Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009

Oλυμπιακός: Ένα μήνα εκτός ο Ντάρμπισιρ, έτοιμος ο Μαρέσκα !

Ο Έντσο Μαρέσκα έβγαλε την σημερινή προπόνηση χωρίς πρόβλημα και αυτό σημαίνει ότι έχει ξεπέρασει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και ενσωματώθηκε στην προετοιμασία με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Τα χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο ερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο και έτσι έμεινε εκτός αποστολής. Αντίθετα ο Ιταλός μεσοεπιθετικός συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ταξιδέψει στην Αγγλία για τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Άρσεναλ την ερχόμενη Τρίτη. Μαζί του στο κανονικό πρόγραμμα μπήκε και ο Σοϊλέδης, ενώ ο Λουτσιάνο Γκαλέτι συνέχισε με ατομικό.

Από τη μεριά του ο Ντάρμπισαϊρ ακολούθησε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που του δόθηκε από το Κέντρο Αποκατάστασης και θα συνεχίσει για τον επόμενο μήνα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει σε φουλ αγωνιστική δραστηριότητα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο Ζίκο ανακοίνωσε την αποστολή του αγώνα με τους «κυανέρυθρους». Τα ονόματά τους άκουσαν οι: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Ντιόγο, Λεονάρντο, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ντομί, Στολτίδης, Πάντος, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Στην Κρουζέιρο ο Φερναντίνιο!

Στην Κρουζέιρο θα αγωνίζεται από τον Ιανουάριο ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Φερναντίνιο.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός χαφ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του, θα μείνει στη Μπαρουερί μέχρι τοn Γενάρη και εν συνεχεία θα μετακομίσει οριστικά στη Κρουζέιρο, η οποία φέρεται ότι απέκτησε τα δικαιώματά του μέσω της εταιρίας «Traffic».

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Κρουζέιρο, Ζεζέ Περέγια, ο οποίος αποκάλυψε:

«Έχουμε μία προφορική συμφωνία με την "Traffic", η οποία υπέγραψε με τον παίκτη. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα παίζει στη Μπαρουερί και μετά προτεραιότητα του θα είμαστε εμείς», ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας.

AEK: Ανακοίνωση εναντίον της διαιτησίας !

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Μετά τη χθεσινή διαιτησία του κ.Δαλούκα, όπου αδικήθηκε κατάφορα η ομάδα μας και αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα, έχουμε να επισημάνουμε ότι:


Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά απαιτούμε ισότιμη αντιμετώπιση.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, τώρα που είναι ακόμα η αρχή.

Προειδοποιήσαμε ήδη τους αρμόδιους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, πριν να είναι αργά.

Αν δεν τον πράξουν, θα το πράξει η ΑΕΚ με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Ίβανσιτς: «Δεν ένιωθα καλά στον ΠΑΟ»

Ο Ίβαντσιτς, που πραγματοποιεί καταπληκτικές εμφανίσεις στα γήπεδα της Bundesliga, έδωσε ακόμα μια συνέντευξη, αυτή τη φορά στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «laola1.at». Φυσικά αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό.

«Η ώρα είχε έρθει έτσι ώστε να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό στην καριέρα μου. Ήρθα στη Μάιντς με σκοπό να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου, αφού η ομάδα μου τα πάει περίφημα στο πρωτάθλημα. Εδώ με στηρίζουν και πιστεύουν στις δυνατότητες μου, ένα στοιχείο αρκετά σημαντικό για ένα ποδοσφαιριστή. Στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους οκτώ μήνες δεν ένιωθα καλά».

Για τη σχέση του με τον προπονητή του: «Όλα πάνε πολύ καλά. Ο προπονητής περιμένει από εμάς όχι μόνο να αμυνόμαστε καλά, αλλά και να παίζουμε ποδόσφαιρο. Ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδι προσπαθούμε να παίζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αυτό μας βοηθά και στα εκτός έδρας ματς».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο εντυπωσιακό ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει με τη φανέλα της Μάιντς τονίζοντας: «Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος. Αυτή μου η επιτυχία σημαίνει πολλά για μένα. Μπήκα γρήγορα στην ομάδα και με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Σαν ομάδα τα πάμε καλά γιατί δουλεύουμε ως σύνολο.

Είμαι περήφανος που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου με τα γκολ και τις ασίστ μου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που έχουμε κατακτήσει μέχρι στιγμής τόσους βαθμούς. Αυτό μας δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε».

Πρόκριση για Τσέλσι και Γιουνάϊτεντ !











