητσιώτης), Όσκαρ (57' Ντάρμπισιρ), Μήτρογλου (46' Ντιόγκο)

ΑΕΚ: Αποσύρθηκε από Λεονάρντο

Η ΠΑΕ ΑΕΚ απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον βραζιλιάνο μέσο, μετά την απόφαση της ΠΑΕ Λεβαδειακός να μην πουλήσει τον νεαρό άσο γιατί: "...είναι αναγκαίος".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι σήμερα έλαβε επιστολή από την ΠΑΕ Λεβαδειακός, η οποία αναφέρει ότι η πρότασή μας για τον ποδοσφαιριστή Λεονάρντο δεν γίνεται αποδεκτή, διότι ο ποδοσφαιριστής κρίνεται απαραίτητος για το ρόστερ του Λεβαδειακού.

Ως εκ τούτου η ΑΕΚ αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, ευχαριστεί την ΠΑΕ Λεβαδειακός και ιδιαίτερα τον ποδοσφαιριστή Λεονάρντο για τη στάση του και την επιθυμία του να αγωνιστεί με τα χρώματα της ομάδας μας".

ΠΑΟ: Στην Μάιντζ ο Ίβανσιτς


Ο Αντρέας Ίβανσιτς συμφώνησε σε όλα με τη Μάιντζ για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και το μόνο που μένει είναι να πέσουν οι υπογραφές, ενώ από την όλη ιστορία ο Παναθηναϊκός θα βάλει στα ταμεία του 1εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ήθελε να μείνει στο «τριφύλλι», αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες- με την άποψη του προπονητή του ότι δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας- αναγκαστικά έπρεπε να αναζητήσει νέα ομάδα.

Κετσπάγια: "Δεν υποτιμούμε κανέναν..."

Oι δηλώσεις του Κετσπάγια:

Τι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να προκριθεί;


"Σοβαρότητα. Να μην υποτιμήσει καμία ομάδα γιατί σ’ αυτά τα επίπεδα δεν θα συγχωρήσει κανείς την υποτίμηση".

Ο Ολυμπιακός μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί;

"Φαβορί… Δεν πρέπει να βάλουμε τους εαυτούς μας σε τέτοια διαδικασία. Να λέμε ότι είμαστε φαβορί. Ναι, είναι. Ο Ολυμπιακός είναι. Περιμένουμε ότι θα περάσουμε όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Θα πρέπει να παίξουμε σοβαρά για να περάσουμε στους ομίλους, όχι μόνο στην επόμενη φάση. Αυτό προσπαθεί η ομάδα να διεκδικήσει".

Έχετε κάποια προτίμηση μεταξύ των δύο ομάδων;

"Όχι. Δεν θα το έλεγα αυτό γιατί δεν ξέρω κάποια ομάδα. Γι’ αυτό θα πάμε να τις δούμε. Θα πάω την Τρίτη να δω το παιχνίδι που θα παίξουν στη Μπρατισλάβα για να έχουμε επαφή με τους αντιπάλους μας. Είναι καλό που παίζουν την Τρίτη αφού εμείς έχουμε φιλικό την Τετάρτη. Θα πάω και θα γυρίσω για να είμαι παρών στο φιλικό".

Είχατε προτίμηση όσον αφορά το πού θα έπρεπε να γίνει το πρώτο ματς;

"Όχι. Ούτως ή άλλως είναι δεδομένο ότι το πρώτο είναι εκτός έδρας".

Σας φοβίζει το άγνωστο, με δεδομένο ότι λέτε ότι δεν τις ξέρετε τις ομάδες;

"Γι’ αυτό θα πάμε να τις δούμε. Ώστε το άγνωστο να γίνει γνωστό. Εντάξει, θα μπορούσαμε ούτως ή άλλως να βρούμε DVD και να έχουμε μια πρώτη επαφή για τη δυναμικότητά τους".

Αντικειμενικά ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να περάσει στους ομίλους (διακόπτει)…

"Ναι. Δεν υπάρχει άλλη λύση, άλλος δρόμος, για μας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είμαστε απ’ αυτούς που λέμε θα περάσουμε σίγουρα και δεν υπολογίζουμε κανέναν".

Θα ήταν καλύτερα να προετοιμαστεί η ομάδα με επιπλέον 15 μέρες προετοιμασίας ή τώρα που έχει να παίξει τέσσερα επίσημα ματς στα προκριματικά;

"Καλύτερα είναι τώρα. Άλλες ομάδες δεν έχουν κανένα επίσημο ματς και παίζουν κατ’ ευθείαν στα δύσκολα. Το φιλικό παιχνίδι είναι πάντα φιλικό παιχνίδι. Ό,τι και να πεις. Τα επίσημα είναι διαφορετικά. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι…".

