Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10, 2008

Λετονία-Ελλάδα 0-2: Έκανε το 2 στα 2 !


Αποδίδοντας όχι απλώς αποτελεσματικό, αλλά (επιτέλους) και όμορφο ποδόσφαιρο πέρασε νικηφόρα με 2-0 από τη Λετονία, διπλασιάζοντας τις νίκες της στον δεύτερο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου βάζοντας από νωρίς τα θεμέλια για την παρουσία της στα τελικά της Νοτίου Αφρικής. Ο Φάνης Γκέκας στο 10’ και το 49’ πέτυχε τα τέρματα της ελληνικής ομάδας αξιοποιώντας εξαιρετικές σέντρες των Σεϊταρίδη και Τοροσίδη αντίστοιχα. Κλειδί της νίκης οι δύο μπακ, που έχοντας τη θωράκιση τριών κεντρικών αμυντικών, «αναστάτωσαν» την άμυνα των γηπεδούχων με τις επελάσεις τους. Εξαιρετική τακτική από τον Ότο Ρεχάγκελ, που αιφνιδίασε με το 3-4-3 που παρέταξε. Επόμενος αντίπαλος η Μολδαβία στο «Καραϊσκάκη» στις 11 Οκτωβρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λετονία: Βάνινς, Στεπάνοφς, Αστάφιεβς, Λάιζανς, Κατσάνοβς, Σολονίτσινς (65’ Ρούμπινς), Βερπακόφσκις, Κάρλσονς (59’ Γκρέμπις), Γκορκς, Περεπλότκινς (80’ Βισνάκοφς).

Ελλάδα: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Δέλλας, Κατσουράνης, Καραγκούνης (60’ Μπασινάς), Σαμαράς (88’ Λυμπερόπουλος), Χαριστέας, Γκέκας (76’ Σαλπιγγίδης).

Τα γκολ

0-1


0-2

Σε ρυθμούς Ξάνθης κινούνται στο λιμάνι


Από αύριο, η προετοιμασία των πρωταθλητών θα μπει στη τελική της ευθεία, καθώς στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού θα τεθούν και οι διεθνείς Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ και Σίσιτς. Ήδη στου Ρέντη επέστρεψαν σήμερα οι διεθνείς με την Ελπίδων Μήτρογλου και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Επιπλέον, οι Στολτίδης, Άντζας και Λεονάρντο είναι πανέτοιμοι και έτσι το μοναδικό πρόβλημα αφορά τον τραυματισμό του Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανεβάζει ρυθμό ωστόσο, στόχος του να είναι προλάβει την αναμέτρηση της Τρίτης με τη Νόρτζελαντ. Αύριο και μεθαύριο λοιπόν, στις δύο τελευταίες προπονήσεις ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» θα ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα.

Μόνο νίκη

Ο Βαλβέρδε ξέρει πως ο Ολυμπιακός έχει δυσκολευτεί στην Ξάνθη στο παρελθόν και γνωρίζει πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει καλά για να πάρει τη νίκη. Αυτός είναι άλλωστε και ο μοναδικός στόχος, αφού οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα και να πάνε με καλή ψυχολογία στη Δανία, για το πρώτο ματς με τη Νόρτζελαντ.
Με κόσμο
Στο πλευρό των «ερυθρολεύκων» στα Πηγάδια θα βρίσκονται και 1.000 φίλοι της ομάδας. Η Ξάνθη διέθεσε το συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων στους Πειραιώτες και ο κόσμος θα δώσει δυναμικό παρών για μια ακόμη σεζόν.

Τραυματίστηκε ο Ιντσάγκι


Ο Φίλιπο Ιντσάγκι τραυματίστηκε στο δεξί πόδι, στο φιλικό που έδωσαν οι «ροσονέρι» με την ελβετική Λουγκάνο και δεν υπολογίζεται από τον Κάρλο Αντσελότι για μία τουλάχιστον εβδομάδα.

Το φιλικό αυτό είχε προγραμματιστεί για να πάρουν λεπτά συμμετοχής όσοι παίκτες της Μίλαν προέρχονταν από τραυματισμό, αλλά για τον Ιντσάγκι, δεν αποδείχτηκε τυχερό. Αντίθετα, ο Κακά, έδειξε σε καλό δρόμο.

Πλέον, ο μοναδικός 100% έτοιμος επιθετικός της Μίλαν, είναι ο Βραζιλιάνος Πάτο.

STOP στα τατουάζ των "μερένγκες"!


Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ισπανική εφημερίδα "Marca", όποιος παίκτης επιθυμεί να φορέσει τη φανέλα των πρωταθλητών Ισπανίας θα πρέπει να απαρνηθεί τα... τατουάζ ή στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να ζητάει την έγκριση του ιατρικού επιτελείου για να προβαίνει στην "διακόσμηση" του σώματός του.