Aναλυτικά τα αποτελέσματα του 3ου γύρου του League Cup Αγγλίας:


Τρίτη

Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ 2-0 (68' Γουάτ, 76' Βέλα)
Μπάρνσλι - Μπέρνλι 3-2 (22' 45'+7 Ντα Σίλβα, 75' Κολέις / 21' Φλέτσερ, 52' Ίγκλς)
Καρλάιλ - Πόρτσμουθ 1-3 (3' πέν. Χαρτ / 26' Ντιντάν, 33' Γουέμπερ, 63' Βάντεν Μπόρε)
Λιντς - Λίβερπουλ 0-1 (66' Ν'Γκογκ)
Νότιγχαμ Φόρεστ - Μπλάκμπερν 0-1 (37' Μπένι ΜακΚάρθι)
Πίτερμπορο - Νιούκαστλ 2-0 (20' Μακέιλ-Σμιθ, 31' Γουΐλιαμς)
Σκάνθορπ - Πορτ Βέιλ 2-0 (92' Χέινς, 95' ΜακΚάν) [παράταση]
Στόουκ - Μπλάκπουλ 4-3 (75' Χιγκινμπόθαμ, 78' Εθέριγκντον, 80' Φούλερ, 96' Γκρίφιν / 40' Βόγκαν, 47' Κλαρκ, 81' Μπάρκες)
Σάντερλαντ - Μπέρμιγχαμ 2-0 (4' Χέντερσον, 23' Κάμπελ)
Μπόλτον - Γουέστ Χαμ 3-1 (86' Κέβιν Ντέιβις, 96' Γκάρι Κάχιλ, 119' Ελμάντερ / 59' Ιλούνγκα)

Τετάρτη

Άστον Βίλα - Κάρντιφ 1-0 (3' Αγκομπονλαχόρ)
Τσέλσι - ΚΠΡ 1-0 (52' Σάλομον Καλού)
Χαλ - Έβερτον 0-4 (11' Γιακούμπου, 20' Ζο, 24' Γκόσλινγκ, 57' Όσμαν)
Πρέστον - Τότεναμ 1-5 (83' Μπράουν / 14, 77' και 92' Κράουτς, 37' Ντεφόε, 87' Ρόμπι Κιν)
Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 1-1 (52' Μπάρι / 34' Γκέρα)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουλβς 1-0 (66' Γουέλμπεκ)

Series A: Στην κορυφή η ίντερ !

Στην κορυφή της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η Ίντερ. Οι «νερατζούρι», επιβλήθηκαν με 3-1 της Νάπολι στο Μιλάνο και έφτασαν στους 13 βαθμούς.

Ο Σάμουελ Ετό άνοιξε το σκορ μόλις στο 3’ ενώ ο Ντιέγκο Μιλίτο στο 5’ σημείωσε το 2-0, βάζοντας για τα καλά σε θέση οδηγού την Ίντερ. Το παιχνίδι είχε κριθεί σχεδόν, και το γκολ του Λούσιο στο 32’ που διαμόρφωσε το 3-0 «σφράγισε» ουσιαστικά το τρίποντο για την ομάδα του Μουρίνιο. Η Νάπολι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Λαβέτσι στο 37’.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Τετάρτη

Αταλάντα-Κατάνια 0 – 0

Μπάρι-Κάλιαρι 0 – 1
(77’ Νενέ)

Μπολόνια-Λιβόρνο 2 – 0
(35’ Πορτανόβα, 53’ Ντι Βάιο)

Φιορεντίνα-Σαμπντόρια 2 – 0
(25’ Γιόβετιτς, 66’ Τζιλαρντίνο)

Ίντερ-Νάπολι 3 – 1
(3’ Ετό, 5’ Μιλίτο, 32’ Λούσιο – 37’ Λαβέτσι)

Λάτσιο-Πάρμα 1 – 2
(42’ Ζαράτε πεν. – 21’ Μποζίνοφ, 45’ Αμορούζο πεν.)

Παλέρμο-Ρόμα 3 – 3
(40’ Μπουντάν, 45’ Μίκολι, 56’ Νοσερίνο – 20’ Μπρίγκι, 44’ Μπουρντίσο, 88’ Τότι πεν.)

Σιένα-Κιέβο Βερόνα 0 – 0

Ουντινέζε-Μίλαν 1 – 0
(22’ Ντι Νατάλε)

Πέμπτη

Τζένοα-Γιουβέντους (21:45)




Μπάγεβιτς: «Χάσαμε άδικα»

Άδικη χαρακτήρισε την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τη διαιτησία για να μην πει κάτι που δεν θα έπρεπε.