Όπως έγινε άλλωστε πέρυσι με την Ανόρθωση και τον Ολυμπιακό;

"Ναι. Πέρυσι η Ανόρθωση είχε ήδη τέσσερα επίσημα ματς πριν από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, είχε παίξει και με μια δυνατή ομάδα, τη Ραπίντ. Και ο Ολυμπιακός έπαιξε μαζί μας χωρίς κανένα επίσημο ματς. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχεις επίσημα ματς. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρή ή μεγάλη ομάδα. Τα επίσημα ματς είναι σημαντικά".

Είναι καλό που το πρώτο μας θα γίνει εκτός;

"Δεν έχει σημασία το πού γίνεται για μένα το πρώτο ματς. Χρόνο για προετοιμασία είχαμε. Δεν θα πούμε ότι δεν είχαμε χρόνο. Ανεξάρτητα του αν ήταν το πρώτο ματς έξω ή μέσα, εμείς θέλουμε να παίζουμε για τη νίκη σε κάθε ματς".

Μήπως θα πάρετε τηλέφωνο τον Μπάγεβιτς να τον ρωτήσετε; Η μία ομάδα είναι από το Μόσταρ.

"(Γελάει). Ναι, ναι… Έχω πάει στη Βοσνία. Παίξαμε ΟΥΕΦΑ εκεί, στο Σεράγεβο. Από τότε πέρασαν βέβαια έξι-εφτά χρόνια. Πιστεύω πως θα είναι καλύτερα τώρα. Αν τελικά παίξουμε μ’ αυτούς γιατί μπορεί και να πάμε στη Μπρατισλάβα για τη Σλόβαν".

Μπορούμε να πούμε ότι το αυριανό (σ.σ. σημερινό) φιλικό με την Μπόχουμ όσο κι αυτό με την Γκρόνινγκεν στο Καραϊσκάκη θα είναι μια πρόβα ενδεκάδας για το Champions League;

"
Όχι. Δε μπορούμε να βάλουμε τους παίκτες να παίξουν δύο συνεχόμενα 90λεπτα. Σ’ αυτά τα φιλικά θα πάρουν συμμετοχή όλοι αυτοί που είναι εντάξει".

Πάντως, δείχνετε ότι έχετε καταλήξει αρκετά τόσο στο σύστημα όσο και σε… (διακόπτει)

"Ε, ναι. Τέσσερα φιλικά έχουμε παίξει".

Θα παίξει ο Μαρέσκα αύριο (σήμερα);

"Ναι, θα πάρει κι αυτός λίγα λεπτά χρόνο συμμετοχής".

Κόβατς: "Θα πω στον Κετσπάγια όσα ξέρω"

Μία από τις υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι από την πατρίδα σου, η Σλόβαν Μπρατισλάβας. Είναι καλό ή κακό;

"Νομίζω δεν είναι καλό για μας. Θέλει προσοχή. Πρέπει να περάσουμε. Αν παίξει ο Ολυμπιακός όπως ξέρει δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Θέλει προσοχή όμως κάθε αντίπαλος".

Έχεις φίλους εκεί; Έγινε κανένα τηλέφωνο;

"Ακόμα όχι αλλά θα γίνει… "

Θα δώσεις δηλαδή πληροφορίες στον προπονητή άμα χρειαστεί;

"Βέβαια. Αν χρειαστεί θα του πω ό,τι ξέρω".

Είναι δύσκολο πάντως για τη Σλόβαν αφού έχασε στο πρώτο ματς… Μπορεί, σύμφωνα με αυτά που ξέρεις, να το ανατρέψει το εις βάρος της σκορ;

"Νομίζω πως μπορεί να περάσει. Στην έδρα της είναι καλή ομάδα. Είναι δυνατή".

Αν υποθέσουμε ότι προκρίνεται η Σλόβαν, μπορούμε να πούμε πως η έδρα της είναι ένα από τα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός; Είναι δυνατή;

"Έχει κόσμο. Νομίζω θα γίνει καλό ματς εκεί μέσα".

Πόσο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό το πάθημα της Κύπρου πέρυσι; Είχες παίξει κι εσύ ένα ημίχρονο εκεί…

"Ό,τι έγινε, έγινε. Τώρα κοιτάμε μπροστά. Είναι άλλα ματς αυτά. Πρέπει να περάσουμε όπως είπα".