Ο λόγος; Το ότι τα διάφορα τατουάζ που χαράσονται αποτελούν πηγή μολύνσεων, με τους ανθρώπους της "βασίλισσας" να θέλουν να αποφύγουν αρρώστιες ή μολύνσεις που να προέρχονται από αυτές τις "επιλογές" των παικτών, αλλά και να επιθυμούν να γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο που έγινε το κάθε τατουάζ.

Συγκεκριμένα, η Ρεάλ θέλει να αποφύγει οι παίκτες της να μπαίνουν στη χρονοβόρα και ίδιαίτερη επίπονη διαδικασία να κάνουν τατουάζ σε κάποια κρίσιμη καμπή μέσα στη σεζόν, με τον σύλλογο να τους συμβουλεύει να προγραμματίζουν τα "χτυπήματα" στο σώμα τους την περίοδο των διακοπών ή όταν απέχουν από τα γήπεδα λόγω τραυματισμού.

«Ανηθικότητα!»


Με σκληρό και κατηγορηματικό τρόπο ήρθε η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε όσα φέρεται να είπε ο Γιάννης Χρυσικόπουλος στο δείπνο με τους δημοσιογράφους την Τρίτη (10/09). Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «δικεφάλου του βορρά», Κυριάκος Κυριάκος επέστρεψε στον κ. Χρυσικόπουλο τον χαρακτηρισμό ανεντιμότητα, που χρησιμοποίησε ο τελευταίος για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, και πρόσθεσε πως είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του για τα μεταγραφικά του λάθη πίσω από τις πλάτες του ΠΑΟΚ.

«Καταρχάς θέλω να πω ότι δεν γνωρίζω αν είναι επίσημες αυτές οι δηλώσεις του Γιάννη Χρυσικόπουλου. Αν ισχύουν αυτά που ειπώθηκαν περί περί ανήθικης στάσης του Ζαγοράκη, πρέπει να πω ότι ουδέποτε υπήρξε δέσμευση του προέδρου μας σε καμία ομάδα. Ο κ. Ζαγοράκης δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Χρυσικόπουλο! Αν ισχύουν όλα όσα είπε ο κ. Χρυσικόπουλος, τότε η ανηθικότητα του θέματος είναι του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τον παίκτη, πριν μιλήσει με εμάς, κάτι που φυσικά απαγορεύεται», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «ΕΡΑ Σπορ» ο κ. Κυριάκος και συνέχισε:

«Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον ΠΑΟΚ και τον Ζαγοράκη. Και ξαναλέω πως αν είναι επίσημη η δήλωση περί ανεντιμότητας, την επιστρέφουμε! Ο Θοδωρής Ζαγοράκης βρίσκεται στην προεδρία της ΠΑΕ με σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και έχει την απόλυτη στήριξη όλων στην Θεσσαλονίκη. Οπότε, δεν θα μπορούσε να πουλήσει έναν παίκτη με λιγότερα χρήματα από αυτά που του προσφέρουν.

«Άκομψος ο τρόπο του Ολυμπιακού»

Τόσο ο Χριστοδουλόπουλος, όσο και οι Μελίσσης και Φερναντές δόθηκαν σε ομάδες που έκαναν τις καλύτερες προσφορές. Όντως μιλήσαμε με Ολυμπιακό, δεχθήκαμε την πρότασή τους, ωστόσο ο τρόπος του ήταν άκομψος, θέτοντας τελεσίγραφα και άλλα τέτοια. Μπορεί μέχρι τότε ο Ολυμπιακός να είχε κάνει την καλύτερη προσφορά, όμως ποτέ δεν έκλεισε ηθικά το θέμα. Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή και πρόταση από με ομάδα του εξωτερικού.

«Ο ΠΑΟ την καλύτερη πρόταση»

Και για να καταλήξουμε ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη οικονομικά πρόταση και με πολύ πιο συμφέροντες τρόπους καταβολής των χρημάτων. Η χορηγία είναι άσχετη με την όλη υπόθεση, γιατί είχε ξεκινήσει τρεις μήνες πριν το θέμα Χριστοδουλόπουλου. Δεν ξέρω αν μέτρησε και αυτή στην πώληση του παίκτη».

Λίπι: "Δεν ξέρουμε να μαρκάρουμε"


Ποιος θα πίστευε, στ΄ αλήθεια, ότι θα ερχόταν η ημέρα που ένας Ιταλός προπονητής, και δη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "σκουάντρα ατζούρα", θα κατέληγε στη διαπίστωση ότι οι Ιταλοί αμυντικοί δεν ξέρουν να μαρκάρουν!