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Για διαιτησία δεν μπορώ να μιλήσω, δυστυχώς, γιατί έχω τόσα νεύρα. Μην με προκαλείτε», απάντησε όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη διαιτησία.
«Πιστεύω ότι η ΑΕΚ σήμερα έχασε άδικα. Είχαμε ευκαιρίες, παίξαμε καλά και αυτά που έγιναν… έγιναν. Κάναμε λάθη στα δύο γκολ που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Το πρώτο γκολ ήρθε σε πολύ άσχημο σημείο κι αφού είχαμε χάσει 4-5 μεγάλες ευκαιρίες. Στα δύο τελευταία ματς χάσαμε τόσες ευκαιρίες όσες δεν έχουμε χάσει σε όλο το διάστημα που είμαι εδώ».

Ο 61χρονος τεχνικός έδωσε σύνθημα ανασύνταξης για τη συνέχεια: «Η ήττα είναι δύσκολη για τους φιλάθλους μας και για μας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε ένα ντέρμπι που ακολουθεί και πρέπει να το σκεφτόμαστε αμέσως. Οι φίλαθλοί μας χειροκρότησαν τους παίκτες κι αυτό σημαίνει κάτι. Θέλω να πιστεύω ότι οι παίκτες μου θα συνεχίσουν να δουλεύουν και να παίζουν με το ίδιο πάθος. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη μέρα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ζίκο: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου»

Οι δηλώσεις του Ζίκο μετά το παιχνίδι:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει και να έχει κατοχή μπάλας, αλλά κάθε φορά που βγαίναμε στην αντεπίθεση ήμασταν πολύ επικίνδυνοι και δημιουργούσαμε ευκαιρίες», τόνισε, ενώ απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές τους για την εν γένει συμπεριφορά τους. «Παρέλαβα μία ομάδα που βλέπω ότι όλοι οι παίκτες έχουν μεγάλη διάθεση να προσπαθήσουν για το καλύτερο, κάτι που διευκολύνει το έργο μου. Όλοι οι παίκτες προσπαθούν πολύ. Έδωσαν τρία ματς μέσα στην εβδομάδα, ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, ακολούθησαν τις οδηγίες μας και είμαστε ευτυχείς που έχουμε τέτοιους παίκτες. Μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε δύο μεγάλους παίκτες, όπως ο Γκαλέτι και ο Μαρέσκα, που όταν ενσωματωθούν στην ομάδα θα μας βοηθήσουν πολύ».

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε αρκετά συντηρητικά στο ντέρμπι, αλλά ο Βραζιλιάνος τεχνικός τόνισε πως πρώτο μέλημά του είναι η επίθεση. «Το πιο σημαντικό για μένα είναι να βάζουμε γκολ. Να παίζουμε επιθετικά και να δημιουργούμε ευκαιρίες για γκολ. Αυτή είναι η νοοτροπία μου και σήμερα πολλοί παίκτες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν. Πάντα σαν προπονητής έψαχνα τρόπους για να πηγαίνει η ομάδα μπροστά και να δημιουργεί ευκαιρίες. Σήμερα είδατε ένα δείγμα από τη νοοτροπία που θέλω να περάσω στην ομάδα».

Σχολιάζοντας την απόδοση του Βασίλη Τοροσίδη ανέφερε: «Ο Τοροσίδης είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και πέτυχε ένα γκολ αντάξιο της κλάσης του. Είναι πολύ καλό που ο Ολυμπιακός έχει έναν τέτοιο παίκτη στις τάξεις του».

Primera Division: Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο !

Η «βασίλισσα» επικράτησε 2-0 της Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ», έχοντας το απόλυτο το νικών στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Primera Division.

Μόλις στο 2’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του περνώντας παράλληλα στην ιστορία… Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης για τους «μερένχες» που σκοράρει στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η «βασίλισσα» έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Κακά. Ο Βραζιλιάνος μέσος να «κλείδωσε» τη νίκη για τους φιλοξενούμενος, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 72’.

Τα αποτελέσματα:
Τρίτη 22/09/09
Σεβίλλη-Μαγιόρκα 2-0
(17’ Σκιλασί, 21’ Περότι)

Ράσινγκ Σανταντέρ-Μπαρτσελόνα 1-4
(72’ Σεράνο-20’ Ιμπραΐμοβιτς, 24’, 63’ Μέσι, 27, Πικέ)

Τετάρτη 23/09/09 (21:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 2-2
(28' Σαντάνα, 56' Φορλάν-26', 90' Πιάτι)

Εσπανιόλ-Μάλαγα 2-1
(55' Μπεν Σαχάρ, 80' Αλόνσο-28' Φερνάντο)

Βαγιαδολίδ-Οσασούνα 1-2
(48' Κόστα-25' Παντιάνι, 72' Γκάλαν)

Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(2' Ρονάλντο, 72' πεν. Κακά)

Χερέθ-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 0-3
(26' Γιούκα, 71' αυτ. Γκιόντα, 78' Ρίκι)