Όπως βλέπεις την ομάδα, είναι έτοιμη για τα προκριματικά;

"
Πιστεύω ότι είμαστε καλά. Σε λίγο θα είμαστε πανέτοιμοι".

Ντουντού: "Μεγάλο κρίμα ο περσινός αποκλεισμός"

Πώς σού φάνηκε η κλήρωση;

"Το σημαντικό για μας είναι το πώς θα παρουσιαστούμε σ’ αυτά τα παιχνίδια. Η δική μας απόδοση είναι αυτή που μετράει και μας νοιάζει. Κοιτάμε πώς θα παίξουμε εμείς και όχι τόσο τους αντιπάλους μας".

Είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός γι’ αυτά τα ματς;

"Ναι. Τρέχουμε πολύ στα παιχνίδια. Είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση και θα είμαστε έτοιμοι σ’ αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε ήδη σε πολύ καλή κατάσταση αγωνιστική. Στα φιλικά δείχνουμε καλή εικόνα. Σκοράρουμε πολύ. Ναι, πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα ματς που είναι σημαντικά".

Πόσο δύσκολο είναι για σας, πόσο σας προβληματίζει, ότι η αντίπαλός σας θα έχει τέσσερα επίσημα ματς ήδη όταν θα παίξει μαζί σας;

"Εμείς έχουμε παίξει μόνο σε φιλικά ματς μέχρι στιγμής αλλά είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν φοβόμαστε από κάτι τέτοιο. Πρέπει να βασιστούμε στον εαυτό μας. Να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις".

Πόσο σας προβληματίζει το ότι και οι δύο ομάδες, λίγο-πολύ, είναι άγνωστες. Σε φοβίζει το άγνωστο;

"Εμείς στο γήπεδο θα πάμε για να κερδίσουμε. Δεν μας πειράζει ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε και να προκριθούμε όποια κι αν είναι η ομάδα".

Ποια είναι τα ατού του Ολυμπιακού σ’ αυτούς τους αγώνες; Μήπως η περυσινή τραυματική εμπειρία με την Ανόρθωση;

"Πέρυσι ήταν όντως κάτι πολύ άσχημο. Ήταν μεγάλο κρίμα για μας αυτό που συνέβη. Τώρα έχουμε αυτή την εμπειρία. Αφού κατακτήσαμε και πέρυσι το πρωτάθλημα ανακτήσαμε την καλή μας ψυχολογία και έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League".

Πάντος: "Δε χρειάζεται να ξυπνήσουμε κανέναν"

Πόσο πιο δύσκολο ή εύκολο είναι για σας να προκριθείτε απ’ αυτή την κλήρωση μετά το περσινό;

"Νομίζω ότι τα παιχνίδια νοκ-άουτ είναι πολύ δύσκολα για κάθε ομάδα και ειδικά για τον Ολυμπιακό που δεν έχει συνηθίσει. Θεωρώ όμως ότι το περσινό πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα. Δε γνωρίζουμε πολλά για τη δυναμική των αντιπάλων αλλά πιστεύω ότι θα γίνει το ανάλογο σκάουτινγκ. Θα μάθουμε για τις ομάδες αυτές. Αν ο Ολυμπιακός εμφανιστεί όπως πρέπει και μπορεί, τουλάχιστον για την πρώτη φάση γιατί αυτή πρέπει να κοιτάμε πρώτα, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να περάσει".

Είναι καλύτερα για σας φέτος που θα έχετε τόσο νωρίς επίσημα ματς και μάλιστα τέσσερα;

"Σίγουρα είναι καλύτερα. Είναι διαφορετικά τα επίσημα ματς. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τα συγκεκριμένα ματς".

Ξέρεις κάποια από τις δύο ομάδες; Έχεις κάποια προτίμηση;

"Ακουστά ως ονόματα τις ξέρω. Ειδικά τη Σλόβαν Μπρατισλάβας που είναι πιο γνωστή. Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο αν είναι γνωστές αλλά σε τι κατάσταση βρίσκονται. Πρέπει να τις μελετήσουμε καλά. Όπως είπα πριν αυτό που μετράει είναι πώς θα εμφανιστούμε εμείς".

Το περσινό πάθημα σας έγινε μάθημα; Έχετε καταλήξει τι έφταιξε πέρυσι και δεν σκοπεύετε να το επαναλάβετε φέτος;

"Όπως είπα και πριν, είχαμε καιρό να μπούμε στη διαδικασία των νοκ-άουτ. Εμείς ξέραμε από τη διαδικασία των ομίλων. Σε αυτά τα ματς χρειάζεται μάξιμουμ αυτοσυγκέντρωση και στα δύο. Μπορούν όλα να γίνουν. Θεωρώ ότι τουλάχιστον στην περυσινή χρονιά δεν είχαμε δώσει βάση, δεν ήμασταν έτοιμοι και ψυχολογικά και αγωνιστικά, τόσο οι παίκτες όσο και όλοι οι υπόλοιποι, για τους αγώνες αυτούς. Δεν ήμασταν έτοιμοι για τα νοκ-άουτ ματς".