Και όμως, το έπραξε ο Μαρτσέλο Λίπι, ο οποίος σε δηλώσεις του στη Rai Sport δεν δίστασε να δηλώσει ότι "... δεν έχουμε κεντρικούς αμυντικούς που να ξέρουν να παίξουν μαν του μαν.

Οι τελευταίοι μεγάλοι της Ιταλίας, υπό αυτή τη σημασία, ήταν ο Φεράρα και ο Καναβάρο, που συνεχίζει ακόμη".

Ετοιμος ο Τζιμπούρ, γαστρεντερίτιδα ο Καφές.


Σε φουλ ρυθμούς μπήκε στη σημερινή προπόνηση ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Γαλλολγερινός επιθετικός φάνηκε να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του (είχε δεχθεί ένα χτύπημα στην ποδοκνημική στο φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας), πέτυχε δύο γκολ στο διπλό, δείχνωντας στον Γιώργο Δώνη πόσο πολύ θέλει να αγωνισθεί στην προσεχή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Γαστρεντερίτιδα ο Καφές

Στα υπόλοιπα αγωνιστικά, ο Παντελής Καφές δεν έδωσε το παρών στη προπόνηση, καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, όμως, η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Στην ομάδα επέστρεψαν σήμερα οι διεθνείς Αντώνης Ρίκκα, Μιχάλης Παυλής και Σάββας Γκέντσογλου, οι οποίοι ολοκλήρωσαν χθες τις υποχρεώσεις τους με την εθνική Ελπίδων.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα προπονηθούν εκ νέου την Πέμπτη (11/09, 18:00), ενώ ο Γιώργος Δώνης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, την Πέμπτη (11/9,12.00) στην Αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Σταδίου.

Πλησιάζει η ώρα της επιστροφής για «Τζόλε»


Βελτιώνεται η κατάσταση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην αγωνιστική δράση. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ακολούθησε ξανά σήμερα ατομικό πρόγραμμα και συνέχισε με εντατική προπόνηση στο γήπεδο.

Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει ο Τζόρτζεβιτς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σκόντα Ξάνθη το Σάββατο, ενώ πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί και στο πρώτο παιχνίδι με τη Νόρτζελαντ για το Κύπελλο UEFA..

Πανηγύρισε και έσπασε το πόδι του παίκτης της Ρεάλ Σολτ Λέικ (video)

Ο άσος της Ρεαλ Σολτ Λεϊκ Φαμπιάν Εσπινόλα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στον αγώνα με τους Λος Αντζελες Γκάλαξι , περιχαρής αποφάσισε να κάνει μία τούμπα όπως ο Μεξικάνος άσος και στην προσγείωση έσπασε ένα κόκαλο στο δεξί πόδι του. Τραγική ειρωνεία; Το γκολ ακυρώθηκε αφού ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ.


Αχμέτοφ: "Με 5 εκ. ευρώ δανείζω τον Καστίγιο στη Σίτι"


Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς ομάδα (αφού δεν θέλει να γυρίσει στο Ντόνετσκ) ο Νέρι Καστίγιο. Ο πρόεδρος της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρινάρ Αχμέτοφ, δήλωσε πως για να αφήσει τον παίκτη να αγωνιστεί στη Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να βάλει στα ταμεία του πέντε εκ. ευρώ.

Για ένα χρόνο δανεισμού τα χρήματα είναι 5 εκ. ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχει ενδεχόμενο αγοράς. Θα δούμε του χρόνου αν θα τον πάρουμε στο Ντόνετσκ ή θα τον πουλήσουμε. Η τιμή μπορεί να είναι από 20 ως 50 εκ. ευρώ», δήλωσε ο Αχμέτοφ, φανερώνοντας τις διαθέσεις του.

Αυτή τη στιγμή ο Καστίγιο ανήκει στη Σαχτάρ, αλλά δεν επιθυμεί την επιστροφή του στο Ντόνετσκ. Από την άλλη θεωρείται δύσκολο να δώσουν οι «πολίτες» ένα ποσό κοντά στα 5 εκ. ευρώ για να…δανειστούν έναν παίκτη που δεν υπάρχει στα πλάνα του Μαρκ Χιουζ.

Οι Ελληνικές ομάδες του FIFA 09


Τέσσερις ελληνικές ομάδες θα έχει η νέα έκδοση του FIFA της ΕΑ. Στο νέο ποδοσφαιρικό παιχνίδι του μεγαλύτερου ανεξάρτητου publisher που θα κυκλοφορήσει με την ονομασία FIFA 09 θα δίνουν το «παρών» ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Εκτός εαυτού ξανά ο Γουντς! Εστειλε στο νοσοκομείο συμπαίκτη του


Κι άλλο κρούσμα απειθαρχίας από τον Κίντελ Γουντς! Ο Αμερικανός, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε τσακωθεί με οδηγό ταξί στο κέντρο της Μπολόνια, κατάφερε να στείλει τον 18χρονο συμπαίκτη του, Ζαχάριεφ, στο νοσοκομείο. Πλέον, η Φορτιτούντο σκέφτεται σοβαρά την αντικατάσταση του πρώην άσου του Ολυμπιακού, αφού αυτή τη φορά η διοίκηση της ομάδας δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να του δώσει… συγχωροχάρτι.

Το σκηνικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού. Ο 18χρονος Βούλγαρος ανέκοψε με αντιαθλητικό τρόπο τον αιφνιδιασμό που επιχειρούσε εκείνη την ώρα ο Γουντς, με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω. Ο 27χρονος άσος άρχισε να τον βρίζει, όμως, ο συμπαίκτης του δεν αντέδρασε καλύτερα, του απάντησε με μπουνιά!

Η συνέχεια ήταν τραγική. Ο Γουντς βγήκε εκτός εαυτού και επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές στον νεαρό, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό είναι το δεύτερο επεισόδιο που δημιουργεί ο Γουντς μέσα σε μία εβδομάδα.

Ενδιαφέρον Ολυμπιακού και για ''άλλον'' Κοβάσεβιτς, αναφέρουν οι Γάλλοι


Τον αμυντικό μέσο της Λανς, Νέναντ Κοβάσεβιτς, είχε στο στόχαστρό του ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι, σύμφωνα με χθεσινά δημοσίευμα στη Γαλλία.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα του και πλην των Βέρντερ Βρέμης, Γιουβέντους, Γαλατασαράι, Σπάρτακ Μόσχας, Μπέτις και Μαρσέιγ, ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν επιδείξει και οι «ερυθρόλευκοι». Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, καμία από τις ομάδες που τον «πολιορκούσαν» δεν κατάφερε να τον δελεάσει αρκετά ή να τα βρει με την ομάδα του, με το πιθανότερο σενάριο πια, να είναι η μετακόμιση του στην Τουλούζ την προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Μουντιάλ 2010 : Ασταμάτητη η Παραγουάη, 2-0 τη Βενεζουέλα






















Τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής:


Παραγουάη-Βενεζουέλα 2-0
(28’ Ριβέρος, 45’ Βαλντέζ)

Ουρουγουάη-Εκουαδόρ (10/9, 23:40)
Χιλή-Κολομβία (11/9, 01:40)
Βραζιλία-Βολιβία (11/9, 03:50)
Περού-Αργεντινή (11/9, 05:30)
Βαθμολογία (σε 8 αγώνες)

1. Παραγουάη 17
2. Βραζιλία 12
3. Αργεντινή 12
4. Ουρουγουάη 11
5. Κολομβία 10
6. Χιλή 10
7. Εκουαδόρ 8
8. Βενεζουέλα 7
9. Περού 6
10. Βολιβία 4

ΣΗΜ: Παραγουάη και Βενεζουέλα έχουν 9 αγώνες.
Η επόμενη αγωνιστική 11 Οκτωβρίου
Βολιβία-Περού
Αργεντινή-Ουρουγουάη
Κολομβία-Παραγουάη

12 Οκτωβρίου
Βενεζουέλα-Βραζιλία
Εκουαδόρ-Χιλή

ΑΕΚ: «Χρυσάφι» για τίτλο!


Τρία εκ. ευρώ είναι έτοιμη να προσφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ στους ποδοσφαιριστές της, ως πριμ, στην περίπτωση που κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή! Η διοίκηση της Ένωσης επιθυμεί, και το δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο, να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια, στρώνοντας «χρυσάφι» στα πόδια των παικτών της, για να το πετύχουν!

Τα υπόλοιπα πριμ

Παρότι οι προθέσεις της διοίκησης θα αποκαλυφθούν στους παίκτες σε λίγες ημέρες, τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ σκοπεύουν να αμείψουν αδρά και την κατάκτηση του έτερου εγχώριου τίτλου, του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο ένα εκ. ευρώ θα φτάσει το πριμ στην περίπτωση που το εν λόγω τρόπαιο επιστρέψει στη συλλογή της ΑΕΚ (το 2002 ήταν η τελευταία φορά που πανηγύρισε την κατάκτησή του) και που ο Γιώργος Δώνης έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι θέλει πολύ.

Πριμ προβλέπεται και στην περίπτωση που η ομάδα τερματίσει στη δεύτερη θέση (δύο εκ. ευρώ). Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, τα πράγματα είναι λίγο... μπλεγμένα, καθώς οι παίκτες θα μοιραστούν αυτά τα χρήματα μόνο αν η ομάδα προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Να κερδίζω, να κερδίζω, να κερδίζω»!


Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι»:

-Γιατί διάλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;


«Ηρθα εδώ για να κερδίζω. Στην Αρσεναλ δεν υπήρχε μέλλον και εγώ έχω όρεξη να παίξω πολλά ματς και σε υψηλό επίπεδο. Οταν μου έγινε η πρόταση, το σκέφτηκα και αποφάσισα να έρθω εδώ να συνεχίσω τη ζωή και την καριέρα μου. Το βλέπω ως μεγάλη ευκαιρία. Ο καιρός μοιάζει πολύ με της Βραζιλίας, ο τρόπος ζωής είναι εξαιρετικός. Βλέπω μια πολύ καλή ομάδα, με δυνατότητες να κερδίσει τίτλους και να πάει καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Αρα οι στόχοι σου είναι…

«Να κερδίζω, να κερδίζω, να κερδίζω. Είναι ευκαιρία στην καριέρα μου, έχω μεγάλη όρεξη για ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός μου δίνει κίνητρο. Στην Αρσεναλ δεν είχα πια. Ανυπομονώ να μπούμε σε αγωνιστικό ρυθμό και να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στους στόχους της».

-Σε βαραίνει ο τίτλος του ηγέτη, του «δασκάλου»;

«Οχι. Είμαι έτοιμος να κάνω το καλύτερο για την ομάδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Παναθηναϊκός είναι πρόκληση για μένα και θα κάνω ό,τι χρειαστεί. Χαίρομαι που η ομάδα επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ και που θα παίξω στην καλύτερη διοργάνωση με μια νέα ομάδα».
-Ο κόσμος στήριξε από το ξεκίνημα τη νέα ομάδα. Οι πρώτες εντυπώσεις σου;

«Εμεινα έκπληκτος και από την υποδοχή στο αεροδρόμιο και από την κοσμοσυρροή στο παιχνίδι με την Ντιναμό. Κανονικά έπρεπε να είναι σε διακοπές, αλλά ήταν στο πλευρό της ομάδας. Με έκαναν να ανυπομονώ να παίξω μπροστά στο κοινό μας».

-Στην αρχή της καριέρας σου έπαιζες ο κεντρικός αμυντικός
«Οταν ξεκίνησα επαγγελματικά στην Αμέρικα, έπαιζα στο κέντρο της άμυνας. Μου άρεσε γιατί έκανα αυτό που αγαπούσα. Τον τελευταίο μου χρόνο στην ομάδα ο Ελιο ντος Ανχιος, ο προπονητής, με προώθησε στη μεσαία γραμμή και εκεί μου άρεσε πολύ περισσότερο. Το 2000 που πήγα στην Ατλέτικο έπαιξα ξανά την πρώτη χρονιά στην άμυνα, αλλά τον επόμενο χρόνο ο Λεβίκο, ο οποίος με ήξερε από τα ματς της Αμέρικα κόντρα στην Κρουζέιρο, με έβαλε ξανά στο κέντρο».
-Μετά το Μουντιάλ του 2002 το περιοδικό «Βέιζα» έγραψε ότι «ο Ζιλμπέρτο κουβαλούσε το πιάνο ώστε ο Ροναλντίνιο και ο Ρονάλντο να δώσουν το ρεσιτάλ τους»…
«Σε μια ομάδα ο καθένας έχει τον ρόλο του. Ο δικός μου ήταν να κάνω τη «βρόμικη δουλειά» και αυτό έκανα. Αν στο ποδόσφαιρο δεν λειτουργείς ως ομάδα, τότε δεν έχεις τύχη, όσο ταλέντο και να έχουν οι παίκτες».
-Τότε ήταν που βγήκε και το παρατσούκλι σου;

«Ναι, μου το έδωσε ένας αθλητικογράφος. Εγραψε ότι «ο Ζιλμπέρτο στο κέντρο του γηπέδου είναι σαν αόρατος τοίχος που δεν περνάει τίποτα». Και μου αρέσει».

-Πώς ήρθε η μεταγραφή στην Αγγλία;
«Εκείνο τον καιρό είχα προτάσεις από την Ισπανία και τη Γερμανία αλλά και την Αρσεναλ. Αποφάσισα, λοιπόν, να πάω στην Αγγλία παρ' ότι για τους Βραζιλιάνους δεν είναι πολύ κοινή επιλογή. Το όνομα της Αρσεναλ, όμως, έπαιξε ρόλο. Μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες. Το είδα ως άλλη μία πρόκληση. Οχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για τον τρόπο ζωής».
-Πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή στην Αγγλία;

«Αρκετά. Οταν έφτασα, άρχισα προπονήσεις αλλά δεν είχα πάρει ακόμα άδεια εργασίας. Ημουν μεν βασικός στην εθνική αλλά όχι για ένα χρόνο, που θεωρείται απαραίτητο, παρά για 9 μήνες. Τελικά βρέθηκε λύση και ολοκληρώθηκε η μεταγραφή. Η αντίθεση της ζωής σε σχέση με τη Βραζιλία ήταν τεράστια. Κατ' αρχάς, δεν ήξερα ούτε λέξη από τη γλώσσα. Δεύτερον, έπρεπε να προσαρμοστώ στον τρόπο παιχνιδιού στη χώρα, που είναι πολύ σκληρό και δυνατό, αλλά και στο πώς έπαιζε η Αρσεναλ. Και φυσικά ήταν και το lifestyle. Τελικά προσαρμόστηκα σε όλα. Και στην αγγλική κουλτούρα και στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Στη συνέχεια βρήκα και σπίτι στο Ενφιλντ και μπήκα σε καλό δρόμο».
-Εχεις πετύχει και το γρηγορότερο γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Αϊντχόφεν, ακριβώς 20 δευτερόλεπτα και 7 εκατοστά μετά τη σέντρα.

«Ηταν άλλο ένα πράγμα που συνέβη αναπάντεχα στην καριέρα μου. Δεν είμαι επιθετικός και η δουλειά μου δεν είναι να σημειώνω γκολ. Πραγματικά έμεινα έκπληκτος, όταν μου είπαν ότι ήταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι αντίπαλοι ξεκίνησαν το ματς, αλλά κλέψαμε αμέσως την μπάλα και ο Μπέργκαμπ έβγαλε μπροστινή μπαλιά στον Ανρί. Ο Τιερί έφυγε από αριστερά, τον ακολούθησα και όταν σέντραρε, σούταρα με τη μία και αυτό ήταν».

Εθνική Ελλάδας :Για το δύο στα δύο με Λετονία


Η πρεμιέρα στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 έγινε με τον καλύτερο τρόπο μετά την άνετη νίκη στο Λουξεμβούργο και πλέον για την Εθνική ομάδα αρχίζουν τα πιο δύσκολα με το δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Λετονία στη Ρίγα στον δρόμο για την πρόκριση στα τελικά που θα διεξαχθούν στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής σε δύο χρόνια.

Το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ απέναντι σε ένα σαφώς πιο δύσκολο αντίπαλο,καλείται να κάνει το δύο στα δύο στον όμιλο και να δείξει με το...καλημέρα ότι θα είναι το «αφεντικό» στο γκρουπ αναφορικά με την πρωτιά και το εισιτήριο για τα τελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

O Βγενόπουλος για τον ΠΑΟ


Ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την είσοδό του στην "πράσινη" ΠΑΕ μίλησε για το όραμα της ΠΕΚ, τον τελικό στόχο των χιλιάδων μετόχων και το όνομα του νέου γηπέδου

Για το όνομα του γηπέδου: "H Marfin πέτυχε να αποκτήσει την ονοματοδοσία του νέου γηπέδου συνεισφέροντας για το χτίσιμο του το σσυνολικό ποσό των 23 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει κάποια τελική απόφαση για την ονομασία αλλά προς το παρόν προκρίνεται το όνομα "Marfin Green Arena".

Τα σχέδια για το μέλλον: "Οι οραματισμοί μας ήταν για έναν Παναθηναϊκό που θα είναι ευρύτερα πολυμετοχικός, δηλαδή θα συμμετείχαν πολλοί περισσότεροι μέτοχοι και κανένας δεν θα μπορούσε να επηρεάζει αποφασιστικά την πορεία του Παναθηναϊκού. Επίσης ο τελικός στόχος ήταν και πιστεύω πως είναι ακόμα, ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει μέσω του Παναθηναϊκού Αθλητικού ομίλου δεκάδες χιλιάδες μετόχους".

Οι σχέσεις με τον Γιάννη Βραδινογιάννη: "Με τον κύριο Βαρδινογιάννη δεν έχω καμία κοινωνική ή επαγγελματική σχέση ή αντιπαλότητα. Μας ενώνει η κοινή μας αγάπη για τον Παναθηναϊκό και οι διαφορές μας ανήκουν πια στο παρελθόν".

Τι άλλο έχει να προσφέρει στον Παναθηναϊκό: "Έχω προσφέρει ήδη πολλά και ελπίζω να εκτιμηθούν Αυτό που δεν μπορώ να προσφέρω στο μέλλον στον Παναθηναϊκό είναι ο χρόνος μου. Τα ενδιαφέρονται και οι προτεραιότητές μου στη ζωή είναι καθορισμένες. Πρώτα η υγεία, μετά η οικογένεια, μετά η δουλειά, μετά η κοινωνική προσφορά και μετά τα χόμπι, στα οποία περιλαμβάνεται και ο Παναθηναϊκός. Αλλου είδους ενδιαφέρονται και επιδιώξεις ή φιλοδοξίες δεν έχω".

Το ποσοστό που έχει στον Παναθηναϊκό: "Τοποθέτησα 20 εκατομμύρια ευρώ και έχω αποκτήσει περίπου του 11% των μετοχών της ΠΑΕ".

Τις ισοοροπίες στο Δ.Σ.: "Το σημαντικό είναι ότι οι σοβαρές αποφάσεις στο διοικητικό συμβούλιο πρέπει να λαμβάνονται από πλειοψηφία 14 μελών. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι υπάρχουν παραπάνω από επτά μέλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού που είναι ανεξάρτητοι, αλλά και αρκετοί από αυτούς, τους οποίους τους χρεώνεται ο κύριος Βαρδινογιάννης, είναι άνθρωποι που έχουν τη δική τους φωνή και τις δικές τους απόψεις.

Δεν νομίζω ότι ο κύριος Βαρδινογιάννης τους έχει επιλέξει προκειμένου να κάνουν αυτό που θέλει εκείνος. Ο κύριος Βαρδινογιάννης έχει επιδείξει μέχρι στιγμής απόλυτη δημοκρατικότητα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και έχει αφήσει τα όργανα και την ΠΑΕ να λειτουργούν με τις αρχές της πολυμετοχικότητας
".

Για τον πρόεδρο, Νίκο Πατέρα: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους χειρισμούς του κυρίου Πατέρα. Θεωρώ ότι έχει την προσωπικότητα που απαιτείται για να γίνουν σωστά τα πρώτα βήματα της πολυμετοχικότητας. Έχει επιδείξει σημαντικές αρετές στην διοίκηση της ομάδας, που πρέπει όλοι να τις αναγνωρίσουμε".

Το αγαπημένο του σύνθημα: "Τα αγαπημένα μου είναι "Αιώνια πιστός δεν γίνεται αλλιώς, εκατό χρόνια Παναθηναϊκός", Πράσινε θεέ, Παναθηναϊκέ" και "Στις χαρές και τις λύπες μαζί".

Για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο: "Η επιστροφή του κόσμου δεν είναι επιτυχία, είναι ιστορική αναγκαιότητα και ο ακρογωνιαίος λίθος για να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να υπάρχει".

Για το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ: "Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η καλή πορεία στο Τσάμπιον Λιγκ είναι δύο στόχοι για τους οποίους όμως πιστεύω ότι για να επιτευχθούν είναι θέμα τύχης για φέτος".

Για τις μεταγραφές: "Νομίζω ότι οι μεταγραφές που έγιναν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Μέσα στον περιορισμένο χρόνο που διέθεταν ο κ. Πατέρας και το επιτελείο του, αφού είχαν παράλληλα να επιλύσουν και το θέμα του νέου προπονητή, αλλά και τις συμφωνίες με υφιστάμενους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ως αντικειμενικός μέτοχος εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τους χειρισμούς του προέδρου του Παναθηναϊκού και τον συγχαίρω και δημοσίως.

Τώρα αν, ως φίλαθλος, έχω κάποια κρίση για το αν θα έπρεπε να αποκτηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής ή αν θα έπρεπε να είχε καλυφθεί κάποια άλλη θέση με επιπλέον έναν ποδοσφαιριστή, θεωρώ ότι αυτήν την κρίση θα πρέπει να την κρατάω για τον εαυτό μου, διότι προφανώς ο προπονητής ξέρει περισσότερα
".

Για τον Χενκ τεν Κάτε: "Ως φίλαθλος, όταν η ομάδα κερδίζει, οι εντυπώσεις μου είναι θετικές και όταν η ομάδα χάνει αρνητικές! Ως μέτοχος γνωρίζω ότι έχουμε ένα διετές συμβόλαιο με τον κ. Τεν Κάτε και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε πραγματικά τη δουλειά του κατά τον δεύτερο χρόνο της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό.

Ως φίλαθλος θα ήθελα να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας φέτος. Δυστυχώς με τη φωνή της λογικής ως μέτοχος ξέρω ότι χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια. Το ξέρω ότι θα γίνουν λάθη, τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν. Συγχρόνως, αν η ομάδα έχει ελλείψεις, θα πρέπει να ενισχυθεί τον Δεκέμβριο.

Ομως με όλη την εμπειρία που θα έχει αποκτήσει ο προπονητής από τη φετινή χρονιά, θα γίνουν οι μεταγραφές του καλοκαιριού με τη δική του εποπτεία να είναι ουσιαστικότερη. Από εκεί και πέρα την επόμενη χρονιά θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η απόδοση του Παναθηναϊκού -καλή ή κακή- θα πιστωθεί ή θα χρεωθεί εκατό τοις εκατό στον κύριο Τεν Κάτε. Τότε θα πρέπει να κριθεί ο προπονητής
".

Για τους οργανωμένους: "Τάχθηκα υπέρ της επιστροφής του Ενιαίου Φορέα αλλά και όλων των φιλάθλων που απείχαν μέχρι τότε. Ο λόγος είναι προφανής. Ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει χωρίς τους φιλάθλους του. Από την άλλη, σε δύο συναντήσεις που είχα με τα παιδιά του Ενιαίου Φορέα τους παρακάλεσα να δώσουν το παράδειγμα της νέας εποχής.

Να βοηθούν την ομάδα χωρίς ύβρεις που μειώνουν το επίπεδο και το δικό τους και του Παναθηναϊκού και του ποδοσφαίρου γενικότερα. Αν ο Ενιαίος Φορέας εκτιμάει την προσπάθεια και τη συμβολή μου, το μόνο που θα ήθελα ως αντάλλαγμα είναι να ακούσουν την παράκλησή μου.

Πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι μας έχουμε πολλούς φίλους, Ολυμπιακούς, ΠΑΟΚτσήδες, ΑΕΚτσήδες και πέρα από την αντιπαλότητα στο γήπεδο, δεν έχουμε κανένα λόγο να τους βρίζουμε. Ειδικότερα το σύνθημα «Είμαστε από τη Λεωφόρο» το θεωρώ εμετικό και κάθε φορά που το ακούω σχεδόν μετανιώνω που ξεκίνησα την πρωτοβουλία της ΠΕΚ
!"

Η μικρή Ίντερ της Ελλάδας

Ως μικρή Ίντερ της Ελλάδας χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό η Ιταλική εφημερίδα "Tuttosport". Οι γείτονες με γνώμονα το γεγονός πως νερατζούρι και "πράσινοι" ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα σε Ιταλία και Ελλάδα αντίστοιχα έδωσαν τον συγκεκριμένο τίτλο στο τριφύλλι σε ένα μίνι αφιέρωμα ενόψει της πρώτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε δύο από τις μεταγραφές των πρασίνων. Αρχικά για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ποδοσφαιριστή που παρακολουθούσε και η Ίντερ στο παρελθόν. Την σκυτάλη από τον Βραζιλιάνο παίρνει ένας άλλος παίκτης της χώρας του καφέ. Ο λόγος για τον Ροντρίγκο Σόουζα που ήταν και η πιο ακριβή μεταγραφή των “πρασίνων”.

Τέλος, αναφορά γίνεται και στον Χενκ τεν Κάτε που λογίζεται ως... εχθρός του Μουρίνιο καθώς ο Ολλανδός ήταν βοηθός του Γκραντ που αντικατέστησε τον Πορτογάλο τεχνικό, ενώ οι δύο τους ήταν βοηθοί προπονητή στη Μπαρτσελόνα.

Sold out σε 6 ώρες

Sold out και εικόνες πανικού μέσα σε 6 ώρες για το μεγάλο ματς-πρεμιέρα του φετινού Champions League του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ιντερ, την ερχόμενη Τρίτη.

Tα 22.000 εισιτήρια που βγήκαν στα γκισέ έκαναν "φτερά" μέσα σε 6 ώρες και 65.000 κόσμου αναμένεται να δημιουργήσει εκπληκτική ατμόσφαιρα την Τρίτη (16/09) στο Ολυμπιακό Στάδιο και να αποτελέσει τον δωδέκατο παίκτη του ΠΑΟ στην αναμέτρηση με τους "νερατσούρι". Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτό είναι το τρίτο παιχνίδι που γίνεται "sold out", αφού πρώτα ήταν τα ματς με τη Ντιναμό Τιφλίδας και την Σπάρτα Πράγας.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Ευκαιρία στην καριέρα μου"

Για όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα, την ζωή του στην Βραζιλία, την Σελεσάο και τον Σκολάρι αλλά και το νέο βήμα στην καριέρα του τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετική συνέντευξη στο "Παναθηναϊκό Τριφύλλι" το οποίο κυκλοφορεί την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου.

Τεν Κάτε: "Χρονιά ορόσημο..."

Ως χρονιά ορόσημο χαρακτήρισε την φετινή ο Ολλανδός τεχνικός των "πράσινων" Τεν Κάτε, μιλώντας στους συμπατριώτες του. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σε μια συνέντευξη αρκετών σελίδων σε εφημερίδα της Ολλανδίας, μίλησε για όλα όσα έχει συναντήσει στο "τριφύλλι" και την ζωή του στην Αθήνα.