Είσαι από τους πιο παλιούς στην ομάδα. Έχοντας παράλληλα ζήσει και το περυσινό στραπάτσο, θα μπεις στη διαδικασία κι εσύ και οι άλλοι παλιότεροι να εξηγήσεις στους πιο νέους παίκτες, όχι μόνο σε ηλικία, πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους αγώνες;

"Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Τα παιδιά που έχουν έρθει ξέρουν που ήρθαν και τι στόχους έχει η ομάδα. Αυτά περισσότερο είναι για να τα γράφετε εσείς. Δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι. Είναι όλοι γνωστοί και έμπειροι παίκτες. Ξέρουν που έχουν έρθει. Δε χρειάζεται να ξυπνήσουμε κανέναν, ούτε να δώσουμε συμβουλές. Μόνο να λειτουργήσουμε ως ομάδα χρειάζεται. Προέχει το καλό της ομάδας".

Είναι εξτρά κίνητρο για σας, στο πρωτάθλημα, ότι του χρόνου ο πρωταθλητής μπαίνει απευθείας στους ομίλους;

"Φυσικά. Πρωταρχικός στόχος αυτή τη στιγμή όπως έχουν τα δεδομένα είναι οι όμιλοι. Το πρωτάθλημα πάντα ήταν, είναι και θα είναι ο στόχος του Ολυμπιακού".

Α1 Ολυμπιακός: Πήρε τον Τόμας Κελάτι

Την απόκτηση του Τόμας Κελάτι από την Μάλαγα ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων με την ομάδα του Πειραιά, η οποία ενισχύει σημαντικά την περιφέρειά της με αυτή την κίνηση. Με 11.8 πόντους και 40% στην Ευρωλίγκα στα τρίποντα ο Κελάτι είναι ένας παίκτης που έλειπε από τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

"Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Τόμας Κελάτι. Ο Αμερικανός γκαρντ θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια".

Who is Who

ΟΝΟΜΑ: Τόμας Κελάτι
ΥΨΟΣ: 1.95
ΗΜ. ΓΕΝ.: 27/09/1982
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Walla Walla Ουάσινγκτον
ΘΕΣΗ: Γκαρντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Washington State University (2001-'05), Dexia Mons-Hainaut (2005-'06), BOT Turow Zgorzelec (2006-'08), Unicaja Malaga (2008-'09)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Κυπελλούχος Βελγίου το 2005. Ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα 33 στον αγώνα Μάλαγα - Ρόμα (4/3/09)

Τα Στατιστικά του...

2008-'09
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: 11,8π., 23/28 (82%) Β., 24/48 (50%) 2π., 39/99 (39%) 3π., 30 (1,9ρ.), 1,3ασ., 1,2κλ., 0,4τ. σε 16 αγώνες.
ΙΣΠΑΝΙΑ: 10,3π., 48/58 (83%) Β., 57/107 (53%) 2π., 73/182 (40%) 3π., 64 (1,7ρ.), 1,5ασ., 1,2κλ., 0,1τ. σε 37 αγώνες.
2007-'08
ΠΟΛΩΝΙΑ: 5,4π., 93/110 (85%) Β., 66/123 (54%) 2π., 117/249 (47%) 3π., 115 (3ρ.), 2ασ., 2,4κλ., 0,2τ. σε 38 αγώνες.
ULEB CUP: 15,9π., 41/46 (89%) Β., 32/64 (50%) 2π., 39/106 (37%) 3π., 48 (3,4ρ.), 2,1ασ., 1,1κλ., 0,2τ. σε 14 αγώνες.

2006-'07
ΠΟΛΩΝΙΑ: 15,7π., 88/114 (77%) Β., 100/160 (63%) 2π., 108/246 (44%) 3π., 113 (2,9ρ.), 2,1ασ., 2,0κλ., 0,3τ. σε 39 αγώνες.

2005-'06
ΒΕΛΓΙΟ: 13,3π., 20/29 (69%) Β., 18/44 (41%) 2π., 26/68 (38%) 3π., 50 (1,5.), 0,9ασ., 0,8κλ., 0,1τ. σε 33 αγώνες.


Ο Τόμας Κελάτι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό